Şimdi Ara

Sony Xperia Z1 Batarya Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 sene önce aldığım sony z1 cihazi batarya sorunu yaşıyorum.Telefonu 10-15 dakika kullandıktan sonra genellikle wp ve internette geziniyorum sonra mobil veriyi devre dışı bırakıp cihaızn ekranını kapatıyorum yarım saat sonra telefonu açtığımda durduk yere %10 -%20 şarj gitmiş oluyor bunun sebebi nedir bu arada cihaz android 4.4.4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghost77 -- 23 Ağustos 2016; 15:48:17 >

• Bataryanız eskimiş olabilir, bu durumda değiştirmekten başka çare yok. Arka planda çalışan bir uygulama devamlı aktif olup bataryayı sömürüyor olabilir.
  • arkdaşlar sony Xperia telefonun bataryası şarj olmamaya başlamıştı ve yeni batarya taktım. şimdi şarja takıyorum ve sabaha kadar beklememe rağmen %54 lerde şarj olmuştu. nasıl düzeltilebilir bu sorun?
  • tatlisevgi T kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/m_94230338/tm.htm

Buradaki adımları uygulayın. Batarya kalibrasyonu yapmanız gerekiyor.
  • Merhaba,

Hepsiburadadan aldığım Z1 telefonumun şarj aleti biraz büyük ve 2 parca geldi pek kullanışlı bulmadığım için Huawei telefonumun şarj aletini kullandım fakat 1.5 yıl sonra şarj yuzde 90'larda göstersede tel kapanmaya başladı ya priz diplerinde yada powerbank ile teli kullanmaya başladım. Artk şarj aletinden mi yoksa sürekli şarjda tutmamdan mı yada telefonun bir kusuru mu batarya ölü diyerek bataryayı değiştirmeye karar verdim garantiye göndersem 15-20 gün bekleyeceğimi düşünerek herhangi bir tamircide değiştireyim dedim 80 lira vererek değiştirdiğim batarya 1 saat kadar gidince telde yazılımsal bir sorun olduğunu düşünerek garantiye gönderdim.

Garantide bataryası değişip gelen telefonumun şarjı şimdi 1.5 gün gidiyor 2 aydır bu şekilde kullanıyorum. Yani arkadaşlar bataryayı servis dışında bir yerde değiştirmeyin üzerinde 3000mah yazan batarya reelde 100mah yada 200mah falandı sanırım. Birde orjinal şarj aletini kullanmakta fayda var diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.