Şimdi Ara

SONY XPERIA™ Z1 ORJINAL TR 4.4.4 KitKat (14.4.A.0.108 GÜNCEL) 27.06.2014 [ROM|FTF|TR] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
283
Cevap
7
Favori
32.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rica ederim ne demek

Yalnız ben Z2 yi epeydir kullanmıyorum Z3 kullandım son bir haftadır Z3 Compact kullanıyorum Z5 Premium bekliyorum inanın Sürümlerdeki farkı hatırlamıyorum

İyi günler dilerim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acil yardım edin lütfen böyle dedi ve telefon kendi kendine açılıp kapanıyor
     SONY XPERIA™ Z1 ORJINAL TR 4.4.4 KitKat (14.4.A.0.108 GÜNCEL) 27.06.2014 [ROM|FTF|TR]
  • cooplayer C kullanıcısına yanıt
    Tamam Eski haline getirdim
  • cooplayer aynı sorunu bende yaşıyorum nasıl hallettin yardımcı olabilirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DragonRider46 -- 4 Şubat 2016; 13:12:15 >
  • SONY PC COMPANİON ile onarma yaptım tekrar lolipop oldu ama düzeldi

• Arkadasşar biri bana yardım etsin lütfen ya bende 5.1.1 var şu an ve kamera VGA puslu çekiyor çok ısınıyor. Ben ilk aldığımdaki gibi 4.4.4 istiyorum.
    Yardım edecek bir arkadaş istiyorum lütfen romlama flashlama konusunda bana yardım edecek bir arkadaş lütfen.
  • Arkadaşlar konu anlatımı harika ancak benim anladığım şu,

Telefon bir şekilde yeni güncellemeyi alamazsa tft yi bulup PC ye format mantığı ile yeni versiyonu kurmak. Haksız mıyım?

Ancak başka bir sorunum var ilk zamanlarda 4.4.4 e kadar efsane foto çeken kameram şimdi puslu çekiyor, 5.1.1 den 4.4.4 e dönsem düzelir mi yada KVK garantisi olan telefonu teknik servisine gönderiymmi?

Gönderirsem yazılım müdahalaesi ile mi onarım yapılır yoksa lens falan değişirmi ve bu değişimde cihaz su geçirmeme özelliğini kaybeder mi?

5.1.1. çıktı çıkalı bu konuda sıkıntılarım var Allahını seven yardım etsin ya,
    okuyan ve yazan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
  • Aynen Bende 5.1 den Kitkata geçmek istiyorum geçenlerde denemiştim telefon kendi kendine açılıp kapanmaya balşladı onarım yapınca tekrar 5.1 oldu kitkata geçmemde yardım edecek birisi varsa yardım ederse sevinirim teşekkürler.
  • Arkadaşlar yapamayanlar şu adımları takip etsin sonunda yaptım
    1-) Öncelikle Flashtool'u İndirelim (Alternatif) ve normal bir program kurar gibi kuralım.
    2-) Kurulum tamamlandıktan sonra yalnızca Windows 8, Windows 8.1 ve Windows 10 kullanıcıları buradaki adımları uygulayın.
    NOT: Windows XP , Windows Vista ve Windows 7 kullananlar direk olarak driver kulumununa geçsinler.
    3-) Kurulumda sonra C:/Flashtool/Drivers klasörüne geliyoruz ve Flashtool-drivers.exe ile driver kurulumu'nu gerçekleştiriyoruz.
    DRIVER KURULUMU: Driver kurulumunda karşımıza bir tikleme ekranı gelecek bu ekranda tikleyeceklerimiz şunlar ;
    a-)Flashmode drivers
    b-)Fastboot drivers
    c-)(Cihazımızın ismi) device drivers
    NOT: Örnek olarak Z2 Device drivers 2 adet mevcut 2'sinide tikliyoruz eğer tekse örn; Z3 device drivers şeklinde o zaman onu tikliyoruz.
    4-) Kurulum esnasında gelen tüm uyarılara Yine de yükle diyerek devam edelim.
    5-) Ardından bilgisayarımız 32 bitse C:/Flashtool içinde Flashtool.exe 64 bitse aynı yerden Flashtool64.exe yi çalıştırıyoruz.
    İPUCU: Bilgisayarım'a sağ tıklayıp özellikler diyerek işletim sistemi ve kaç bit olduğunu öğrenebilirsiniz.
    NOT: Flashtool'da Save Log butonunu kullanmayacağız lütfen basmayın.
    6-) Ardından Sync işlemi başlayacak ve bir süre sonra pencere kapanacak.
    7-) Şimdi Flashtool telefonumuzu Flashmode'de görüyor mu diye bir kontrol edelim.
    8-) Telefonunuzu kapatın (Flashtool ile yazılım yüklerken telefon daima kapalı konumda olmalıdır.)
    9-) Telefon kapalıyken SES KISMA tuşuna basılı tutuyoruz ve bu konumdayken telefonumuzu USB ile PC'mize bağlıyoruz.
    10-) Bu işlem ilk kez yapıldığında Windows bir aygıt sürücüsü yüklemesi gerçekleştirecek (S1 Flash Device) yüklemeyi bekleyin.
    11-) Flashtool ekranında Device Connected with Flashmode yazısı görünüyorsa bir problem yok demektir telefonumuzun USB bağlantısını keselim.
    12-) Şimdi ayarlarımızı yapıp yazılım yükleme işine başlayalım.
    13-) Önce gerekli yazılım dosyamızı (Buradan indirelim veya Xperifirm'den indirip ftf haline getirebiliriz) C:/Kullanıcılar/Kullanıcıadınız/.Flashtool/Firmwares klasörü içine atalım. (Burada 3 adet klasör bulunur onların içine değil direk yanına atın.)
    NOT: Kullanıcıadınız yazan yer sizin bilgisayardaki oturum adınızdır.
    14-) Flashtool'da sol üstteki Şimşek simgesine tıklayalım ve gelen pencerede Flashmode seçiliyken devam edelim.
    15-) Gelen menüde bizim ftf dosyamızı sol tarafta göreceğiz zaten buradan üzerine bir (1) kere tıklayarak seçelim.
    16-) Yan tarafta bulunan WIPE altında Appslog, Data, Cache 3 tikli seçenek buraya dikkat eğer burayı olduğu gibi tikli bırakırsanız telefonunuz sıfırlanır ve dahili depolama tamamen silinir uygulama ve ayarlarınız gidecektir.
    NOT: Eğer isterseniz Appslog, Data, Cache ' nin tiklerini kaldırabilirsiniz. Bu sayede telefona sadece yazılım yüklenecek ayarlarınıza, dosya ve uygulamalarınıza bir şey olmayacaktır.
    NOT2: Eğer versiyon düşürmeye çalışıyorsanız (Örn: Android 5 ten 4.4'e) veya telefonunuz açılmaz veya tepki vermeyen bir durumda ise wipe tiklerini kaldırmamanız gerekir. (verileriniz silinecektir)
    17-) Alt kısımdaki Exclude bölümünde eğer TA diye bir seçenek mevcutsa tikliyoruz (TA yoksa zaten paketlenirken ayarlanmıştır panik yapmayın tiklemeniz gerekmez.)
    18-) Son olarak No final verification'u tikliyoruz ve Flash butonuna tıklıyoruz. (Telefonu daha hala PC'ye bağlamadık)
    19-) Flashtool ekranında Preparing yazısını göreceksiniz. Burada bir süre bekliyoruz. Karşımıza bir telefon resmi olan yeni bir pencere açılacak.
    20-) Bu pencere geldiğinde yine SES KISMA butonuna basılı tutuyoruz (Telefon kapalı konumda olacak) ve telefonu USB ile PC'ye bağlıyoruz.
    21-) Birkaç saniye bekledikten sonra yükleme işlemi başlayacaktır. Dolan çubuğun tamamlanmasını bekliyoruz. (İşlem başladıktan sonra elimizin tuşta olmasına gerek yok bırakabiliriz.)
    22-) İşlem tamamlanınca Flashtool ekranında alttan 3 4 satır yukarıda Please Unplug and Start Your Phone yazısını görmüş olmalıyız.
    23-) İşlem tamamlandı telefonumuzu PC'den çıkartalım ve normal olarak açalım. İlk açılış uzun sürebilir sabırla bekleyiniz.
    24-) Flashtool ekranında bir hata alırsanız (Kırmızı bir ERROR) flashtoolu kapatıp yeniden açarak işlemi tekrarlayın.

Olası Hata ve Çözümleri:
    1-) Drivers need şeklinde bir ERROR alırsanız driver kurulumunu yapmamışsınız veya tam yüklenmemiştir driver kurulumunu baştan yapın. Eğer Windows 7 veya Vista kullanıcısıysanız kurulumu yönetici olarak çalıştır ile yapın. Windows 8 ve 8.1 kullanıcıları ise Windows sürücü imza kontrolünü devre dışı bıraktığınıza emin olun ve kurulumu yönetici olarak çalıştırın.
    2-) Can't delete prepare şeklinde bir ERROR alırsanız C:/Kullanıcılar/Kullanıcıadınız/.Flashtool/Firmwares içerisindeki Prepared klasörünü silelim ve Flashtool'u kapatıp tekrar açarak işlemi baştan yapalım.
    3-) Flash aborted şeklinde bir ERROR alırsanız yapmanız gereken şey sadece flashtoolu kapatıp tekrar açıp işlemi tekrar yapmak sorun düzelecektir.
    NOT: Bazı arkadaşlar flash aborted hatasını sürekli almışlar böyle bir durumla karşılaşırsanız C:/Flashtool içinden Uninstall.exe ile flashtoolu kaldırıyoruz ve sonra tekrar yüklüyoruz yükleme tamamlandıktan sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıp flashlama işlemini tekrarlıyoruz.
    ALINTIDIR

• 5.1.1 kullanıyorum eski sürüme dönmek için (4.4.4) sadece flashtool ile flaslamak yeterli mi baska bir işlem gerekiyor mu ? ilk defa rom atıcam telefona bilgim yok kusura bakmayın
  • knuckle1907 K kullanıcısına yanıt
    evet yeterli, geri dönmek için, root, recovery vs gerekmiyor, adımları takip edin yeter. verilerinizi yedeklemeyi unutmayın, çünkü geri dönüşte veri ve sistem silinmezse cihaz bootloopa girebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

evet yeterli, geri dönmek için, root, recovery vs gerekmiyor, adımları takip edin yeter. verilerinizi yedeklemeyi unutmayın, çünkü geri dönüşte veri ve sistem silinmezse cihaz bootloopa girebiliyor

saol hocam adımları takip ettim yanlız 5. adımda takıldım driverleri yükledikten sonra. c/flashtool klasörü içindeki flashtool uygulaması açılmıyor.
  • knuckle1907 K kullanıcısına yanıt
    Windows 10 var sizde muhtemelen, çözümü bu başlıkta olması lazım, ben 7 kullanıyorum sorun yaşamadım, ya da farklı flashtool versiyonu deneyin

• quote:

Orijinalden alıntı: agtr

Windows 10 var sizde muhtemelen, çözümü bu başlıkta olması lazım, ben 7 kullanıyorum sorun yaşamadım, ya da farklı flashtool versiyonu deneyin

win 7 ultimate kullanıyorum hocam. farklı versiyonlara bakayım bir de.
  • yok,gene aynı. uygulama başlamıyor bile. hay allah tam da niyetine girdik
  • arkadaşlar adımları tek tek takip ettim fakat flashtool klasöründe firmwares klasörü yok eski sürümüde indirdim yeni sürümüde ikisindede çıkmadı win 10 kullanıyorum 64bit nerede yanlış yapıyorum acaba
  • ziyan82 kullanıcısına yanıt
    ŞURAYA bir bakın
  • çok saolun telefonu brick etmiştim şimdi düzelttim
  • Arkadaşlar Z1 i 4.3 yada 4.3.3 e nasıl düşünebilirim 5.1.1 den yardımcı olabilecek var mı (daha önce hiç root filan yapmadım)

Bide bi sorum olacak size bu ilk geldigi sürümlerde kilit ekranını açınca böyle farklı bi kaydırma şekli vardı ya onu nasıl geri getirebilirim root Vs yapmadan bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.

• 4.4.4. ROMU Nereden bulabilirim linkler kırıkta ?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.