Şimdi Ara

SONY Xperia™ Z3 Compact Bilgilendirme | Root | TR FTF ROM (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
23
Favori
57.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam z3 compact a nasıl hard reset atarız recovery mode nasıl gırecegım bılgısı olan varmı yapamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_do

selam z3 compact a nasıl hard reset atarız recovery mode nasıl gırecegım bılgısı olan varmı yapamadım

Aynısını ben de merak ediyorum, xda-developers'a da sordum halen daha cevap yok. Anladığım kadarı ile recovery mode'a gitmenin yolu Z3'teki ile aynı değil. Herkes settings'teki resetten ve companion programı ile yapılan onarma işleminden falan bahsediyor ama nasıl wipe yapılır compact ile alakalı bir malumat yok. Ses düğmesi ve power düğmesine basılı tutularak yapılan işlem de cache temizliyor wipe yapmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mai Martı -- 9 Nisan 2015; 16:04:55 >
  • Arkadaşlar Xperifirm programında yeni bir güncelleme görünüyor 1289-4791 23.1.A.0.726 Customized TR kodlu. İndiriyorum şimdi, denemeye vakit bulabilirsem ayrıntıları yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NS_85

Arkadaşlar Xperifirm programında yeni bir güncelleme görünüyor 1289-4791 23.1.A.0.726 Customized TR kodlu. İndiriyorum şimdi, denemeye vakit bulabilirsem ayrıntıları yazarım.

Teşekkürler. Bu çok çabuk oldu. Hiç beklemiyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba benim birkaç sorum var. Ben Polonya kayıtlı cihaz kullanıyorum şuanda sürümü 23.0.1.A.5.77 ve henüz lollipop güncellemesini alamadığım için;

1.Yukarıda vermiş olduğun 690TR sürümlü stock lollipopu direk romlayabilir miyim?
    2.TR Romunu atınca sonradan gelen güncellemeler cihaza gelir mi?
    3.Eğer beğenmezsek eski 5.77yi tekrar romlayabilirmiyiz? Yani bu işlemler için sürüm sıraları var mı?
    4.Yabancı cihaza başka ülkenin romunu atmanın sakıncası olur mu imei silinmesi vs gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captainomer

Hocam merhaba benim birkaç sorum var. Ben Polonya kayıtlı cihaz kullanıyorum şuanda sürümü 23.0.1.A.5.77 ve henüz lollipop güncellemesini alamadığım için;

1.Yukarıda vermiş olduğun 690TR sürümlü stock lollipopu direk romlayabilir miyim?
    2.TR Romunu atınca sonradan gelen güncellemeler cihaza gelir mi?
    3.Eğer beğenmezsek eski 5.77yi tekrar romlayabilirmiyiz? Yani bu işlemler için sürüm sıraları var mı?
    4.Yabancı cihaza başka ülkenin romunu atmanın sakıncası olur mu imei silinmesi vs gibi.

1 - Model numarası uyduğu sürece, sıralama farketmeksizin, istediğin FTF romu telefonuna flashlayabilirsin.
    2 - TR romunu atarsan, telefonun TR çıkışlı olan tüm romları aynı senkronizede alır.
    3 - 1. sırada sorduğun ve cevapladığım gibi. İstediğin sürüm numaralı romu sıralama farketmeksizin flashlayabilirsin.
    4 - Yabancı veya yerli farketmez. Model numaran aynı olduğu sürece, istediğin romu atabilirsin. Mesela D5803 kullanıyorken, D6503 romunu atmamak kaydı ile, hiç bir problem yok...

Hatta .690 numaralı Lollipop flashlayacaksan, sabahı bekle. 23.1.A.0.726 numaralı bir sürüm daha çıktı, onu upload ediyorum. Yada bekleyemem dersen PC Companinon kullanarak telefonu onar seçeneği ile güncelle.

• 690 Lollipopa yükselttim. 23.1.A.0.726 için şuanda onarma işlemi yapıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler :)
  • Xperia Z3 Compact (D5803)
    CDA: 1289-4791
    Market: Turkiye
    Derleme Numarası: 23.1.A.0.726 / R2C
    Boyut: 1,4 GB

İndirme bağlantısı:https://yadi.sk/d/spPKZQa0ftNPK
  • gayet güzel anlatılmış ilk defa cihaz rootlayacağım için bir kaç sorum olacak ben bootloader kilidini açmadan cihazımı rootlamak istiyorum ....

1) derleme numarasını değiştirirsem cihazım şu an lolipop 5.0.2 android sürümüm de değişir mi şu derleme numarasının olayı nedir bootloader kilidini açmamamk için sadece belli bir derleme numarasına geçip ordan hallediyoruz ben o derleme numarasına flashlayıp geçince android sürümüm sabit kalacak değil mi 5.0.2

2) bu işlemi gerçekleştirdikten sonra yeni gelen güncellemeleri otomatik telefondan mı yükliycem yoksa bilgisayardan mı program aracılığıyla almam gerekiyor ....

Gözümü kararttım yarın ilk iş rootlıycam telefonu sadece şu iki sorumun cevabını bekliyorum ha unutmadan telefonu rootladıktan sonra yeni güncellemeler ile derleme numarası değişiyor mu ? bu ilk sorumla biraz bağlantılı ...

bu konu hakkında sorularımı cevaplayacak cengaverlere şimdiden teşekkür ediyorum ...

• quote:

Orijinalden alıntı: kizilciksopasi

gayet güzel anlatılmış ilk defa cihaz rootlayacağım için bir kaç sorum olacak ben bootloader kilidini açmadan cihazımı rootlamak istiyorum ....

1) derleme numarasını değiştirirsem cihazım şu an lolipop 5.0.2 android sürümüm de değişir mi şu derleme numarasının olayı nedir bootloader kilidini açmamamk için sadece belli bir derleme numarasına geçip ordan hallediyoruz ben o derleme numarasına flashlayıp geçince android sürümüm sabit kalacak değil mi 5.0.2

2) bu işlemi gerçekleştirdikten sonra yeni gelen güncellemeleri otomatik telefondan mı yükliycem yoksa bilgisayardan mı program aracılığıyla almam gerekiyor ....

Gözümü kararttım yarın ilk iş rootlıycam telefonu sadece şu iki sorumun cevabını bekliyorum ha unutmadan telefonu rootladıktan sonra yeni güncellemeler ile derleme numarası değişiyor mu ? bu ilk sorumla biraz bağlantılı ...

bu konu hakkında sorularımı cevaplayacak cengaverlere şimdiden teşekkür ediyorum ...

Derleme numarası ile sürüm numarasının ayrı ayrı kullanılması aklınızı karıştırmasın. Android sürümünü marka, derleme numarasını da model olarak düşünebilirsiniz.

23.0.x ile başlayan yazılımlar ; 4.4 kitkat sürümlerini,
    23.1.x ile başlayan yazılımlar ; 5.0.2 lollipop sürümlerini,
    23.2.x ile başlayan yazılımlar ; 5.1 lollipop sürümlerini,
    ifade eder.

Yani 23.0.A.2.93 romunu flashladığın zaman telefonun Android 4.4.4 kitkat olmuş olur.

Bootloader açmak için herhangi bir yazılım şartı aranmıyor ama bootloader açmak 2. bir karardır ve kişinin kendisine bağlıdır. Bootloader kilidini açmanın artılarıda vardır, eksileride. Kısacası bootloader kelimesini aklından çıkar...

Root yapabilmen için 23.0.A.2.93 sürümüne geçmen ŞART ! Sonrasında çıkan güncellemeleri pc companion ile yaparsan root yetkin gider. 23.0.A.2.93 sürümünden sonraki sürümlere rootlu olarak geçmek için, ilk sayfada anlatılanları OKU !

İlk sayfayı adım adım okursanız, olayı anlayarak ilerlerseniz, yapılmayacak bir şey değil. Ama hiç bir şeyi okumadan direk onu nasıl yapacağım, bu nasıl olacak derseniz; hiç bir şey öğrenemez ve devamlı sorarsınız...

Hangi FTF romu flashlarsanız flashlayın, telefonunuza illegal bir şey yapmış olmazsınız. Telefonunuz yine orijinal yazılımını koruyacak ve gerekli güncellemeler v.s telefonunuza gelecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: By40bir

quote:

gayet güzel anlatılmış ilk defa cihaz rootlayacağım için bir kaç sorum olacak ben bootloader kilidini açmadan cihazımı rootlamak istiyorum ....

Derleme numarası ile sürüm numarasının ayrı ayrı kullanılması aklınızı karıştırmasın. Android sürümünü marka, derleme numarasını da model olarak düşünebilirsiniz.

23.0.x ile başlayan yazılımlar ; 4.4 kitkat sürümlerini,
    23.1.x ile başlayan yazılımlar ; 5.0.2 lollipop sürümlerini,
    23.2.x ile başlayan yazılımlar ; 5.1 lollipop sürümlerini,
    ifade eder.

Yani 23.0.A.2.93 romunu flashladığın zaman telefonun Android 4.4.4 kitkat olmuş olur.

Bootloader açmak için herhangi bir yazılım şartı aranmıyor ama bootloader açmak 2. bir karardır ve kişinin kendisine bağlıdır. Bootloader kilidini açmanın artılarıda vardır, eksileride. Kısacası bootloader kelimesini aklından çıkar...

Root yapabilmen için 23.0.A.2.93 sürümüne geçmen ŞART ! Sonrasında çıkan güncellemeleri pc companion ile yaparsan root yetkin gider. 23.0.A.2.93 sürümünden sonraki sürümlere rootlu olarak geçmek için, ilk sayfada anlatılanları OKU !

İlk sayfayı adım adım okursanız, olayı anlayarak ilerlerseniz, yapılmayacak bir şey değil. Ama hiç bir şeyi okumadan direk onu nasıl yapacağım, bu nasıl olacak derseniz; hiç bir şey öğrenemez ve devamlı sorarsınız...

Hangi FTF romu flashlarsanız flashlayın, telefonunuza illegal bir şey yapmış olmazsınız. Telefonunuz yine orijinal yazılımını koruyacak ve gerekli güncellemeler v.s telefonunuza gelecek.

hocam ilk sayfada yazılanları defalarca okudum konuya hakim olmadığım için kafam karışırıyor sazan gibi dalmadım konuya anlıyacağın ...

Teşekkür ederim sorularımı cevapladığın için bir kaç soru daha kafama takılmıştı ama tırstım sormaya neyse ben başlıyorum cihazı rootlamaya inşallah başarılı olurum ... sonucu buraya yazarım..

• Sor sor ama, okuduğuna inandır insanları. Sen yada senden önce farketmez ama akıl alamayacak sorular duymaktan utanır olduk.
  • hocam sen ne bilendin bana

bi yere takıldım

Gereksinimler ;

SONY Xperia Driver:http://developer.sonymobile.com/downloads/drivers/

indirin denilmiş ya flashlamak için bu indirdiğimiz dosyayı ne yapıcaz z3 compat driverini indiriyoruz ama sonraki adımlarda bu dosya ile ne yapacağımız yazılmamış hem indirdiğim dosya içinde setup yok burayıda açıklarsan sana zahmet benim işlem tamamlanmış olacak.
  • quote:

hocam sen ne bilendin bana

bi yere takıldım

Gereksinimler ;

SONY Xperia Driver:http://developer.sonymobile.com/downloads/drivers/

indirin denilmiş ya flashlamak için bu indirdiğimiz dosyayı ne yapıcaz z3 compat driverini indiriyoruz ama sonraki adımlarda bu dosya ile ne yapacağımız yazılmamış hem indirdiğim dosya içinde setup yok burayıda açıklarsan sana zahmet benim işlem tamamlanmış olacak.

İlk sayfada yazmışım;

quote:

C: / Flashtool / Drivers klasörü içerisindeki Flashtool-driver.exe çalıştıralım.
    Cihazınıza uygun olan sürücüyü ve Flashmode, Fastboot sürücülerini de kurmanız gerekmektedir. Tüm driver'ların uyarı vermeden, hatasız bir şekilde yüklemesi gerekiyor. Özellikle Win8'de imzasız sürücüleri yüklemiyor ve bunun için ayrı bir işlem daha yapmanız lazım. Bunun açıklamasını daha sonra ekleyeceğim ancak sizde internette "Windows 8'de Sürücü İmzası Zorlamasını Devre Dışı Bırakma" olarak bulabilirsiniz.

Verdiğin linkteki driver'ı da indirme.

• D5803_23.1.A.0.726_Customized TR
    https://mega.co.nz/#!xlVQFaCQ!w9A8dJQ3T0WKael9satswUPubCtgENQXPn2Pzd5Nc_8
    kendi upload ım
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerlix73

D5803_23.1.A.0.726_Customized TR
    https://mega.co.nz/#!xlVQFaCQ!w9A8dJQ3T0WKael9satswUPubCtgENQXPn2Pzd5Nc_8
    kendi upload ım

Teşekkür ederim. Link ilk mesaja eklenmiştir
  • hocam şu son 2 adımda takıldım

FlashTool açılır ve telefon kapalı durumda iken ses kısma tuşuna basılı tutarken bilgisayara bağlanır.
    23.0.1.A.5.77 sürümünü telefona flashlarız ancak; ÖNEMLİ AYRINTI; sağdaki Exclude bölümünde, system seçilerek devre dışı bırakılır ve Flash işlemi bitirilir.

bu 23.0.1.a.5.77 sürümü zip dosyası bunu nasıl flashlıyacaz...

üsteki adımlarıda tamamlıyorum şu lolipopun flashlı romu yok mu rootlu lolipop kullanamıycaz yani sistem kikat da kaldı lolipopun flashlı romunu bulan varsa link verirse sevinirim ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilciksopasi -- 10 Nisan 2015; 14:43:35 >
  • Arkadaşlar bu telefon için geliştirilmiş rom filan yok dimi ?

• quote:

hocam şu son 2 adımda takıldım

FlashTool açılır ve telefon kapalı durumda iken ses kısma tuşuna basılı tutarken bilgisayara bağlanır.
    23.0.1.A.5.77 sürümünü telefona flashlarız ancak; ÖNEMLİ AYRINTI; sağdaki Exclude bölümünde, system seçilerek devre dışı bırakılır ve Flash işlemi bitirilir.

bu 23.0.1.a.5.77 sürümü zip dosyası bunu nasıl flashlıyacaz...

üsteki adımlarıda tamamlıyorum şu lolipopun flashlı romu yok mu rootlu lolipop kullanamıycaz yani sistem kikat da kaldı lolipopun flashlı romunu bulan varsa link verirse sevinirim ....

Sen .93'lü sürüme gelip root yapabildinmi ?

Bu ilk dediğin basit, FTF flashlama işlemi. Bunu yapamadıysan, .93'lü sürüme nasıl gelebildin ?

.77'li flashlanabilir zip dosyasını telefonuna atacaksın CWM'den kuracaksın. Ama tabi CWM Recovery kurduysan...

@S.Soylu

XDA'da bir kaç tane var ama, bence şu an gerek dahi yok

• Sonu 726 olan güncelleme neden hala benim telefona gelmedi gelen varsa yazabilirlermi lütfen ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.