Şimdi Ara

Sony Xperia Z3+ ve Xperia M4 Aqua hakkında her şey (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Görüntülü arama yok ve bu yüzden ömrüm boyunca almayacağım ve aldırmayacağım, almaya çalışana da mani olacağım bir marka. Ayrıca lens verdiği markalardan daha kötü fotoğraf çekebilmeyi başarmak da ayrı bir meziyet. Üstüne bir de en iyisini biz yaparız havaları çok hoş. Böyle devam aynen devam. Siz koymayın biz de koşa koşa 2500 lira verip beni görüntülü arayamazsınız çünkü ben sony kullanıyorum mu diyecektik. 2 yıl önceki giriş seviyesi discoveryde 16gb vardı hala 8 gb (1 gb aslında) telefon yapıyorlar ve zerre utanma yok pes doğrusu.

2500 lira verip telefon alan adam bir zahmet netini de alıyordur. Görüntülü arama büyük markalarda Samsung'da var, ya da Samsung'la anlaşan gm vs. Htc, iphone, Sony, Lg vs hiç birinde yok. Ferrari alıp çok yaktığından şikayet etmek gibi bir şey sizinkisi. Diğer konularda ise kendi görüşünüz ve doğruluk payınız var.

Ne alakası var zenginlikle parayla? Hadi benim netim var diyelim ve boşa harcamak için can atıyorum. 4GB üstü paket bile yok bildiğim kadarıyla ama neyse sınırsız netim var, param var aldım diyelim. Arayacağım herkese de net paketi mi aldıracağım? Hadi aldırdım diyelim arayacağım herkese benim kullanacağım uygulamayı mı yükleteceğim? Hadi yüklettim diyelim arayacağım zaman online olmalarını mı sağlamam gerekecek? Hadi hepsini başardım diyelim annelere, dedelere bunları nasıl yaptıracağım? Az bişey mantıklı olun. Herşey para değil. Bu konu parayla filan da ilgili değil. Bu özgürlükle, pratiklikle, kolaylıkla ilgili ve yıllardır zaten vardı. Sırf google kendi hangouts servisi para kazansın, sırf mikropsoft kendi milyarlar yatırdığı skype servisiyle para kazansın, sırf apple facetime kullanmak zorunda kalarak servisimden ve ekosistemimden çıkmasınlar diye, sırf operatörler data paketi tüketimini zirveye ulaştırsın ve iki taraflı data tüketilsin diye yapılmış emperyalist bir tuzağa neden inatla düşmek istiyor ve buna karşı çıkanlara fakir gözüyle bakıyorsunuz? Kendime note 4, anneme s6 alsam fakir mi oluyorum? Hadi onları da geçtim, diyelimki ailemde veya arkadaşlarımda gerçekten sizin deyiminizle "fakir" var. Bu kahrolası pis fakir beni 2500 lira verdiğim dünya harikası telefonla arayamayacak. Çünkü benim sony marka son model bilmem kaç işlemcili telefonumla görüntülü görüşme yapılamıyor. Nokia n73 ile arayan bu pis fakir bana ulaşamıyor. Bir dakika 0,3mp ön kameralı, bu dandik telefonla bile yapılıyordu değil mi? Şimdi ben belki bu pis lanet fakirler, cahil ailem beni arayabilsin diye istiyorum bu özelliği. Yoksa benim zaten yatım var, katım var, hiç bitmeyen ve kullanırken karşıya da giden sınırsız net paketim var, yıllık gelirim de norveçten filan kat kat yüksek!

NOT: Samsungun tepe modellerini de almıyorum çünkü artık zenginler netten dinliyormuş ve fm radyoyu biz kullanmıyormuşuz. Hergün arabada evde yolda dinlediğim şey neymiş bilemedim şimdi. Şuan çift hatlı s4 mini duos kullanıyorum ve bundan bir özelliği eksik olursa telefonu değiştirmeyi de düşünmüyorum. Ne zamanki bunda olan herşeyi daha güçlü donanımla sunarlar o zaman değiştiririm. Şuan dahili hafızası 32gb olsaydı 4-5 yıl daha beklerdim. Ben şimdi 2 yıllık telefon kullanıyorum 8gb hafıza var. Kumandadan görüntülü aramaya çift hatta herşeyi var. Niye "yeni" m4 aqua alayım? Konu parayla ilgili değil. Kimse benim adıma gerekli veya gerekli değil diye karar veremez. Alt modeline koyduğun, eski modelinde olan şeyi çıkaramazsın.

Çok dolmuşsun hocam. Fakir kelimesi bile geçmemişken fakirlikten alıp yürümüşsünüz. Nasıl kimse sizin yerinize karar veremezse siz de kimsenin yerine karar vermeyin. Görüntülü konuşma çıkalı 7 8 sene olmuştur daha sorsanız 2 kere kullanmadım. Pc varken küçücük ekranlarda ne görüntüsü diye düşünüyorum ki yıllardır hiç görüntülü arayanım da olmadığına göre çevremde aynı düşüncede sanırım. İhtiyaca göre değişir yani. Tabi daha çok alışkanlıklara göre de değişir. Mesela herkes baskı yapıyor whatsapp kullanayım, feys, twit kullanayım diye ama kullanmıyorum. Ne yani kapitalist sisteme hizmet mi edeyim whatsapp kullanarak.

Not: s4 mininizle mutlu olmanıza da çok sevindim. Az ile yetinmeyi bilen insan lazım bize 1 aylık maaşını telefona yatıran değil.

• Havuz başında mangal keyfi!
  • telefon benim hoşuma gitti kesinlikle alacağım şarjı tek kelimeyle mest etti.

• s810 koyduk..sicaktan fazla bunalirsaniz cep telefonuyla zaten suya girebiliyorsunuz.fiyati ne kdar:2500tl ok.bye.

• Müdürüm sen ciddimisin ya bu fiyata bu model.. Bu model cıktıgında bazı fantik arakdaşlar sadece Japonyada satılacak Global olarak satılmayacak boşuna Sony eleştirmeyin demişlerdi. Bizde o zaman dedik ki sizin dediğiniiz gibi degil bu modelli sony global olarak satacak cünkü yeni bir model tasarım ortaya koymadı z3 biraz makyaj yapıp piyasaya sürecek demiştik yorumlarımız forumda duruyor o arkadaşlarında acımasızca bizleri cahil olarak niteleyen arkadaşların yorumlarıda duyuyor simdi bende soruyorum o arkadaşlar ne oldu hani biz cahildik bilmiyorduk bu model Japonya icindi siz iyi biliyordunuz Sony acıklama yapmıştı Global degil Japnya icindi simdi ne diyecekler cok merak ediyorum. Ancak Sony hakkaten kendini tekrarlamaktan bıkmadı. Ben Müdürn yerinde olmak istemezdim elimde bir önceki modelin birebir benzeri bir teleffon ve ben bunu pazarlayacam ne derdim ne yapardım diye düşünürdüm ki Müdür beyde zaten yuvarlak cümlelerle geciştirmeye ve ufak tefek detaylarla cihazı savunmak durumda kaldı. Rakipleri amiral gemi modellerinde yeniliklere gidreken Sony ve HTC birebir mod aynı tasarımları piyasaya sürdü. HTC bunun tutmadıgını anladı ve yeni tasarıma gidecegini acıkladı. Şimdi ben Sony'den de böyle bir acıklama bekliyorum.. İnşallah güzel bir tasarımla piyasaya girerler böylel bir onceki modelli tekrarlayarak ve 2500 TL fiyat belirleyerek olmaz.. Sayın Müdürüm.. En azından fiyatı cekip LG'nin yaptığı gibi piyasayı biraz dalgalanırsaydınız savunacak bir taraf olurdu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafas42 -- 13 Haziran 2015; 13:51:35 >

• gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Cümlenizi tekrar okursanız fakirliğin lüzumu yok demeye getirdiğinizi görürsünüz. 2500 lirlalık telefon alıyorsanız bi zahmet data paketi alın demek bu demek. Benim iki hattımda da data paketi var ama bu konuda bir anlamı yok. Benim data paketimin karşımdakine bir faydası yok. Siz görüntülü görüşmeyi kullanmıyorsunuz diye biz de mi kullanmayalım. Siz kullanmıyorsunuz diye olmasına gerek yok mu? Bırakın olsun hepsinde ama siz yine kullanmayın. Neden muhalefet ediyorsunuz bu konuda anlamıyorum. Özelliklerin kırpılması, eksilmesi hiçbirimize bir fayda sağlamaz. Telefonumdaki şuan tek sıkıntı dahili hafıza az. Ama sony hala mal gibi 8gb 16gb telefon üretiyor. Bu kafayla gideceklerse bir an önce batsınlarki böyle saçmalayanlar temizlensin piyasadan.

Not: Ben de facebook skype twitter vs. kullanmıyorum ve kullanmak da istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 13 Haziran 2015; 14:26:23 >
  • Görüntülü görüşme önemli bir eksik değil ama 8gb olmamış. Zaten sony'nin saçmaladığı yer de bu. O donanımdaki cihaza metal kasa, su geçirmezlik vs koymayacaksın. Koyunca fiyat uçuyor ve satılmıyor. Bas plastiği ve dandik malzemeyi. Samsung 7 yıldır amiral gemilerini leğen eriterek yaptı. hiç satış sıkıntısı oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozi_ozmon

Adam Lolipop ile SD Card desteği geldi dedi inanabiliyor musunuz? Biz bilgisayar mühendisliği okuyup bitirelim karın tokluğuna 24 saat kod yazalım, gelsin bizleri bunlar yönetsin!!! Bunları kim yönetici yapıyor anlamıyorum yani onca uzman ve teknoloji kültürü üst düzey gençlerimiz harcanıyor, YAZIK!...

Hocam atıp tutmadan önce bir iki makale okusaydın keşke. 4.4 ile sınırlı erişim vardı SD kartlara, 5.0 ile gelen API'da developer olarak istediğin gibi kullanabiliyorsun SD kartı. Adamın bahsettiği bu idi.
    http://www.techtimes.com/articles/19510/20141106/android-5-0-lollipop-comes-with-better-sd-card-support-hoorah-google.htm

• 16 gb lık model gelmeyecekmiş türkiyeye malesef 8 gb a kaldık.Bu telefonu aylardır bekliyorum büyük ihtimalle de bugün alacağım ama ben aldıktan sonra 16 gb lık model gelirse fena üzülürüm.

• Arkadaş 16 gb modeli gelmeyecekse 8'İ koymaya gerek yok. 6 gb alanı kendi zaten kullanıyor. ben ikide bir sd kartına aktarmakla mı geçireceğim telefonda vaktimi? Bence 16 gb modeli 1.100TL olmalıydı.

• Sony şu gidim gidim verme işini bıraksın 2015te kimse 8 gb hafızalı telefon almaz. Bugün m4 aqua ya bakma şansım oldu merak ettiğim ve anlamlandiramadigim o alttaki çizgi onu koyacagina kapasitif tuşlar köy bari şahsen 1100 m4 e vereceğime 1300 e z2 almak daha mantıklı sony tel üretirken azcık Huawei lenovoyu ve örnek alsın artık insanlar sony almanın insanları farklı kıldığı görüşünde değiller o eskidendi kendine çeki düzen vermese işi zor bide z3+ diye tel çıkarıyon hiç olmasa çift led Flash köy şu kadarını diyim ekimde çıkacak sd820li z4 almak daha mantıklı büyük ihtimal kamera modülü değişecek çift led Flash gelecek sony bataryalar zaten iyi bence z4 2500 civarı girerse TR'de efsane olur ama bu telin şansı yok

• KEŞKE EKRAN DAHA NET OLSA VE EKRANDAKİ ALT BVE ÜST BOŞLUKLAR AZ OLSAYDI

• daha uygun fiyata daha farklı tasarımlara sahip cihazlar görmek istiyorum

• Yeni supriz xperia Z3+c mi acaba ? Z2nin compacti cikmamisti bunun da cikmayacak mi acaba ??

• quote:

Orijinalden alıntı: Crauls

quote:

Orijinalden alıntı: ozi_ozmon Adam Lolipop ile SD Card desteği geldi dedi inanabiliyor musunuz? Biz bilgisayar mühendisliği okuyup bitirelim karın tokluğuna 24 saat kod yazalım, gelsin bizleri bunlar yönetsin!!! Bunları kim yönetici yapıyor anlamıyorum yani onca uzman ve teknoloji kültürü üst düzey gençlerimiz harcanıyor, YAZIK!...
    Yüksek öğrenimini Fransa Lyon Lumière Üniversitesinde İşletme ve Koç Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler üzerine tamamlayan Tarık Akad, kariyer hayatına 1999 yılında Microsoft Türkiyede başladı. 7 yıl boyunca şirket bünyesinde Kobi Satış, İş Ortağı Kanalı Yönetimi ve Uluslararası Kanal Programları Yönetimi görevlerini yürüttü. 2006 yılında Vodafone Türkiye bünyesine katılan Akad, Terminal Bölümünün kurulumunda görev alarak Terminal Portföy Yönetimi Başkanlığı ve Terminal Bölüm Başkanlığı görevlerinin ardından Vodafone Almanya operasyonuna atandı. Sony Mobile Türkiyeye katılmadan önce Vodafone Almanyada Terminal Pazarlama Başkanlığı ve ardından Terminal Direktörlüğü görevlerini üstlendi. Senin egitim yada kariyerini bilmiyorum elbet iyidir birsey diyemem fakat yazilim demissin,dünyanın en buyuk yazilim sirketinde calismis oradanda vodafone gibi sektorunde global buyuk firmada calismis koc üniversitesi mezunu bir kisi icin bunlari kim basa getiriyor yazik demen biraz abes kacmis bence

benim de gözüm bu adamı kesiyordu ; taa ki akşam saatlerinde kendisinin biyografisini okuyana kadar..bir sony çalışanı olarak kendisini gördüğüm yerde ne kadar saygım varsa sunacağım.
    Çok çalışmak lazım çook...

• Z3 mü alsak bilemedim bence sadece kapakçıkların kalkmasi ekranin gelişmesi iyi olmuş. Snapdragom 810 için japonya Z4 kullanicilari baya şikayetçi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8gb mı?

sony hala daha tüketiciyle dalga gecilmeyecegini öğrenememiş
  • Ben fikrim Z3+ 2500 TL fiyat bandında işi zor gibi görünsede, belkide S6'ya göre ekran çözünürlüğünün daha düşük olması ile performans olarak bir tık öteye geçebilir. SD Kart slotu bence önemli. Su geçirmiyor daha sağlam bir telefon. Kamera performansı da S6'ya yakın diye varsayıyorum. Mali-T760 MP8 ile Adreno 430 arasındaki performans farkı nedir birisi açıklayabilirse sevinirim.

Ama m4 aqua gerçekten çok rekabetçi bir telefon olarak görünüyor. Çok yakın zamanda 1000 TL bandına gelmesi muhtemel bu telefon Türkiye'de satar. 8 gb evet az 16 gb olması lazımdı. Ama 16 gb olsa piyasayı kendi segmentinde siler atardı, bu telefon sony ve benzer özellikte ve fiyatta LG vb gibi markalardan her zaman daha albenisi vardır. En azından benim için öyle. Bu haliyle bile çok makul bir model. Uzun zamandır orta segmente G2'ye gibi gönül rahatlıyla tavsiye edeceğim bir model olacak diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 15 Haziran 2015; 14:27:02 >

• ERDİ bey çok güzel sordu, ama tarık bey hiç açıklayıcı cevap vermedi, erdi bey; m4 aquanın en çok eleştireceğim yeri 8gb dahili hafızası, sizce böylemi devam edeceksiniz yoksa kullanıcı satışına göre 16 gb olanı gelmesi söz konusumu diyor. Tarık bey cevap veriyor, bu kadar özellikleri aynı segmente bulabileceğiniz bir telefon yok mecbur beğeneceksiniz demek istiyor, zorla beğeneceğiz yani. Ben cevap veriyorum, durmadan orta segment deyip 8 çekirdeği öveceğinize 4 çekirdek yapsaydınız 16gb dahili hafıza koysaydınız bu kadarmı anlayış var sizde.

• M4 Aqua'yı polsan üyelerine kargo kdv dahil 799 TL'ye gönderiyor tavsiye edermisiniz, Telefonlar SONY EURASIA Pazarlama A.Ş tarafından 2 yıl garantilidir diyor Sony Eurasıa derken Rusya garantilimi anlamadım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.