Şimdi Ara

Sony Xperia Z5 Ekran Kartı Yandı ( Hakem Heyetine Başvurulucak )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kardeşimin kullanmakta olduğu Xperia Z5 telefonu geçen hafta itibari ile ekran kartı yandı.Cihazın 2 yıllık KVK garantisi bulunduğu için KVK servisine verdik.Bugün itibari ile cihazın ''ARKA CAMINDA KIRIK VE YANLARDAN DARBELİ'' olması sebebi ile 701 TL ücret talep ettiler.Servisi aradığımda ''DONANIMSAL OLARAK SORUNU SÖYLEYEMEDİKLER''..Bunun yerine 701 TL ödediğim takdirde donanımsal diğer sorunlara bakabileceklerini belirttiler.

Şimdi bu noktada benim anlamadığım nokta şu

Bu cihazların zaten Snapdragon 635 kullanması sebebi ile bariz kronik ısınma sorunu var.

Ben kendilerine ısrarla cihazımın kasa ve arka kapağının darbeli ve kırık olmasının benim açımdan bir mahsuru olmadığını ve değiştirilimesinin de gerekmediğini kendilerine söyledim. Çünkü telefonun çalışması açısından bu parçaların değişmesi zaruri bir durum arz etmemekte olup, tahminlerime göre ve yaptığım internet araştırmasına göre bu cihazın genel sorunun cihaz ana kartı ile alakalı olduğu anlaşılmaktadır. Ancak, yetkili servis ve üretici firma, cihaz kasası ve arka kapağı gibi ikincil parçaların değişmesini meydana gelen üretim hatasını telafi etmenin yada hatanın tespitinin ön koşulu olarak göstemektedirler. Bu yolla tarafımdan talep edilen miktar ise yaklaşık olarak bahse konu cihaza ödediğim paranın 1/3’ü gibi bir miktara tekabül etmektedir. Dolayısı ile, üretici firmanın üretim hatasından meydana gelen ayıbın bedeli yine üretici firmanın uyguladığı zorlayıcı müşteri hizmetleri politikası ile tarafıma ödettirilmek istenmektedir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yarın hemen tüketici hakem heyetine başvurucam bu noktada.

• Z5 de s810 var geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.