Şimdi Ara

Sony Xperia ZR { 1.5 GHz QC | 4.6' 720p HD | 13MP -HDR | 2GB RAM | Adreno 320 GPU- NFC ] (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.053
Cevap
17
Favori
38.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • depolama sıkıntım var ya format atmak zorunda kalicam artık büyük uygulama da yok oyunda yok sadece sosyal medya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exxplorer

depolama sıkıntım var ya format atmak zorunda kalicam artık büyük uygulama da yok oyunda yok sadece sosyal medya...

aynı sorun bende var 5.0.1 e geçince sd karta aktarma olayından dolayı düzeldi bir nebze
  • sd karta aktarıyorsunuz güncelleme alınca uygulama yine telefon hafızasına dönüyor, tekrar sd ye taşı bıktım artık.. güncelleme aslında sd dekini silip tel hafızaya yenisini atıyor.. öncedende böyleydi 5.1.1 de de değişmemiş.. ne anlamı var o zaman taşımanın uygulama taşındığı yerde duramıyorsa
  • Arkadaşlar temiz kurulum için ne önerirsiniz?
    Madde madde yazarsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: thall

Arkadaşlar temiz kurulum için ne önerirsiniz?

1. Exsdcard format atın ve çıkarın
    2. Simkart çıkarın
    3. Flashtool varsayılan ayarlarla oynamadan rom flashlayın (Android 511)
    4. Teli açın.. Sorun yoksa kapatıp exsdkart ve simkartı takın
    5. Bu kadar

• quote:

çok temiz olmasına gerek yok, ben sadece şunu yapıyorum..
    arka planda çalışan uygulamalar varsa kapatıyorum.. sonra telefonu kapatıp pili çıkarıp-takıyor ve yeniden açıyorum.... sonra tel i pc ye bağlayıp PC Companion ile pc den güncelleme yapıyorum..
    çok şikayet alan bir önceki güncelleme bile bende sorunsuz çalıştı, öyle pil tüketimi falan yaşamadım.. belki kapalı olan bazı uygulamalarım buna sebep olmuştur ama sorun yaşamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahferer

quote:

1. Exsdcard format atın ve çıkarın
    2. Simkart çıkarın
    3. Flashtool varsayılan ayarlarla oynamadan rom flashlayın (Android 511)
    4. Teli açın.. Sorun yoksa kapatıp exsdkart ve simkartı takın
    5. Bu kadar

Tesekkur ederim cevabınız için

Flashtool nedir?
    Daha önce telefona gelen bidirimle4.4.4 güncelledim.
    Fakat bu büyük güncelleme olduğundan sadece rehberimi bir.yere yedekleyip (sizin öneriniz var mı?) komple Format atmak istiyorum.
    Sd karta Format atıp, menüden fabrika ayarlarına dönsem, 454 Son numaralı güncelleme yine bildirim ekranına gelir mi?
    Bu yolla iyi temiz bir kurulum olur mu?

• Flashtool nedir ve Flashtool ile xperia Zr nasıl rom yüklenir konusunda google'dan resimli ayrıntılı videolu bir çok anlatım mevcut..

ZR' de 5.1.1' den 4.4.4'e flashtool ile dönmek downgrade mümkün.. Ben 502 ve 511 kullandıktan sonra 292 ile biten 444 nordic combined stock yükledim.. Pil kullanımı 2-2,5 katına çıktı (4 saat ekran açık 26 saati gördüm).. Lolipop' daki bir çok kısıtlamadan kurtuldum.. Örneğin Handycall vb uygulamalar 5xx' de çalışmıyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahferer kullanıcısına yanıt
    5.1.1 e yükselttim. fena değil hatta hoşuma bile gitti.
    Handycall nedir?
  • Handycall şu.: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.luckycoin.handycall

Görmeyeli lolipopa uygun hale getirmişler

Çağrı geldiğinde sıyırmak en sevmediğim hareket şu dokunmatik akıllı telefonlarda..

Lolipop tamam daha akıcı görsel ama bi süre sonra hafıza sorunu başlıyor ZR' de..

Öte yandan pil sorunu 511' de çözülmedi..

Dün Note5 250 mb' lık bir güncelleme yama almış 511' de.. telefon 2 gün gitmeye başlamış. Benzer bir yama sony' ye gelirse belki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahferer -- 23 Ekim 2015; 21:50:11 >

• mahferer kullanıcısına yanıt
    Tamam da, bu özellik dahili olarak var 5.1.1'de, üstten pop'up çıkıyor.. çok detaylı olmasa da reddet veya yanıtla olarak.. işimi fazlasıyla görüyor.
  • Ama o işte üstten çıkıyor. Tek elle kullanırken diğer elde çanta vb varken ta yukarıya dokunmak zor bana..

Sadece Handycall değil.. 444de işk kurulumda benim kullandığım uygulamalarla boş cihaz hafızası 3.2 Gb.. 511de 1.2 GB ve durmadan uygulamaları SD karta taşıyın diyor.. Taşıyosun ama tabii hepsini taşımıyor bir süre sonra tekrar uyarı çıkıyor.. Öte yandan pil 444de daha uzun süre gidiyor en az 2 kat.. Ama 511 daha akıcı o yiğidin hakkı..

• ben xperia zr dün sabah düzgün çalışırken akşam telefon görüşmemde ahizeye aldığım zaman ses gidip gelmiyor. Müzik açtığım zaman hoparlörden ses vermiyo kulaklık taktığım zaman müzikte bir sıkıntı yok ama ve smart connect de mikrofonlu kulaklık bağlı değilkemde bağlandı diyo acaba bi şey mi kaçtı kulaklık girişine diye kürdanla temizlemeye çalıştım yine aynı sizce ne yapmayalım

• Aynı problem kızın Samsung S5' de olmuştu aynen kulaklık girişini hafifçe kürdanla temizledim. Kürdan ucu siyahlaştı. Soryn düzelmişti.. Ama sizde netice alınamamış aynı yöntemle.. Biraz daha temizleyin bence.. Ama hafif..

3-4 hafta kadar önce Sony bulamayınca İzmir Çankaya' dan Energy marka BA950 yedek pil aldım. Sony yazan yerde ORIGINAL yazıyor. Diğer yazılar aynı ve bir yerinde Not For Sale yazıyor. Sony pil 15 saat gidiyor bu 18-20.. (4.4.4 Android versiyonundayım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahferer -- 11 Kasım 2015; 21:07:23 >
  • bugün güncelleme aldı telefon..
    ne için aldı bilmiyorum.. çok kısa sürdü..normalde evde pc üzerinden yapardım, çarşıda aldı. güncelle de demedim ama oldu bitti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

bugün güncelleme aldı telefon..
    ne için aldı bilmiyorum.. çok kısa sürdü..normalde evde pc üzerinden yapardım, çarşıda aldı. güncelle de demedim ama oldu bitti..

Umarım note5' e gelen ve pil performansını arttıran 5.1.1 güncellemesidir.. Bir hafta kullanıp pil performansının artıp artmadığını yazarsanız seviniriz.

511için kingoroot çıkmış

http://forum.xda-developers.com/android/apps-games/one-click-root-tool-android-2-x-5-0-t3107461

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahferer -- 17 Kasım 2015; 23:52:32 >

• epey oldu bir değişiklik görmedim.. benim telefonda daha önceden and 5 güncellemesi gelincede hızlı pil tüketimi olmamıştı.. şikayetim yoktu yani,,

başka kimse güncellemeden bahsemedi; ilginç..
  • halen 4.3' deyim, korkum 4.4.4 geçsem geri 4.3' e gelebilmek için bir dünya iş yapmak zorunda kalmam
  • Stagefright icin basıt bır guvenlık guncellestırmesı deniyor .Telefonun performansına etkı etmezmiş.

• ironblood19 kullanıcısına yanıt
    korkmadan 5.1.1 e yükseltin, sıkıntı yok :)
    bir kere telefonu kapatıp, sonra açın..pc companionu pc ye kurup tel i bağlayın.. ve güncellemeyi tamamlayın..
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.