Şimdi Ara

Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43) ekran kartı hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
57.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Laptopum Asus N550JV-CN127H, ekran kartı olarak Nvidia ve Intel'in kendi kartı var. Kartlar Nvidia Geforce 750M ve Intel HD Graphics 4600. Bugün kullanırken Nvidia denetim masasının açılmadı ve "Nvidia ekran ayarları kullanılamaz. Şu anda Nvidia Gpu'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz." hatası ile karşılaştım. Aygıt yöneticisini açtığım zaman simgenin yanında ünlem işaretini gördüm ve "Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)" hatası çıktı. İnternette konuyu araştırdım, ama net bir çözümle karşılaşmadım. Driver ı silip tekrar kurdum ve hata çözülmedi. Bu hatayı nasıl çözebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matayildirim -- 16 Ekim 2013; 22:07:48 >

• daha bugün aldığım aynı model asusta o sıkıntı benim başımda da var. ve ne yapıp ettiysem yediremedim. bütün nvdia driverlarını denedim neredeyse ama bir sonuca varamadım ve şu an intel 4600 HD yi kullanıyor. aynı şekilde aygıt yöneticisinde ki ünlem bende de var.. Çözüm bekliyoruz
  • bendede aynı sorun var daha yenı aldığım asus n550jv de ekran kartı uyarısı hala gelyor ,dedgn gbı ınteli kullanıyor.asusu aradm dedklerını yaptm yıne aynı .çözüm lütfennnn
  • Aynı sorun bende de var Asus Yetkili servisi recevery yapın olmazsa bize yollayın dedi. Şu an recovery yapıyorum olmazsa daha uğraşmayıp servisine göndereceğim. Daha alalı bir hafta oldu böyle saçma sapan bir sorunla karşı karşıya geldik yanlış bir seçim mi yaptık diye düşünmeye başladım. Bu sıkıntı nvidia ekran kartlarında yaklaşık 2 senedir mevcuttur hiç mi problemi aşan olmadı merak ediyorum.
  • bende kacgundr asus ile görüşüyorum,bugn recvry yapın dedı ama freedos deynce ozaman yapmanıza gerek yok dedı.aynen bende servıse gonderecm herlde.2 hafta oldu hala bır cozum yok!!!
  • kardeşim cd deki driver ortak sürüm nvidiadan yenisini indir önce ikisinide kaldır yeniden başlat sonra hd 4600 ü tanıt yeniden başlat sonra indirdiğinle nvidiayı kur yeniden başlat win7 uyumlu driverı yoksa win8 driverını sağ tıkla güncelleştir de klasörü göster o bulur
  • intelindemi yenısısnı ındırelim yoksa cd dekını mı kuralım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • win8 yuklu bıde . win 7 yı kabul etmıyor
  • yok karddes ya,ıkısınıde kaldrdm.nvıdıa ve ıntelın son surumunu ındrdm kaldrp kurdm olmadı yıne...
  • donanmsal bsy olduğunu dusunmuyorm.asus pc lerde arastrdgm kadaryla benzer sornlar var ,yukarıdaki arkadslarda aynı.nolcak bılmyrm.bıde yenı aldk daha ya..
  • arkadaşlar cozum bularsanz buraya yazarmısınz.
  • eski sürüm driverlerini kurmayı deneyin
  • lion eski sürümlerdede,yani bılgsayarn kendı içinde cıkan drıvernda da aynısı olmustu,yenılerı denedk o da olmadı.
  • laptopu tasarruf modundaysa yüksek performansa alın

Nvidıaını optimus teknolojisi yüzünden gpu her zaman aktif olmuyor.bir video açıp gpunun devreye girip girmediğini kontrol edin.
  • lion ALLAH senden razı olsun tek kelimeyle mukemmellsın valla.2 haftadr tek cozumu sen verdın ve sorun gıderıldı suan.ıns. bozulmaz.cok tesekkrler kardeş cok cok saol.....
  • .LioN. kullanıcısına yanıt
    aynı sorun bende de var yeni aldığım laptop a driver ları kurdum.
    yalnız devreye girip girmediğini kontrol edin demişiniz. bu nasıl bir kontrol olacak.
    halen o uyarı devam ediyor bende ancak 1080p video açılıyor

Edit: Net framework 4 yükledikten ve aygıtı kaldırıp tekrar yükledikten sonra sorunum düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SzolnoK -- 11 Aralık 2013; 0:55:13 >
  • Hocam bende bu ürünü ilk çıktığı zamanlarda aldım,aynı sorunu hala yaşıyorum.ilk zamanlar çözüm bulamamıştım galiba siz çözüme ulaştınız ama ben tam anlayamadım kod 43 hatası bende hala duruyor ne yapmam lazım ?
  • Bu bir virtu sorunu. Basitçe makinede iki tane ekran kartı var. Fazla güç gerektirmeyen uygulamalarda sistem daha az güç tüketen apuyu kullanıyor. bu sırada takılı graphic kart devreden çıkıyor. bu sırada çeşitli yazılım sorunları olabilir.
    @s4ka
    öncelikle makineyi kapatıp açın, bir oyun yada 720p ve üstü bir film açın ve donanımı kontrol edin. donanımın çalışması lazım.

ayrıca bu özelliğin tamamen biostan kapatilmasi lazım. istmezsen kapatabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 18 Aralık 2013; 14:45:58 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • ASUS un sitesinden modelinize uygun olan TÜMLEŞİK Ekran kartını indirin ve onu kurun. Daha sonra Windows Güncellemelerini denetleyin ve orada çıkacak olan İntel HD Graphic güncellemesini kurun.

Tüm bu işlemlerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayar açıldıktan sonra, şarjdan çıkarın ve ekranın hangi moda geçeceğine bakın. Bu gibi durumlarda İntel'e geçiş yapması gerekiyor. Daha sonra şarja tekrar takın ve bir oyun varsa oyun açın. Eğer sistem İntel de çalışıyor ise oyunu kaldırmayacaktır. Ama sorunsuz oynuyorsanız NVİDİA yaya geçmiş demektir.

İsteyen olursa sorununuza Uzaktan Yardım Teamviewer ile bakmak isterim.

İyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matayildirim

Arkadaşlar merhaba,
    Laptopum Asus N550JV-CN127H, ekran kartı olarak Nvidia ve Intel'in kendi kartı var. Kartlar Nvidia Geforce 750M ve Intel HD Graphics 4600. Bugün kullanırken Nvidia denetim masasının açılmadı ve "Nvidia ekran ayarları kullanılamaz. Şu anda Nvidia Gpu'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz." hatası ile karşılaştım. Aygıt yöneticisini açtığım zaman simgenin yanında ünlem işaretini gördüm ve "Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)" hatası çıktı. İnternette konuyu araştırdım, ama net bir çözümle karşılaşmadım. Driver ı silip tekrar kurdum ve hata çözülmedi. Bu hatayı nasıl çözebilirim ?

üzerinde ünlem olan (çalışmayan) aygıta sağ tuş yapıp devre dışı bırak de.sonra devreye sok . tekrar sağ tuş tıklayıp donanım değişikliklerini tara de,sorun çözülecektir muhtemelen.genelde çift ekran kartlı pc lerde,iki ekranın driver'larının birbiri ile olan uyumsuzluğu ile ilgili birşey.
    benim bu şekilde çözüldü.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.