Şimdi Ara

Sound Blaster Audigy 2 5.1 ses bağlantısı. YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda sound blaster audigy 5.1 ses kartı var ve ben dolby digital 5.1 ses almak istiyorum. Kartımın arkasında SPDIF çıkışı var; yani 3.5 mm jack büyüklüğünde bir çıkış, üzerinde digital out yazıyor.

Şimdi ilk denememde optik kabloyu (3.5 mm plug ile) bağladım fakat ne herhangi kırmızı ışık gördüm ne de ses alabildim. Sonradan bu kartımın spdif çıkışının, yeni kartlarda olan, optik çıkış desteği olmadığını duydum. O zaman geriye co-axial çıkış kalıyor. Peki 3.5 mm jack için coaxial kablo var mı? nasıl alabilirm? nette örneği var mı link gönderirmisiniz?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancumah -- 28 Ocak 2008; 20:33:05 >

• http://www.kablocenter.com/index.php?main_page=product_info&products_id=77

bunu alacaksın
    3.5 kulaklık tarafını ses kartı digital out çıkışına,
    beyaz RCA yı ses sistemi digital girişine
    takacaksın o kadar. (hop. testinde fortlardan front ses alamaz iseniz kırmızıyı deneyin)
    tabi bu yolla ancak filmlerde 5.1 ses aktarabilirsin,
    oyunlarda ve mp3 çalarken vs (PCM) streo iki kanal ses aktarımı olur.
    Digital çıkışı Vista altında aktive edemeyebilirsiniz.
    (creative media source 5 ile Sanal audio cd çalarken uygun ayarla 5.1 aktarım olur.
    resimde uygun şartlarda coax- RCA dan aktarım ve harici decoder ekranının resmi vardır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 28 Ocak 2008; 20:49:54 >

• O passtrough yapmak önemli sanırım, bu sayede anfiden DTS yazsını görebiliyoruz; diğer konulardaki yazılarınızdan okudum.

O zaman ses kartımın optik özelliği yok. Peki şu aparat olur mu? http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?ModuleNo=29526&doy=28m1&C=SO&U=strat15

Bir kaç sorum olucak:

Peki bir ses kartı veya bilgisayar alırken. Spdif 3.5 mm çıkışın co-axial mi optik mi desteklediğini nasıl anlayacağız, teknik bilgielrde yazar mı?

co-axial mi daha iyi, optik bağlantı mı?

bir de co-axial den optik dönüştürücüler varmış, onları nerden bulabilirim istanbulda, satılan yer biliyor msunuz?

tekrar teşekkürler. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancumah -- 28 Ocak 2008; 21:32:02 >

• quote:

bir de co-axial den optik dönüştürücüler varmış, onları nerden bulabilirim istanbulda, satılan yer biliyor msunuz?

senin kartın bunu desteklemez.

quote:

kısa kabloda (yakın yer) elektriki digital aktarım;
    uzun kabloda (uzak mesafe) optik aktarım daha iyidir.

Elektrik aktarım elktromagnetik dış etkilere daha, (kapasitif ve endüktif etkilerde söz konusu) açıktır.
    Opik aktarımda iki fazladan çevrim vardır her çevrim kayıp demektir, ayrıca fiber malzemenin kalitesi (şeffaflık) nedeniyle de kayıplar olabilir.

edit:
    peki neden insanlar 1.5 metre mesafe için optik peşinden koşuyor ?
    çünki ışıkla yada değişik bir yolla aktarımı başarmak insanların hoşlarına gidiyor.
    bu psikolojik bir durum kanımca tabi ben açıklayamam psikologların işi.
    ben dahi optik akratırım olup deoderde opt yazısı belirnce mutlu oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 28 Ocak 2008; 21:37:22 >

• Orjinalden alıntı: keleminabi

quote:

hımm anladım çok saolun. . başka bir bilgisayarda co-axial digital ses çıkışı var ,onun için sordum. acaba nerden alabilirim?

quote:

edit:
    çünki ışıkla yada değişik bir yolla aktarımı başarmak insanların hoşlarına gidiyor.
    ben dahi optik akratırım olup deoderde opt yazısı belirnce mutlu oluyorum

bu hastalık bende de var walla :D. ps3 ümde bile sesi optic bağlantı ile bağlıyorum bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancumah -- 28 Ocak 2008; 21:41:52 >

• al aynı decoderin optik bağlantıdaki o opt yazan görüntüsü.

edit:resimleri elle ayaksız çekiyorum titreşimi normal karşıla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 28 Ocak 2008; 21:56:31 >
  • abi bir soruma cevap vermedin. :)

co-axial den optike dönüştürücüler varmış nerden bulabilirim? diğer bilgisayarım için lazım da.
  • bu olay ses kartının (yada onboarsa mainboardın) özelliklerine bağlı.

1- ses kartı yada anakart rca(coax) çıkışı aynızamanda dip te totx (uygunled) barındırması hali;
    o zaman küçük resimdeki parça yeterli satıldığı yeri bilemem izmirdeyim burada bulamadım.
    sanki forumda biri yazıcıoğlunda var diye yazmıştı.

2- Bu led e sahip değil ama board üzerinde +5 V şasi ve sinyal pinlerini barındıran yapılar;
    bunlar içinde totx barındıran adaptörler sitede ben satışta görüyorum;

3- hiç biri yoksa coax tan sinyal, usb den +5 v ve şasi alıp gene bu adaptörlerden bağlayabilirsin.

• isime yaradi sagolasun
  • bence yanılıyosun çünki optik kabloyla ses performansı hissedilir derece artıyor bi z5500 topiğine bakmanı tavsiye ederim
    quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

quote:

quote:

kısa kabloda (yakın yer) elektriki digital aktarım;
    uzun kabloda (uzak mesafe) optik aktarım daha iyidir.

Elektrik aktarım elktromagnetik dış etkilere daha, (kapasitif ve endüktif etkilerde söz konusu) açıktır.
    Opik aktarımda iki fazladan çevrim vardır her çevrim kayıp demektir, ayrıca fiber malzemenin kalitesi (şeffaflık) nedeniyle de kayıplar olabilir.

edit:
    ben dahi optik akratırım olup deoderde opt yazısı belirnce mutlu oluyorum.

• quote:

bence yanılıyosun çünki optik kabloyla ses performansı hissedilir derece artıyor bi z5500 topiğine bakmanı tavsiye ederim

edit: sayın @cumur;
    O zaman sende optik olarak bağlan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 29 Ocak 2008; 0:03:08 >
  • sayın kelem celallenmene gerek yok yorumumu yazdım duydum ve gördümki yazdım katıl katılma ama asabiyette yapma
    quote:

quote:

bence yanılıyosun çünki optik kabloyla ses performansı hissedilir derece artıyor bi z5500 topiğine bakmanı tavsiye ederim

edit: sayın @cumur;
    O zaman sende optik olarak bağlan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 29 Ocak 2008; 1:09:12 >
  • Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
    ..............................................
    B İ L M İ Y O R D U M.
  • yukarıda verdiğim resim ve test için digital bağlantı yapacaklara uyarı:

Sanırım bu wav dosyaları bilgisayar için hazırlandığından multi ch analog ile bağlanınca ( Ses kartı decoderi tarafından dekodasyon yapılınca) seste açık ve bariz şekilde güzellik ve dolgunluk oluyor. Dış decodere çözdürülüce bu ahenk kayboluyor. Nedenini anlayamadım.

Sesler test kaydı sırasında tek tek kanallardan sırasıyla ve net olarak çıkmasına, herhangibir artı distorsiyon dip gürültü olmamasına rağmen, Multich analog bağlantı daha iyi.

filmlerde durum böyle değil arada bariz fark olmuyor. yani sonuç tamemen kişisel e kayabilir.
    Ama bu tür DTS yada dolby kayıtlarda multich analog bağlantı bariz olarak daha iyi.

Kanaatimce bu tür medyada encode sesi çip üretmiyor, ses kartı soft olarak oluşturuyor,
    (deklare edilmeyen dts connect benzeri) ve başarılı değil. zaten Bu tip sanal medyadan dış ses sistemine DTS encode sesi mediaplayer 5 ile ve creative ses kartı ikilisi ile alabiliyorum, onboarda bunu yaptıramadım.
    diğer media çalarlardan herhangibirine bunu becertemedim.
    hepsi spdif çıkışa PCM stereo encode se verdi.
    not: bilgisayarımda özellikle codec kurulu değildir. (dvd oynatıcı, divx oynatıcı vb. programların kendi içindekiler hariç) Hiçbir zamanda bunları, ses kalitesinie zarar verdiklerini düşündüğümden kurmam. Programlarla kurulanlarda TSR olmadıklarından ancak o programın çalışması sırasında aktif olacaklardır. Diğer ses olaylarına zarar veremeyeceklerdir.
    (msconfig den startup a yerleşeleri de silerim)

• bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp sonuçta biz de senden bişeyler öğreniyoruz burda ama önyargılı davranmamak lazım ben farkı gördüm ve duyduğum için yazdım o yazıyı haksızlık yapmamak lazım
    quote:

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
    ..............................................
    B İ L M İ Y O R D U M.

• Al bide olanı biteni resimle anlatayım. daha fazlası için uygun bi elektronik kitabı alıp incelemen lazım,
    ha anlarsın anlamazsın, uygun kitap bulursun bulmazsın orasını bilemem.

• öncelikle herkese selamlar creative audigy se ses kartımla logitech z5500 ses sistemimi (coax bağlantı ile) xp de sorunsuz olarak kullanıyordum fakat bugün vista 64bit ultimate kurdum bir türlü coax bağlantı yapamadım bu konuyla ilgili bilgileriniz varsa paylaşmanızı bekliyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.