Şimdi Ara

!!! Spectrum Analyzer veya Osilakop alım önerisi !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar osilaskop veya spectrum analyzer arasında kaldım amp hoparlörler ile ilgileniyorum elektronikle ilgileniyorum sizce hangisini almalıyım

birde arkadaşlar bazı osilaskoplar spectrum ölçebilirmuş bunları mı tavsiye edersiniz

spectrum analyzer alırsam osilaskop un yaptıklarını yapabilirmiyim

ve tabiki marka model önerisi istiyorum bütçe 3000tl civarı

ekransız modeller var pc ye monitöre bağlanıyor onlar ne kadar kaliteli işe yarar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEHMET-1907 -- 3 Haziran 2021; 12:16:16 >

• Marka model konusunda bir tavsiyem olmayacak ama:

İkisi sinyaller hakkında farklı bilgi verirler. Belki biliyorsunuzdur;

• Osiloskop: İşaretin zaman ekseninde genliğini ve şeklini göstrerir.
    • Spektrum analizör: İşaretin frekans ekseninde genliğini gösterir, şeklini göstermez.

Ses sistemleri ile uğraştığınızı belirtmişsiniz. Çalınan bir müzik veya sesin (içinde farklı frekanslarda ve genliklerde pekçok bileşen barındırır), 0-20Khz gibi bir frekans bandındaki dağılım ve genlikleri önemli ise spektrum analizör ile ölçebilirsiniz. Bu şekildeki analizi osiloskop yapamazsınız.

İkisi bir birinin alternatifi cihazlar değil kullanım amaçları farklıdır. Tornavida ve ingiliz anahtarı gibi. Hangi vida ile uğraşacaksanız ona uygun olanı tercih etmek gerekli. :)

Spektrum analizi yapabilen osiloskoplar varsa bunu tercih etmeniz sizin için çok daha faydalı olur düşüncesindeyim.

Bilgisayar bağlantılı ölçüm cihazları yerine kendi başına kullanılabilenleri seviyorum, kullanımı daha pratik geliyor. Tabi tercih meselesi.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 4 Haziran 2021; 8:52:3 >

• rafet32 kullanıcısına yanıt

teşekkürler katılıyorum size

evet banada kendi başına kullanılabilenler daha güzel geliyor lisede kulandığımı hatırlatıyor bana ama ekransız olanlar daha uygun fiyatlı

peki bu spectrum analizörünü nasıl seçmem gerekiyor kaç mghz kaç kanallı olduğu gibi neleri iyi olması gerekiyor

peki basit elektronik ve ses cihazları için hangi özellikteki spectrum analizörü ve osilaskop uygundur sizce

• Ses ile uğraştığınız için, ölçeceğiniz işaretler düşük / çok düşük frekans (kilo hertz ler) bandında. Muhtemelen bulacağınız modern cihazların ölçüm kapasiteleri 100Mhz den başlayacaktır.

Osiloskopda genel olarak 2 kanal bulunur, pratikde ise genelde tek kanal kullanılır. 2 veya daha fazla kanal ihtiyacı, çeşitli işaretlerin zaman ekseninde bir birlerine göre faz farklarını ve genlik değişimlerini izlemek gerektiğinde ortaya çıkar. 2 kanallı bir osiloskop çoğu elektronikçinin bütün ihtiyaçlarını karşılar.

• rafet32 kullanıcısına yanıt

peki elektronik cihazların arızalarını bulmak için nasıl bir osilaskopa ihtiyacım var acaba

• 100Mhz lik bir skop yeterli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki marka model araştrabileceğim bir yer bir site varmı acaba önerdiğiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.