Şimdi Ara

Split Farm, Party Bonus'ları, Crafting Materyalleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1- Arkadaşlar, hepimiz artık öğrendik: Split Farm.

Split Farm: Genellikle Normal zorlukta 4 kişilik partide herkesin aynı Act'in veya tüm Act'lerin görevlerini ayrı ayrı yapmalarıdır. Böylelikle Act'e ait görevleri daha hızlı bitireceğin için yalnız başına elde edebileceğinden daha fazla Cache sahibi olabilirsiniz.

Özellikle Cache farmı yapanlar için mükemmel bir tercih, fakat bazı detaylar var ki şu anda bir çoğumuz atlıyor ve bilmediğimiz birkaç şey var:

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/12471477472?page=24#470

Burda da açıklandığı üzere, aslında split farm yaptığımızda, split farm sırasında kasa açılırsa ve o sırada o haritada hatta town'da bekleyen birine leg düşmüş olabilir. Bu da sizin leg timer'ınıza reset yemeniz ve kısaca bir sonraki leg düşürme şansınızın düşmesine (resetlenmesine) sebep olmaktadır.

Leg Timer:
    Oyun süresince mob kestiğinizde veya kasa açtığınızda leg düşmedikçe leg düşürme şansınızı arttıran zamanlama aracı. Ben bu şekilde tanımladım yani bunu kısaca anlatamadığımdan dolayı ingilizcesini kullandım:http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/12472447421?page=2#34 vehttp://us.battle.net/d3/en/forum/topic/12373517604#2 konularında nasıl leg düşme şansının zamanla arttığı anlatılıyor.

Yani split farm yaparken kasa açmamanız gerekiyor. Mob kesmede bir sıkıntı yok, ama kasa, corpse loot vs kesinlikle açmayın. Hem kendi şansınızı hem de başkalarının şansını düşürüyorsunuz. Çünkü kasa açılınca oyundaki herkese birden açılıyor. Sonradan gittiğinizde lootlayabilirsiniz. Fakat Champion Elite ve benzeri mobları kestiğinizde durum ayrı değildir. Çünkü eliteler kesildikten sonra o anda orda değilseniz loot alamassınız.

2- Party Bonus'larla ilgili.http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/12504870863?page=1

Party bonusların ben açıkcası olduğunu bilmiyordum, çok büyük bufflar değil ama,
    2-player game: 10% Bonus to Gold Find, Magic Find, and Experience
    3-player game: 20% Bonus to Gold Find, Magic Find, and Experience
    4-player game: 30% Bonus to Gold Find, Magic Find, and Experience

MF'inizi, GF'nizi ve Experience'ınızı az da olsa arttırabilirsiniz.

3- Crafting Materyalleri artık otomatik lootlacak ve blood shard gibi bir sistemle tutulacak.http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/12506330975#2

Burda bahsedildiği üzere yakın zamanda yapılacak bu değişiklik ile crafting materyalleri artık otomatik lootlanacak ve bankanızda ve bag'inizde yer kaplamayacak. Aynı Blood Shard'larda olduğu gibi... Bence bu oldukça güzel bir haber! Bazı detayları var fakat her şey kesinleşince zaten hepimiz öğrenecek. (Örneğin leg crafting materyallerini otomatik alamayacaksınız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 15 Nisan 2014; 4:36:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oray

1- Arkadaşlar, hepimiz artık öğrendik: Split Farm. Özellikle Cache farmı yapanlar için mükemmel bir tercih, fakat bazı detaylar var ki şu anda bir çoğumuz atlıyor ve bilmediğimiz birkaç şey var:

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/12471477472?page=24#470

Burda da açıklandığı üzere, aslında split farm yaptığımızda, split farm sırasında kasa açılırsa ve o sırada o haritada hatta town'da bekleyen birine leg düşmüş olabilir. Bu da sizin leg timer'ınıza reset yemeniz ve kısaca bir sonraki leg düşürme şansınızın düşmesine sebep olmaktadır.

Leg Timer: Oyun süresince mob kestiğinizde veya kasa açtığınızda leg düşmedikçe leg düşürme şansınızı arttıran zamanlama aracı. Ben bu şekilde tanımladım yani bunu kısaca anlatamadığımdan dolayı ingilizcesini kullandım.

Yani split farm yaparken kasa açmamanız gerekiyor. Mob kesmede bir sıkıntı yok, ama kasa, corpse loot vs kesinlikle açmayın. Hem kendi şansınızı hem de başkalarının şansını düşürüyorsunuz. Çünkü kasa açılınca oyundaki herkese birden açılıyor. Sonradan gittiğinizde lootlayabilirsiniz. Fakat Champion Elite ve benzeri mobları kestiğinizde duyum ayrı değildir. Çünkü eliteler kesildikten sonra o anda orda değilseniz loot alamassınız.

2- Party Bonus'larla ilgili.http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/12504870863?page=1

Party bonusların ben açıkcası olduğunu bilmiyordum, çok büyük bufflar değil ama,
    2-player game: 10% Bonus to Gold Find, Magic Find, and Experience
    3-player game: 20% Bonus to Gold Find, Magic Find, and Experience
    4-player game: 30% Bonus to Gold Find, Magic Find, and Experience

MF'inizi, GF'nizi ve Experience'ınızı az da olsa arttırabilirsiniz.

Let timer nedir hocam ya milletin kafasını karıştırmayın yok böyle bir olay,

• erbayaksoy kullanıcısına yanıt
    Araştırmadan cevap veriyorsunuz. Sonra kenara çekilen gene siz oluyorsunuz... Bir araştırın sonra konuşalım, burda rencide etmek istemem kimseyi.
  • Çok güzel bir konuya parmak basmışsınız teşekkür ederim. Ben de buna yakın şeyler düşünüyordum. Çünkü bazen rift rift dolanıyorum hatta 4-5 rift üst üste girdiğim halde leg düşmediği oluyor. Sonra bir kutu açıyorum leg düşüyor az ileri gidiyorum bir kutu daha açıyorum ikincisi düşüyor. Sanki hatasını telafi etmek ister gibi .) Ya buna benzer timer ya da expirence gibi legendary drop barı var fakat gizli.
  • Çok güzel bilgiler, teşekkürler hocam.. -Split farmda deliler gibi kasa açan ben-
  • kullandığım silah ve ayakkabı cesetten geldi.. bütün cesetleri ve kutuları açarım..:) valla zaten tek başıma oynuyorum.. public ya da başkası ile birlikte oynadığım azdır..
  • Hocam kendi deneyimlerimden aktarayım. Mesela normalde oynarken hızlı hızlı ilerliyorum 10-15 dakikda bir leg düşüyor. Zorluğu yukarı çekince yine aynı hızda kessen bile leg düşme sayısı azalıyor. 2 gün önce 3 kez full T4 rift yaptık. Hiç leg düşmedi. Kanımca şöyle bir şey var. Zoluk seviyesi arttıkça tahminimce gittikçe kaliteli (veya drop rate'i yüksek) legler düşüyor. Mesela t1 ve t2 de bana hiç set item denk gelmedi. T3 de bir günde invoker'ın 3 parçasını yakaladım. Fakat 3 saat arayla düştüler veya ona yakın zamanlarda. Ben buna göre her zorluk seviyesinin farklı legandary düşürme barı olduğunu düşünüyorum. O bar dolunca veya oan benzer artık leg timer mı dersin ne dersen o dolunca ilk açtığın kutudan veya ilk kestiğin elitten leg atıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    party bug ve item kiralama sorusu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • split farm dediğiniz nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erbayaksoy

Atara gelme hemen sakin ol,kenarı çekildiğim falan yok ben buralardayım hep...

sen kendi çapında bu fikirle haraket ediyor olabilirsin.Sadece sen değilsin bu timer olayından medet uman.Partide bazen arkadaşlar leg düşünce oyundan falan çıkıp tekrar giriyor süreyi resetlemek için güya

Sana tek bir soru sorucam,madem bu kadar araştırmışsın ve ben araştırmamışım bir b... anladığım yok şunun cevabını ver banada bende bilgileneyim..

Günde 4-5 saat farm ile min. 15-20 tane leg düşürüyorum.benimle aynı sürelerde oyun oynayan kişiler daha az düşürüyor,hatta düşüremeyip çıldıranlarda var...Madem leg düşürme zamannı var bu zaman bana çok hızlı başkasında pil bitik vaziyettemi işliyor?

Atara gelmek ne demek bilmiyorum. o yüzden cümlenden bir şey anlamadım. Ben sana blizzard'ın verdiği bilgiyi paylaştım, havadan bir bilgi paylaşmadım. Birinci olarak saygılı konuş, kenar mahalle ağzıyla konuşma benimle veya bir başkasıyla...

Bana "milletin kafasını karıştırma" gibi hitapta ve emirde bulunuyorsun, ve şimdi de benden bana çok başkasına az leg düşüyor açıkla diyorsun. Ben sana referanslarıyla başlıkta bilgileri paylaşmışım, artık senin kenara çekilmen gerekiyor, haklı değilsin sen de farkındasın... Artık "bana çok ona az düşüyor"lara başladın. Bunu bana değil Blizzard'a sorman lazım ben ortaya atmadım bu durumu, olan bir şeyi paylaştım. Bu forumda ve hiçbir yerde hiçbir zaman güvenilir referansım olmadıkça bilgi paylaşmadım. O yüzden bilip bilmeden "yok böyle bir olay" demeden önce araştır diyerek yardımcı olmak istedim sana.

Senin yaptığın şu anda sadece tükürdüğünü yalamamak için kıvranmaktır.

• Kanımca deneyimlerim üzerinden, düşme "şansını" %'de olarak etkileyen/tetikleyen bir sistemin söz konusu olduğunu düşünüyorum; yani yine de birim zaman dolunca ille leg atacak diye bir kesinlik de yok.
    Geçen gün T3 Rift'e girer girmez Goblin'den Firebird setinin eldiveni düştü, sonrasında aynı elitten 2 tane leg birden düştü.
    Zorluk seviyesi arttıkça leg kalitesinin, daha iyi itemlerin düşme olasılığının arttığına ben de katılıyorum.

Tabii, bahsettiğiniz timer/bar da exp. pool gibi oyundan çıkınca resetlenmiyorsa leg düşme oranı da belirli bir sisteme göre işliyor olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: komoli

split farm dediğiniz nedir ?

Split Farm, genellikle Normal zorlukta 4 kişilik partide herkesin aynı Act'in veya tüm Act'lerin görevlerini ayrı ayrı yapmalarıdır. Böylelikle Act'e ait görevleri daha hızlı bitireceğin için yalnız başına elde edebileceğinden daha fazla Cache sahibi olabilirsiniz.

Bu açıklamayı başlığa ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 15 Nisan 2014; 4:35:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oray

quote:

sen kendi çapında bu fikirle haraket ediyor olabilirsin.Sadece sen değilsin bu timer olayından medet uman.Partide bazen arkadaşlar leg düşünce oyundan falan çıkıp tekrar giriyor süreyi resetlemek için güya

Sana tek bir soru sorucam,madem bu kadar araştırmışsın ve ben araştırmamışım bir b... anladığım yok şunun cevabını ver banada bende bilgileneyim..

Günde 4-5 saat farm ile min. 15-20 tane leg düşürüyorum.benimle aynı sürelerde oyun oynayan kişiler daha az düşürüyor,hatta düşüremeyip çıldıranlarda var...Madem leg düşürme zamannı var bu zaman bana çok hızlı başkasında pil bitik vaziyettemi işliyor?

Atara gelmek ne demek bilmiyorum. o yüzden cümlenden bir şey anlamadım. Ben sana blizzard'ın verdiği bilgiyi paylaştım, havadan bir bilgi paylaşmadım. Birinci olarak saygılı konuş, kenar mahalle ağzıyla konuşma benimle veya bir başkasıyla...

Bana "milletin kafasını karıştırma" gibi hitapta ve emirde bulunuyorsun, ve şimdi de benden bana çok başkasına az leg düşüyor açıkla diyorsun. Ben sana referanslarıyla başlıkta bilgileri paylaşmışım, artık senin kenara çekilmen gerekiyor, haklı değilsin sen de farkındasın... Artık "bana çok ona az düşüyor"lara başladın. Bunu bana değil Blizzard'a sorman lazım ben ortaya atmadım bu durumu, olan bir şeyi paylaştım. Bu forumda ve hiçbir yerde hiçbir zaman güvenilir referansım olmadıkça bilgi paylaşmadım. O yüzden bilip bilmeden "yok böyle bir olay" demeden önce araştır diyerek yardımcı olmak istedim sana.

Senin yaptığın şu anda sadece tükürdüğünü yalamamak için kıvranmaktır.

Mevzunun farkında olmadığın için hala link verdiğin 2 tane blue post'un arkasına sığınıyorsun.Diablo tarihindeki en büyük soru işareti drop oranlarının neye göre ayarlandığıdır,sen maşallah kalktın 2 link ile çözdün olayı.diablo 2 zamanındada bunun gibi yetkili ağızdan neler neler yazıldı çizildi ama hiçbirisinin bir tutarlılığı yoktu.Adamlar ortalığı kızıştırmayı kafalarda soru işareti bırakmayı seviyor.Şuan seninle polemiğe giriyorsak bunun sebebide blizzarddır.Sen adamların lafına güveniyorsun bana yetkili ağızdan yazmışlar sen neyi savunuyorsun diyorsun.Bende sana diyorumki daha önceleride farklı çoook şeyler yazıldı yetkili ağızlardan bu gibi şeyler.Amaçları senin gibi insanları gaza getirmekten başka birşey değil..

Tabiki isteyen istediği gibi savunabilir bu drop rate mantığını.Ben sana 50 tane şey anlatsam gidip blue post linki atacaksın gene

Mahalleliden saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Khoradasein
    Zorluk seviyesi arttıkça leg kalitesinin, daha iyi itemlerin düşme olasılığının arttığına ben de katılıyorum.

Zorluk seviyesinin leg kalitesini (diğer bir deyişle affix'lerin yüksek rollanmasını ve/veya istenilen affixlerin gelmesini) etkilediğini ben düşünmüyorum. Fakat Blizzard bu konuda bir açıklama yapmadı. Kısaca gerçekten bunu kimse bilmiyor. Fakat tecrübelere dayanarak (T5/6 farmlıyorum bugünlerde genelde) bence etkilemiyor.

Ama Timer olayı olduğunu birkaç defa blizzard açıkladı. Leg düşmedikçe belli zaman sonrasında leg düşme şansı artıyor. Fakat sistemin tam olarak gerçek anlamıyla nasıl işlediği muallak...
  • quote:

Uslubun yanlış tanımadıgın insanlara böyle ulu orta yerde hitap edemezsin....
    Oray doğru söylüyor rift sonradan giripte haritaya yıldız varmı diye bakmayan varmıdır acaba
    Ben 2 kere falan denk geldim adama teleport yaptım haritaya baktım ücra köşede yıldız gidip aldım..
    Bilmiyordum kutulardan cıkıyormus o legler

• Şunu açıklığa kavuşturayım.

Konuşma tarzı uslup vs herkes başladı gene..Adama küfür etmemişim hakaret etmemişim,kimsenin uyarmasına falan gerek yok.Kiminle nasıl nerde nasıl konuşulacağını çoğu kişiden iyi bilen birisiyim işim icabı.

Forum gibi biryerdede banka müdürüyle konuştuğum uslupte konuşmam kimseyle.o kadar kasmanın manası yok,içimden geldiği gibi rahat kelimelerle hareket ederim.Rahatsız olan varsa engelleyebilir beni.Bu saatten sonra kravat takıp buraya yorum yazacak halim yok abartmayın birşeyleri..
  • oray kullanıcısına yanıt
    Aslında bu "belirsizlik" de oyunu oynanır ya da katlanılır/sürekli kılıyor :) Açıkçası, belli yerlerde ve belli yaratıklardan kesin düşecek bir item lsitesi olsa ben bu oyunu oynamazdım...
    Gerçi, gerek oyunun "zorluğundan" gerekse de item "kıtlığından" şikayet edilmesi ufak da olsa bu tür atraksiyonlara sürükledi Blizzard'ı, umarım aşırıya kaçmaz ve (benim gibi düşünenler için) oyunun cazibesini kaybettirmez...
  • Oray burada resmi kaynaklardan bazı bilgiler paylaşmış, bilgiyi kendine göre yorumlarsın,inanırsın inanmazsın, tecrübelerine dayanarak kendi fikirlerini söylersin fakat kimseye seviyesizce hitap edemezsin sonuçta burası bir bilgi paylaşma platformu..
    Konuya gelirsek loot sistemi gerçekten tam bir bilinmez,herkesin inandığı uyguladığı taktikler var..Yazılanlar doğru olabilir, nedense solo bounty yaparken neredeyse 2-3 runda bir kesin leg düşerken splitte nedense 10 kere tamamlamamıza rağmen düşmediği oluyor..Tabi kesin şeyler söylemek için biraz daha uzun sürelerde denemeler yapmak lazım..
  • quote:

Şunu açıklığa kavuşturayım.

Konuşma tarzı uslup vs herkes başladı gene..Adama küfür etmemişim hakaret etmemişim,kimsenin uyarmasına falan gerek yok.Kiminle nasıl nerde nasıl konuşulacağını çoğu kişiden iyi bilen birisiyim işim icabı.

Forum gibi biryerdede banka müdürüyle konuştuğum uslupte konuşmam kimseyle.o kadar kasmanın manası yok,içimden geldiği gibi rahat kelimelerle hareket ederim.Rahatsız olan varsa engelleyebilir beni.Bu saatten sonra kravat takıp buraya yorum yazacak halim yok abartmayın birşeyleri..

Engellemek en güzel çözüm olacak, ilk defa doğru bir şey yazmışsın.

Oray, verdiğin bilgiler için teşekkürler.
  • oray kullanıcısına yanıt
    Legandary kalitesi derken affix/suffix'i kastetmiyoruz. Kaliteli legenadary'lerden veya drop rate'i düşük legandary'lerden bahsediyoruz. Affix ve suffix'ler her zorlukta kafasına göre çıkıyor
  • Açıkçası böyle birşeyden haberim yoktu fakat linklerdeki postlar mavi olduğuna göre gerçekçiliği var demektir :) Biz 2 kişiyken T2 üçüncü yada dördüncü arkadaş gelince T3 rift farmlıyoruz, yanlızken de normalde bounty, oyun şeklimiz böyle. Özellikle son 4 gündür 2 kişiyken 3 riftin hepsinden yanımdakine leg düşerken bana 2. yada 3. de arka arkaya 2 tane düşüyor. Günde ortalama 2 saat civarı oynuyoruz ve min 2 leg düşüyor hepimize. Özetle loot sisteminden memnunuz ama şu chest açmama muhabbetini özellikle deneriz bakalım fark olacakmı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.