Şimdi Ara

Split Farm, Party Bonus'ları, Crafting Materyalleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Timer olayının doğru olduğuna ben de inanıyorum. Zaten wowda hali hazırda bosslarda bonus roll atıp item almak için her hafta alabildiğiniz 3 tane coin var. Bunlardan item düşüremedikçe bir sonraki bonus ile drop alma şansınız arttırılıyor. Hali hazırda bu sistemi kullanan bir oyunu olan blizzard'ın bu algoritmayı diabloda kullanmaması için hiçbir sebep yok.
  • bende ne kadar yüksek zorluk o kadar iyi item !! diye düşünenlerdenim. normal modda 10 item düşürürsem 1 tanesi bile işime yarıycak özellikte olmuyor. fakat bazı arkadaşların t5-6 da dusurdukleri itemlere göz atıyorum üzerimdekilerden iyi. ha bu tartışılabilir. maksadım ortalıgı kızıstırmak filan degil. ben yanlış bile düşünüyorsam bu şekilde düşünüyorum.
  • Hocam yalnız şöyle de bir şey var.

Split farmda senden başka haritada olan birisi sandık açtı ama sana leg düşmedi diyelim. Bu da senin leg timerini arttırmaz mı? Yani senden uzakta olan oyuncular senin leg timerini resetleyebileceği gibi arttırabilir de aynı mantıkla. O zaman yine aynı hesaba gelmez mi?

Yani aslında soru şu: Başka haritada farm yapan biri sana leg düşürebildiği gibi senin leg timerini arrtıyor mu?

Geçen gün 3 kişi split farm yapıyoruz. Ben bountymi bitirdim. Tek bir bounty kalmıştı onu da arkadaş yapıyordu. Ona gittim yardıma. Teleport olduğumda baya bir geride leg vardı haritada. Yani adam ben daha tele olmadan önce düşürmüş.

O yüzden split farmdan sonra gitmediğiniz haritalara şöyle bir bakmakta fayda var çıkmadan önce.

@oray

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 15 Nisan 2014; 13:57:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neuro

Geçen gün 3 kişi split farm yapıyoruz. Ben bountymi bitirdim. Tek bir bounty kalmıştı onu da arkadaş yapıyordu. Ona gittim yardıma. Teleport olduğumda baya bir geride leg vardı haritada. Yani adam ben daha tele olmadan önce düşürmüş.

O yüzden split farmdan sonra gitmediğiniz haritalara şöyle bir bakmakta fayda var çıkmadan önce.

@oray

Olay zaten bu, başka haritada başka biri aynı gruptayken kasa açarsa loot geliyor sana da, en mantıklısı split yaparken kasa vs açmamak.

quote:

Yani aslında soru şu: Başka haritada farm yapan biri sana leg düşürebildiği gibi senin leg timerini arrtıyor mu?

arttırıyor, fakat mekanizma nasıl çalışıyor tam bilinmiyor. Fakat sana leg düşürür ve lootlamassan, resetlenmiş oluyor leg timer'ın da ne yazıkki... Yani riske bakarsan aslında çok da mantıklı değil kasa açma işi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 15 Nisan 2014; 7:24:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Goril1

Legandary kalitesi derken affix/suffix'i kastetmiyoruz. Kaliteli legenadary'lerden veya drop rate'i düşük legandary'lerden bahsediyoruz. Affix ve suffix'ler her zorlukta kafasına göre çıkıyor

kaliteli göreceli bi kavram o zaman bence, birine kalite gelebilir, birine gelmeyebilir. Tabi istisnaları da var. Örneğin class set itemları. Fakat ben T1 ila T6 arası sürekli oynuyorum, çoğu barbar iyi set item'ı T1'de düştü, belki de şanslıydım ama kesin bir şey varsa Blizzard'tan başka kimse bilmiyor bu sorunun cevabını...
  • Bence Blizzard'ın bu olayı dillendirememesi gerekirdi. Leg düşünce yaramadığında millet daha da üzülecek şimdi.

Tüh lan leg timer bu item için mi reset oldu diye.
  • quote:

Bence Blizzard'ın bu olayı dillendirememesi gerekirdi. Leg düşünce yaramadığında millet daha da üzülecek şimdi.

item'a özel değil, genel bir reset gibi düşünebilirsin. O item bi daha düşmeyecek anlamına gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oray

quote:

Bence Blizzard'ın bu olayı dillendirememesi gerekirdi. Leg düşünce yaramadığında millet daha da üzülecek şimdi.

item'a özel değil, genel bir reset gibi düşünebilirsin. O item bi daha düşmeyecek anlamına gelmiyor.

Yok yanlış anladın. Çöp bir leg item düştü diyelim. Ne olursa olsun farketmez.

İtemin çöp olduğuna mı üzülsün timerin resetlendiğine mi üzülsün onu dedim.

• quote:

quote:

quote:

Yok yanlış anladın. Çöp bir leg item düştü diyelim. Ne olursa olsun farketmez.

İtemin çöp olduğuna mı üzülsün timerin resetlendiğine mi üzülsün onu dedim.

tabi o da doğru :) ama o kadar da üzülmemek lazım zaten en kötü 15-20 dk da bir leg düşüyor bu sistemle

bu sistemin tek sıkıntısı, %100 Rift'te bonusu arttırdılar ama düşmedikçe leg düşme şansı da artıyorsa bu %100'ün pek de önemi kalmaması gibi geliyor bana... tabi ne kadar leg düşme şansı ne hızlı artıyor bilinmiyor.

• Okuduğum kadarı ile bu Leg Timer olayını çoğu kişi yanlış anlıyor. Mesela bir arkadaşta çok fazla leg düşürdüğünü söylemiş. Bu tamamen şans ile ilgili, düşebilirde eğer şanslı iseniz, bu durumun Leg Timer ile alakası yok. Leg Timer sadece belli bir süre leg düşüremedeğinizde devreye girmeye başlıyor. Blizzard ın her oyununda olduğu gibi rakamları da tabiki tam olarak bilmiyoruz, bu sebeple bu süre ne kadardır onu da bilmiyoruz. Tek bildiğimiz uzun bir süre leg düşmediğinde, leg düşürme şansımızı arttırdığı ve düştüğü an bu Leg Timer ı sıfırladığı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkEternal

Okuduğum kadarı ile bu Leg Timer olayını çoğu kişi yanlış anlıyor. Mesela bir arkadaşta çok fazla leg düşürdüğünü söylemiş. Bu tamamen şans ile ilgili, düşebilirde eğer şanslı iseniz, bu durumun Leg Timer ile alakası yok. Leg Timer sadece belli bir süre leg düşüremedeğinizde devreye girmeye başlıyor. Blizzard ın her oyununda olduğu gibi rakamları da tabiki tam olarak bilmiyoruz, bu sebeple bu süre ne kadardır onu da bilmiyoruz. Tek bildiğimiz uzun bir süre leg düşmediğinde, leg düşürme şansımızı arttırdığı ve düştüğü an bu Leg Timer ı sıfırladığı...

+1

Aynen bu şekilde, bazıları şanslıdır 10 dk da 5-6 tane leg düşürebilir, biri de şanssızdır 1 saatte leg düşmez, fakat 1 saat sonraki leg düşürme şansıyla ilk baştaki aynı olmayacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DarkEternal

Okuduğum kadarı ile bu Leg Timer olayını çoğu kişi yanlış anlıyor. Mesela bir arkadaşta çok fazla leg düşürdüğünü söylemiş. Bu tamamen şans ile ilgili, düşebilirde eğer şanslı iseniz, bu durumun Leg Timer ile alakası yok. Leg Timer sadece belli bir süre leg düşüremedeğinizde devreye girmeye başlıyor. Blizzard ın her oyununda olduğu gibi rakamları da tabiki tam olarak bilmiyoruz, bu sebeple bu süre ne kadardır onu da bilmiyoruz. Tek bildiğimiz uzun bir süre leg düşmediğinde, leg düşürme şansımızı arttırdığı ve düştüğü an bu Leg Timer ı sıfırladığı...

+1

Aynen bu şekilde, bazıları şanslıdır 10 dk da 5-6 tane leg düşürebilir, biri de şanssızdır 1 saatte leg düşmez, fakat 1 saat sonraki leg düşürme şansıyla ilk baştaki aynı olmayacaktır.

Aynen hocam bende böyle düşünüyorum.Yani aslında leg timer bencede var,ama ard ard leg dusurdukten 1 saat sonra atmadığını gördüm

• Bu durumda split farm yapılırken toplamda 3-4 dakika daha ayırıp başkasının gittiği haritalara bir göz atmak faydalı olur herhalde leg düşmüş mü diye değil mi?

'2. kata inip bütün yaratıkları öldür' görevleri değil ama teleport olduğun haritada yapılan görevler için mantıklı gibi, doğru mu anlıyorum?
  • Leg timer oyundaki şans faktörünü biraz azaltmaya yönelik yani, bir adama girince 10 dakika içinde 2 leg düşerken diğerine 2 günde hiç leg düşmemesi durumunun olmaması için böyle bir sistem oluşturulmuş gibi, fena da olmamış.
    Hocam yine güzel bilgiler, teşekkürler. Yalnız ayrıntılara takılırken şu party bonusunu fark etmemişsin ona şaşırdım.

Bu arada legendary matlerin inventoryden kalkacak olması çok iyi olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 15 Nisan 2014; 20:45:45 >
  • Buna benzer biseyin oldugu ortada adi herneyse iste. Yanliz ben kasalarin acilmasi taraftariyim sonra lootlari check edersin olur biter kac kez denk geldi oyle haybeden legend ....
  • oray kullanıcısına yanıt
    küçükken oyun oynamak daha bir zevkliydi, ne ingilizce bilirdim, ne de forumlarda takılırdım, dolayısıyla oyun hakkında bilgim olmazdı, oynaya oynaya keşfederdim. oyun bittiğinde bile bilmediğim birçok şey olurdu gizemini korurdu benim için oyun. diabloya benzer örnek vereyim dungeon siege oynamıştım ve diablo kadar iyi bir oyun olmamasına rağmen o oyundan acayip keyif almıştım

şimdiyse oyundaki her şey belli, yok drop rate yok leg timer yok party bonusu hepsi noktası virgülüne belli, ne yapılacağı belli nasıl kasılacağı belli en çok damage veren kombinasyonlar belli herkes aynı şeyi takip ediyor mühendis gibi oturup hesaplıyorlar vallahi şu blizzard oyunlarını oynayan insanlardaki azim ve hırs kimsede yok, toplayıp ordu kursalar 10 günde dünyayı ele geçirirler
  • Oray'dan yine güzel ve faydalı bir paylaşım teşekkürler emeğin için.
  • Bu hafta içerisinde 3 dk da 3 leg attığı da oldu, 3 saatte hiç atmadığı da.
    Dolayısı ile oyunda drop için var ise böyle "smart system" bilmiyorum, pek de umursamıyorum.
    Blizzard böyle bir açıklama yapmış ama sanırım pek yaptıkları oyunları test etmiyorlar
    Oyuncular burada ve her kişi farklı şeyleri savunuyor saygı duymak lazım.
    Ben de ceset, hazine sandığı, taş, kütük ne bulsam açıyorum.

İtem düşmesi sadece "Nasip" Zaten düşürme olasılığı bir şeylere bağlı olsa oyuncular arasında dağlar kadar fark olurdu. x kişi aylarca bir item için uğraşıyor yeni max lvl e ulaşmış eleman ilk boss yada bounty cache den alıyor.

Oyunu güzel de kılan budur diye düşünüyorum

• Herkes çok farklı tecrübeler yaşıyor. Benim de tecrübelerim şöyle;

ROS ilk çıktığında oyuna ilk başlamamın 15dk sında ardından da 1 saat içinde 2 leg alıyordum. Sonrasında hiç düşmüyodu. Sanki benim karakterimin hakkı buymuş gibi ben de bunu böyle kabullenmiştim.

Sonra bu durum değişti ve farklı farklı zamanlarda loot almaya başladım. Her türden.

Sonra başka bir sistem daha geliştirdim kendimce fakat yine net bir bilgiye ulaşamadım.

1 hafta boyunca act 1 cache yüzüğü aradım ve o hariç her şey düştü fakat dün akşam clandan arkadaşların partisin katıldım ve gelen ilk cache i de açtım (normalde bekletirdim 10a kadar)

ta taaaa..

düşen yüzüğü profilimden görebilirsiniz. Neredeyse dünyanın en iyi rollenmiş hali.

Split Farm, Party Bonus'ları, Crafting Materyalleri

Sonra öylesine NORMAL rift yaptık arkadaşımla. Gelen kolyeye bir bakın;

Split Farm, Party Bonus'ları, Crafting Materyalleri

Belki hepinize çok saçma gelecek ama drop rate in karakter üzerindeki bir sisteme göre değiştiğini düşünüyorum. Gerçek hayattaki Astroloji gibi :P

Hani günlük fallar gibi. İşte 'Bugün Aslan burcu erkeklerini bol bol legendery bekliyor ama boşuna sevinmesinler hepsi çöp olacak gibi duruyor' gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Failimechul -- 17 Nisan 2014; 16:44:26 >

• Harbiden güzel düşmüşler. Tebrik ederim güle güle kullan
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.