Şimdi Ara

Spor Yay Gerçekten Yol Tutuşu İyileştirir Mi Yoksa Aldatmaca Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • eskiden beri orinali savunurdum ama spor yaylı bazı araçlar sürdüm evet gerçekten yatmıyor virajda araç ama bazıları yatmıyor ama limitlerin değişmeyip limite gelince yine kaydığı ve insana hissettirmediği için daha tehlikeli olduğunu söylüyor bana da mantıklı geliyor aslında ama ısrarla eskiden şu hızlı artık bu hızla giriyorum viraja diyenler var ağırlık merkezi yere yaklaştıkça yol tutuş artar deniyor bazıları kamber açısından falan söz etmiş olayı teknik olarak açıklayabilecek varmı ?

örnek gerekirse eski model bir accent clio gibi araçlar için durum ne olur ?

• Güzel konu elim kaşındı

Spor yay tabiki "genel anlamda" yol tutuşu iyileştirir, binek otomobiller fabrikadan çıkarken milyonlarca insanın beklentisi ortalama alınarak ayarlanır. Bu insanların kabaca %90'ının beklentisi öncelik konfor, %10'unun beklentisi sürüş dinamikleridir ki modele göre bu oran konfor lehine artabilir bile. Spor yaylar bu kreşe çocuk götüren, silecek suyu nereden doldurulur bilmeyen, zaman zaman gaz ile frenin yerini karıştıran teyzeleri, sürüş dinamiklerine önem veren, bizim gibi otomobil forumlarında gezinen sürüş tutkunu insanlardan ayıklamak için yapılmış, otomobili keskinleştiren ve setup'ı olması gerektiği ayarlara çeken hassas uygulamalardır. Bu arada spor yaydan kastım eibach gibi, HR gibi profesyonel firmaların belli bir modele özel (yani o aracın ağırlığına ve amortisör damping ayarına) üretilen yaylar. Yol tutuşu da amortisörü daha kesin tepki vereceği, çalışacağı aralığa çektiği için değil, aracın ağırlık merkezini aşağı çektiği için geliştirir, yoksa hissetiğiniz sertlik aslında size yolda hızlı direksiyon tepkileri ve yan az yatma olarak karşılık gelir, asıl viraj hızı katkının sebebi ağırlık merkezinin aşağı düşmesidir.

Spor yaylar yol tutuşu bozabilir mi, yüklüyken evet, yol durumu dalgalı ise ve gazlıyorsan yol tutuşunu bozabilir. Kesin çözüm aynı markanın amortisörü ile birlikte iyi bir coil set alıp o yola göre ayarlamaktır ama uğraşmak istemiyorsan aracına özel üretilmiş kaliteli yay temiz çözümdür.

Derin konudur, her otomobilde yazdığım detaylar geçerli olmayabilir, yanlışım olabilir.
  • Tenekeye ne takarsan tenekedir. Aracın altyapısı geliştirilmeye müsait olmalıdır. Eşek altın semerden sonra yine eşektir. Önemli olan altyapı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSY -- 10 Şubat 2018; 19:34:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik bilgisini bilmem ama spor yay ve genis lastik kesinlikle çok daha guvenli bir sürüş sağlıyor

Spor yayli aracim vardi ben yaptırmadım aldigimda uzerinde vardı yol tutuş harika

Eksi yönleri araba çok yıpranıyor kendi düşüncem kesinlikle yaptirmam

• işe yarıyor ama gereksiz, konforu bozuyor
  • Virajlarda daha iyi yol tutuşu, evet ama kasislerde spor yayin darbeyi daha kötü sönümlemesi sonucu lastiğin yerle olan irtibatının kopması ??

Bence bir yerden kazanırken bir yerden mutlaka kaybediliyor. Dengede olması önemli.

Birde konfor var. Turkiyedeki yollarda malum zaten.

• Sasi burulma direnci dusukse kuvveti yay degil sasi absorbe etmeye baslar ve yol tutus degismez birde ustune konfordan olursunuz aracda olusacak metal yirgunluguda cabasi

• Araç yere yakınlaştıkta ağırlık merkezi yola daha çok yaklaşır dolayısıyla daha iyi yol tutar.

Spor yaylar evet yol tutuşu iyileştirir.Ama konfordan çalar.4 BİN TL nin üzerinde olan Kaliteli coilever'lar bile azda olsa Konfordan çalar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir araçta bazı şeyleri istiyorsan bazı şeylerden de feragat etmen gerekir. Sportiflik - yol tutuş ile konforu aynı anda hiçbir şekilde aynı yerde bulunduramazsın. Siyahla beyazı karıştırıp gene siyah yada beyaz elde etmeye çalışmak gibi bir şey bu. Ayarında dozunda ve gerekli şekilde yapılırsa yay yada coilover yol tutuşu artırır ve görüntüyü güzelleştirir.
  • Güzel konu elim kaşındı

Spor yay tabiki "genel anlamda" yol tutuşu iyileştirir, binek otomobiller fabrikadan çıkarken milyonlarca insanın beklentisi ortalama alınarak ayarlanır. Bu insanların kabaca %90'ının beklentisi öncelik konfor, %10'unun beklentisi sürüş dinamikleridir ki modele göre bu oran konfor lehine artabilir bile. Spor yaylar bu kreşe çocuk götüren, silecek suyu nereden doldurulur bilmeyen, zaman zaman gaz ile frenin yerini karıştıran teyzeleri, sürüş dinamiklerine önem veren, bizim gibi otomobil forumlarında gezinen sürüş tutkunu insanlardan ayıklamak için yapılmış, otomobili keskinleştiren ve setup'ı olması gerektiği ayarlara çeken hassas uygulamalardır. Bu arada spor yaydan kastım eibach gibi, HR gibi profesyonel firmaların belli bir modele özel (yani o aracın ağırlığına ve amortisör damping ayarına) üretilen yaylar. Yol tutuşu da amortisörü daha kesin tepki vereceği, çalışacağı aralığa çektiği için değil, aracın ağırlık merkezini aşağı çektiği için geliştirir, yoksa hissetiğiniz sertlik aslında size yolda hızlı direksiyon tepkileri ve yan az yatma olarak karşılık gelir, asıl viraj hızı katkının sebebi ağırlık merkezinin aşağı düşmesidir.

Spor yaylar yol tutuşu bozabilir mi, yüklüyken evet, yol durumu dalgalı ise ve gazlıyorsan yol tutuşunu bozabilir. Kesin çözüm aynı markanın amortisörü ile birlikte iyi bir coil set alıp o yola göre ayarlamaktır ama uğraşmak istemiyorsan aracına özel üretilmiş kaliteli yay temiz çözümdür.

Derin konudur, her otomobilde yazdığım detaylar geçerli olmayabilir, yanlışım olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 11 Şubat 2018; 1:4:32 >

• 3.5 yay iyidir, fazlasi bizim yol şartlarında sıkıntı olabilir bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Bir araçta bazı şeyleri istiyorsan bazı şeylerden de feragat etmen gerekir. Sportiflik - yol tutuş ile konforu aynı anda hiçbir şekilde aynı yerde bulunduramazsın. Siyahla beyazı karıştırıp gene siyah yada beyaz elde etmeye çalışmak gibi bir şey bu. Ayarında dozunda ve gerekli şekilde yapılırsa yay yada coilover yol tutuşu artırır ve görüntüyü güzelleştirir.

Hocam Koni amortisörler bu konuda çok başarılı Ek4 Vti'da kullanıyordum Eibach 5 lik yayla birlikte arabanın hem yol tutuşu hem de konforu inanılmaz artmıştı.Yani demek istediğim malzeme kalite olduktan sonra konfordan feragat etmeye gerek yok ama tabiki gidip sadece yay alıp amortisörleri orjinal bırakınca konfor falan kalmaz hatta coilover bile kaliteli bir marka olmadığı sürece konforu net bozuyor.

• Dacia loganda renault symbolde bile yol tutuşunu arttırıyorsa işe yarıyordur.

Tabi dediğim yaylar orjinal ürünler.

Soğuk pres ve kesilmiş yaylar gerçekten tehlikeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Bir araçta bazı şeyleri istiyorsan bazı şeylerden de feragat etmen gerekir. Sportiflik - yol tutuş ile konforu aynı anda hiçbir şekilde aynı yerde bulunduramazsın. Siyahla beyazı karıştırıp gene siyah yada beyaz elde etmeye çalışmak gibi bir şey bu. Ayarında dozunda ve gerekli şekilde yapılırsa yay yada coilover yol tutuşu artırır ve görüntüyü güzelleştirir.

Hocam Koni amortisörler bu konuda çok başarılı Ek4 Vti'da kullanıyordum Eibach 5 lik yayla birlikte arabanın hem yol tutuşu hem de konforu inanılmaz artmıştı.Yani demek istediğim malzeme kalite olduktan sonra konfordan feragat etmeye gerek yok ama tabiki gidip sadece yay alıp amortisörleri orjinal bırakınca konfor falan kalmaz hatta coilover bile kaliteli bir marka olmadığı sürece konforu net bozuyor.

Koni amortısor gerçekten çok guzeldir. Coıldede favorım tein dir. Biraz pahalı haliyle :)

• Düzgün asfaltta iyileştirir, engebeli asfaltta kötüleştirir.

• Hiç kullanmadım spor yaylı bir araç ancak fiziken bizim yollarda arabaya eziyet olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.