Şimdi Ara

Ssd Gözüküyor Hdd gözükmüyor (Windows 10)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam. ssd aldığımdan beri hdd gözükmüyor yönet kısmında çıkmıyo kabloları değiştirdim yine işe yaramadı ve işin garibi reset atınca yada kapatıp tekrar açınca hdd gözüküyo

ama bi süre sonra gidiyo neden oluyo ne oluyo inanın anlamıyorum bozuk olsa yada kabloda sıkıntı olsa yeniden açınca nasıl gözükür ?

yardımlarınızı bekliyorum çok sinir bozucu bi durum bu.

• reset attım düzeldi ve geldi. gerçekden anlayamıyorum yardımlarınızı bekliyorum

Ssd Gözüküyor Hdd gözükmüyor (Windows 10)Ssd Gözüküyor Hdd gözükmüyor (Windows 10)

• BIOS üzerinde gözüküyor mu kontrol eder misiniz?

Bu arada BIOS güncelleme, SATA modunu AHCI olarak değiştirme veya farklı SATA kablosu kullanmayı deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quockerwodger -- 16 Temmuz 2017; 19:48:37 >
  • Quockerwodger kullanıcısına yanıt
    Misal ilk yorumdaki gibi ne BU BİLGİSAYAR nede Yönet kısmında gözüküyo kapadım yeniden açar açmaz biosa girdim satada 2. sırada gözüküyodu pc açtım hem aygıt yöneticisinde hemde bu bilgisayarda gözüküyo

bu hep oluyo birazdan yine gidebilir mesela :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: benkisaca.bc

Misal ilk yorumdaki gibi ne BU BİLGİSAYAR nede Yönet kısmında gözüküyo kapadım yeniden açar açmaz biosa girdim satada 2. sırada gözüküyodu pc açtım hem aygıt yöneticisinde hemde bu bilgisayarda gözüküyo

bu hep oluyo birazdan yine gidebilir mesela :D

Bana SATA kablosu arızalı gibi geldi. Başka bir kablo deneyin.
    2 farklı kablo ile denedim hocam. hemde kabloları daha yeni denedim pc yi ilk aldığımda psu ile verilen kablolar ilk defa ihtiyac oldu
  • quote:

2 farklı kablo ile denedim hocam. hemde kabloları daha yeni denedim pc yi ilk aldığımda psu ile verilen kablolar ilk defa ihtiyac oldu

Hocam çok saçma gelebilir, ancak ses sürücülerinizi güncelleyebilir misiniz? Yabancı bir forumda bir adamın ses sürücüsü ve ikincil HDD'si aynı IRQ kanalını kullandığı için bu sorun ortaya çıkmış. Güncelleyince düzelmiş. Bir deneyin. Araştırmaya devam ediyorum.

Düzenleme: TÜM SÜRÜCÜLERİ SATA MODUNDAN IDE MODUNA ALMAYI DENEYİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quockerwodger -- 16 Temmuz 2017; 20:11:31 >
  • Kabloda sıkıntı olsa hiç açılmaması gerekirdi, ben de anlamadım takipdeyim.
    Hocam w10 var. anakartım biraz eski (p8h67-v) bu sebeple yeni sürücü çıktığını sanmıyorum en son güncelleme 3 sene önce felan onuda sitesinden windows 8.1 driverı olarak indirdim

çok garip ya gerçekden
  • quote:

Hocam w10 var. anakartım biraz eski (p8h67-v) bu sebeple yeni sürücü çıktığını sanmıyorum en son güncelleme 3 sene önce felan onuda sitesinden windows 8.1 driverı olarak indirdim

çok garip ya gerçekden

Sata modundan Ide moduna almayı denediniz mi?

Düzenleme: Şu ayarları yapmayı deneyin: https://www.sevenforums.com/tutorials/140592-hard-drive-turn-off-hard-disk-after-idle-never.html

Bu arada yaratıcı bir çözüm buldum sanırım SSD ve HDD kablolarını değiştirmeden SATA portlarını birbirlerininkiyle değiştirin. Bakalım ne olacak.

Unutmadan PSU yetmiyor olabilir mi? Şaşırtıcı olabilir ancak imkan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quockerwodger -- 16 Temmuz 2017; 20:18:7 >

• MyZor kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam gidip geliyo gelmese açılmasa hiç anlıycam
    ahcı de şuan. ide den ahcı ye aldım çünkü ssd ahcı de çalışır ide de yavaşlıyo. ek olarak ingilizcem yok :)
  • quote:

ahcı de şuan. ide den ahcı ye aldım çünkü ssd ahcı de çalışır ide de yavaşlıyo. ek olarak ingilizcem yok :)

Ben çevireyim.

Görev çubuğunun sağ alt kısmındaki pil simgesine sağ tıklayın ve güç seçenekleri diyin.

Açılan pencerede aktif olan güç planının (aktif olanın üstünde tik oluyor veya dolu bir yuvarlak oluyor) sağ tarafındaki plan ayarlarını değiştir seçeneğine tıklayın.

Daha sonra sağ alttaki gelişmiş güç ayarlarını değiştir seçeneğine tıklayın.

Açılan pencereden sabit disk sekmesini genişletin.

Sabit diski kapatmak için beklenecek süreyi her iki seçenek için de 0 olarak ayarlayın.

Bu arada üst mesajdaki dediklerimi de bir deneyin.

quote:

Yaratıcı bir çözüm buldum sanırım SSD ve HDD kablolarını değiştirmeden SATA portlarını birbirlerininkiyle değiştirin. Bakalım ne olacak.

Unutmadan PSU yetmiyor olabilir mi? Şaşırtıcı olabilir ancak imkan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quockerwodger -- 16 Temmuz 2017; 20:29:41 >

Yani belirli süre sonra diskimi kapatıyo diyorsunuz ? ama mantıklı mı hocam bu sizce ?

Zira tekrar başına oturduğumda diski açması gerekmezmi.
  • quote:

Yani belirli süre sonra diskimi kapatıyo diyorsunuz ? ama mantıklı mı hocam bu sizce ?

Zira tekrar başına oturduğumda diski açması gerekmezmi.

Bu bir olasılık. Bunun yüzünden sorun yaşayan binlerce kullanıcı mevcut. Denemek size bir şey kaybettirmez efendim.
    Haklısınız hocam ama '' sabit diskleri kapatmak için gereken süre '' kısmında HİÇBİRZAMAN yazıyor
  • quote:

Haklısınız hocam ama '' sabit diskleri kapatmak için gereken süre '' kısmında HİÇBİRZAMAN yazıyor

Evet bunun yazması gerekiyor. Siz yapmadan önce bu halde miydi?
    evet bişey yapmadan böyleydi
  • quote:

evet bişey yapmadan böyleydi

Geriye kalan şeyler disklerin portlarını birbirlerininkiyle değiştirmek veya psu değiştirmek.
  • Deneyebileceğiniz en son şey ise sistemi Windows 8'e döndürmek. Bu da işe yaramazsa benim yapabileceğim bir şey kalmıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.