Şimdi Ara

SSD'nin farkları nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, asus x550cc laptop aldım geçen 2 ay içinde laptoptan oldukça memnunum.Hafiflik olsun incelik olsun o konulardada bi sıkıntım yok.Yalnız kafama takılan birşey var harddisk önceki laptopdada vardı bu sorun birşey açılırken falan tıngır tıngır ses geliyordu.Bundan kurtulmanın yolu ssd sanırım.Ayrıca ssd taktığımda açılmada falan hızlanma oluyormuş ama oyunlarda falan fpsdede artış olur mu ? Yoksa bu fps işi sadece ekran kartıyla mı alakalı ?

• SSD ile HDD arasında dosya erişim ve okuma yazma hızı olarak çok ciddi farklar var. Ortalama olarak çoğu 500MB/sn civarı hızlarda okuma ve yazma yapar ve kurumsalda Samsung'un teorik olarak 3GB/sn okuma hızına sahip SSD'ler tanıtmıştır.
    Hız olarak sabit disk ile ilgili tüm işlemleri hızlandırır. Sabit diskinizin hızı 10 kat artmış gibi düşünün mesela. Ama oyunlarda FPS artışına katkısı olmaz. Sadece oyunların açılışı ve bölümler arası geçişlerde vs. yükleme sürelerinde hızlanma olur.
  • Teneke1 kullanıcısına yanıt
    öncelikle sayın hemşehrim :), windowsu ssd ye kurarsan açılış kapanış ve diğer işlemlerde aşırı artış gözüne çarpar hatta öbür hdd ye dönmek istemezsn fps artışı olmaz sadece ekran kartıda değil ram işlemci vs bunlara bağlıdır fps arkadaşımızın dediği gibi yüklenmesi hızlanır ama ssd yi fazla doldurmaman gerekir aksi takdirde tam verim alamazsın..
  • Teşekkürler arkadaşlar, yorumlardan sonra vazgeçtim değiştirmekten.Birde aklıma takılan birşey daha var.Bilgisayarı vatandan aldım aldıktan hemen sonra yarım saat içinde windows8 kurup verdiler bana pc yi yalnız kutunun içinden windows 8 cd si falan çıkmadı. Herhangi bir sorunla karşılaştığımda yapmam gereken şey nedir ? Yada bu cd yi nereden nasıl temin ederim ? Vatandakilerin üçkağıtçılığı mı bu ?
  • Teneke1 kullanıcısına yanıt
    Üç kağıtçılıkla işi yok bu tip yargıları bırakalım.Şimdiki kurulu sistemlerde recovery denilen kurtarma alanları vardır bütün sürücüler ve işletim sistemi orada kuruludur.Herhangi bir ağırlaşma hissettiniz formatlamak istiyorsunuz bu bölümü harekete geçirerek ilk günkü sıfır haline makineyi alabilirsiniz.Bu recovery bölümünü kendiniz recovery programı aracılığıyla DVD yada flash belleğe yedekleyebilirsiniz.İlerde lazım olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.