Şimdi Ara

SSD OCZ mi ? CORSAIR mi ? (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar bilgisayarima SSD alacam ama bir türlü karar veremiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz bilgisyarimın özellikleri şunlar;

TOSHIBA X870-14T NOTEBOOK http://www.toshibatr.com/(S(dzvj34zlykyqad3jlxggdo1v))/Loptop/Qosmio/X-Serisi/X870-14T
    CORE İ7 2.40GHZ-
    16 GB ram
    1TB
    3GB NVIDIA GTX670
    WIN8

120 gb alacam fiyat konusu 2.planata tutuyorum hız ve kalite bir şey almak istıyorum araştırdım OCZ 128GB VECTOR SERISI (550MB OKUMA / 400MB YAZMA) yada CORSAIR 120GB FORCE 3 GT (555MB OKUMA / 515MB YAZMA) bu iki ürün arasında kaldim sizce hangısın almam gerek bana yardımcı olursanız sevinirim ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi networmz -- 16 Aralık 2013; 12:42:20 >

• Hocam OCZ iflas etti satış sonrası hizmette sorun çıkabilir ama performans konusunda OCZ en iyilerindendir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SofraBezineYapısanPirinç -- 16 Aralık 2013; 13:13:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fariz35

Hocam OCZ iflas etti satış sonrası hizmette sorun çıkabilir ama performans konusunda OCZ en iyilerindendir

Toshiba aldı sorun yok.
  • Garanti husûsunu Toshiba, OCZ çatısı altında hâlletmekte.

Fakat Vector serîsi istikrarsızdır.

Âniden ölme nisbeti maalesef fazla.

İmkânınız varsa Corsair Neutron GTX'e bakabilirsiniz
  • Ssd al da gerekirse tasdan olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkurtlar34

Ssd al da gerekirse tasdan olsun

+1
    Once kaliteye ve fiyata bak derim. Bu makinaya SSD cok yakisir bence cunku gayet guclu islemcisi var.
    En dandik modeller disinda hemen butun SSD'ler gunluk kullanimda birbirine cok yakin sonuc verir. Birisi 510MB/s imis, birisi 522'miymis gunluk kullanimda, hatta cogu profesyonel uygulamada fark etmene imkan yok.
    Benim emektar OCZ Vertex 2 yillardir calisiyor, 3 ay once aldigim Vertex 450, garantiden yenileme bekliyor.
  • ocz demek iflas etti , o zaman tek care corsair almak oluyor ocz vector alsam anıden gıtme secenegı var dıyorsunuz o korkutuyor işte beni ama halla kararsızım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Solid State Disk

Garanti husûsunu Toshiba, OCZ çatısı altında hâlletmekte.

Fakat Vector serîsi istikrarsızdır.

Âniden ölme nisbeti maalesef fazla.

İmkânınız varsa Corsair Neutron GTX'e bakabilirsiniz

CORSAIR 120GB NEUTRON GTX SERISI (555MB OKUMA / 330MB YAZMA) bu seri CORSAIR GT serisinden daha düşün degil mi yazma hızı GT'nin daha iyi
  • Aman kardeşim OCZ den uzak dur her gördüğüm yerde söylüyorum.Forumda da konuları var zaten paldır küldür gidiyor ssd bir daha göremiyorsun ne bios ne kurulumda elinde patlıyor.çevremdeki arkadaşlarımda 2 kişi corsair kullanıyor 1.5 yıldır bir sorun yaşamadılar.OCZ de sorunsuz kullananlar olsada 1-2 yıl sonra chipler çok çabuk ömrünü yitirip hızları %50 ye kadar düşme yaşatabiliyormuş.Ek olarak benimde OCZ vertex 450 ssd'im 1 ay içerisinde pert oldu şuan garantide.
  • Force GT, kâğıt üzerinde Neutron GTX'den hızlıdır.

Fakat aslında durum böyle değildir.

SSD'lerde performansı doğru anlayabilmek için şu makâleye bir bakabilirsiniz

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/ssdlerde-performansi-dogru-anlama/
  • Selamlar,

Kağıt üzerindeki değerden ziyade gerçek hayat performansına bakmak en akıllıcası. Bu bakımdan Neutron GTX daha öndedir.
  • Valla SANDİSK kullanıyorum.Çok performanslı.Ama ikisi arasından seçecek olsam Corsair seçerim.
  • OCZ = SORUN

Evet ilk aldığınız performansı stabilitesi iyi, 1.5 sene sonra performanstan eser kalmıyor, ya yüzde 60-70 performans kaybı ile kullanırsınız yada 1 sene sonrasındaki arızalarla boğuşursunuz, 1.5-2 sene sonra emekli ettiğimiz performansı berbat halde olan birçok ocz ssdmiz mevcut birçoğuda arızalı durumda serviste değişim beklemekte, özellikle revodrivelardan çektiğimizi bir Allah bilir, uzak durun !

Samung pro-evo veya corsair neutron dan birini tercih edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.