Şimdi Ara

Ssd ve Ekran kartı aldım oyun açınca pc resetleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam millet dün ssd ve ekran kartı aldım gtx 1650. Hdden ssdye klonlama yaptım hddyi çıkardım fakat oyunlara girince bilgisayar reset atıyor kendine. Ekran kartını çıkarıp eskisini takmayı denedim gene aynı hatayı aldım. Ssdden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ya PSU ya da CPU kaldıramıyor sanırım.

Sistem:

8 Gb Ram

Nvidia 750 Ti (eskisi) Nvidia 1650 GTX (yenisi)

Z97 AR Ddr 3 anakart

İntel i5 4460 3.2 Ghz

PSU 350 W

Crucial BX500 2.5 SSD 480 GB

• 1650 GTX Ekran kartı Nvdia'nın kendi verilerine göre 75w çekmekte. Bu üreticiden üreticiye farklılık gösterecektir. Bu 1650gtx modeli için en düşük peak(üst) değerdir.

750 ti için 300-350w psu önerilmekte. 1650 gtx için 350 ile 400w psu önerilmiş.

Bilgisayarının eski. Güç kaynağının devre elemanları(Kondansatör vs) eskimiş doğal olarak bu da güç kaynağı belirtilen 350Watt gücü vermiyor. Bu ihtimalini göz önünde bulundurmakta fayda var.

NOT: Güç kaynağı ilk alındığında gerçekten 350w gücü veriyorsa tüm bunlar geçerli.

Güç kaynağı için önerim:

Ekran kartı ayarlarından maksimum gücünü sınırla. Mümkünse %20-25 azaltıp test etmeni öneririm. Daha az enerji çektiğinde de kapanıyorsa yazılımsal olma ihtimali yüksek.

Yazılımsal soruna önerim:

Yazılımsal olarak en dikkat edilmesi gereken nokta "Driver kurulumu" gerçekleştirirken "temiz kurulum" seçeneğini işaretli olduğunu kontrol et. Eski ekran kartının (750 ti) driver dosyalarının tamamının silindiğinden emin ol. Yazılımsal sorunun bu sayede önüne geçmiş olursun

Tüm bu çözümleri deneyip yine de sorun ile karşılaşırsan Oyundan kaynaklı olma olasılığı yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 20 Aralık 2020; 0:10:56 >

• Selam hocam ben ssdyi ve yeni ekran kartını çıkarıp eski sistemimle tekrar oyunu açmayı denedim fakat gene reset attı pc kendine. PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Pazartesi yeni bir 650 W lık PSU alacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.