Şimdi Ara

Stabilite ve akıcılık / hız açısından Linux'u önerir misiniz? Bir kaç sorum olacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ayy ben onu da görmemişim ya tekrar özür dilerim :D Beklemey al seçeneği varmış ama seçenekelre girmemiştim ben :(
    Çok teşekkür ederim
  • Mutlucan96 kullanıcısına yanıt
    Onu da deneyeyim o zaman, ama mint yetiyor şimdilik
  • Yanlış bilgi kalmasın diye söylüyorum. Yoksa herkes istediğini kullansın.
  • Bende hafif az yer kaplayan bir linux düşünüyorum. Eski nesil bir bilgisayar. 10 yıl öncesine belki daha gerisine ait. Sadece ofis programı kullanılacak internete girilecek. Acaba hangisi ?
  • os_lnx kullanıcısına yanıt
    puupy vardı usbden çalışan baya hafif bişey, onu denediniz mi?
  • Rancodiey R kullanıcısına yanıt
    Denemedim. Ancak bana diskten çalışan ve içinde kodec leri olan bişey lazım. Araştırayım biraz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

Bende hafif az yer kaplayan bir linux düşünüyorum. Eski nesil bir bilgisayar. 10 yıl öncesine belki daha gerisine ait. Sadece ofis programı kullanılacak internete girilecek. Acaba hangisi ?

RAM 1Gb. CPU'da P4 veya eşdeğeri civarı ise Linux Mint 17 XFCE sürüm denenebilir. Kurulum alanı olarak 7-8 gb. yer kaplıyor. ISO dosyası 700 Mb.'dan büyük olduğu için DVD veya USB ile kurulum yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

Bende hafif az yer kaplayan bir linux düşünüyorum. Eski nesil bir bilgisayar. 10 yıl öncesine belki daha gerisine ait. Sadece ofis programı kullanılacak internete girilecek. Acaba hangisi ?

RAM 1Gb. CPU'da P4 veya eşdeğeri civarı ise Linux Mint 17 XFCE sürüm denenebilir. Kurulum alanı olarak 7-8 gb. yer kaplıyor. ISO dosyası 700 Mb.'dan büyük olduğu için DVD veya USB ile kurulum yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim bende az önce linux mint 13 xfce indirmiştim. Ne dersin ikisi arasında bir fark oluşur mu sonraki sürümü tercih etmelimiyim. Donanım yanlış hatırlamayırsam senin söylediğin gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rancodiey

Windows 8.1 kullanıyorum, oyun oynayan biri değilim, laptopu sadece gezinme / video / müzik açısından kullanıyorum. Bir de belgeler.
    far cry 3 ve metro last night oynadım sadece, diğerleri zevk vermiyor. Bu tarz bir oyun çıkarsa linuxun yanına win7 kurup onunla oynarım diyorum.
    Konuyu dağıtmayayım, bir kaç sorum olacak

1) Akıcılık - hız - stabilite açısından windows mu linux mu? Linux ise hangisi? Ubuntunun arayüzü çok hoş, şeffaf falan. Ama mint daha stabil diyorlar.
    Ayrıca ubuntu windows'a göre daha yavaşmış, bu doğru mu?

1.1) Ayrı bir soruya taşıyayım, öneriniz linux ise hangi dağıtımı önerirsiniz? Neden?

2) güvenlik - virüs girmemesi açısından linuxa geçmek istiyorum en çok. Peki windowsu linux kadar güvenilir bir şekilde kullanabilmek mümkün mü?
    Mümkünse hangi programlar ile?

3) Küçük ve gereksiz bir soru olacak ama, linuxtaki paint tarzı olan program, windowstakinden daha iyi mi? Diyagram oluşturmak için kullanıyorum, lazım oluyor.
    Ayrıca office programları nasıl? libreoffice vardı sanırsam, windowsunki ile karşılaştırabilir misiniz?

4) Gene küçük bir soru, linux yüklediğimde, kullanılmayan windows tuşunu bir şeye atayabilir miyim? mesela browser olabilir.
    5) Windows + L gibi bir kilit ekranı var mı? Yani işlemler devam edecek ama ekran kilitlenecek sadece.
    6) Linuxta hangi browserı önerirsiniz? Chronium vardı sanırsam, adbilock falan kurulabilir mi linuxta da?

7) Anonim kalabilmek açısından windows mu linux mu? (linux ise dağıtımı da belirtin lütfen)
    Cevabını windows ise hangi programlar ile, linux ise hangi programlar ile? Belirtirseniz sevinirim.

8) Linuxta program yüklemek biraz zor geldi bana, sudo app get miydi öyle bir kod vardı, zor olmuyor mu?
    Direkt setup indirip kuramıyor muyuz? Mesela skypeı direkt indiremiyor muyuz?

9) Şifreli usb bellek alacağım, linuxu desteklemiyor sanıyorum, sırf bu yüzden linux kullanmayabilirim, önemli bir detay bu benim için.
    Şunu alacağım:http://www.kingston.com/tr/usb/personal_business#dtlpg3

10) Driver güncellemek zor mu?

Gerekli mi bilmiyorum da sistem özelliklerini yazayım: msi ge60, 2.4 GHz (3.4 GHz Turbo), intel i7, Nvidia GeForce GTX 660M, 8GB Ram, 125 GB SSD

Teşekkürler.

1-Ben Ubuntu kullandım Windows 8'İn yanında. Eğer griş seviyesi bir linux kullanıcısı isen ubuntu zor gelir. Neden dersen software center'ı çok zayıf yeni repolar eklemen gerekiyor. Mesela ben ubuntuda çok dayanamadım bıraktım ki çok görselliği hoşuma gidiyordu.

1.1- Ben şuan fedora (GNOME), elementary os luna ve deepin linux öneririm.

2- Windows'a hangi programı yüklersen yükle, illaki bilmediği bir virus çeşiti olur. Ben windows'ta norton, avg, commoder, kaspersky, defender vs. bir çoğunu kullandım. En çok kaspersky'ı beğnmiştim. Şuan sadece defender kullanıyorum.

3- Diyagramı bir kenara bırak, ta bilgisayar donanımı (chipler vs) oluşturmak için programlar dahi var. Photoshop'un altarnetifi GIMP (Tabi ps kadar iyi değil), Microsoft Office'İn altarnetifi LibreOffice fakat libreoffice'te oluşturduğun bir dosyayı m office ile açmaya denersen bazı sorunlar çıkabiliyor.

4- Linuxta o tuşa SUPER-TUŞ derler. Am bilemeiyorum birşey atanabilir mi. Ubuntuda super tuş seçke'yi açıyodu.

5- Var tabiki de.

6- Evet linuxtaki browserlarda d eklenti seçneği var. Eğer windowsta chrome kullandıysan chromeiumn sana daha kolay gelir.,

7- Bunun için daha fazlı detaylı arama yapın.http://distrowatch.com/search.php?ostype=Linux&category=Security&origin=All&basedon=All&notbasedon=None&desktop=All&architecture=All&status=Active (Bu adreste güvenlik seviyesi en üst OS'lar gözüküyor.

8- Her OS'un kendi software center'ı var maclerde ki gibi. O mağzayı büyütmek için repo lar var. Aynı Cydia mantığı. Tabi istersen internetten .deb vs gibi indirebilir, ve yükleyebilirsin.

9- Kali Linux'ta usb şifreleme özlliği var. Ama bilemiyorum diyerlerinde var mı.

10- Ben hiçbir driverima dokunmadım. (DIKKAT) O YÜZDEN BİLGİSAYARIMDAKI TOUCHSCREEN'I KULLANAMADIM (DIKKAT)

Önemli değil.

• Xfce temelli bir dağıtım kullanırsan 256mb ramli bir pcde dahi rahatça kullanabilirsin. Ubuntu temeline inşa edilmiş lubuntu veya elementary os deneyebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LM13 xfc yi yükledim ancak acayip bir kasıntı söz konusu. Acaba kurulum aşamasında mı bi sıkıntı oldu. Yeniden mi kursam yoksa başka birşey mi denesem.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.