çok geçmiş olsun kral |
Staj tavsiyesi (2. sayfa)
-
-
Çok sağ olun. Biraz içimde kaldı gidememek çünkü ortamı harbiden tam görmek istiyordum. Benden sorumlu olan mühendis bey de espri yapmıştı stajyerler genelde 2.günden bırakır burayı diye, gülmüştüm ben de öyle şey mi olur diye. harbiden 2. Gün gidemedim. şaka gibi aw şimdi kesin yarın gittiğimde bi dalgasını geçer
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçmiş olsun hocam. Siz ayağınızın burkulmasından bahsedince aklıma şu çin hikayesi geldi bir okuyun isterseniz :D Dert etmeyin bunda da bir hayır vardır belki
Çinli yaşlı bir çiftçi yeni bir at almak için bir sene zarfında az miktarlarda para biriktirir. At, çiftçi onu aldıktan sadece bir gün sonra kaçar. Komşusu çiftçiye üzüntüsünü belirtir ama çiftçi sakindir. ''Umarım bu kötü haberi atlatabilirsin.'' der komşusu. ''İyi haber mi kötü haber mi bilemem'' diye cevap verir çiftçi.
Ertesi gün, at çiftçinin evine kendi kendine döner ve yanında da vahşi bir atı beraberinde getirir. ''Neşelen, tarlamızın gelirini katlayacağız. Bu iyi haber'' der çiftçinin oğlu. ''İyi haber mi kötü haber mi bilemem.'' diyerek işine devam eder çiftçi.
Bir hafta sonra, çiftçi daha önce kaybolmuş olan atı ve oğlu da vahşi atı alarak tarlaya çalışmaya giderler. Yolda giderlerken, vahşi at oğlanı sırtından atar ve kaçar. Oğlanın bacağı kötü bir biçimde kırılır. Ertesi akşam evdeyken çiftçinin karısı söylenir: ''Fazladan olan tüm kazancımızı oğlumuzun kırık bacağına harcayacağız. Ne de kötü haber'' Çiftçi tekrardan söyler: ''İyi haber mi kötü haber mi bilemem''
Bir ay sonra, çiftçinin kralı komşu ülkeye savaş ilan eder. Kral, piyadelerin eksikliğini belirterek eli silah tutan tüm erkeklerin istisna olmadan askere alınmasını emreder. Çiftçinin oğlu kırık bacağı nedeniyle muaf tutulur. Daha sonra, tecrübesiz askerler savaşta mağlup olur. ''Oğlun askere alınmadığı için şanslısın. Benimkisi ağır yaralarla geri döndü. Birçoğu da ya sakat kaldı ya da öldü'' diye söylenir çiftçinin en iyi arkadaşı. Aldırış etmeden cevap verir çiftçi: ''İyi haber mi kötü haber mi bilemem.''
-
Hocam bu gerçekten iyiymiş. Aşırı hoşuma gitti valla keyiflendim, teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panzer1437 -- 3 Eylül 2024; 19:39:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim hocam ne demek Sevindim daha iyi hissetmenize
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X