Şimdi Ara

Stajdan ayrılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 12.sinif meslek lisesi stajyerlik yapıyorum. Küçük bir led dükkanında çalışıyorum. Ancak sorun yaşıyorum. Yaklaşık iki aydır ödeme almadım ve usta her seferinde aynı şeyi söylüyor "Bana da ödeme gelmedi gelince yatırıcam" hocalara şikayet etmedim ustayla aram bozulmasın diye. Zorunlu staj günü 45 günmüş. Stajdan ayrılmayı düşünüyorum neler yapacağım hakkında bir fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim

• hocaların sana sorması lazım maaş alıyor musun diye.

orası para vermez hocana söyle ayrıl.

• Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Peki ayrılacağım zaman başka staj yeri mi bulacağım yoksa stajım bitecek mi? Çünkü zorunlu staj 45 gun diyor ve 45 günden fazla yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omergenc1911

Peki ayrılacağım zaman başka staj yeri mi bulacağım yoksa stajım bitecek mi? Çünkü zorunlu staj 45 gun diyor ve 45 günden fazla yaptım.

hocan ile konuş.

zorunlu stajını tamamlamışsın, evraklarını, staj defterini imzalat ayrıl.

ama emin ol 45 iş günü olarak hesapla dediğim gibi hocan ile konuş seni yönlendirecektir.

Staja Ekim sonu başladım iş gününü hesapladım 55 gün yapıyor. Bir şey daha sorucam. Sence paramı aldıktan sonra mi ayrilayim?
  • omergenc1911 O kullanıcısına yanıt
    Adamdan net tarih iste acındır azıcık çok ihtiyacım var diye.

Aslında senin ayrılman lazım sonuçta o parayı hakettin
    Abi hak ettiğim para için neden yalvarayim ki? Sadece bilmediğim şey ayrıldıgimda başka bir iş yeri bulmam mi gerekiyor??
  • Staj parasını alamayan öğrencilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Staj parasını alamayan öğrencilerin, mağduriyetlerini giderebilmek için staj parası davası açması veya icra takibi başlatması gerekmektedir.

Avukat masrafını dert etme. Senin tuttugun avukatın masrafınıda patronun ödemek zorunda kalıcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 1 Mart 2023; 11:41:23 >
  • hocanla konuşmaktan başka çaren yok. Lise orası, kural kuraldır. Üniversite gibi esneklik yok.

• Zorunlu staj 45 gün 55 gün yaptım diyon niye fazla yaptın hocalar kontrol etmiyor mu etmiyorsa niye 46. günde hocanın yanına gitmedin ikincisi niye başka bi iş yeri bulacan stajın bitmiş zaten

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    Abi zorunlu staj süresi 45 gün, Geri kalanı isteğe bağlı bende devam ettim. Ama daha sabrım kalmadı bu yüzden çıkmayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.