Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün
Steam bakiye yüzde 25 den satılık (01.11.2023 güncel limit 12000 TL)
-
-
Hizli ve sorunsuz alisveris yaptim cok tesekkurler dostum.
-
Kendisinden elden ring aldım teşekkür ediyorum.
-
Street fighter 6 , nba 23, fifa23 oyunları kendisinden satin aldım. Teşekkürler -
3 tane oyun aldım
-
3 tane oyunun ödemesini yaptım. Steamden gift ban kalkınca oyunları alacağım.
-
ilan şu an aktif mi acaba, gift ban kalktıysa pm atar mısınız iyi akşamlar
-
İlan aktif mi hocam?
-
pm ile cevap verildi
ilan güncel
cevap verildi
pm
-
PM'ler cevaplandı.
tesekkür ederim steam giftban ı açtıkça oyunları yollamaya devam edeceğim
-
Kendisinden sorunsuz sıkıntısız Dying Light 2 Ultimate aldım. Teşekkürler. Rahatlıkla alabilirsiniz.
-
kendisinden 10 parça oyun sipariş ettim, gift ban kalkınca teslim alacağım, mesajımı güncelleyeceğim
Edit: iki gün geçti halen beklemedeyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi battlescream -- 10 Temmuz 2023; 1:49:32 >
Bu arkadaştan alışveriş yapmadan önce 2 defa düşünün derim. Burada söyledikleriyle paranızı aldıktan sonraki süreçte söyledikleri çok tutarsız, hiçbir şekilde güven vermiyor. Ben de yukarıdaki arkadaş gibi 15 günlük bir bekletilme mağduriyeti yaşadım. Ağustos’un 1’i gecesi bu Adanalı arkadaşa pm attım. Sırada 2 kişi olduğunu söyledi, 24 - 36 saat arası beklersem alışverişi tamamlayacığını söyledi. Referanslarının güvencesini verdi ben de onlara güvenerek girdim ancak o referansların bile gerçek olduğundan şüpheliyim şuan. Neyse alacağım oyun bu ayın sonunda çıkacağı için 2 gün beklesem sıkıntı olmaz diye düşündüm ve parayı hesabına gönderdim. Ama gönderiş o gönderiş. 2 gün geçti durum hakkında bilgi istedim, giftbanın açılmadığını, ancak gün boyu sürekli kontrol ettiğini söyledi. Sürekli bu şekilde “hocam 2 gün daha müsaade edin söz halledeceğim” tarzı nidalarda bulunuyordu. O sıra alacağım oyuna 500tl zam geldi ve ben para iademi istedim. 10 gün olmuştu ancak o zaman da bu arkadaş “hocam çok beklediniz bana müsaade edin zararıyla birlikte atacağım oyunu garantisini veriyorum diyerek yine 2 gün sonraya attı. Ben parayı attıktan 2 gün sonra sıra sizde deyip sürekli bahane üretmesi canımı sıkmıştı. 12. Günde yine bir açıklama istedim, değişen birşey olmamıştı çünkü. Giftbanın çok sıkıntı olduğunu söyledi, sırf bu durumdan dolayı arkadaş bile ekleyemediğini söyledi. Ancak steam aktivitesinde her gün yeni birini eklediğini gördüm, bundan sonra tamamen oyaladığını farkettim ve geçen Çarşamba en geç Cumaya kadar paramı iade etmesini istedim. Tamam Cuma gecesi ek para yatacak yollarım iadenizi o zaman dedi ben de bekledim. Cuma gecesi geldi whatsapptan yazdım ne zaman atacaksınız diye. Daha yatmadı 1 saate kadar atacağım dedi. 1 saat sonra da ek maaşın pazartesi yatma durumu varmış müsaade edin en geç pazartesi gecesi iadenizi atacağım diye uzun uzun yazınca artık son defa bekleyeceğim dedim. Ve yukarıdaki arkadaş gibi birkaç kişinin de bu şekilde mağdur edildiğini fark ettim. İnsanlar oyalandıklarını düşündüğü anda buraya yorum yazıyor, ancak bu arkadaş bir şekilde o yorumu düzelttiriyor. Benim eski yorumuma bakabilirsiniz. Ben de aynı şekilde 1 hafta sonunda yorum yapmıştım. Konuyu baltalıyormuşum gibisinden cümlelerle yorumumu kaldırttı. En son dün gece iademi yapmış bulunmakta ancak paramı geri alana kadar çok yoruldum. Ben de bu arkadaş dolandırıcı demiyorum ama güvenilir de değil. Lütfen alışveriş yaparken bunları göz önünde bulundurun. Rezil oluyorsunuz.
|
Bölümde birkaç gündür takılır oldum, bu konu gözüme sürekli ilişiyor. Bugün oturup yorumları okuyayım dedim. Yapılan büyük bir ayıp var burada. Ayıptan ziyade insanları kandırmak , salak yerine koymak. Eğer gift gönderemediyseniz, gönderenin parasını bekletme veya harcama gibi lükslerinizin olmaması gerekir. Eğer alışveriş gerçekleşmezse, parayı hemen iade etmeniz gerekir. İnsanlar 2-3 hafta bekleyerek bence bu arkadaşa çok şans veriyor. MW3'te genel sıkıntı varsa, kabul etmezsin, sorun var dersin. Gift ban varsa, bir müddet satımları durdurursun. Milletin parasına çökmezsin. Ben bu arkadaşın forumdaki satşının engellenmesini istiyorum. Parayı 3 hafta sonra geri yatırıp mağduriyetleri gidermesi kendisini çok da "aklanmış" ve "güvenilir" bir satıcı yapmıyor. @powerstorm @DENIZCISERKAN @conjure @Man Down Edit: Konu sahibi arkadaş benimle iletişime geçmeye çalıştı fakat gerek kendisinin üslubu, gerekse agresifliği nedeniyle kendisini blokladım. Kendisinden alışveriş yapan birkaç arkadaş bana ulaştı ve durumun kendilerini de çok rahatsız ettiğini fakat paralarını geri alamayacakları korkusundan veya endişesinden bir şey yazamadıklarını söylediler. İnsanları şu forum nezdinde bu kadar sindirmelerine müsaade etmemeniz gerekiyor. @serkanertekin Çoğu kişi mağdur olmuş. Bundan ziyade ben bu konunun peşinden gideceğim, forumda 2008 yılından beri bulunuyorum, çeşit çeşit insanla konuştum ama bu arkadaş gibisine hiç rastlamadım. Yine şaşırmayı başardım. |
Benim anlamadığım, sen nasıl milletin parasını iade etmezsin? O para senin değil ki. Eşyayı göndermeden o parayı harcayamazsın. |
Arkadaşlar benim üstteki mesajımdan sonra çok mesaj atan olmuş dolandırıldım diye. Cidden zamanında uyardım hatta moderatörlere de yazdım ama sonuç alamadım. Cidden bu konu başlığının halen burada durması çok ilginç. Bu şahsın en yakın zamanda forumdan engellenmesi dileğiyle bir de beni de çok tehdit etti bir daha mesaj at bak noluyor gibisinden hepsinin ssleri mevcut. Bunlara rağmen buna para atıyorsanız sorun sizdedir ne diyeyim
|
[Mağduriyetim giderilene ya da hak yerini bulana kadar bu girdi burada duracaktır. Öyle paramı alana kadar arkalarda sessizce bekleyeyim belki paramı öder yolumuza gideriz yok öyle! Bir an önce yazmalıyım! Varsa aktarımımda ya da gözlemlerimde bir hatam burda tekzip de ederim gocunmam. Ancak kaç gündür yaşadığımı bu işleri yapanlar okuyunca kimin haklı kimin haksız olduğunu anlayacaklardır.] [Gerektiğinde her türlü yazışma, steam görseli ya da dekontlar mahremiyet gözetilerek burada paylaşılacaktır. Bu forum sahipsiz değildir. Binbir güçlükle iki kuruş biriktirip uygun oyun almanın peşinde olan gençlerimizin bir de akıl sağlığına halel gelmemesi adına bir uyarı mahiyetinde bir abilerinin nasıl bir duruma düşürüldüğünü okumalarını istiyorum]
*** Öncelikle forumda en eski üyelerden biri olduğumu belirterek konuya girmek istiyorum. Eminim benden daha genç olup bu işlerin sarrafı olmuşlarınız elbette vardır. Elbette her insan hata yapabilir, kazanç fırsatı görünce gözü de dönebilir ama kul hakkı yemeye yeltendin mi orada dur bakalım. Ben Steam hesabı kullanma, giftleşme konusunda asgari bilgi sahibiyim daha ötesi değilim. Yıllar içinde birkaç elektronik ürün forumda satmak dışında satıcı olarak pek fazla işim olmamıştır ama forumda birçok kişiden key-gift alışverişim olmuştur, onda da biraz DH forum referanslarına ve forumdaşlara da genel olarak itibar eder güvenerek hareket ederim ta ki… Son beş gündür bu başlık sahibi ile alış ama vermeyiş yapana kadar. BF haftası nedeni ile iki triple A oyun almak niyetiyle bakındığım steam gift forumunda bu başlığı gördüm. 25 Kasım 2023’te bu şahsın başlık yazısını okudum forumda mesajlaştım. Daha sonra whatsapp mesajlaşmasıyla devam ettim. İstediğim oyunlar için teklif ettiği fiyatı uygun buldum ve şahsın verdiği IBAN’a parasını yatırdım. Steam üzerinden arkadaşlık teklifini kabul ettim. Ardından Pazar günü takas işleminin olduğunu oyunları 25’i 26’ya bağayan gece 12’den sonra göndereceğini söyledi. Bu haberle irkildim çünkü oyunları hemen alıp haftasonu oynamak istiyordum. Neyse gece gelir artık sabah oynarım dedim kabullendim. Pazar pc başına oturdum baktım giftler gelmemiş. Cevaben bana; ben yollamadım değil, steam güvenlik bekletmesi yapıyor, arkadaş eklemenin üzerinden belli süre geçmesi gerekiyor dedi. Steam desteğe kayıt oluşturdum dedi. Ben de başka kişilerden de gift ile oyun aldığımı onlarda sorun yaşamadığımı söyledim. Cevaben arkadaş ekler eklemez ben anında gift atamıyorum, oyunlar gitmezse iadenizi yaparım (26 Kasım 2023) dedi. İndirimlerin biteceğini bu nedenle tedirgin olduğumu söyledim. Steam hesabının 6 gündür çevrimdışı gözüktüğünü başka nickten mi gift geleceğini sorduğumda mevcut nickten geleceğini söyledi ve muhtelif sesli mesajlar attı. İyi bekleyelim o zaman dedim ama içim rahat etmedi. 27 Kasım sabahı bu şahıstan giftleri kontrol edip etmediğimi soran bir mesaj aldım. Oyunların gelmediğini mesaj atmak üzere olduğumu ve bu şahsın hesabının steam tarafından mimli olup olmadığını sordum. 27 Kasım mesai bitimine kadar ücret iadesi yapmasını talep ettim. Kendisine sanki ben suçluymuşum gibi steam ekran görsellerimi attım oyunlarımın gelmediğine dair. Kendisi de hesabında ban olmadığına dair 19-20 Kasım tarihli başka işlemleri içeren bir görsel attı. Bana oyunları 26 Kasım öğleden sonra attığını söyledi. Gün içi bekledim bekledim ikindi vakti de gelişme olmayınca para iadesi istedim tekrardan. Beni telkin edici, kendisinin bu işleri sürekli yaptığıyla ve kimsenin parasının kendisinde kalmadığını içeren sesli mesaj attı. Aynı zamanda beni aradı; bu sırada biraz endişeyle gayretlenip ilana ait diğer sayfaları okumaya başladım ve okudukça dehşete düştüm. Bunca şikayet almış bir ilan nasıl aktif olabilmiş ve neden bunca şikayetçinin emek harcayıp yazdıklarını hakkıyla okumadım diye hayıflandım. İlan altında pekçok şikayet mesajı vardı. Dedim geçmiş olsun bana. Ardından bu şahıs beni aradı telkin edici, bu işlerin sıkıntılarına, ticari çekememezliğe dair bir konuşma geçti ve sonuçta yarın öğleye kadar oyunlar gelmez ise para iadesi yapacağını ifade etti ve bir şekilde o günü de geçirdik. BF son günü 28 Kasım 2023 sabahına uyandım. Mobilden hesabımı kontrol ettim ve tahmin ettiğim üzere oyunlar gelmemişti. Hadi dedim öğleyi bekleyelim neticede ağzımdan bekleyeceğime dair söz çıkmıştı. Öğlen gelince bu şahısa mesaj attım; paramı iade etmesini istedim ve aktif kullandığım ibanımı ilettim. Kendisi yaklaşık 23 dk sonra desteğe iki defa yazdığını hesabımda gift limit olabileceğini benim de steam desteğe limit olup olmadığını sormam gereken bir mesaj yazmamı istedi. Bir de paramın kendisinde kalmayacağını ancak bu durumda mağdur! olanın kendisi olduğunu yazdı. Bir de test amaçlı düşük fiyatlı bir oyun attığını söyledi. Hesabımı kontrol ettim oyun gelmemişti. Bunu bildirdim. Muhtelif sesli ve yazılı mesajlardan sonra gittim steam desteğe hesabımda ban ya da limit var mı diye sormaya bu şahıs sırf hata bende olabilir dediği için! Pek tabi steam beni pek bekletmeden hesabımda ban ya da limit koyulmadığını ancak giftleşme için üç günlük arkadaşlık lazım anafikirli bir cevap yazdı. Bu iletiyi şahısa ilettim. Hatta steame daha açıklayıcı bir cevap vermesi için bir daha mesaj attım. O da iletiyi okuyup böyle olduğunu teyid etti ve benim hesabım adına tekrar bir destek kaydı oluşturduğunu söyledi. Bunu yazması üzerine artık sabrım taştı. Daha da oyun vs. istemediğimi, ibanıma paramı yatırmasını, bekletilme sürecinden yorulduğumu yazdım. Ödemeyi yapmasını gerekirse bu şekilde beklenecekse para benim cebimde iken beklenilmesini de yazdım. Kendisi yine mağdur olduğunu bana gift attığını, giftin kendisine iade gelmediği takdirde bile ödemeyi yapacağını söyledi. İşten dolayı zaten zor mesaj yazdığımı söylemiştim o da aynı durumda olduğunu söyledi. 25 Kasım (ya da hangi zaman gönderdi ise?) bana yolladığını söylediği giftlere ait ekran görüntüsünü istedim. Cevaben mobil uygulamasının hata verdiğini eve geçince pc’den atacağını yazdı. Akşama doğru Steam’den diğer mesajıma nihai bir cevap geldi. Kesinlikle hesabımda ne bir sorun ne de bir kısıtlama yoktu. Şahısa gelen mesajın görselini attım, günlerdir boş yere bekletildiğimi ve paramı iade etmesi gerektiğini yazdım. Kendisi yine benim hesap bilgileri ekli halde steam’e tekrar mesaj attığını cevap beklediğini, paramı dediği şekilde iade edeceğini giftler bana şayet gelir ise!! iade edebileceğimi yazdı. 29 Kasım 2023 akşamına kadar bekledim. Biliyordum para mara gelmeyeceğini. İnsanın gururuna dokunuyor işte neticede helal kazanılmış bir para. Mesaj attım nerde benim param diye. Akşam bir ödeme geleceğini ona göre iade yapacağını, hesabında hareket olmadığını, steam bakiyesinden oyunlar düştüğünden bana iyi niyet gösterdiğini beklemem gerektiğini yazdı. Cevaben benim ödediğim parayla başkasından gelecek paranın ne alakası olduğunu, hala ne hikmetse bir türlü ibraz edilemeyen 25 (ya da 26) Kasım tarihli gönderildiği iddia edilen gift görsellerine de ne olduğunu sordum. Sonrası çıt pıt. İşim gücüm yok oturup şuna harcadığım vakte yazık valla. Neyse belki moderatörler gereğini yapar da en azından diğer forumdaşlar benim düştüğüm hataya düşmez. Şu yazdığım ve yaşadıklarımın eksiği vardır fazlası yoktur. Sonuçta kendime kızıyorum. Yıllardır titizlikle referans ve başlıklarına bakarak alışveriş yaptığım ve bu sayede donanımhaber’e güven duyan ben BF denilen alışveriş çılgınlığına kapılarak daha fazlasını istemenin ceremesini çekiyorum. Yazdıklarımı okuyun, anlayın ve herkes kendi hükmünü versin. Oyun için ödenen miktar iki kişilik bir yemek parası olabilir ama forumdaki çoğu genç arkadaşlar için tek seferde ödeyip de karşılığını alamadığında hasım olacak kadar da büyük. Şimdilik paramı geri alana ve moderatör gereğini yapana kadar bu yazı burada duracak. Eğer ki bir moderatör gelip de gereğini yapmadan bu yazıyı kaldırırsa Allah onu bildiği gibi yapsın. |
Parasını süresinde iade alamayan arkadaşlar özelden ulaşsınlar savcılığa şikayet dilekçesi hazırlamanızda yardımcı olabilirim. Eskiden hukuk bürosunda çalışmışlığım var izleyeceğiniz yolu tarif ederim. Daha önce başka dolandırıcılara karşı mağduriyet yaşamış üyelere yardımcı olmuştum gene olurum.
|
Tamam da Alıcıyı ne sizin bakiyeniz ilgilendirir nede kısıtlamalarınız. Ödeme gelir, gift atmaya çalışırsınız fakat kısıtlama vardır. Ücreti geri gönderirsiniz. Parayı işletmez veya harcamazsınız. Şahsen birinin benden alacağı olduğunu düşünmek uykularımı kaçırır. |
açıkçası paramı iade etmesi umrumda değil, dolandırıcı olduğunu da sanmıyorum. ama 15 gün süren oyalama ve yanlış bilgilendirmenin sonuna geldik. bir tuhaflık hissettiğim için şeffaflık adına paylaşıyorum. bu süreçte beni sadece mecburiyetten dolayı oyaladığını düşünüyordum ama mesajların dökümünü çıkarırken yanlış bilgi verdiğini farkettim. son olarak malatya'da olan 5.3 şiddetinde gerçekleşen deprem nedeniyle adana'da içeri giremediğini söyleyince iade istemeye karar verdim. delil istenirse admine ya da foruma atabilirim. tüm bu süreçte istersem iade alabileceğimi söyledi ama bu kadar bekledikten sonra iade almanın saçma olacağını düşündüğüm için iade istemedim. oyaladığını fark ettiğim anda iade istemeliydim ama sürekli yakın tarihe söz verince vazgeçip bekleyeceğimi söyledim. süreci başından itibaren yorum katmadan yazıyorum. 01.08.2023 gift için gereken para gönderildi(toplamı 1000? üzeri bir alışveriş) en geç 03.08.2023 akşamına kadar giftlerin atılacağı söylendi. 03.08.2023 akşamı gift ban olduğu için atamadığını ve sık sık atmayı denediğini söyledi. 04.08.2023 toplamı 30? tutarında gift tarafıma iletildi. sepet ile gift atamaya steam'in izin vermediğini söyledi. kalanını atacakken tekrar gift ban olduğunu, kalanı için yedek hesaba bakiye ayarladığını, bu akşam öyle ya da böyle halledeceğini söyledi. akşam olduğunda ise diğer hesaba gerek kalmayabileceğini ve biraz beklememi söyledi. cevap vermeden uyudu. 05.08.2023 yedek hesabı kullanabilmesi için takas/pazar süresinin dolması gerektiğini ve yarın dolacağını söyledi. 06.08.2023 yedek hesabının takas/pazar süresinin hala dolmadığını aslında 02.08.2023 tarihinde itemleri attığını ve itemerin satamadığını söyledi. banının ise ne zaman kalkabileceğini ancak tahmin edebildiğini söyledi(en iyi ihtimalle ayın 9'u olarak hesapladık). alacağım ürünlerin indirim süresi yarın biteceği için yarın akşama kadar kesin halledeceğini, ürünlerin fiyatında bir değişim olursa yine de göndereceğinin sözünü verdi. 07.08.2023 yine olmadı, yarın öğle saatlerinde kesin olarak atacağını söyledi. 08.08.2023 işi çıktı ve bir saat sonra geleceğini söyledi. yine işi çıktı akşama geleceğini söyledi. akşam geldi ama yine atamadı. yarın 20.30'da yan hesabının steam takas/pazar banının açılabileceğini tahmin ettik. 09.08.2023 takas/pazar banı açılmadı. net tarih veremiyor. 10.08.2023 yan hesabının envanterine giremediğini söyledi. zaten o hesabında harcaması gereken parayı da harcamadığı(aktifleşmesi için 150? civarı harcaması gerekiyor ama kendisi 30? harcamış) yanlış bilgilendirmeyi fark ettiğim yer de burası. yan hesaba bakiye sağlama için atması gereken itemleri nasıl attığımı soruduğumda bi şekilde attığını söyledi. 02.08.2023 item attığını söylediği hesabını kontrol ettiğimde ise ayın 04.08.2023 tarihinde açılmış olduğunu gördüm. https://steamcommunity.com/profiles/76561198040988083 (ana hesap) https://steamcommunity.com/profiles/76561199535321772 (yan hesap) akşama arkadaşının geleceğini söyledi, onunla halledeceklerini söyledi. akşam olduğunda ise malatya'da olan 5.3 şiddetinde deprem nedeniyle adana'da evine giremediğini söyledi. 4 saat boyunca bekledim. en sonunda haber vermeden uyudu. attığım mesajlar karşı tarafa gidiyordu(çift tık) ama sabah olduğunda telefonun şarjının bittiğini ve akşam cevap veremediğini söyledi. 11.08.2023 dün arkadaşının hesapta sorun olmadığını söylediğini söyledi. 12 gibi evde olacağını ve giftleri atacağını söyledi. 12'de yine olmadı. bu noktada iademi istedim. gece vereceğini söyledi. 12.08.2023 1:30'a kadar bekledim, iade gerçekleşmedi. ek ödemenin yatmadığını söyledi. beklemeye devam edeceğini bu aralar 1-10 arası yattığını söyledi. 12.08.2023 10:00'a kadar bekledim, pazartesi gecesi(14'ünü 15'ine bağlayan gece) maaşının yatacağını ve gelmesi gereken ek ödemenin maaşla gelme ihtimali olduğunu söyledi. en geç pazartesi gecesi iadeyi gerçekleştireceğinin sözünü verdi. beklemedeyim. 15.08.2023 iade gerçekleştirildi. iade gerçekleştikten sonra oyalama nedeniyle fiyatı artan ürünler nedeniyle zararımı karşılayıp karşılamayacağını sordum. daha önce söz verdiğinden farklı olarak ancak parayı almadan beklersem zararımı karşılayabileceğini söyledi. bu kadar güven zedelenmesinden sonra böyle bir yola tabii ki girmeyecektim. sonuç olarak alışveriş bitti. ödediğim toplam 1350? gelen gift toplam 20? iade gelen toplam 1330? almak istediğim ürünlerden birinin fiyatı bu süreçte 600?'den 1600?'ye çıktı. |
Bu akşam bu başlık sahibi ile neler yaşadığımı az sonra tek tek anlatacağım. Şu an yoldayım.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X