< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye'de PKK-YPG'ye karşı halk ayaklandı..)-[ANA KONU] (13. sayfa)
-
-
🔥-Yapımı devam eden ve 2022 yılında yeni nesil SİHA'lara ev sahipliği yapacak TCG Anadolu gemisinde kapasite olarak yaklaşık 80 adet SİHA konumlandırılacak.Ayrıca gemide bu yıl envantere giren ve ege denizinde kullanılmaya başlanan Silahlı İnsansız Deniz Araçlarıda (SİDA) olacak,8 adetlik bir kapasite düşünülüyor.Gemide ayrıca Roketsan'ın ürettiği kısa-orta menzil füzeleride konumlandırılacak.TCG Anadolu'nun tüm iletişim ve radar sistemleri ise Aselsan tarafından üretiliyor.Toplamda 8 adet helikopter kapasiteside olacak.
Denizlere açıldığı zaman dünyanın ilk ve tek SİHA odaklı savaş gemisi olacak TCG Anadolu için TB2 SİHA'ların farklı bir varyasyonu üzerinde çalışılıyor.2022 yılında hangardan çıkacak olacak yeni tip SİHA, TCG Anadolu'da kullanılacak.
Envantere yeni giren ve aktif kullanımına başlanan Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA)
-
Çin en son Tayvan hava sahasına 52 jet uçağı ile girip ihlal yapmıştı.
şuan gerek çin gerekse abd daha çok ekonomik çarklara yöneldi.Pandemi problemi ve aşı sorunları zaten ziyadesiyle her ülkeyi boğan konular.Bir noktada hemen hemen her ülke savaşmaktansa geçici bir süre dahilinde el sıkışmayı daha mantıklı görüyor.Çin bu süreçte agresif ekonomik atılımlarını sürdürür ve pasifikte bazı askeri atraksiyonlar yapabilir ama bir savaşa girmez.
Keza abd de böyle bir niyette değil.Bİden yönetimi zaten ülke içinde çok zor durumda şu sıralar ve pandemi sürecini iyi yönetememesi,afganistan olayı ve ekonomik anlamda daralma yaşanması biden yönetimine olan güvenide sarstı.abd seçimlerinden bu zamana kadar yapılan anketlere göre biden yaklaşık %12 oy kaybına uğramış durumda ve abd yerel yönetimler seçimlerinde demokratların kan kaybetmesi durumu bir hayli yüksek.Diğer tarafdan biden'ın sağlık sorunları olduğu ve 1 yıl daha görevini sürdürmesinin çok ihtimali olmadığıda konuşuluyor.Bunca hengame içindede abd bir savaş pozisyonu alamaz ancak zaman ihtiyacı var biden yönetiminin ve asıl atmak istedikleri adımları yapabilmek için önlerindeki iç sorunları çözmesi gerekiyor.
yani 3.dünya savaşı konusu kısa vade olacak bir senaryo değil şuan.
Ancak konuyla alakalı Osman Pamukoğlu bu cuma bir programa çıkacakmış,belki ilginizi çekebilir.
-
Biliyorum hocam herkes şu an nabız yokluyor ama eninde sonunda olan olacak geliyor gelmekte olan. Takipteyiz ve güncellemeye devam.
-
Zaten öyle olacak.
-
🔥-Esed rejimi topçuları İdlib güneyindeki Benin köyünü vuruyor.Benin köyüne TSK yeni bir askeri üs kurmuştu.
-
Şu esedde gram insanlik ve beyin yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Essed insan falan değil neyse ağızımı bozmayacağım tartışma çıksın istemiyorum.
-
Eğer biz nükleer güç olsaydık, ev sahipliğini yaptığımız Sünni Araplar'ın yaşadığı eski Suriye topraklarında hak iddia edebilirdik, onlar esed'i istemiyor ve Türkiye'nin yanındalar. Ah keşke Pakistan'dan nükleer alabilsek.
-
Keşke bende çok istiyorum o nükleerden birini şama atsaydık iyi olurdu.
-
🔥-NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: “S-400 kararı elbette ulusal bir karar, ancak NATO’ya entegre edilemez.Türkiye önemli bir müttefik ve DEAŞ’ın yenilgiye uğratılmasında büyük rol oynadı.Hiçbir ülke Türkiye kadar mülteci kabul etmedi.Türkiye’yi S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçmesi konusunda ikna edemedik.Patriot veya SAMP/T gibi alternatif çözümler arardık ama başarılı olamadık. Çabalarımız sürecek.”
🔥-Tusaş ve Bayraktar firmaları Nijer devletine İHA satışı teklifi sundu.Nijer devleti iki Türk firmasından birisiyle anlaşma yapıp Türk SİHA'larına sahip olcak.
-
Hocam esas konudan bayağı sapıp uluslararası gündemden veya savunma sanayiden farklı konu başlıkları altındaki gelişmeleri paylaşmaya başladınız. Bu konuyu takip eden benim için sorun değil ama Suriye İdlib meselesiyle ilgilenmeyen diğer insanlar ilgi duydukları konularda paylaştıklarınızı atlayabilirler. Dilerseniz başlığı düzenleyin (yani kapsamını genişletin "uluslararası gelişmelerden seçmeler-İdlib-güncel" gibi bir isimle) ya da takip edip haber yaptığınız diğer konular hakkında yeni başlıklar açın. Bu size naçizane bir önerim; bölümün de niteliğini ve takip edilebilirliğini yükseltmek açısından. Başlık farklı konularla (Azerbaycan - İran gerilimi, NATO ve S-400 krizi vs) dağılmasın. Hepsi birbiriyle bağlantılı evet ama esasında farklı bağlamlar ve konular.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 6 Ekim 2021; 15:33:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence Türkiye'nin en az 5 nükleer başlığa sahip olduğunu düşünüyorum ve bu başlıklarıda Pakistan'dan temin ettiğine inanıyorum.
Nükleer silah üretmekle herhangi bir nükleer başlığı farklı ülkelerden almak farklı şeyler.Nükleer silah üretmek için öncelikle nükleer bir tesise ihtiyacınız var ve olmassa olmaz uranyum madeni temin etmeniz lazım.Dünyada şuan en büyük uranyum madeni rezevri Kazakistan'da bulunuyor ve Rusya çoğu zaman Kazakistanın belli sınırlarını Rusya'ya katılmasını istiyor.İstenilen bölgelerdede zengin uranyum madenleri var.Kazakistan'da son yıllarda Türk keneşi organizasyonun içine dahil oldu ve Rusya'ya karşı bir blok oluşturmaya çalışıyor ancak Kazakistan'ın ticaretide Rusya'ya bağlı dolayısıyla çok sesisini çıkaramıyor.
Türk Keneşi demişken,sıcak gündemin arasında kaynayan bir konu oldu bu.Geçen hafta Türkiye,azerbaycan,kazakistan,özbekistan,kırgısistan'ıntam üyesi olduğu,ve macarisan ve Türkmenistan'ın gözlemci olarak yer aldığı (tam üye olacaklar) ve en son ukrayna'nında birliğe gözlemci olarak katılım talebinde bulunduğu yapı bir araya geldi.
Son yıllarda oldukça hızlanan eski adıyla Türk keneşi,yeni adıyla Türk birliği organizasyonu AB formasyonunda bir yapıya kavuşmak istiyor.Hatta AB gibi ortak bir bayrakda resmi olarak kabul edildi.Temel amaç ilk etapda AB gibi gümrük birliği konusunda ekonomik işbirliğini sağlamak ve vizeleri kaldırmak.Bu sağlandıktan sonra ise AB yapısı gibi ortak para birimi ile ticaret yapılması planlarıda var.En son noktada birliğin Nato konseptinde bir ortak ordu yapısı düşünceside olduğu biliniyor ancak bunun olabilmesi kısa-orta vadede çok zor zira ekonomik birliktelik sağlanmadıkça bu yapının oluşturulmasıda pek mümkün değil ancak başka alanlarda radikal değişimler söz konusu.Mesela kiril alfabesini sovyetler döneminde benimseyen Türk devletlerinin latin alfabesine geçişleri söz konusu şu dönem ve bu çok köklü radikal bir adım.Bu anlamda organizasyon içinde Türk dili konseyide var belli çalışmalar sürdürüyorlar.
Türk konseyinin çalışmalarına Macaristan'da katılıyor.Çoğu kişinin garipsediği bu konu aslında tarihsel bazda macar halkının kökenine dayanıyor.Macar halkının çoğunluğu atalarının avrupa hun hükümdarı Atilla'dan geldiğine inanıyor ve soylarının Türklerle akraba olduğunu düşünüyor.Hatta bazı macar kesimi kendilerini "Atilla^'nın çocukları" diye adlandırıyor.Kültürel bazdada ortak noktalar çok ve başından beri Macaristan Türk birliği içinde olmayı isteyen bir ülke.Öte tarafdan en son ukrayna'nında Türk birliğine girmek için gözlemci katılımcı olacak yer almak istediği haberi geldi.Askeri anlamda Macaristan ve ukrayna özellikle Türkiye'den aldığı silah ve araçlar ile dikkat çekmişti dolayısıyla gerek ekonomik gerekse askeri anlamda bu ülkelerin adımları birlik içinde aktif rol almak istediklerini belli ediyor.Bu konudaki gelişmeler güzel ama hızlı adımlar atarak yanlışda yapılmak istenilmiyor.Sürekli olarak birlik üyesi devletlerin komisyonları ve bakanları bir araya geliyor.Çok göz önünde olmasada bu görüşmelerin sıklaşması ve paylaşımların çoğalması güzel bir durum.
Türk birliği ülkelerinin haritasal durumu
Resmi olarak duyrulan Türk birliği ortak bayrağı
-
Aslında söylemlerinizde haklısınız ancak suriye gündemi ve orda yaşananlar farklı olaylarla çok irintili.
Esasen bu benim dünya gündemi başlığında ilk konum ve bütünsel anlamda olayları aktarmaya çalışıyorum.Söylediğiniz fikir güzel ancak benim vakit anlamında problemlerim olduğundan farklı başlıklarda uğraşmak çok mümkün değil.Konu başlığı dışında kalan bilgileri "Hap bilgi" olarak görün.Zaten ilerde başlığı bütünsel bir yapıya değiştirebiliriz istenilirse,böylece gündemi daha geniş persfektifte takip etme kolay olabilir.Yani suriye gündemini sadece suriye'den takip edersekde sonuç alamayız.Herkes orda ve onlarında durumlarını takip etmek gerek,böylece daha bir bütünsellik yaratmış oluruz konularda.Aklımızda bulunsun misali hap bilgilerle o bütünsellik oturur zaten.
Tavsiyenize şöyle bir çözüm yapabilirim;
suriye ile ilgili olanları ayrı bir post girer,bunuda post başlığında belirtir diğer önemli bir gelişmeyi ayrı bir postta aktarırım.Böylece takip etmede zorluk yaşanmaz diye düşünüyorum.
-
Türkiye İran ile olan dört sınır kapısını araç geçişine kapattı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal gun -- 6 Ekim 2021; 23:29:53 > -
Hocam, ben yanlış yazdım ben aslında bir kaç tane nükleer başlığa sahip olmaktan ziyade, nükleer teknolojiye sahip olmayı önemsiyorum, bir de ne Pakistan'ın ne de bizim kıtalararası balistik teknolojisi yeterli değil diye biliyorum, yani sadece nükleer başlığa sahip olmak da tek başına yeterli değil bu durumda.
Türk keneşi demişken keşke bu birlikte Pakistan'da olsa
-
Türkiye kısa-orta mesafe füze sistemlerinde çok ilerledi ancak uzun menzil saldırı yada savunma sistemlerimiz henüz yok.Söz gelimi 400 km ötesi füze teknolojisine şuan için sahip değiliz ama üzerinde çalışmalar var.Radar sistemlerinde bir hayli ilerleme var,benim bildiğim 800 km lik radarlarımız şuan kullanımda.
Nükleer teknoloji ise ekonomik altyapı ile doğru orantılı şekilde ilerler her zaman ve belli bir seviyeye gelinmesi dahi ciddi arge ve maliyet gerektirir.Ayrıca nükleer güç olma noktasında siyasi baskılarda ayrı bir problem teşkil ediyor zira bir s400 için dahi bir kaşıkda fırtına koparıldıysa imkan olsa dahi nükleer teknolojide son noktaya gelsek kıyametler kopartılır.Zaten Türkiye nükleer teknolojide çoğu ülkeden geri zira ekonomik koşullar yetersiz.En canlı örnek iran mesela.İran nükleer güç olma pahasına ülke ekonomisini yerle bir etti.İnatlaşma ve kendi mezhepsel bölge politikaları yüzünden "illede nükleer" diyip ambargolar ve ekonomik baskılar içinde çırpınıyorlar zira İran nükleer teknolojide ambargoları yemeseydi çoktan atom bombasını yapmıştı çünkü iran'ın yeraltı kaynakları çok zengin ve bunu kolayca pazarlayacak pazar kanalları mevcut.Avrupa,ABD ve İsrail bunu çok önceden gördükleri için suyu baştan kesme eğilimine girdi yıllar boyu.Benzer durumlarla bizde karşılaşabiliriz o safhalara gelindiğinde.
Türk birliği konusu çok detaylı ve geçmişi olan bir konu.Bu tür birlik oluşumlarında her ülke tabii olarak kendi çıkarlarını düşünerek hareket eder.Bİrliğin dünya genelindeki ağırlığı,ekonomik ticari hacmi ve politik anlamda ulaşılabilir olması gibi bir çok etken farklı ülkelerin gelecek persfektifini belirleyici kararlar vermesini sağlar.Pakistan'da aslında birliğe girme düşüncesi olan ama yazdığım etkenler doğrultusunda beklemede kalan ancak ikili ilişkileri sıcak tutan bir ülke.Kendi jeopolitik konumu en az Türkiye kadar çetrefelli.Yanında yunanistan gibi çatışma içinde olduğu hindistan,üstüne büyüyen güç çin ve aşşağı tarafdada ABD baskısı var.Belli şartlar olgunlaştığı zaman Pakistan'da o topa girecektir ilerde,hatta katar'ın da girmeye niyeti olduğu bir çok yerde yazılmıştı.Dediğim gibi Türk birliği oluşumu geçmişte çok ağır ilerleyen ama son 2 yıldır ciddi ivme kat eden bir oluşum şekline girdi.Gelecekde neler olacak hepberaber göreceğiz ama şuan üye ülkeler arasında çok sıcak ileşimler var.Özellikle istihbaharat alanında son 1 yılda ciddi işler yapıldı.
-
Teşekkür ederim hocam.
-
🔥SURİYE🔥
🔥-Rus Savaş uçakları Batı Halep bölgesine hava saldırısı başlattı.
🔥-Esed rejiminin İdlib'e yönelik sevkiyatı devam ediyor.Bugün bölgeye 35 tank sevk etti. Ayrıca 100 askeri unsur da bölgede mevzileme çalışması yapıyor.
🔥-Türk topçu birlikleri Resulayn doğusundaki Tel Kefici köyünde bulunan PKK mevzilerini vuruyor.
🔥-Fransa Dışişleri Bakanlığı: "İstikrarsızlığı körüklemeye devam ettiği sürece Suriye rejimi ile her türlü ilişkiye karşı olacağız."
NOT: şuan Suriye ekseninde her bölgedeki güçler kendi mevzilerini ve tahkimatlarını güçlendirme sürecine girdi.TSK bölgede yeni askeri üsler kurarkan esed rejimide özellikle ildib bölgesine askeri sevkiyatlarını hızlandırıyor.Münferit çatışmalar haricinde topyekün bir saldırı durumu yok.
TSK ise olağan PKK-YPG mevzilerini vuruyor ve örgüt yöneticilerine yönelik operasyonlar yapıyor.Ruslar ise Soçi zirvesi öncesi hızlandırdığı hava saldırılarını kıstı ancak esed rejimi ordusu askeri sevkiyatlarını hızlandırdı.PYD-YPG ve İran şia milis güçleride mevzilerini güçlendiriyorlar.PYD-YPG genelde kendileriyle artık özdeşleşmiş terör bombalamaları yapıyor idlib içinde.Aynı şekilde İranlı milislerde vur-kaç şeklinde çatışmalara girişiyor.
Suriye'de artık bu tablo yıllardan beri "Suriye'de sıradan bir gün" olarak adlandırılıyor.Yani şiddetin seviyesi yıllar içinde o kadar arttıki bugün yaşananlar bölgedeki herkes için "sıradan" olarak görülüyor ancak topyekün bir saldırıyı esed rejimi başlatabilir,öyle bir kanı var bölgede.Türkiye ise daha yoğunluklu askeri operasyonları k.ırak'a yöneltmiş durumda.Artık öyle bir hale geldiki k.ırak sınırından 170-180 km içeriye TSK ve MİT askeri operasyonlar yapıyor ve ciddi kayıplar verdiriyor.Yani TSK enerjisinin büyük bir kısmını k.ırak'da harcıyor son günlerde.Bu durum İran'ıda rahatsız ediyor zira k.ırak'da iran destekli haşdi şabi örgütü var ve bu örgüt PKK'ya destek veriyor.İran'da 2 gündür ırak sınırına asker yığmaya başladı.
-
Hocam 80 siha aynı zamanda 80 tane mius alabilir anlamına gelir diye düşünüyorum, internette biraz araştırdım, 80 tane uçak alan uçak gemisi modeli sınırlı. Bence tcg Anadolu 80 mius kapasitesi ile bir uçak gemisinin vaad ettiği kadar güç çarpanı vaad ediyor.
En büyüğü 80 uçak alıyor aşağıdaki fotoya göre:
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X