Şimdi Ara

Sürücü kursunda yaralanmalı trafik kazası (Motor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ortalama 6 ay önce Aralık ayında motor ehliyeti almak için sürücü kursuna gittim.

Eğitim gününde sabah ilk eğitim benimdi doğuda yaşıyorum o günde kar yağmıştı, kursa giderek ortalama 2 saat motor sürdüm (sonraki kursiyerler gelmediği için fazla sürdüm) karın içinde açıkçası kaya kaya eğitimimi aldım çok şükür düşmedim herhangi bir sorun olmadı.

Kurstan çıkarken eğitim veren Öğretmen durağa kadar beni bırakmak istedi, kendisi de a1 için kullandıkları mt 07 benzin alacaktı. Arkasına bindim tutundum iyice fakat kendisinin aniden 2. Vitese geçip gazlamasıyla motorun arkası yalpalandı sadece ben düştüm. Düşmemle beraber yerden kalkamadım 2-3 hafta hastanede 3 ay kadarda evde yattım, omurilik parçalanmasından dolayı ameliyat ettiler düşünce basınç yapıp parçalandığını söylediler, 10 tane platin takmak zorunda kaldılar.

Artık motor hayal oldu çünkü ufacık düşmem bile felç tehlikesi yaratıyormuş, yaşım 24 çoğu şey yasaklandı hala şiddetli ağrılarla yaşıyorum yüzmem koşmam zıplama bile yasak yapamıyorum, 6 ay geçmesine rağmen 100-200 metre 2.5 litrelik kolayı taşısam bütün gün ağrısını çekiyorum, ayrıyeten kırılan tarafın sağ bacağımı etkilediğini söylediler sağ bacağımıda eskisi gibi kullanamıyorum kaldıramıyorum rahatça ve yarısı sürekli karıncalı, kuryelik işine girmek için ehliyet alıyordum o işede giremedim. Hem manevi hem maddi olarak çöktüm denebilir.

Motoru süren kişiden şikayetçi olmadım hastanede günlerce başımda durdu yeni çocuğu oldu ben hastanede yatarken bıraktı geldi, zaten sürekli çalışan değil maddi durumu iyi değil şikayetçi olsam kendisini zor duruma sokardım elde edeceğim bir şey olmazdı kendiside çok pişman.

Şu an ne yapmam gerektiği konusunda bilgisi olan var mı acaba, 1-2 ay içinde heyet raporu alacam herhalde avukatım motorun sigorta şirketine dava açacak nasıl işlediği hakkında bilgisi olan veya ne yapmam gerektiğini benzer durumu yaşayan var mı?

Bir çok kişi aradı beni avukatlar falan kaza yapmışsınız yardımcı olalım para alın diyerekten herkes farklı bir şey söyledi kimisi ameliyat izinden bile ayrı tazminat alırsınız dedi kimisi omurilik hayati bir şey sayıldığı için davanın kısa sürmesi gerek diyende oldu baya kafamı karıştırdılar 6 ay içinde, internette de yaralanmalı kaza yapan bazı arkadaşların buraya konu açtığını gördüm bende sizden tavsiye almak için buraya konu açtım.

Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın şimdiden teşekkür ederim.

• çok zor bir durum, öncelikle geçmiş olsun. ne söylesek hoş karşılanmayabilir böyle bir durumda ancak bir nevi geleceğini kötü etkileyecek bir durum yaşamışsın. Senin hatan da var elbette ama daha tecrübeli ve durumu idare etmesi gereken kişi verdiği yanlış kararla bu sonuca sebebiyet vermiş. Şimdi açacağın dava ile elde edeceğin para tüm hayatını daha konforlu şekilde idame ettirmeni sağlayacaksa açan kişiye neden açtın diyemem açıkçası. Ancak bu meblağ çok yüksek değilse unutup hayata tutunmaya çalışmak daha iyi olacaktır. Geçmiş olsun, umarım omuriliğinde çok güzel bir düzelme olur ve hayatına daha sağlıklı şekilde devam edebilirsin. Allah yardımcın olsun.

• çok üzüldüm . geçmiş olsun.

motorun trafik sigortası varsa, bu tarz boyle tek taraflı kazalarda trafik mahkemesine dava açılıp trafik fonundan bir takım paralar alabiliyorsunuz diye biliyorum. yoksa garibandan aldıgınız para sizin de yüzünüzü çok güldürmez.

Engelli raporu almaya bakın bu raporla belki otvsiz bir araç alıp motokuryelik işini araçla yapabilirsiniz.

husus doğuda yaşıyorsanız doğuda trafik çok kötü değildir diye düşünüyorum ve araba ile yani 4 tekerli ile kuryelik veya taşıma işi yapmanızda çok engel yok gibi. dilersenız toptancı firmaların dağıtım kamyonlaırnda iş bulabilir gibisiniz.

sgk şartlarını yerine getirdigğinizde malulen emeklı olabilirsinz.

• Hocam engelli raporu alacak kadar büyük bir hasarsa eğer en azından engelli raporu almak için uğraşmanı tavsiye ederim. Omurilik hasarından bahsetmişsin bu engelli raporu almak için yeterli gibi görünüyor bu durumları pek bilmesem de.

En azından engellilere tanınan imkanları kullansan maddi açıdan faydası olur hayatına diye düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok geçmiş olsun, umarım iki tarafı da üzmeden yapılacak bir şeyler vardır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için, bugün heyet için çağırdılar galiba engelli raporu verilecek, motoru süren kişi ne kadar suçlu olsa da maalesef ona karşı şikayetçi olamadım ondan en fazla alacağım meblağ 50 bin olsa bile o paranın bana hayrı olmaz kendisinin durumu zaten çok iyi değil, avukat heyet raporu ile direkt olarak motorun sigorta şirketine başvuru yapacağını söyledi. Eğer sigorta şirketi reddederse bu sefer galiba dava sürecine taşınacak ne kadar sürer bilmiyorum yıllar sürebilir diyende var, annemle tek yaşıyorum ablam da üniversite okuyor şu an tek geçim kaynağımız annem alacağım meblağ ne olursa olsun anneme vericem zaten. Umarım her şey iyi ilerler

Ekstra olarak eklemek isterim, ilk kaza anında hastaneye gelen polislere benim hatam olduğunu söyledik ben tutunmadım düştüm gibisinden çünkü ciddi bir şey olduğunu bilmiyorduk, bir yandan da böyle ifade vermemi istediler çünkü diğer türlü motor sürücüsünün tutuklanabileceğini söylediler. Ardından olayın ciddi olduğunu görünce gidip ifademi değiştirdim doğruları yazdım hatta 125cc lik bir motordan düştüğüm yazıyordu raporda sürücü kursu öyle söylemiş ben doğru motor plakası verip 700cc lik motordan düştüğümü belirttim. Motoru süren kişi ifadesini değiştiremedi (Yaralanmadan dolayı savcılığa gitmiş dosya o yüzden) ama dava açılırsa eğer davada gidip doğru raporu kendisi verecek, kendisi de ifadesini orada değiştirecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReLoaDeD07 -- 16 Mayıs 2022; 12:29:47 >

• Hastaneden yeni döndüm saçma bir olay oldu, hastane rapor için sigorta şirketinden bir kağıt istiyor, polis tutanağı ve bir de epikriz raporu, fakat sorun şu sigorta şirketi bu kağıdı vermek istemiyor hiç bir şekilde onaylamıyor herhangi bir ödeme yapmamak için elinden geleni yapıyorlar sağolsunlar.

• Geçmiş olsun, sıkıntılı bir durum...

"iyilik" amaçlı otobüs durağına kadar götürülme esnasında meydanda gelen kazada belki de ömür boyu çekeceğiniz bir sağlık sorunu yaşama ihtimaliniz ve öte tarafta size yapılan "iyilik" karşılığında taksirle yaralanmanıza neden olan kişi hakkında şikayetçi olmama düşünceniz...

Öyle ya da böyle ortada bir trafik kazası yaşanmışlığı var.

Trafik kazasına meydana gelen aracın mutlaka bir trafik sigortası var.

Trafik sigortası trafik kazalarında yaralananların tedavi masraflarını karşılamak zorundadır.

Aynı zamanda geçici iş göremezlik durumundaki maddi kayıpları karşılamak için de sigorta şirketine dava açılabilir.

Hastaneye gittiğinizde trafik kazasından dolayı yaralanmışsanız kolluk kuvvetlerine bildirilir, ifadeniz alınır şikayetçi olduğunuzda motor sürücüsü hakkında "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçlaması ile sürücü hakkında soruşturma başlatılır. Bu uzlaşma kapsamında olduğundan savcılık soruşturması tamamlandığında uzlaşmaya gönderilir. Uzlaşma olumlu sonuçlanırsa buna dair ileride tekrar tazminat davası açamazsınız. Şayet uzlaşma sağlanmazsa motor sürücüsü hakkında ceza yargılaması başlar, siz sigorta şirketine karşı maddi işgücü kaybınız için tazminat davası açarsınız süreç böyle işler...

Sürücü kursu elbette sizin şikayetçi olmanızı istemez. İşin ucu çok farklı yerlere gider.

Bu devirde kimsenin kimseye faydası olmaz. Yasal haklarınızı kullanarak kaybınızı telafi etmeye bakın derim...

Yolda otostop yapanları almak olsun, iyilik olsun diye araca birini alayım götüreyim demenin insan başına neler açacağını da gösteren olaylardan biridir sizin yaşadığınız.

Aklıma gelmişken motorun 700cc olduğuna emin misiniz?

sürücü kurslarında genelde 125-250 cc motorlar kullanılır genelinde

• kadobay kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim yanlış hatırlamıyorsam 125cc benim kullandığım motordu fakat 2 motorları var biri benim kullandığım diğeri ise mt 07 ben 125 lik ile eğitim aldım fakat beni durağa 700cc lik ile bırakmak istedi. Kaza trafik akarken oldu yani ilerlerken 2. Vitese geçtikten sonra oldu, sürücüden şikayetçi olmadım avukatlar böyle söyledi sürücü ile sigorta şirketine açacağımız dava ayrı işlediğini söyledi.
    İlk kazada sürücü kursu 125cc lik motorun plakasını verip ondan düştüğümü sanmışlar ben sonradan ifadede doğru motoru söyledim.

Hastanedeki ilk ifadede hatanın bende olduğunu söyledik çünkü sürücü kursunun başına bir şey gelsin istemezdim iyi niyetli düşündüm, ardından bu kadar ciddi olduğunu görünce 2 hafta sonra zar zor karakola gidip ifademi değiştirip doğru şekilde yazdım.
    Sürücünün davası görüldü kendisinden şikayetçi olmadığım için herhangi bir ceza yemedi kendisi ama hayatım bu noktadan sonra çok zora girdiği için sigorta şirketine davayı her türlü açıcam.
    Hastanede 1-2 hafta arası yattım sadece orada bile 26 bin kadar fatura çıktı yeşil kartlı olduğum için ödemesi yapıldı bu süreçte 11 sayfa epikiriz raporu oluştu.

Bugün hastane avukatı ile görüştüm kendi avukatım 6 ay süreçte hiç bir ilerleme kaydedememiş hastane avukatı ise şimdiye kadar davanın bitmiş olması gerektiğini söyledi hem omurilik olduğu için hemde platin takıldığı ve ortada benim suçum olmadığından yolcu konumunda olduğumdan davayı direkt kazanacağımı söyledi açıkcası her avukata güvenemiyorum bu iş içerisinde çok dolandırıcı mevcutmuş çünkü. Hala beklemedeyim dava açılamadı bir türlü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Gelişmeyi yazıyorum. Hayatım bitti.
    Ben ameliyat olurken beni dinlemeyen polislerin raporuna göre yolcu olan ben olmama rağmen %100 kusur bende. Çizilen konum düştüğüm yer hepsini yanlış yazıp çizmelerine rağmen. Kar yağışına rağmen motor eğitimi verilmesine onay verenlerde değil, kışın karın ortasında gazı kökleyen sürücüde değil kusur %100 bende. İhtimali varsa 1 yıl sonra 60 bin falan alırız dediler ben onlara 60 bin vereyim onlar benim omiriliğimi düzeltsin.
    Artık yapacak bir şey yok adalet sistemi böyle işliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.