Şimdi Ara

SUV vs SW ??? Hangisine yönelsem kararsızım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 75-85 bine 2. El 100bi km yi geçmemiş temiz 2.5 motor subaru outback alip vialle lpg taktirabilirsiniz. Hem suv kadar yuksek ve arazi kabiliyeti var hem binek arac kadar yol tutuşu ve konforu iyi hem de bayir gibi bagaji olan bir sw dir. Tek derdiniz mtv olur. 2.5 motorlar tek egzantirikli oldugu icin lpg ile bozulan subap ayari da cift egzantiriklere gore çok uygun fiyata yapiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paprika55

Büyük istiyosan sw yi boşver suv daha mantıklı
    Qq veya tucson

bu nasıl cevaptır 400 lt bagaj hacimine sahip (http://www.nissan.com.tr/otomobil-modelleri/qashqai/teknik-ozellikler) qq yi hangi akla hizmet bebeği ve taşımak zorunda olduğu bebek arabası olan birisine öneriyorsun?

quote:

ama size önerim qashqai olur hatta 1.6 dci alabilirseniz çok daha iyi olur.
  • Sahsen Sw yerine suv tercih ederim, goruntu ulkemizde onemli

• quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

irader bu durumda seni D sınııf SW veya MPV paklar. hiç SUV falan demeyin adama bir SWE veya MPV'nin iç mekan genişliğini veremediği gibi bagaj olarak ta güdük kalır. Ha derseniz ki git Q7 al BMW X5 al tamam onları geçelim. ancak C sınıfı hiç bir SUV özellikle bagaj olarak beklentileri karşılamaz.

ALınabilecek en geniş SW araç Skoda SuperB Combi, bagajı ile devasa sonra Passat geliyor. Tamamen iç hacim ve bagaj kapasitesi olarak bakıldığında. Ancak VW malum bu saatten sonra ne kadar alınır orasını bilemem.

Hemen ardından Skoda Octavia COmbi gelir kji yine VW grup. Dizel yerine TSI tercih edilebilir. Diğer seçenek te Toyota Avensis SW 560lt civarı bir bagajı var dişye biliyorum. İçi de gayet geniş. 2. el güzel fiyatlara bulunabilir.

MPV'ler yukarıdaki araçlara nazaran daha rahat bir oturma düzeni sağlar. Tavanı yüksektir. Oturma araç koltuğu değil de evdeki koltuğa oturma gibidir. araca biniş ise eğilerek aşağı doğru değil nerede ise yürüyerek kapıdan geçmek gibidir. Bu nedenle aile aracı olarak MPV'nin verdiği konforu ve rahatlığı C ve D segmenti araçlarda bulamazsınız.

MPV denince de akla ilk gelen ZAFİRA'dır. Ancak fiyatları uçuk. Benzinli 1.4 belki 70k civarına bulunur ancak dizel olanları zor. Eski kasa 1.6'lar o kasaya zayıf. Vergi sorun olmayacaksa 1.9CDTI tercih edilmeli. Kronik sorunu var mıdır bilmiyorum yalnız. ZAFİRA'nın tek rakibi, hacim olarak, 5008 veya Grand Picasso ancak 2. el olarak alınacaksa dikkatli olmak lazım. benim gördüğüm 60b'Deki araçlarda dahi düğmelerin üzerinde soyulmalar vardı. En son gelen Verso. Ne yazıkki bagajdan kaybediyor bu araç.

Ford C-max ve grand C-Max arkadaki 2,5 kişilik alan ile bana göre biraz sınırlı kullanma sahip. ancak arkada sadece iki çocuk olacak ise, ebeveyn hariç, düşünülebilir.

edit: fiyat sınırını yanlış görmüşüm. Yukarıda saydığım araçları bir icelemenizde fayda var. 70-100b aralığında zaten sıfır seçenekler bunlar. Mondeo ve Insignia yazmadım. Mondeo bagajdan ve içinin darlığından kaybediyor özellikle arkadaki tavan mesafesi. Insignia ise bana çok kasvetli geldi. güzel araç bir incelemenizde fayda var genişlik olarak mondeo'dan daha geniştir ancak arkası hala basık.

yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum verso hariç. 5 kişilik versiyonu gayet yeterli bir bagaja sahip (son sıra koltuklar olmadığı için) 90 bine dizel almaktansa 70 bine verso alıp o 20bin de yakıt parası yapılabilir. bence de bebekli aileler için en mantıklı seçenek mpv dir. fordunkiler hariç adamlarda dar araç yapma takıntısı var.

• Arkadaşlar öncelikle değerli yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...Aradığım araçla ilgili en önemli özelliklerden birini söylemeyi unutmuşum , eşim de kullanacağı için mutlaka otomatik olmak zorunda :) bugun Tucson Qashqai C-max 'e çok yakından bakacağım belki test sürüşü şansım da olur,ayrıca Opel Ford Peguoet Citroen bayiilerine de girip araçları inceleyeceğim. Çorlu'da yaşadığım için şimdilik bu kadar araç inceleyebiliyorum. Volvo Subaru vs. bakma şansım yok. Toyota ise sırf koltukları gözüme çok kalitesiz göründüğü için diğer bütün iyi özelliklerine rağmen benim için saf dışı kalıyor. Citroen ve Peguoet içinse güvenlikle alakalı tereddütlerim var , Aslına bakarsanız Subaru yu çok merak ediyorum ve kendime uygun buluyorum ama hem 2. eli sıkıntı hem servisi sıkıntı hem yedek parçası , alırsam büyük riske girmiş olurum diye düşünüyorum :) SW olarak belki de bana C Segmentleri bile yetebilir...bugün araçları yakından gördükten sonra ( Subaru , Volvo hariç) daha net donelerle karşınıza geleceğim...Tekrardan yardım ve önerileriniz için çok teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

quote:

Orijinalden alıntı: Gadgass

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

kuzenimin 2 çocuğu var biri 4 yaşında diğeri 7 aylık, astra j bile yetiyor.

focusun içi çok dar, arka diz mesafesi rezalet.showroomda inceleyince sizde göreceksiniz. (sw da biraz daha geniş olabilir emin değilim)

ama qq her anlamda avantajlı. bagajı yeter, içi geniş vs. her türlü ihtiyacınızı karşılar.

Nisaan qq ile ilgili de özellikle dizellerinde içeri çok ses aldığıyla ilgili çok fazla söylenti var...yol tutuşunun da çok iyi olmadığı söyleniyor...hiç denemedim ve hiç binmedim gerçi ,ayrıca beğendiğim ve listemde de olan bir araçtır...ama kararsızım işte :)

ses konusuna katılmıyorum, bence yalıtım yeterli seviyede. ama yol tutuşu konusunda muadillerine göre 1 tık kötü diyebilirim.ayrıca ikinci eli sw kasalara göre daha hızlı olur.

siz bi test yapın, forumdaki yorumlara göre karar vermeyin sakın :)

Qashqai muadillerine göre yol tutuş konusunda 1 tık geride demişsiniz , o segmentte o fiyat aralığında ondan daha iyi yol tutuşu olan önerebileceğiniz araç var mı ? yada bildiğiniz ? ben hep Ford'ların yol tutuşu çok iyi diye duyuyuyorum...

• X trail 1.6 dci tam size göre bence ama butcenize uyarmi bilemem. hem suv hem sw ayarinda bi araç

• Yaşadığım yerde ( Çorlu) Subaru bayiisi yok araçlarını inceleyemiyorum , doğal olarak servis de sıkıntı olacak...Markayı aynen dediğiniz gibi uzaktan sevenlerden biriyim , Türkiye şartlarında Risk olarak görüyorum ama o riske girsem mi diye de dü
  • Çoğu suv'un bagajı dıştan göründüğünden küçük olur. Bunların olayı yerden biraz daha yüksek olmaları ile, içeride yüksek tavan ile ferahlık hissi vermeleridir. Bunun dışında yüksek ve ağır kasaları yükset tüketim ve vasat performans olarak geri döner. Swler ise normal bir sedandan farklı olmaz performans ve yakıt anlamında. Bagaçları çok daha kullanışlıdır içine scooter bile koyarsınız. Suvdaki şeyler sizin gereklilikleriniz mi ona bakın.

Bence aile için suvdan ziyade mpv sınıfı daha uygun. Peugeot 3008, citroen c4 picasso gibi araçlar tam aile araçları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

irader bu durumda seni D sınııf SW veya MPV paklar. hiç SUV falan demeyin adama bir SWE veya MPV'nin iç mekan genişliğini veremediği gibi bagaj olarak ta güdük kalır. Ha derseniz ki git Q7 al BMW X5 al tamam onları geçelim. ancak C sınıfı hiç bir SUV özellikle bagaj olarak beklentileri karşılamaz.

ALınabilecek en geniş SW araç Skoda SuperB Combi, bagajı ile devasa sonra Passat geliyor. Tamamen iç hacim ve bagaj kapasitesi olarak bakıldığında. Ancak VW malum bu saatten sonra ne kadar alınır orasını bilemem.

Hemen ardından Skoda Octavia COmbi gelir kji yine VW grup. Dizel yerine TSI tercih edilebilir. Diğer seçenek te Toyota Avensis SW 560lt civarı bir bagajı var dişye biliyorum. İçi de gayet geniş. 2. el güzel fiyatlara bulunabilir.

MPV'ler yukarıdaki araçlara nazaran daha rahat bir oturma düzeni sağlar. Tavanı yüksektir. Oturma araç koltuğu değil de evdeki koltuğa oturma gibidir. araca biniş ise eğilerek aşağı doğru değil nerede ise yürüyerek kapıdan geçmek gibidir. Bu nedenle aile aracı olarak MPV'nin verdiği konforu ve rahatlığı C ve D segmenti araçlarda bulamazsınız.

MPV denince de akla ilk gelen ZAFİRA'dır. Ancak fiyatları uçuk. Benzinli 1.4 belki 70k civarına bulunur ancak dizel olanları zor. Eski kasa 1.6'lar o kasaya zayıf. Vergi sorun olmayacaksa 1.9CDTI tercih edilmeli. Kronik sorunu var mıdır bilmiyorum yalnız. ZAFİRA'nın tek rakibi, hacim olarak, 5008 veya Grand Picasso ancak 2. el olarak alınacaksa dikkatli olmak lazım. benim gördüğüm 60b'Deki araçlarda dahi düğmelerin üzerinde soyulmalar vardı. En son gelen Verso. Ne yazıkki bagajdan kaybediyor bu araç.

Ford C-max ve grand C-Max arkadaki 2,5 kişilik alan ile bana göre biraz sınırlı kullanma sahip. ancak arkada sadece iki çocuk olacak ise, ebeveyn hariç, düşünülebilir.

edit: fiyat sınırını yanlış görmüşüm. Yukarıda saydığım araçları bir icelemenizde fayda var. 70-100b aralığında zaten sıfır seçenekler bunlar. Mondeo ve Insignia yazmadım. Mondeo bagajdan ve içinin darlığından kaybediyor özellikle arkadaki tavan mesafesi. Insignia ise bana çok kasvetli geldi. güzel araç bir incelemenizde fayda var genişlik olarak mondeo'dan daha geniştir ancak arkası hala basık.

arkadasın mpv önerilerine sonuna kadar katılıyorum.
    birde scenic incele derim. ben kullanıyorum cok memnunum...

• 3008

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • galiba sizin sıkıntı bagaj...
    jetta passatın bagajları güzel sw aratmaz ama fiyatları pahalı
  • Passat Variant olabilir ama isterseniz ikinci el Fiat Freemontlara da bakın geniş araçtır hem suv hem mpv gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 3 Ekim 2015; 16:45:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dodge journey bakabilirsiniz fiat freemontla aynı araç diye biliyorum hem fiyatlar freemonta göre çok daha uygun

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

B segment kalitesinde ki uyduruk suvcuk tavsiyelerini dikkate almayın.

Mondeo SW veya Sportback 1.6TDCI'de işinizi fazlasıyla görür.

Öneriniz için teşekkürler , fakat 1.6 Sportback dediğiniz araç hangisi tam anlayamadım ?
  • Allah bağışlasın öncelikle. Amaç gösteriş yapmaksa eş dosta vay dedirtmekse suv alın, yerden yüksek araç ne işinize yarayacak Allah aşkına. Passat varyant işinizi görecektir focus sw sahibi olarak temiz güzel bir passat alın yolculukların keyfini çıkarın
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

quote:

Orijinalden alıntı: Paprika55

Büyük istiyosan sw yi boşver suv daha mantıklı
    Qq veya tucson

bu nasıl cevaptır 400 lt bagaj hacimine sahip (http://www.nissan.com.tr/otomobil-modelleri/qashqai/teknik-ozellikler) qq yi hangi akla hizmet bebeği ve taşımak zorunda olduğu bebek arabası olan birisine öneriyorsun?

quote:

Dostum sanki adam öldürdük öyle bir söylenki ayrıca qq nun bagajıda gayet yeterli

• Gadgass G kullanıcısına yanıt
    Mevcut aracınızdan memnun iseniz ve de sadece bagajdan yana araç değiştirme ihtiyacı duyuyor iseniz bu kadar masrafa girmek yerine kaliteli bir port bagaj(max 1500tl bütün kit) alarak sorununuzu çözme yoluna gitmeniz daha mantıklı. Lakin çocuk-gelecek-kriz denkleminde mevcut pozisyonu korumanızı ve kararınızı bu yönden bir daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

İlk sorun karşısında çözüm üretmek yerine millet olarak değiştirme yoluna gittiğimiz için tüketim çılgınlığı hastalığına yakalandık. Eğer ki sadece bagaj sıkıntısı için araç arayışına girdiyseniz dediklerimi lütfen düşünün.

Saygılarımla
  • Bence 2012-13 C180 1.8 CGi estate alıp premium dunyasına adım atın beklentilerinizi her turlu karşılar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.