Şimdi Ara

Suya düşen telefon tamir olur mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
2
Favori
76.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • koskoca istanbul da tamirci soruyor adam
  • hocam sansına artık kalmıs bısey ama ıyı bırı ıcını acıp bır gozden gecırırse calıstırabılır bır k700 suya dusmustu kurtarmısım ama tabıkı sans eserı telefonda fazla bır hasar olmamıstı
  • Önemli olan nicelik değil nitelik arkadaşım; merak etme istanbul'u herkes kadar iyi bilirim.
    Amacım kaliteli bir tamirci bulabilmekti, her ne kadar sana çok komik gelse de.
    quote:

Orjinalden alıntı: konsey

koskoca istanbul da tamirci soruyor adam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky9 -- 1 Temmuz 2006; 16:35:23 >
  • tamiri olur her telefoncunun yapacagı tek sey içini açıp devrelerin oldugu bolumu pamukla(tinerle)temizlemek
    sonra kurutup geri veriyorlar ben sahıt oldum..
  • arkadaşlar kusura bakmayın ama harbiden komik.çorba,wc,havuz,kova valla helal olsun

gerçekten komik bi durum aynı zamanda sizin moralinizide iyi anlıyorum.çünkü bunları okurken kendimi koydum yerime kötü bi olay tabikide.neymiş yemek yerken wcye giderken tel almıcaz yanımıza.ana fikir bu

HERKESE BÜYÜK GEÇMİŞ.W800 WC YE DÜŞMÜŞ ARKADAŞIM SANA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.

• bende gecenlerde bu dertle basbasa kaldım k700i huyundanmıdır nedir suya atlıyoben genpa servisine verdim garantiye girmiyor ama bakalım olurmu olmazmı yapmaya calısacaklar kadiköy hasanpasadaki servis ama hala ses cıkmadı umarım yapılır benimkide sizinkilerde
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: akyurt

tamiri olur her telefoncunun yapacagı tek sey içini açıp devrelerin oldugu bolumu pamukla(tinerle)temizlemek
  • quote:

Orjinalden alıntı: Contranarya

+1
    quote:

Orjinalden alıntı: akyurt

tamiri olur her telefoncunun yapacagı tek sey içini açıp devrelerin oldugu bolumu pamukla(tinerle)temizlemek

ve 50 ytl istiyor
  • babamın 6230 da düştü temizledik kuruttuk çalışmıo aradan 1.5 hafta geçti tinerle temizleyip kurtursam çalışacak mı yani telciler yapmıoda güzelim teliçöpe atcakda deilim :S
  • HER TÜRLÜ ELEKTRONİK (CEBE SIĞABİLEN MP3 MP4 CEP TEL POCKET PC) SUYA DÜŞMESİ DURUMUNDA YAPILACAK İLK İŞLEMLER
    1 ASLA ASLA PANİK YAPMAYIN
    2 EN KISA SÜREDE ISLAK SULU TUVALETİN İÇİNDEN ISLANDIĞI YERDEN ÇIKARTIN
    3 ALETİ KAPATIN MÜMKÜNSE DİREK BATARYAYI ÇIKARTIN NEDE OLSA O AN YANLIŞ KAPATMAKTAN DAHA BÜYÜK Bİ SORUNUNUZ VAR
    4 SİM KART HAFIZA KARTI KALEMİ İPİ KAPAĞI ÇIKARTILABİLECEK HERŞEYİNİ ÇIKARTIN GÜZELCE KURUTUN
    5 MÜMKÜNSE Bİ KAÇ GÜN AÇMAYIN (BAZI ÖNERİLER PİRİNÇ DOLU KAVANOZ İÇİNDE 1-2 GÜN BEKLETMEKTİR (NEMLİ BÖLGELERDE TUZLUKLARA PİRİNÇ KONUR Kİ TUZ TOPAKLANIP NEM ÇEKMESİN DİYE) GÜZEL BİR TAKTİK)
    6 Bİ KAÇ GÜN ZAMAN ZARFI ARDINA ALETİ ELİNİZE ALIN Bİ BESMELE ÇEKİN ARTIK SON GARANTİ NOKTASI O YANİ BATARYAYI TAKIN DENEYİN

BENDEN BU KADAR.. BU TECRÜBEYİ İYİ Bİ AKIL DAYAĞI ARDINA ALDIM SİZDE ÇEKMEYİN

• w800 bişeymi i900 omnia düştü wc ye :(
  • Bir kavanozun dibi kapanacak şekilde pirinç koyup üszerine telefonu koy. Kavanozun ağzına kadar pirinç doldur. Birkaç gün bırak içinde. Ben koydum düzeldi.. Sonucu pm olarak atar mısın..
  • suya düşünce sudan cıkartmayıp yada bir su dolu kaba koyup goturmek gerkıyormus
  • Teyze oğlu da zamanında telefonunu klozete düşürmüş ( sifonu çekmiş tuvalet temiz ) pantolonu yukarı çekerken.

Sonra valla nasıl oldu bilmiyorum diyor telaştan gidip sifonu çekmiş. O telefonu çıkartmışlar çalışmış.

Ben bu olayı nasıl öğrendim ?

Şöyle. Bir gün gittim telefonunu istedi iyi dedim bir baktım alla alla telefonda bir tuhaflık var.

Telefonun modeli 6100. Duvar kağıdı fonu beyaz ve ekranda bir köpek patisi resmi var ama menu ye girince de bu resim var. Dedim ya ne yaptın sen buna özel yazılımı falan mı var bunu dedim ve olayı anlattım.

Telefon suya girince ekranda öyle bir iz oluşmuş. Ama öyle böyle değil bildiğiniz köpek patisi izinin resmi çekilmiş photoshop ile biraz işlenmiş ve konulmuş sanki oraya.

O sıralar özel 6100 diye kakalasa kakalardı sanırım birine.

• Bizim telefonda düşmüştü.Garantisinin bitmesine az kaldı.1 ay felan
    Bu telefonu servise götürüp ne söyleyipte, suya düştüğünü söylemeden şöyle oldu, böyle oldu diyerek garantiye telefonu nasıl yaptırırız.Ne diyebiliriz telefoncuya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir_bay

Bizim telefonda düşmüştü.Garantisinin bitmesine az kaldı.1 ay felan
    Bu telefonu servise götürüp ne söyleyipte, suya düştüğünü söylemeden şöyle oldu, böyle oldu diyerek garantiye telefonu nasıl yaptırırız.Ne diyebiliriz telefoncuya.

Boşuna uğraşmayın garanti yemez bunu. Ellerine binlerce suyu düşmüş telefon geliyor istersen kurut bir damla su kalmasın telefonda yine anlıyorla. Telefoncularda gezdireceksiniz telefonu deneme yanılmaz yapmaya çalışacaklar. Ancak telefon düşer düşmez suya hemen bataryayı çıkarıp devre elemanlarına sıvı temas etmemesi lazım devrelerden elektrik geçerken sıvı teması olursa devre kartı yanar ve tamiri mümkün değildir.
  • güzel bir başlık olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funky9

quote:

Orjinalden alıntı: thedeparted

Bir arkadaşımın mpx200 afyonda hamam havuzuna düştü, adam yola çıktığı için o gün tamire veremedi. İst. a dönünce Motorola servisine verdi. MOTOROLA SERVİSİ, TAMİR EDİLEMEZ diye geri gönderdi. 1 hafta sonra sevinçli bir sesle aradı. "Bu telefon mucize taktım kartı çalışıyor" diye.

ASLINDA BU GİBİ DURUMLARDA ÖNERİLEN; Suya düşen telefonu, su dolu bardağın içerisine koyup en yakın servise götürmekmiş. Bi arkadaşın da başına gelmişti telefoncu söyledi. Doğru mu bilmiyorum ama bir çok telefoncudan duydum. Yalansa da ben onların yalancısıyım...

doğru bir yaklaşım aslında; çünkü telefonun bozulmasına yol açan, iletkenlerin ve devrelerin oksitlenmesidir muhtemelen. Su içerisinde transfer gerçekleşirse, ıslanan metal yüzeylerin oksijenle buluşması engellenmiş olur.
    telefonu tuvalete düşürenler için de en kökten çözüm, telefonu klozetle birlikte en yakın servise götürmektedir :)

Akşam akşam iyi güldüm yaa :DD

• benm k750 havuza düşmştü, 1 dk kadar da suya maruz kaldı, pilini falan deiştirmeyi anca interente 15 dk sora bakınca akıl ettim.. tamire verdik kadıköyde bi yere, telefon şu anda sper.. tek sorunu ekranın arkasında haffiçe sanki su lekesi var:D:D:D :D :D
    o sorunsuzdu, ama o çalışmaz die düşündüğüm için 5610 xm aldım, telefon daha 2. aydan kendi kendine reset atmaya falan başladı o yüzden se 4eva!!

• aynen eniştem telefon tamircisi :D
    quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.