Şimdi Ara

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.097
Cevap
38
Favori
63.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Class D değil. Class AB - BTL dizayn. Üzerindeki preamp görevi gören RC4558 opamp'ın yerine OP275G taktım, cihaz kendini aştı :) . kublaj kapasitörleri dandik, değiştirince daha da kararlı hale gelecektir. Ortalama 10-15$ fiyatına bakınca süper ötesi.
  • Arkadaşlar bende smsl T2021 var. Ayrıca Sony Str-dn 840 AVR var. Tchibo'da satılan pre-amfisi olmayan pikapı alsam t2021'i pre-amp olarak kullanma şansım olur mu?

Pikapların pre-amfileri hakkında çok fazla bilgim olmadığı için böyle bir soru soruyorum. Saçmaysa dalga geçmeyin, olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 8 Şubat 2014; 13:04:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pikapların line seviyeleri düşüktür bu nedenle phono preamp a ihtiyaç duyarlar. CD-DVD vs.. için kullanılan preamplar bile pikap için uygun değildir .Smsl T2021 ise T sınıfı bir güç amplisidir ve preamp olarak kullanılamaz. RIAA bir phono preamp almanızı tavsiye ederim. @turuncu55
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Peki şöyle 50-100 TL arasında taksim civarında satışı olan bildiğiniz bir bir phono pre-amp var mı? Birazdan çıkıp tchibo'daki pikapı almayı düşünüyorum da. Hanım laf edecek ama borcumuz var vs diye ama olay pikap olduğu için fazla laf söylemez. Kendisi de hafiften merak ediyor, bir süredir de yolunu yapıyorum bu işlerin
  • İstanbul Taksim'de nerede satılır bilemem ama belki stüdyo ekipmanları satan bir mağazada belki Behringer PP400 bulabilirsiniz. Ayrıca Pikap pre amfisi Pikap preamp 2 değerlendirebilirsiniz.

• hilhan kullanıcısına yanıt
    Sayın Hilhan çok teşekkür ederim.

aramalarımda bulduğum iki ürünü sizde önermişsiniz (Behringer ve sahibindendeki sarı siyah renkli olan). Acaba bunlardan hangisi daha iyidir? Birşey demeniz mümkün mü?
  • Behringer PP400 piyasa standardı bir phono preamp, içinde 4580 opamp barındırıyor. Sahibindendeki sarı siyah renkli olan preapmliyi denemedim. Ancak QED firmasının referans olarak ürettiği premap klonu. Bence Behringer'e nazaran çok daha iyi bir seçim olacaktır.
  • http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-Big-Power-Class-T-AMP-Tripath-Stereo-Amplifier-Power-Adapter/290751162586?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20232%26meid%3D4716121937640282773%26pid%3D100011%26prg%3D8938%26rk%3D0%26rkt%3D10%26sd%3D230911394824&tfrom=230911394824&tpos=unknow&ttype=price&talgo=origal

TA2021 siparişini verdim beklemedeyim bakalım m.a rx2 @advence acoustic um-20 ile ne sonuçlar alıcaz....

20 sene öce hatırladığım kadarı ile LM 386 entegre ile yaptığım anfi denemeleri aklıma geldi :-||
     ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GHOST RECON -- 12 Şubat 2014; 23:27:46 >

• GHOST RECON kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Hayırlı olsun..
    Bu siparişin hangi dinlemeden sonra olduğunu biliyorum

Ben de Sure'u bekliyorum Burak Abi'den...Board değil kutulu geliyor. Digital volume potu var..
    Sonuçları paylaşırım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostlar merhabar...
    forum DH'de ilgiyle takip ettiğim tek konu bu sanırım,
    bu amfilerden birini alarak giriş seviyesi düşük bütçeli bir sistem düşünüyorum.
    kaynağım PC, üzerinde Asus xonar dx kart mevcut,
    yerim kısıtlı odam 15m2 civarı genelde kısık-orta seste Lounge, Chillout, bazen de Progressive Trance ya da elektronik dinlediğim de oluyor...
    baya birikmiş FLAC arşivim var... xonar kartı şu anda iş yerinde Audio Technica ATH M50 kulaklık ile kullanıyorum...
    performansından son derece memnunum ancak bu sistemi evde kuracağımdan ses kartını evdeki PC'me takmayı düşünüyorum.
    amfi hariç max 500 TL bütçem var ...
    aklımdaki Wharfedale Diamond serisi 9.1 9.2 olabilir aralarında çok fark yok sanırım
    ya da ikinci elde sizin tavsiye edeceğiniz bir set olursa çok memnun olurum...
    çok bas delisi değilim temiz, net, abartısız ses arıyorum, enstrümanlar tane tane seçilsin, amfi ve hop. kaynaklı dip gürültüsü olmasın istediğim budur.

eğer böyle bir sistem kuramazsam müzik sevdasını kulaklığa bırakıp,
    film izlemek için elimdeki DDTS-100 le birlikte kullanmak istediğim bir megaworks 550 alacağım çok fena gaza gelmiş durumdayım... biri beni durdursun 8)

• quote:

Orijinalden alıntı: musemre

Selamlar,

Hayırlı olsun..

Ben de Sure'u bekliyorum Burak Abi'den...Board değil kutulu geliyor. Digital volume potu var..
    Sonuçları paylaşırım..

Hangi dinleti acaba Emre merak ettim şimdi :)
  • Ebay'den MUSE S7 APE Flac WAV Player TDA7498L T-amp Amplifier aldım:

APE FLAC DECODER DESCRIBE:
    1,Auto plaing when trun ON amplifier
    2,support CUE file list plaing.
    3,support SD/SDHC(32G)/SDXC card(64G),and U disk,FAT32 file format.
    4,with pro DSP audio decoder chip.high quality sound decoder.
    5,using 24Bit DAC,restore hifi music.
    6,with EQ model.
    7,support APE,FLAC,WAV audio file,
    8,support 24bit 96khz WAV file format.
    9,also support MP3,WMA....popular music file format.
    10,automatic memory function, power no longer need to set up
    11,with remote control.

AMPLIFIER DESCRIBE
    1.Japan made TOKO Fixed Inductors For Digital Audio Amplifier
    2.Increase the speaker protection circuit
    3.To use better quality components
    4.Special custom power supply
    5.The newly designed shell and panels
    6.Original Japanese ALPS potentiometer
    with "STANDBY" and "MUTE" design part.ON/OFF device speaker without noise,it's mute.
    And a version of the comparison:
    Re-designed to optimize the line, an increase of volume control, sleep switch;
    Interface using a high-quality accessories;
    Carefully selected high-quality power to ensure a sufficient supply current;
    Internal wiring using Teflon Silver Line to ensure that signal transmission fluid;
    output power:100W*2(speaker:6ohm is better)

Bu ampliyi yaptığım kasaya içinde flac arşivi olan 2.5" hdd ile monte etmeyi düşünüyorum. Ses kalitesi ve kullanışlılık hakkında pek bir bilgi bulamadım. Adaptörsüz kargo dahil 62$ olunca aldım gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamidasim

dostlar merhabar...
    forum DH'de ilgiyle takip ettiğim tek konu bu sanırım,
    bu amfilerden birini alarak giriş seviyesi düşük bütçeli bir sistem düşünüyorum.
    kaynağım PC, üzerinde Asus xonar dx kart mevcut,
    yerim kısıtlı odam 15m2 civarı genelde kısık-orta seste Lounge, Chillout, bazen de Progressive Trance ya da elektronik dinlediğim de oluyor...
    baya birikmiş FLAC arşivim var... xonar kartı şu anda iş yerinde Audio Technica ATH M50 kulaklık ile kullanıyorum...
    performansından son derece memnunum ancak bu sistemi evde kuracağımdan ses kartını evdeki PC'me takmayı düşünüyorum.
    amfi hariç max 500 TL bütçem var ...
    aklımdaki Wharfedale Diamond serisi 9.1 9.2 olabilir aralarında çok fark yok sanırım
    ya da ikinci elde sizin tavsiye edeceğiniz bir set olursa çok memnun olurum...
    çok bas delisi değilim temiz, net, abartısız ses arıyorum, enstrümanlar tane tane seçilsin, amfi ve hop. kaynaklı dip gürültüsü olmasın istediğim budur.

eğer böyle bir sistem kuramazsam müzik sevdasını kulaklığa bırakıp,
    film izlemek için elimdeki DDTS-100 le birlikte kullanmak istediğim bir megaworks 550 alacağım çok fena gaza gelmiş durumdayım... biri beni durdursun 8)

Sahibinden'de Wharfedale Diamond 7.2 var 89db, çok temiz ve tamirsiz. Arkadaşım satıyor. İlgileniyorsanız Wharfedale Diamond 7.2 bakabilirsiniz.

• hamidasim H kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle bende de ses kartı olarak Asus Xonar DX var ve müzikal anlamda gerçekten çok başarılı. Amfi olarak ise bir mesaj yukarıdaki T2021 var. Gerçekten güzel bir ikili oluyorlar.

Yalnız düşük seste güzel ses olayı hoparlörle alakalı bir durum. Heco Victa 201'lerle fena değiller. Fakat 201leri salondaki sinema sisteminde arka olarak kullanıyorum.

T sınıfı amfiyi de aşağıdaki Grundig hifi box 250 ile kullanıyorum. 320kbps mp3'ler idare ediyor. Fakat flac kayıtlarda gerçekten çok büyük bir fark oluyor. Baslar ve sahne çok daha dolgun ve güzel oluyor. 500 tl'ye nasıl bir bookshelf alınır, birşey diyemeyeceğim. Ama Heco Victa 201 ve 301 alınabilir diye düşünüyorum.

http://m.ebay.com/itm/251322139882?cmd=VIDESC

Bu arada diğer arkadaşlara bir sorum olacak. bendeki grundigler ebay'da 100-150 € arası fiyatlarla satılıyor. Fazla para harcamadan biraz iyileştirme için 100 tl'ye Pioneer s-hm50 almayı düşünüyordum. Acaba çok fark olur mu? Yada bu grundigler ne kadar iyidir?

Özellikle dün indirdiğim Tracy Chapman best of flac albümde ses T ampli ve grundig ikilisi ile salondaki Sony 840 AVR + Heco Victa 601 ikilisinden çok çok daha iyi çıktı. Normalde Heco 601'lerin daha iyi olmasından dolayı ses de daha iyi oluyordu. Bu duruma gerçekten şaşırdım. Acaba grundigler güzel hoparlörler de ben mi kıymetini bilemiyorum?

• Hilhan; sende kaç tane bu tarz yurtdışı menşeili amplifier oldu acaba sayısı belli mi :))
  • mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum... ve artırıyorum;
    başlangıç hoparlör seti için bütçemi 750-800 TL'ye çıkarttım
    önceki mesajımda belirttiğim türlere uygun olarak aşağıdaki hoparlörlerden hangisini tavsiye edersiniz (uzun bir liste oldu kusura bakmayın)

Monitor Audio BX2
    Monitor Audio M2
    Polk Audio RTi A1
    Polk Audio RTi A3 (2.el)
    Wharfadale Diamond 9.1
    Wharfadale Diamond 9.2
    Quad 9L2
    Q Acoustics Q2010i
    Q Acoustics Q2020i
    Mission MX-1
    Mission MX-2
    Mission M30i (teşhir 400TL)
    Mission M31i
  • Bende bilmiyorum Alper :) Ucuz olunca kaşındırıyor fakat totale vurunca sağlam rakam da çıkmıyor değil. Bunun birde mutfak kısmı var; kondansatör, soket, pot vs.. Son yaptığım projede modlayarak kullandığım Lepai-268 öyle böyle değil gerçekten de çok iyi. Sanırım Lepai bu işi iyi kıvırıyor. Tavsiyem Lepai 2020'lerinizde opamp değişimini mutlaka yapın farkı hissedeceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum öncelikle bende de ses kartı olarak Asus Xonar DX var ve müzikal anlamda gerçekten çok başarılı. Amfi olarak ise bir mesaj yukarıdaki T2021 var. Gerçekten güzel bir ikili oluyorlar.

Yalnız düşük seste güzel ses olayı hoparlörle alakalı bir durum. Heco Victa 201'lerle fena değiller. Fakat 201leri salondaki sinema sisteminde arka olarak kullanıyorum.

T sınıfı amfiyi de aşağıdaki Grundig hifi box 250 ile kullanıyorum. 320kbps mp3'ler idare ediyor. Fakat flac kayıtlarda gerçekten çok büyük bir fark oluyor. Baslar ve sahne çok daha dolgun ve güzel oluyor. 500 tl'ye nasıl bir bookshelf alınır, birşey diyemeyeceğim. Ama Heco Victa 201 ve 301 alınabilir diye düşünüyorum.

http://m.ebay.com/itm/251322139882?cmd=VIDESC

Bu arada diğer arkadaşlara bir sorum olacak. bendeki grundigler ebay'da 100-150 € arası fiyatlarla satılıyor. Fazla para harcamadan biraz iyileştirme için 100 tl'ye Pioneer s-hm50 almayı düşünüyordum. Acaba çok fark olur mu? Yada bu grundigler ne kadar iyidir?

Özellikle dün indirdiğim Tracy Chapman best of flac albümde ses T ampli ve grundig ikilisi ile salondaki Sony 840 AVR + Heco Victa 601 ikilisinden çok çok daha iyi çıktı. Normalde Heco 601'lerin daha iyi olmasından dolayı ses de daha iyi oluyordu. Bu duruma gerçekten şaşırdım. Acaba grundigler güzel hoparlörler de ben mi kıymetini bilemiyorum?

Grundig hifi box 250 ile Pioneer S-hm50 kıyaslanamaz bile. Grundig hifi box serileri çok kaliteli üretimlerdir. Özellikle driverları. Bence elinizdekinin değerini bilin.

• quote:

Orijinalden alıntı: musemre

Selamlar,

Hayırlı olsun..

Sonuçları paylaşırım..

heheheh ptt kargoda emre yakında eline geçer anfin,bende meraktayım bakalım bi hevesle bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamidasim

mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum... ve artırıyorum;
    başlangıç hoparlör seti için bütçemi 750-800 TL'ye çıkarttım
    önceki mesajımda belirttiğim türlere uygun olarak aşağıdaki hoparlörlerden hangisini tavsiye edersiniz (uzun bir liste oldu kusura bakmayın)

Monitor Audio BX2
    Monitor Audio M2
    Polk Audio RTi A1
    Polk Audio RTi A3 (2.el)
    Wharfadale Diamond 9.1
    Wharfadale Diamond 9.2
    Quad 9L2
    Q Acoustics Q2010i
    Q Acoustics Q2020i
    Mission MX-1
    Mission MX-2
    Mission M30i (teşhir 400TL)
    Mission M31i

Ben de listenize ufak bir ilave yaparak butceyi biraz aşsa da kendiminde class t indeed amfi ile kullandigim castle knight 2 leri eklemenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 13 Şubat 2014; 19:46:24 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.