Şimdi Ara

TAMAMEN TÜRK YAPIMI OTOMOBİL NEDEN YOK? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
6.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • o kitap yıllar önce kapandı devrim diye bi araba yaptılar kısa sürede benzin koyulmadı diye sonrada medyanın övgüleri ile o iş yattı.Şimdi yapmaya kalksan kim alır?? audi mercedes volkswagen ve daha bir çok dev varken yani piyasaya sahipken kim alır??Ancak şu olur parçalar ucuz ve sıfır fiyatlar çok makul olursa belki
  • Her zamanki gibi suç medyamızda...

Devrim in hikayesini bilmeyen yoktur sanırsam

Hayatımıza yön veren ve genellikle içine eden medyamıza
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Ya Globelleşen dünyada tek başına ne yapabilirsin kardeşim ????

Tam olrakn hangi millet sırf kendi kendine bakıyor bakbize

Salatalığı yapıyoruz atıyorum domatesi ithal ediyoruz

Akıllı olun ya millet yani boing uçaklarını 52 ülkeden gelen parçalar ile yapıyor

Şu anda dunyada hiç bir ülke kendi arabasını yapmıyor bakın

Her firmanın başka yerlerde fabrikaları war

Bizde toyota wede renault fabrikalrı war bunun araba bilgisi ile alakası yok

Çok saçma bi topic olmuş

Şu zamanda evinden çıkmaadn kim yaşıyor ???

Kardeşim artık dünya bizim oyun alanımız öle ülkeler bazı kalmadı eskisi gibi

adam o zaman bile her konuya muhalefet yapıyormuş

• http://www.otometre.com/otometre/index.htm
    bu sitede türkiyede üretilen veya montajlanan arabaların hemen hepsi var çokta geri kalmamışız aslında...
  • Ulu Önder Atatürk'ün yaşadığı zamanda kaldı onlar.

Tamamen yerli yapımı herhangi birşey istiyorsan önce devlet sonra hükümet içerisinde yenilikçi ve kendi ülkesi çıkarlarına çalışacak aydın kişiler olmalı.

Sırf otomobil sanayisde değil bütün sektörlerde durum aynı.
  • Zamaninda elin Almani Fransizi (II.Dünya savasi sonu) nasil ileri atilirim neler yapirim da gelisirim diye cirpinip dururken, sag olsun bizim bazi BÜYÜKlerimiz okunan ezana kafayi takmislar, yok sen sagcisin yok sen solcusun diye milleti gruplara bölmüsler. Tabi bu arada ati alan üsküdari gecmis. Ben bir Makina Mühendisi olarak umutsuzum. Biz ancak bu isin yan sanayisini yapariz. Sonra Capon arabasina binince vayyyy be elin JAPONu yapiyor abiii... deriz. Cünkü bize bu mantik yerlestirilmis. Artik bu ezberi bozmak lazim ama, o da öyle bir günde olucak is degil. Üstte bazilari yazmis yatirim yok, yok sermaye yok... Hepsi masal. Öyle güvenilecek birisi ciksin desinki; EY Türk Milleti, %100 yerli bir arac üretilecek, bu projeye sermayeni koyarak katilmak istemez misin? oraya türk halki milyonlarini yigmassa neyim... Ama önce zihniyetin degismesi lazim. Buda kafadan bir 3-4 nesil sonrasi demek yani sen ben göremeyiz....

Sonra suna da deginmeden gecmeyecegim, ben uzun süre Almanyada bulundum, orda insanlar ülkesinin cikarlarina ters olabilecek hicbirsey yapmiyorlar, hatta hic unutmam, dini bayram günü Persembeye denk gelmisti.Resmi kurumlar 1 gün tatil olacakti. Cuma günü sabah 08 de herkes aynen görev basindaydi. Sordum dedim? Nicin bu 1 gün baglanmadi tatil yapilmadi? Gelen cvp cok ilginctir: Milletimin kaybetmesine dayanamam....Evet sadece basit bir memur almanin düsüncesi degil bu adamlar bos durmayi kendilerine yediremeyen, her gecen saniyeyi milletine adayan insanlar... Keske bizde öyle olabilsek... NERDE... Yine bayram geliyor yok 9 gün mü yok 10 gün mü tatil... Iste bu zihniyetle araba felam üretilmez.

• Hamburg'da yaşayan 25 yaşındaki Ali Turan'ın ‘Touran’ modelini babası Mehmet Turan'la birlikte tasarladığını söylemesi ve bu konuda gazetelere demeç vermesi, Volkswagen şirketini zor durumda bıraktı.Touran'ın Pazarlama Müdürü Gabriele Theurkauf, Touran'ın İspanya'nın Malaga şehrinde düzenlenen test sürüşünde Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Theurkauf, Touran isminin üç isim arasında seçildiğini belirterek, ‘‘Touran, Tour ve Sharan kelimelerinden türetilen bir isimdir. Araç üretildikten üç ay sonra isim çalışması yapıldı. İsim belirlendikten sonra ‘Touran'ın başka bir yerde kayıtlı olup olmadığı araştırıldı ve Touran Motors isimli bir tamirhanenin ismi tescil ettirdiği belirlendi’’ dedi.Bunu üzerine Touran Motors’a isim hakkı için para teklif edildiğini kaydeden Theurkauf, ‘‘Ama bu gelişmelerden sonra Ali Turan isimli şahıs demeç vererek Touran'ı kendisinin tasarladığı yolunda tamamen yalan açıklamalar yaptı. Ali Turan bununla da kalmayıp Touran'ın dünya tanıtımında Almanya'da radyo ve televizyonların canlı yayınına katılarak kendisini Touran'ın yaratıcısı olarak lanse etti’’ diye konuştu.Ali Turan'ın söylediklerinin tamamen yanlış olduğunu kaydeden Theurkauf şöyle konuştu: ‘‘Eğer Ali Turan kendi isteğiyle Türkiye'deki gazetelere gerçeği açıklamazsa kendisine dava açacağız ve isim hakkı için teklif ettiğimiz parayı da vermeyeceğiz.’’ Volkswagen yetkililerinden öğrendiğimiz bilgilere göre Touran'ın isim hakkı için Ali Turan'a teklif edilen para 100 bin Euro ile Volkswagen'in 4x4 aracı Touareg. Ali Turan'ın bu teklifi kabul ettiği ancak söylediklerini doğrulamadığı halde bunların verilmeyeceğinin üstüne basılıyor. Kaynak: Hürriyet

Ayrıca sabredin 20 sene daha ben ferrariyi yollardan silecek bir firma kurmaya hazırlanıyorum. 20 sene sonra bu mesajı gazetelerde gösterecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: focuss

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Ya Globelleşen dünyada tek başına ne yapabilirsin kardeşim ????

Tam olrakn hangi millet sırf kendi kendine bakıyor bakbize

Salatalığı yapıyoruz atıyorum domatesi ithal ediyoruz

Akıllı olun ya millet yani boing uçaklarını 52 ülkeden gelen parçalar ile yapıyor

Şu anda dunyada hiç bir ülke kendi arabasını yapmıyor bakın

Her firmanın başka yerlerde fabrikaları war

Bizde toyota wede renault fabrikalrı war bunun araba bilgisi ile alakası yok

Çok saçma bi topic olmuş

Şu zamanda evinden çıkmaadn kim yaşıyor ???

Kardeşim artık dünya bizim oyun alanımız öle ülkeler bazı kalmadı eskisi gibi

Destrekliyorum.

Arkdaşlar Otomotiv ve Uçak Sanayindeki firmaların %80 ile projeler yapan bir firadayım, hepsinin neler yaptığını aşğı yukarı biliyorum.

İlk olarak Türkiye bir otomobili yapabilecek en ala imkanlara sahip piyasadaki çoğu otomobilden iyi otomobil yapabiliriz istersek ancak iş otomobili yapmakla kalmıyor.

Yukarıdaki bir arkadaşın değindiği gibi büyük bir bütçe büyük bir finansör gerekli. Bu para bulunsa bile iş yine bitmiyor, biz sadece Türkiye için araç yapamayız, 50-100 araç satmayla bu iş bitmezki, hadi aracı sattık, servisi ne olacak, avrupalı servis ağı kurulmamış bir aracı alır mı almaz. Cart curt...

Farz edelim ki fabrikayı kurduk, nasıl baş edeceğiz yılların tecrübesi firmalarla, anında siler adamlar, hem teknik hem satış olarak. Firma ilk araçlarını yaptığında 3 arabanın 2 sinde mutlaka problem çıkacak, ee bunu gören avrupalı varya 7 sülalesine anlatır, almaz olaydım diye... 50 yıllık hyundai firması bile hala nerelerde.

Ancak, farklı örneklerde yok değil, seat(yanılıyorsan affedin büyük bir ihtimalle seat'tı) önce fiat'ın fabrikası olarak kuruldu, sonra italyanları gönderdi bakın şimdi vw grubunda ve fiattan iyi araçlar yapıyor. Peki ya biz adamların (TOFAS) yapamayacağı iş yok aslında ama utanmaslar hala şahin üretecekler. Jan Naum bile durmadı. Neden? Yenilik yok, yeni ürün yok! Sienanın bile ön farını değiştirmişler, kışkırtıcı cazibe, italyan cazibesi diye satmaya çalışıyorlar.

Kusura bakmayın ama otomobil pazarı rekabetin çok yoğun olduğu bir sektör. Bence ticari araç sektörüne yönelmeliyiz. Örneğin Temsa'da muazzam gelişmeler var, adamlar 11 ayda yeni araç tasarımı yapıyorlar. 3 saat öncede ürün geliştirme yöneticileriyle beraberdim, yeni bir araç projesi yapıyorlar ve olay olacak diyorlar. Bu konuda bir çok örnek var ülkemizde, Temsa , Otoyol, Otokar bunlardan bazıları, daha sayılacak bir çok avrupa menşeli firmada var ama avrupalı noktayı bile değiştirtmiyorki...

Bu konu uzar gider ama son sözü Atam Söylesin!

Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

doğru söylüyorsunuz ama devlet istese yerli üretim arabalar yapılır fakat hazır duyulmuş markalar varken onları türkiyede üretmek daha cazip geliyor devletimize ve iş adamlarımıza

• Zorlu bir ara daewoo'yu almak istiyordu.Ama anlaşamadılar.Firma sadece fabrikaları satmak istiyordu ismi vermiyordu yoksa zorlu alacaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

Zamaninda elin Almani Fransizi (II.Dünya savasi sonu) nasil ileri atilirim neler yapirim da gelisirim diye cirpinip dururken, sag olsun bizim bazi BÜYÜKlerimiz okunan ezana kafayi takmislar, yok sen sagcisin yok sen solcusun diye milleti gruplara bölmüsler. Tabi bu arada ati alan üsküdari gecmis. Ben bir Makina Mühendisi olarak umutsuzum. Biz ancak bu isin yan sanayisini yapariz. Sonra Capon arabasina binince vayyyy be elin JAPONu yapiyor abiii... deriz. Cünkü bize bu mantik yerlestirilmis. Artik bu ezberi bozmak lazim ama, o da öyle bir günde olucak is degil. Üstte bazilari yazmis yatirim yok, yok sermaye yok... Hepsi masal. Öyle güvenilecek birisi ciksin desinki; EY Türk Milleti, %100 yerli bir arac üretilecek, bu projeye sermayeni koyarak katilmak istemez misin? oraya türk halki milyonlarini yigmassa neyim... Ama önce zihniyetin degismesi lazim. Buda kafadan bir 3-4 nesil sonrasi demek yani sen ben göremeyiz....

Sonra suna da deginmeden gecmeyecegim, ben uzun süre Almanyada bulundum, orda insanlar ülkesinin cikarlarina ters olabilecek hicbirsey yapmiyorlar, hatta hic unutmam, dini bayram günü Persembeye denk gelmisti.Resmi kurumlar 1 gün tatil olacakti. Cuma günü sabah 08 de herkes aynen görev basindaydi. Sordum dedim? Nicin bu 1 gün baglanmadi tatil yapilmadi? Gelen cvp cok ilginctir: Milletimin kaybetmesine dayanamam....Evet sadece basit bir memur almanin düsüncesi degil bu adamlar bos durmayi kendilerine yediremeyen, her gecen saniyeyi milletine adayan insanlar... Keske bizde öyle olabilsek... NERDE... Yine bayram geliyor yok 9 gün mü yok 10 gün mü tatil... Iste bu zihniyetle araba felam üretilmez.

belki birisi okur...

• herşeye rağmen bir marka olmalı bence sadece ülkemize üretse yeter..
  • bu ülkedeki mühendislerin teknisyenlerin tasarımcıların elinden hertürlü iş gelebilir ,demekki birileri dur diyor sizce kim ? =)

Not:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maniac_Turk -- 12 Ocak 2010; 23:08:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerlerde

quote:

Orjinalden alıntı: siselat

Artı, hindistan bilgisayar yazılımı konusunda dünyada bir numara, uzaya kendi imkanları ile uydu gönderebilen sayılı devletlerden...

geçen hafta iş gezisi için şirketten bir arkadaşım gitti millet sokakta yatıyor diyor herkez aç ...

uydu gönderse ne olur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.