Tankerin suçu yok adam kornaya da sellektöre abanıyor o süratte freni köklese arkadan gelenler tankere girer hem Fiorino hem arkadan 5-10 kişi daha ölürdü. Fiorino'nun suçu hem kamyonun önüne atlıyor hemde yavaş gidiyor gazı köklese kurtarırdı. |
Tanker ile Çarpışan Araç (Kocaeli) - Güvenlik Kamerası (2. sayfa)
-
-
Kadınlar Arabistan'daki gibi olsun araba süremesin şimdiye kadar 5-6 defa kaza tehlikesi atlattım hepsi de kadın-manyak-kaşar sürücülerdi.
Hele hele türbanlı ablalar yok mu yemin ediyorum dinden soğuyorum.
-
değerli abim olay yerine giden sağlık personeli ekşi sözlükte yazmış
aynı sizin dediğiniz gibi araç içinde hasar çok az ölen 3 kişidede emniyet kemeri takılı değilmiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bişey bildiğini sanan bomboş insansın kendi kendine hikaye üretiyorsun
hızı en az 100 müş yok tanker boşmuş kırmızıda geçmiş falan filan
bak ben sana kesin bi bilği vereyim ölen 3 kişidede emniyet kemeri takılı değil şimdi nasıl bi savunma yapacan merak ediyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 18 Aralık 2022; 14:2:44 >
umarim ironidir...
-
Sen ve zihniyetindekilere tek bir sözüm var. Umarım trafikte kendinizin zihniyetindekilerle karşılaşırsınız.
Sen ve senin gibiler öldüğünde sadece trafik terörü için bir kalem istatistikten ibaret oluyorsunuz. Ancak sizin gibilerin yol açtığı olaylarda zarar görenler ve onların yakınları için hayat çok ama çok farklı bir yere evriliyor.
Burada tankeri aklamaya paklamaya çalışanların hepsi istisnasız sarı ışıkta gazı kökleyen zihniyettedir. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Videoda açıkça tankerin gaza abanıp kırmızıda geçtiği belli iken, tanker şoförünün hem hız ihlali yapıp hem de ışık ihlali ile ölümlü bir kazaya neden olduğu ortada iken, bu trafik canavarının avukatlığına soyunulmasının başka bir açıklamasını bulamıyorum.
-
Şu an 55 yaşında, yurt içi ve yurt dışı görevlerde yüksek memurluk yaparak emekli olmuş, hukuk fakültesi mezunu fakat yüksek lisansını iktisat üzerine yaparak memuriyetini bu dalda sürdürmüş, İngilizce'yi ana dili gibi konuşan, Almanca ve Fransızca'ya meramını anlayacak ve anlatacak şekilde hakim bir forum üyesiyim. Sen ise klavye başında cahilliğini ve bilgisizliğini başkalarına kendi vasıflarını yükleyerek, kompleksini tatmin etmeye çalışan, son 20 yılda bilgisi ile değil, bilgisizliği ile özgüven ve cesaret kazanan, şehir eşkıyası kıvamında, trafikte önüne gelene atarlanan yeni moda tayfadan birisisin. Yazdığın mesajdaki imla hataları bile Eğitim durumun ve zeka kapasiten hakkında yeterli bilgiye ulaşmama yetiyor.
Bir üst mesajda sen ve senin zihniyetine gereken cevabı verdim. Bu nedenle burada tekrar etmeyeceğim.
Emniyet kemerine gelirsek. Evet takmayanlar suçludur. Ancak kaza olmaması ve insan hayatını kurtarması gereken iki kuralı ihlal etmiş bir tankerden bahsediyoruz. Emniyet kemerini taksalardı kurtulacaklarının bir garantisi yoktu. Fakat tanker şoförü kurallara uysaydı, hayatları kurtulurdu.
-
yav he he sen biliyon herşeyi
en az 100 km hız diyordun ordan yürüsene fizik kuralarına göre bize açıklasana yüksek tahsilinle
abi hayatında bırak tırı kamyon direksiyonuna oturmadığın o kadar belli ki...
-
Tır şöförüne %100 hatalı yavaş olmalıydı vs diyenler göz doktoruna görünsün.Bu ülkede bir gerçek var ki sürücülerin büyük kısmı hiç şerit takibi yapmıyor.Hemen hemen her trafiğe çıkışımda önümdeki araca sekektör ya da korna çalmasam adamın şerit dışına çıktığından haberi yok.Trafikte en sinir olduğum şey tam yanımdaki aracı sollayacakken adamın benim şeridime girmesidir.Tam 1 yıl önce buna benzer bir kaza yaptım.Sağ şeridin üzerinde durup hiçbir sinyal yakmayan adamın solundan tam geçerken sola dönüp benim araca çarptı .Takla atmaktan zor kurtuldum.İçinden 80 yaşında adam çıktı.Kaza yerinde de hız sınırı vardı ama bir Allahın kulu orda o hızlarda gitmiyor.Bana çarpan adam%100 kusurlu bulundu.Burda kırmızı ışık varmış ama yine de hatanın çoğu bence fiorinodakilerin.
Senin gibi okuduğunu dahi anlayamayan birisine son mesajımdır.
Ben hukuk eğitimi almış ama esas olarak iktisat dalında uzmanlaşarak bu mesleği icra etmiş bir memurum.
Yani Fizik mühendisi değilim.
Ancak yukarıdaki mesajlara bakarsan kaza yerinden daha önce şehir içi hız limiti olarak arabalara 70, ağır taşıtlar ve ticarilere ise 50 km olarak belirtilen bir hız sınırı var.
Işıklara yaklaşırken tankerin önünde giden bir arabaya selektör yaptığı görülüyor. Arabanın en az 70 km ile gittiğini varsayarsak, tankerin kırmızıya yakalanmamak için gazı kökleyerek, 70km.nin oldukça üstüne çıktığı tahmin edilebilir.
Senin alıntı yaptığım mesajını 3 kişi beğenmiş. Nasıl bir döneme denk geldim yaşamak için bilmiyorum. Ancak, toplum artık insanlıktan çıkmış. Empatisi olmayan sosyopat ve psikopatlarla çevrelenmişiz. Dilerim sen ve zihniyetindekiler, trafikte o tanker şoförü gibilerle karşılaşırsınız.
Seni engelliyorum.
-
selektörü fiorinoya yapıyor amca başka araca değil
Bu konuda yanılıyorsun.
Kamyon şoförlüğü yapan çok yakın bir arkadaşım vardı. Şu an Ankara'da başka bir mesleğe başladı.
Kamyon, tır ne olursa uzun karayolu lojistiği şoförlüğünün ne kadar zor olduğunu yakından biliyorum.
Ağır vasıtanın sağ ön tarafının kör nokta olduğunu biliyorum. Vurdumduymaz araç kullanan sürücülerin ağır taşıtları nasıl zor durumda bıraktıklarını da biliyorum. Bunları hep bana anlatırdı.
Biz küçük araç sürücülerinin öyle çok dikkat etmediği trafik işaret ve işaretçilerine, ağır vasıta sürücülerinin nasıl aşırı dikkat ettiğini, dikkat etmezse bunun bedelini çok ağır ödediklerini de anlatırdı.
Burada da işte dikkat edilmeyen trafik işaret ve işaretçileri bu kazaya neden oldu.
Hukuki süreçte ne çıkacak bilmiyorum. Ancak üç aileye ateş düştü. Birilerinin çocuğu, belki annesi, kızkardeşi veya ablası hayattan koparıldı. Ne olurdu o kenefe .ok yetiştirilmeseydi de hız sınırına uyulsaydı...
-
Anladığım kadarı ile ağır vasıta şoförüsünüz.
Arabayı yola sığdıramayan şerit özürlüler konusunda bir başlık açmıştım. Linki aşağıda ;
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144618079
Meslektaşını koruma arzunu ve trafikte karşılaştığın ve seni zor durumda bırakan saçmalıklar nedeniyle yaklaşımına bir yere kadar hak veriyorum.
Ancaaaakkk....
Bana şunu söyle ;
* Bir şehir içine girdiğinde hız sınırlarına uyuyor musun, uymuyor musun?
* Işıklı kavşağa yaklaşırken sarı ışığı gördüğünde frene mi, yoksa gaza mı abanıyorsun?
* Altıdaki aracın pimi çekilmiş bir el bombası kadar tehlikeli olduğunun bilincinde mi araç kullanıyorsun?
* Birilerinin, bu şekilde hız sınırına uymayıp, kırmızıda geçerek ölümüne sebep olduğunda vicdan azabı çeker misin, yoksa hayatına devam eder misin?
-
mehmet serdar k.
sizin memur olmanız, hukuk fakültesini bitirmeniz bilmem kaç tane dil bilmeniz size insanlara tepeden bakma aşağılama hakkı vermez
o kadar itici bir üslupunuz varki insanın size ve yaşınıza saygı duyması imkansız
geçmiş konulara baktım sizde zaman zaman hız ihlali yapmışsınız kime ne anlatıyorsunuz ?
20 sene derken neyi kast ettiğiniz belli bende muhalifim ama siz gibi insanlar varken muhalefet iktidar olamaz
halka tepeden bakmaktan bir an önce vazgeçin kibir iyi bir şey değildir
size tavsiyem ekşi sözlükte takılın orada sizin kafada insan çok
Burada tırın hızını ve kırmızıda mı yoksa sarıda mı geçtiğini tam tespit edemiyorum ama diyelim ki tamamen kusurlu, hafif ticari araç sürücüsü mezarda haklı olsa ne olur? Yol %100 onun olsa bile koca araba kaptırmış geliyor, selektör yapıyor, belki korna da çalıyor, durması zor... ne diye insan bu şartlarda yola çıkar?
Trafikte kurallara uymak lazım, ama akıllı da olmak lazım. Risk almanın gereği yok. Bu riskin getirisi 10-20 saniye, götürüsü candır.
Bu arada, bu konudan bağımsız olarak hafif ticari araçlar trafikte en sevmediğim araçlardır. Dönülmeyecek yerde dönerler, durulmayacak yerde dururlar, genelde araçlar dizel ve torku iyi oldukları için bunları tavşan gibi bir sağda, bir solda, bir öndeki aracın tamponuna yapışmış, birden makas atmak için yanındaki aracın önüne kırmış, şehir içi hız limitini sürekli ihlal eder görürüm. Çok kazaya karışırlar. Çoğunlukla trafikte "geç hadi geç de rahatla Allahın cezası" dediğim araçlardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dayı sen hangi dünyada yaşıyorsun.Bırakın ağır vasıta şöförü olmamı,ağır vasıta şoförü olan akrabam bile yok.Kendi kendine bir şeyler kurup mızmızlanıyorsun.
-
Hocam her muhalif insan böyle değil ki.Böyle insanlar iktidarın içinde de var muhalefette de.
-
Birkaç gün önce cep telefonundan kaza görüntüsünü izleyip yorum yazmıştım. Bugün bilgisayardan daha detaylı inceleme imkanı buldum.
Alıntı
metni:Hafif ticari araç sürücüsü bulunduğu alan itibariyle ışıkları görmüyor. Ancak kendi şeridinin durduğunu görerek karşı şeride kırmızı yandığını biliyor. "....biliyor" mu?
En sağ şeritten sola dönüşe geçilmeyeceğini bilmeyen bunu nereden bilecek???
kendi şeridine kırmızı yanması ile karşıdan gelenlere de kırmızı yandığı anlamı çıkmaz. Bazı kavşaklarda karşılıklı, bazı kavşaklarda her kavşak koluna sıra ile geçiş izni verilir.Bazı kavşaklarda sola dönüşler yine sıra ile bazılarında ise karşılıklı aynı anda sola dönüş verilebilir.
Alıntı
metni:Tanker hız sınırına uysaydı, kırmızıda geçmeseydi bu kaza yaşanmazdı. Panelvan araç sürücüsü dönüş kurallarını bilseydi, biliyorsa uysaydı ve kırmızıda sola dönüşe kalkmasaydı bu kaza yaşanmazdı.
Her iki sürücü de kırmızı ışık ihlali yaptığı için kaza meydana geldiğinden her iki sürücü de kusurludur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X