Erich Von Dahikenin muhteşem eseri...Tanıdığım herkese önerdiğim ve bence herkesin okuması gereken bir kitap.Okudukça insanın beyninde yeni pencereler açılıyor.Bir o kadar da soru tabi ki...Biraz evren ve insanlık tarihi üzerinde düşünmek istiyorsanız mutlaka okuyun.Bu arada bu kitabı okuyanların fikirlerini almak ve bu konuda tartışmak çok hoşuma gider...Şimdiden teşekkürler...
Merak ettiğim bir kitap.Çok ismini duydum.Umarım Da vinci vs türü komik kitaplardan değildir.
hayır aksine roman falan değil.Aslında bir tezin kitaplaşmış hali ama hiç sıkıcı değil anlatımı harika ve okurken hayatın üzerine birçok şeyi düşünüyorsun.Felsefi bir kitap...
bende gerhard gadow'un tanrıların arabaları yok isimli kitabı da okumanızı oneririm,belgeler ,fotograflar ile daniken olayının içyuzu ortaya çıkmakta,
eminim ki yakıstırdıgınız muhtesem eser sıfatı,nasıl sayfa sayfa silinecek,çünkü gerhard gadow danikenin ortaya koydugu tezleri nasılda çürütmüş
bende ilk danikani okudugumda çok etkılenmiştim ama bu antitez kitabını okuduktan sonra danıkenın sadece kupunu doldurdugu fikrine kapıldım su an
Dediğin kitabı okuyan yani Tanrıların arabaları yok adlı kitabı okudum.Ama bende tanrıların arabaları kitabına zaten fazla inanmamıştım.Benim demek istediğim farklı bir açıdan bakış yaratabilmesi.Ayrıca Tanrıların arabaları yok kitabıda tamamen doğru değil onunda anti-tezleri var.İnternette araştırabilirsin.Zaten felsefede soft gerçeklikten bahsedemeyiz...
felsefe hııı,anladım
quote:
Orjinalden alıntı: capote
Dediğin kitabı okuyan yani Tanrıların arabaları yok adlı kitabı okudum.Ama bende tanrıların arabaları kitabına zaten fazla inanmamıştım.Benim demek istediğim farklı bir açıdan bakış yaratabilmesi.Ayrıca Tanrıların arabaları yok kitabıda tamamen doğru değil onunda anti-tezleri var.İnternette araştırabilirsin.Zaten felsefede soft gerçeklikten bahsedemeyiz...
Pek bilimsel temelleri olmayan iddialar,gerçekten hoş ve okunası bir kitap ancak anlayamadığım bir inandırıcılığı var,insana herşeyin varlığını ve gerçekliğini sorgulatabiliyor...
bence bu bizde yatıyor,orada anlatılanları daha once biz kafamızda oraya koymusuz zaten,oyuzdende kıtabı akıcı bir sekılde kendimizi vererek bir çırpıda okuyoruz
quote:
Orjinalden alıntı: Laz
Pek bilimsel temelleri olmayan iddialar,gerçekten hoş ve okunası bir kitap ancak anlayamadığım bir inandırıcılığı var,insana herşeyin varlığını ve gerçekliğini sorgulatabiliyor...
düşünce tarzımı sonsuza kadar değiştiren kitap ancak deniken aldığı ölüm tehditlerinden sonra iddalarını geri çekmek zorunda kaldı.
Kitabın doğruyu verip, vermediği önemli değil ki...Çok farklı bir pencereden bakıyor olaylara...İnsanın biraz düşünmesini sağlıyor...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme