Şimdi Ara

Taşınabilir PC Bilgisayar (BOL RENDERLI ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
9
Favori
6.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lydra

quote:

Orijinalden alıntı: 12345543

quote:

Arkadaşlar. evinizdeki 19'' 21'' veyahutta 23'' monitörülerrin markası ve sadece display (görüntüyü gösteren kısım, kasasız) ölçüleri gerekli. (sağdan-sola, yukardan aşağı) internetten araştırma yapıyorum ama
    uygun bir ölçü bulamadım bulduğum ölçülerde hemen hemen kasasıyla beraber olan ölçüleri... elinize metre alıp burada markasıyla birlikte paylaşırsanız çok işime yarıyacaktır.

bekliyorum.

yan kapaktakini sormuşdum :)

kasasız olarak monitörlerin kenarleri en fazla 1.5 cm kalınlık ise sadece normal monitör olanlarınki max 3.5 cm (ortası ) hapörlör v.b dahil olanlar var onlar ise ortası max 5.5 cm civarı gördüm

Hocam kasayı genişletebilirseniz genişletin çünki dwd okuyucunun kabloları olacak molexde katlandığında zamanla hasar alıyor veya çıkıyor monitörde eklenicek ekran kartına değmesi kötü olur önede 2 tane buton koymuşsunuz bilirsiniz arkaları en az 1 cm dwd ile aynı hizadalar boyut olarak ne hesapladığınızı bilmiyorum yorumu oyüzden yazdım :)

bahsettiğim monitörler : lg,acer,dell ve samsungun monitörleri full hd led olan modellerden

size hemen yandan renderinida atıyorum. bu mesajı düzelterek göstereceğim. monitör için yeterli kısım bulunuyor. bir inceleyelim. gözden kaçırdığım biryer olabilir.
    şimdi ölçtüm... Motherboardın bağlanacağı 2mmlik aliminyumdan dış kasaya kadar olan uzaklık 5 cm kadar. heralde bu bölüme 20 inc'lik bir monitör takabilirim?

1. resim arka taraftan baktığımızda. ASUS GeForce GTX 680 Direct CU II 2 GB ekran kartının uzunluğu neredeyse 30 cm kadar.
    buarda herhangi bir sorun yok. çünkü psu'nun önüne geliyor ve en az 1 1.5 cm ile kurtarıyor. AMA sorun SLI yapmak istediğimde altına aynı karttan takamıyacağım anlamına geliyor.
    buda demektir ki kasayı 2 cm daha genişletmem gerekiyor. bu durumda ise 20 inclik monitör 44x26 cm görüntüsü var. 19:9 olanlar. (Wide Screen) kenarlar 26 cm çıkıyor ve tam oturmuyor. ne yapacağımı bilemedim. öylece bırakayım hiç 2cm daha uzatmıyım diye düşünüyorum ama ilerleyen vadede sli yapmak istersem bu sorunla karşılaşabilirim... yada ikinci ihtimal. 30cm'den daha uzun kart çıkarsa eğer sisteme montajını yapamam eğer ki 2 cm kadar daha uzatmassam.
     Taşınabilir PC Bilgisayar (BOL RENDERLI )

2. resimde dikkat ederse monitör ile ekran kartının bağlanacağı aliminyum 2 mmlk gövde arasında 4.5 - 5 cm kadar mesafe var. bu mesafenin içerisine monitör monte edebileceğimi düşünüyorum.

Ekran kartının 30 cm yapmanız köyü olmuş :) ilerdeki ekran kartları daha uzun olacakdır şimdi 30 cm 2-3 yıl sonra ekran kartı değişiym deseniz 35-36 cm yere ihtiyacınız olacak isterseniz kasayı biraz yükseltelim dwd okuyucuyu anakart altına koyalım psu yuda dik değiş yatay kolayım ekran kartının üstü hizasında hem yer açılır hemde ilerde slı da yapabilirsiniz

monitöre gelince isterseniz teknosa-vatanbilgisayar v.b. gidin monitörlere bakın bi model seçin monitörün kendi kasasıyla beraber kalınlığını ölçün ( kalınlık uzunluk v.b )
    ona göre boşluğu ayarlayın birde o aralıkda monitörün ısınacağını düşünüyorum

Ek olarak şimdi aklıma gelen birşey h100 ün pompası uzun süreli kullanımda sorun yapabilir araştırın isterseniz çünki forumda pompa bozulması hakkında konu çok fazla isterseniz bi mail atıp sorun

monitör için 4.5 cm n,in ben yeteceğini düşünüyorum ama aldığınız monitörün girişlerine dikkat edin soket çok aşağıda ise kasa tabanına değip sorun yaşayabilirsiniz:)

• @12345543
    32 cm kadar boş yerim var artık...
    ve 32 cm geçene kadarda bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum.. eğer olursada dvd-rw'tırı iptal eder kullanmaya devam ederim.
    az önce dvd'yi anakartın altına almaya çalıştım ama neredeyse cihazı 5 cm daha yükseltmem gerekecek.
    bu haliyle tower kasalara benziyecek.. ne denli güzel oturur bilemem... :/ o yüzden 2 cm kadar genişletip. bütün slotlara en azından 31 cm genişlikli ekran kartı takabilme ihtimalim var artık.
    birazdan yeni renderlarıda paylaşıcam... artık son olsada üretime geçsem çok iyi olacak çok uzadı :)
    monitörün yayacağı ısı için henüz birşey düşünmedim... muhtemelen iki gölüm arasına 1 tane eksoz fanı koyup içeriye sıcak havayı verip ordanda dışarıya attırabilirim.
    herneyse şimdilik sorun piyasada 21 inç'lik ekran yok... 21.5 inç var. ve bunun display ölçülerini bilmiyorum.

GENEL SORUMA GELEYİM!

21 inç ile 21.5 inç arasında yükseklik ve genişlik ölçüsü arasında ne fark var?

wikide yazan sadece 21 inç monitörlerin gösteren cmler.

21'' = 46cm x 26cm

ama 21.5'' için gerekli ölçüler yok...
    Bir yiğit çıkıpta eline metre alıp 21.5 inçlik ekranın kasasız sadece display ölçüsünü cerebilir mi? 16:9 wide screen olan...

teşekkürler =)

• 1 inç = 2,54 cm dir ona göre hesaplayabilirsiniz isterseniz ilk monitörü alın ona göre ölçüleri ayarlayın çünki her monitörün kasanın içindeki çerçevesinin boyutu farklı

Tekrar belirtmek isterim h100 ün pompası 24 saat çalışmada sorun yaratabilir unutmayın lütfen ilerde paranız boşa gitmesin
  • piyasada hep 21.5 inç var. buda anlık çizimde işime gelmiyor.
    biraz daha büyütürsem devasa birşey olucak... :/

21 inç mönitörü olan yok mu? yada 21 inç monütör olan bir türkiye içersinden alabileceğim bir yer? link vs?
  • quote:

piyasada hep 21.5 inç var. buda anlık çizimde işime gelmiyor.
    biraz daha büyütürsem devasa birşey olucak... :/

21 inç mönitörü olan yok mu? yada 21 inç monütör olan bir türkiye içersinden alabileceğim bir yer? link vs?

21" türkiyede yok şuanda yurtdışı ebaya v.b bakabilirsiniz

Anlık çizim için 20" bakabilirsiniz isterseniz

https://www.vatanbilgisayar.com/monitor/products.aspx?L2=OEMMON&qs=|52=992

• herşeyi 21.5 inc'e göre yaptım

toplam dıştan dışa ölçüler.

59 X 43.7 x 22

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydra -- 12 Ekim 2012; 1:05:09 >
  • Çok güzel fikir. Fan devirleri düşük de olursa çok sessiz güzel bir sistem olur. Yalnız taşıma kulplarını daha ergonomik yapmanızı öneririm. Ya da çanta şeklinde direkt olarak tek elle üstten taşınabilecek şekilde olabilir. Ayrıca Kullanacağınız klavye ve mouse için kasaya yerleştirebileceğiniz takıp çıkarmalı aparat vs yaparsanız çok kral olabilir.
  • ilk mesajı değiştirdim artık onun üzerinden konuşalım.

Saygılar.
  • İyi günler,

Üst kısımdaki tutacakların yerleri tutmayı zorlaştırabilir bence onların yerlerinde biraz oynama yapmanız daha iyi olacaktır.
  • üst tarafına iki kulp arasına bir çanta gergisi düşünüyorum tek elle kavrayabilmek ve çanta gibi taşıyabilmek için.. ama daha çizimini biritmedim. sonuçta direk şasi bağlantısından alabileceğim 2 adet kulpum var.
    evet haklısınız... ama oraya kemer tarzı birşey düşünüyorum belki omuzuma asarım. veya arka tarafada olabilir orda sırta takabilmek için... biraz hammal vari olacak ama ergonomikde olacak yük taşımak açısından..

takım elbiseye nekadar yakışır bilinmez
  • su soğutma ve crossfire gibi taşınabilir bir bilgisayar olabilecek son derece saçma şeyleri çıkarırsan çok daha ufak ve hafif bir sistem elde edebilirsin

aerocool qs200 yada benzeri bir mini atx kasa alıp onu modifiye etmek daha mantıklıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fakir Kemancı -- 13 Ekim 2012; 0:07:18 >
  • Böyle bir tasarımı projeyi yapıcak arkadaş varsa buyursun gelsin kendisinin elinden öpücem gerçekten tasarımlar çok şık olmuş bunu fikirde bırakmayıp gerçeğe dönüştürmek lazım tebrikler
  • Hocam tam macintosh tarzı olmuş.
    mutlaka adını bilmedigim bankalarda kullanılan ekran altı kasaları dusunmussunuzdur sizce neden dezavantajlı oldu?
    Panelleri dokunmatik hale getirmek adına bi kaç makale okumuştum bunu yapmanız çok havalı olurdu :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zehr-i Sükut

Böyle bir tasarımı projeyi yapıcak arkadaş varsa buyursun gelsin kendisinin elinden öpücem gerçekten tasarımlar çok şık olmuş bunu fikirde bırakmayıp gerçeğe dönüştürmek lazım tebrikler

selamlar. projenin yapim fotolarini sizinlede paylasacagim.
    tesekkur ederim tasarim konusundaki gorusunuz icin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop Notbook Denen Şeyler Var Buna Ne GErek VAr şimdi.
  • Bir kere kafa yormuşsun artık bakalım sonucuna nasıl olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Crazy

Laptop Notbook Denen Şeyler Var Buna Ne GErek VAr şimdi.

konuyu okumadığına istinaden diyorum ki..
    Nvidia quadro 6000 ve ya GTX680 ekran kartı takabiliyormusun o laptopuna arkadaşım?
    bu kartlar 30 - 31 cm ve 3-4 slot kaplayan kartlar.. ha birde dersinki bana harici ekran kartları var takar kullanırım..
    ee hani upgradeable? hani yeni anakartlar? sıcaklık? ısı? kompaktlık?

ha bana dersenki ben öyle bir teknolojik bir insanım ki canını okurum küçüçük laptopun içine tam 4 kartı slı yaptırırım...
    birde laptopu suyla soğuturum, yeri geldiğinde bütün parçaları değiştirip hoppala yeni teknolojiyi direk entegre edebilirim diyorsan eğer...
    ben sonsuza kadar susayım. birde bonus olarak elini öpeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydra -- 13 Ekim 2012; 21:38:06 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_24415758/tm.htm

belki biraz yardımcı olabilir bence sende böyle yap kasayı kendin tasarlamaya kalkma ama yinede fikir senin ayrıca ekranın önüne panjur tarzı bir pencere falan yapabilirsen ekranında darbelere karsı daha fazla koruyabilirsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Crazy

Laptop Notbook Denen Şeyler Var Buna Ne GErek VAr şimdi.

konuyu okumadığına istinaden diyorum ki..
    Nvidia quadro 6000 ve ya GTX680 ekran kartı takabiliyormusun o laptopuna arkadaşım?
    bu kartlar 30 - 31 cm ve 3-4 slot kaplayan kartlar.. ha birde dersinki bana harici ekran kartları var takar kullanırım..
    ee hani upgradeable? hani yeni anakartlar? sıcaklık? ısı? kompaktlık?

ha bana dersenki ben öyle bir teknolojik bir insanım ki canını okurum küçüçük laptopun içine tam 4 kartı slı yaptırırım...
    birde laptopu suyla soğuturum, yeri geldiğinde bütün parçaları değiştirip hoppala yeni teknolojiyi direk entegre edebilirim diyorsan eğer...
    ben sonsuza kadar susayım. birde bonus olarak elini öpeyim.

Yahu Laptopda İşini Görüyo.
    Emeğine bişey demiyorum ginede iyi olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7AAC33DBF -- 14 Ekim 2012; 10:00:48 >

• Çok feci ciddi takip
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.