Şimdi Ara

TDA7294 İLE EL YAPIMI AMPLİ. YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ardakşlar Ben Doğan elektronik bilgim az olmasına rağmen bi anfi yapmaya kalkıştım ortalama 200WATT RMS güç çıkabilen bi anfi çıkışları köprüleyince 200 watt tabi. Neyse anfinin devresni atıcam bakabilirsnz anfi başkasında gördm yapmış sesini ws dinledim gerçekten mükemmel ama benim sorunum bu anfiyi çalıştırdım ama ses normalin çok çok altında ve sadece treble ses çıkıyor çok ince bir ses acaba nedenini açıklayablcek birisi warmı ?

ANFİYİ BURDAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ:

http://320volt.com/wp-content/uploads/2008/01/tda7294-ile-mono-200w-stereo-200w-anfi.rar

lütfen bakıyosanız yardım edin LÜTFEN
     TDA7294 İLE EL YAPIMI AMPLİ. YARDIM LÜTFEN TDA7294 İLE EL YAPIMI AMPLİ. YARDIM LÜTFEN TDA7294 İLE EL YAPIMI AMPLİ. YARDIM LÜTFEN

• Büyük olasılıkla hoparlörünüz yüzünden sorun yaşıyorsunuz.
    Gördüğüm kadarıyla küçük, tiz hoparlörü zaten o.

Soğutucu, trafo ve pcb iyi gözüküyor, ses girişinde de temassızlık yoksa, sorun hoparlördedir.
  • HOPARLÖRLE ALAKASI YOK ÇÜNKÜ İSTEMEDĞN KADAR HOPARLÖR WAR DENEDİM HEPSNİ HEPSNDE AYNI SORUN SES TİZ ÇIKIYOR VE ÇOK AZ ORDAKİ LİNKE TIKLAYIP SES GİRİŞİNİN ÜSTÜNDEKİ .56u yazan şeyin noldğunu sylermsnz acaba
  • ve o hoparlör tiz hoparlörü değil bildğmz tvetter önemli olan ses girişinin üstünde .56u yazıyodu ben oraya 560 piko taktım acaba sıkıntı ondamı yanlış bşeymi takmışım
  • BUYRUN İSTERSENİZ BUFER TAKTİM ŞİMDİDE AYNI NEDENİ ? AÇIKALAYABİLCEK 1 KİŞİ YOKMU LÜTFEN AMA YA BAKIYOSUNUZ O KDR YORUM YAPIN BARİ AÇIKLAYIN
  • Tweeter zaten tiz hoparlörüdür.
    0.56uF = 560nF, yanlış kondansatör takmışsınız. Amfinin girişindeki yanlış taktığınız kondansatör + direnç, yüksek geçiren filtreyi oluşturuyor.
    Normalde kesim frekansı 13Hz olan devre, 13KHz olarak çalışmakta. Dolayısıyla sadece tiz duyuyorsunuz.
  • peki şu anda elimde sarı renk 470nj yazıyor 560 yerine bunu taksam olurmu bu 470nj 470NF DEĞİLMİ bunu takablrmym acaba lütfen hemen cvplayın

foto çektim ama belli olmuyor :(
  • veya aynı şekilde sarı .68k50 yazan war bunlar olurmu o yada bu 2 sinden biri bu arada sesinde az çıkması bundanmı
  • hocam winrar dosyasında problem var sanırım hata veriyor açılırken. Anfinin ses giriş kısmındaki kondansatörü kontrol edin
  • a şu arkdaşın dedğnin yerine bu fotosunu gönderdigim 470nj yazanı taksam olurmu dyorum ? buna bi cvp vern yanlış olmasın takıp denycem hemen haya ısınıyor
  • arkdaşlar ütfen bi cvp verin ya şu.68k 50 yazan bi kondastör war onumu takayım yoksa 470nj 63 yazanımı 560nF yerine takcam
  • 470nF da iş görür. 0.68u olan daha iyidir.
  • hemen değiştirip geliyorum
  • arkdaşlar bufer patladı sesten çok tşkkürler ama işte yanlışlıkla ses sonda geldi bufer güm :D bide bişey dha ses çok az açıkken hışırtı yapıyor bu nedendir
  • Şebekedeki elektriksel gürültü, etraftaki manyetik dalga yaratan aletler vs yüzünden olabilir. Bilgisayarın ses çıkışının kalitesizliği de olabilir
    Ses kablosu ekranlamasız, dandik bir kabloysa onu değiştirebilirsiniz. Amfiyi metal bir kutuya koyup, bir noktadan GND ile birleştirebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.