Benim anlamadığım madem askerlik bu kadar iyi kutsal ve vatan millet sakarya birşey neden her giden şafak sayar bilmem. İnsan çok sevdiği istediği yerden gitmek için sayı sayarmı
Gidince anlarsın Türkiyedeysen yakın zaten gitmen belki yapmışsındırda bilmiyorum git anlarsın.
Askere gidince anlarsın.
Tek tip askerlik olursa kısmen olsun bence.Geri hizmette kullanılmayacak şekilde ayarlamaları lazım.Bunu Yapamazlar gibi geliyor ama belli olmaz.Referanduma evet dedim,ama bu tasarıya evet diyemem kimse kusura bakmasın.Üniversite mezunu değilim.Askerliğimi de yaptım.
Sanki buraya yazinca bizim dedigimiz olacak
9 ay yeterli ama üniversite okuyanla lise okuyan arasında en azından rütbe farkı olmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: Palatine
Cahil cühela yüne başlığı trollemiş. keşke okuyup bir diploma sahibi olsaydınız. DH de lak lak ettiğiniz zamanda ders çalışsaydınız üniversite kazanırdınız... Sonra da çıkıp tek tip askerliğe evet diye konuşuyorsunuz. Fazladan 3 ay dururum sorun değil. Ama asıl sorun yedek subaylık hakkımın elimden alınması. Bu forumda ki adamların bazısı ile aynı koğuşta yatacaksın... Düşünsene... Allah korusun. Kesinlikle ayrım olmalı, olacaktır.
+1
Bin defa hayır tabi ben ayrımcı değilim okumuş okumamış ayrımı yapmıyorum toptan kalkmalı
4 YIL BOYUNCA ÜNİVERSİTE OKUMUŞ ADAMIN ASKERE GİTMEKTEN DEVLETE DAHA FAZLA YARARLI OLACAĞI ŞEYLER VAR....
quote:
Orijinalden alıntı: swat882
4 YIL BOYUNCA ÜNİVERSİTE OKUMUŞ ADAMIN ASKERE GİTMEKTEN DEVLETE DAHA FAZLA YARARLI OLACAĞI ŞEYLER VAR....
Askerlik yerine kamu hizmeti yapabilir ama orda silah ve savaş , savunma eğitimi vermiyorlar 30 günlük silah ve savunma eğitiminden sonra kamu hizmeti yapabilir ama sadece üniversiteliler değil çünki askeriyede kişiye özel ayrıcalık yok (normal askerler için tabi)
quote:
Orijinalden alıntı: ®OoLaStoO®
TEK tip askerliğe EVET ayrıca, herkese 15 ay olsun ama tek tip olsun. Vatan millet sakarya ötmeyi biliyordunuz bi çoğu otçu üni gençliği sizi ! de hadin eskere
ne diyorsun küçük kardeşim?
tek tip askerlik kadınların da askere alınması şeklinde olmalı bence o zaman 18 ay bile yaparım
quote:
Orijinalden alıntı: Palatine
Cahil cühela yüne başlığı trollemiş. keşke okuyup bir diploma sahibi olsaydınız. DH de lak lak ettiğiniz zamanda ders çalışsaydınız üniversite kazanırdınız... Sonra da çıkıp tek tip askerliğe evet diye konuşuyorsunuz. Fazladan 3 ay dururum sorun değil. Ama asıl sorun yedek subaylık hakkımın elimden alınması. Bu forumda ki adamların bazısı ile aynı koğuşta yatacaksın... Düşünsene... Allah korusun. Kesinlikle ayrım olmalı, olacaktır.
Aynen katılıyorum üniversite okumuş seviyesi yüksek bir adam, okumamış cahil bir adamla aynı seviyede tutuluyor. Bunlarla aynı koğuşta yatacaksın bir de. Yedek Subaylığın kaldırılması çok kötü oldu, süreden değil, asıl sorun bu.
tektip askerlıge evet ama askerlıgın 9 ay olmasına hayır
'HAYIR'LI TESKERELER
Mecburi Askerliğe HAYIR.
bende hayır diyorum.öyle saçma şeymi olur zaten.okumayan adamla neden aynı kefede olayımki.isterse yedek subay 2 yıl yapsın desin.onu tercih ederim
ZORUNLU ASKERLİĞE HAYIR !!!
HELE TEK TİP 15 AY ASKERLİĞE KOMPLE HAYIRRR !!!!!!!!
eğer böyle birşey olursa ben askerlik falan yapmam giderim amerikaya rahatıma bakarım herkes asker olmak zorundamı ya mantığa bak
Süre önemli değil ama yedek subaylık hakkı geri getirilmeli.
kısa dönem kalksın yok ben inş. mühendisiyim yok ben elektrik mühendisiyim gibi havalanmasınlar kışlada
herkes eşitse herkes eşit olsun okumuş okumamış farkı kalksın belki o adamında imkanı olsa oda okurdu....
TEK TİP ASKERLİĞE EVET EVET EVET
quote:
Orijinalden alıntı: MorgenSternN
kısa dönem kalksın yok ben inş. mühendisiyim yok ben elektrik mühendisiyim gibi havalanmasınlar kışlada
herkes eşitse herkes eşit olsun okumuş okumamış farkı kalksın belki o adamında imkanı olsa oda okurdu....
TEK TİP ASKERLİĞE EVET EVET EVET
neden eşit olsunki.okumayan adamla sadece adalet karşısında eşitim.geriye kalanlarda fark olması doğaldır