Şimdi Ara

Tek tip askerliğe hayır diyenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
4.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

321 kısa dönem askerlik yaptım. Elazığ ktmde tanıştığım Devrelerim arasında
    doçent
    yar. Doç.
    Öğretim üyesi
    Cumhuriyet savcısı
    pilot
    avukat
    ben de dahil olmak üzere birkaç yüksek mühendis
    psikolog
    öğretmen
    emniyet müdür yardımcısı
    mimar

vardı. Bunlar sadece aklımda kalanlar.
    hatta Van'a giden bir arkadaş vardı hiç unutmam amerikada doktora yapmış.
    Şimdi bu insanlarla lise veya yüksekokul mezunlarını aynı kefeye mi koyacaklar :) bu adamlar senelerce okul sıralarında dirsek eskitmiş ve hayat görüşü, toplumsal statü, saygınlık, prestij ve ülkelerine yararlılık açısından diğerleriyle kıyaslanamaz bile. Bu adamların orada harcadığı zaman ülke için kayıptır.

Herşeyi geçtim tek tipi savunan lise mezunları kendilerini bu insanlarla nasıl denk görebiliyor diye düşünüyorum. Sonra lise mezunu oldukları için normaldir diyorum.
    Son olarak kimse fakir edebiyatına girmesin, lise dahil olmak üzere 11 yıl boyunca hem çalışıp hem okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

hiç abartmadan yazıyorum.

321 kısa dönem askerlik yaptım. Elazığ ktmde tanıştığım Devrelerim arasında
    doçent
    yar. Doç.
    Öğretim üyesi
    Cumhuriyet savcısı
    pilot
    avukat
    ben de dahil olmak üzere birkaç yüksek mühendis
    psikolog
    öğretmen
    emniyet müdür yardımcısı
    mimar

vardı. Bunlar sadece aklımda kalanlar.
    hatta Van'a giden bir arkadaş vardı hiç unutmam amerikada doktora yapmış.
    Şimdi bu insanlarla lise veya yüksekokul mezunlarını aynı kefeye mi koyacaklar :) bu adamlar senelerce okul sıralarında dirsek eskitmiş ve hayat görüşü, toplumsal statü, saygınlık, prestij ve ülkelerine yararlılık açısından diğerleriyle kıyaslanamaz bile. Bu adamların orada harcadığı zaman ülke için kayıptır.

Herşeyi geçtim tek tipi savunan lise mezunları kendilerini bu insanlarla nasıl denk görebiliyor diye düşünüyorum. Sonra lise mezunu oldukları için normaldir diyorum.
    Son olarak kimse fakir edebiyatına girmesin, lise dahil olmak üzere 11 yıl boyunca hem çalışıp hem okudum.

kesinlikle doğru hocam

• Sonuna kadar EVET

9 AY OLSUN.
  • Hiç boşuna oraya buraya mail atmayın. Adamlar birşey yapacakları zaman gelip bizlere sormazlar ki. Attığınız maillerden bıkmışlardır bile direk tümünü seç sil yapıyorlardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: MorgenSternN

kısa dönem kalksın yok ben inş. mühendisiyim yok ben elektrik mühendisiyim gibi havalanmasınlar kışlada

herkes eşitse herkes eşit olsun okumuş okumamış farkı kalksın belki o adamında imkanı olsa oda okurdu....

TEK TİP ASKERLİĞE EVET EVET EVET

Önünde imkan olupta sokakta sürtenleride görüyoruz... Bir mühendis ile bir lise mezunu arasında fark yok diyorsan sana beyin bedava diyorum...
  • Yerler askerliği bu ülkede kimse askerlik yaptıramaz bana. Üniden sonra yurt dışına gidecem ne kadar gerekirse kalırım. Yine de yapmam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MorgenSternN

kısa dönem kalksın yok ben inş. mühendisiyim yok ben elektrik mühendisiyim gibi havalanmasınlar kışlada

herkes eşitse herkes eşit olsun okumuş okumamış farkı kalksın belki o adamında imkanı olsa oda okurdu....

TEK TİP ASKERLİĞE EVET EVET EVET

İyi madem üniversite için yapılan harcamaları gönderelim de bi zahmet ödeyiversinler uzun dönemler madem eşitiz.

Ayrıca imkanı olsaydı diye bir şey ne demek ki? Şu devirde parası olmadı diye okumayan kaç insan var? Benim lisede kalan üniversiye gitmeyen arkadaşlarımın baya baya çoğu lisede terk etti kimisi serserilik peşindeydi babaları da zengindi.

Hem madem imkan olsa diyorsun. İmkan vemalvarlığı doğuştan gelen birşey. Sen daha doğduğun gün sınıfın belliyken ne eşitliğinden bahsediyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniuyeyimiste -- 18 Eylül 2010; 17:19:49 >

• keşke burada yazmayla olsaydı ama sanmıyorum böyle bi çılgınlık yapsınlar.
  • Lafım üniversite mezunlarını kıskanan bazı eziklere bütün okumamışlara değil herkese saygım var, askerlik süresi eşit olsa bile yine üniversite mezunları ile siz asla eşit olmayacaksınız. Kendimden örnek vereyyim askerlik şubesine tecil için gittiğimde orda üniversite mezunu olmayan gençler vardı şunu gördüm daha henüz orda bile benle onlara aynı davranmadılar bana daha sagılı davrandılar. Hem eşitlik diye bir şey olamaz siz kendinizi avutun siyasetçilerin, zenginlerini paşaların oğulları her zaman rahat askerlik yapacaklar hadi engelleyin bakalım konuşmakla olmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 18 Eylül 2010; 18:54:36 >
  • Bence çok iyi tek tip askerlik
  • HAYIR cılara tek bişe dicem...

OKUDUN DA BANA MI OKUDUN ?

bu lafı iyice bir düşünsünler...

bizde üni bitirdik dostum ama üninin mikindirik bölümlerinde okuyup askerlikten yırtmaya çalışan o kadar çok adam tanıyom ki inanamazsınız. bu yüzdendir ki askerlik 9 ay olsun herkes eşit olsun benle birlikte herkes elini taşın altına koysun.öyle klawyede vatan millet sakarya muhabeetleri ve resmi tatillerde balkonuna bayrak asmaya benzemez bu iş....

kendi deneyimlerimden bahsedeyim ünide okuyup esrarkeş olup hergece mal derdinde dolanan yobazlarda çok gördüm liseyi bitirip hayata atılmış delikanlıda çok gördüm o yüzden de tek tip taraftarıyım.

aynı yaşta p.çin teki gelip bir başka ana oğluna emir vermesi taraftarı değilim açıkçası ve bunu askerde olabildiğince az ve yumuşak bir şekilde uygulucağıma dair söz verebilirim ama bundan size ne !
    neyse fazla uzatmayayım sizden bir yerden çıktınız onlarda ve hepinizin aynı uzuvları var benim tek isteğim bir gün ilkokul bile okumamış bir insanın size öyle bir hayat dersi vermesi ki insanlığınızdan utanmanız...

p.s:ege üniversitesi elektrik elektronik mühendislik bölümü mezunuyum...

• İnsan her ne şekilde okursa okusun ister aya çıksın , isterse bir sürü fabrikaları olsun insan insandır burda kendinizi büyük görmenize ve ayrıcalıklı görmenize gerek yok , Rütbenin rütbeye üstünlüğü vardır ama insanın insana üstünlüğü yoktur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 19 Eylül 2010; 10:28:33 >
  • Herkes haklı bence evetcilerde hayırcılarda. Evet diyenler sürem kısalsın da biran önce geleyim diyor, hayırcılarda bana ne kardeşim evetciler kısa yapsın diye benim süreyi neden uzatıyorsun diyor haklı olarak.
    Herkesi memnun edecek bir tip vardır, mesala uzun dönemler 9 ay kısa dönemler aynı kalsın gibi. Kimsenin itiraz edeceğini sanmam bu duruma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

İnsan her ne şekilde okursa okusun ister aya çıksın , isterse bir sürü fabrikaları olsun insan insandır burda kendinizi büyük görmenize ve ayrıcalıklı görmenize gerek yok , Rütbenin rütbeye üstünlüğü vardır ama insanın insana üstünlüğü yoktur .

Arkadaşım yakın zamanda şunu anladım, Allah katında kimse kimseden üstün değil, üstünlük takvada; ama insanların gözünde değer parana, konumuna ve dayına göre değişiyor. Hakkını almak için bile araya adam koyuyorsun ama adam torpilliyse oda işe yaramıyor.
  • Okuyosa kendine okuyo gidip askerligini yapacak erkek oldugunu hissecek..
  • Hep birbirimizin ayağını kaydırarak, bir yerlere gelme huyundan vazgeçmediğimiz sürece aslında hiçbir yere gelemeyiz. Azıcık empati kurun ve herkesi mutlu edecek şeyler yazın. Okuyan okumayanı, okumayan okuyanı anlamaya çalışsa ne olur.
  • @VEBAL , işte o kibirli kendini başka bir insandan okudum yok ben patronum diye üstün görünen insanlar allah katında bunun hesabını verecekler eminim dh de allaha inanmayan , zeitgeistler bile var ama onlar bile eşitlikçiden yana ama bu tür konularda nedense eşitlikten bahsetmiyorlar (kimse üzerine alınmasın)
  • Bütün gelişmiş ülkelerde profesyonel askerliğe geçiş var artık insan gücünün önemi azalıyor. Mesela amerika ilerde robot askerlerle savaşacak evet bu şaka değil adamlar çalışıyor üstünde. Biz ne yapıyoruz üni okumuş adamın askerlik süresini artırıyoruz inanılır gibi değil. Burda böyle konuşmakla olmaz gidin gönüllü olun o zaman pkk ile savaşın.
    Mesela israilin asker sayısı çok az nüfusundan dolayı ama bütün arapları hizaya getirdiler neden? Hatta üstüne bizi de ekleyin yine güçlüler. Adamlarda nükleer var ismi yeter. Ha nükleeri savunmuyorum ama durum bu. Biz 70 milyon asker olsak bir nükleer etmeyiz. Tankımızı bile israil yeniliyor işte heron satıyorlar siz burda konuşun.
  • Beyler ,327. Kısa Dönem olarak G.antep 'de askerliğimi yaptım .
    118Kilo girdim Tugaya ,çıktığımda 78 kiloydum .
    İntikale gittim 1.5 ay dağda kaldık .
    Tugay içinde her gece en az 2-4 saat arasında görevlerim oldu .
    Gündüzleri S4 yazıcılığı yaptım .
    Kısacası askerliği 157 günde tam manasıyla yaşadım .

Sizlere söylemek istediğim şey ,bölümü-uzmanlık alanı her ne olursa olsun ,bir şekilde emek harcayarak 4 yıllık bir fakülteden mezun olan insanı siz ilkokul mezunu ile aynı kefeye koyarak verimini ve zamanını çalarsanız bu insanların .Sizleri ne tarih affeder, ne de kamu vicdanı .
    Üniversite mezunu ile master yapmış bir insanın devletteki yeri bir mi ?HAYIR
    KPSS'de universite mezunu ile lise ayrı mı ? EVET
    Polis olurken üniversite mezunlarına ayrıcalık var mı ? EVET
    Kız isterken bile üniversite mezunu ayrıcalıklı mı ? EVET
    İlkokul -ortaokul-lise mezunları bu millete lazım değil mi ?Kesinlikle HAYIR ,yani lazım ..
    Herkesin sahadaki oynayacağı yer-mevki farklı ,bugün Başbakanı 500 polis koruyor ,bir üniversite dekanını yada prof.dr.'u "sıfır" polis .
    Bana çok doğru gelmiyor bu ama maalesef böyle .Bu ülke için kimin ne kadar değerinin olduğunu maalesef sayısal bir şekilde ifade edemiyoruz.

Kimse alınmasın ,gücenmesin ama develetin her kademesindeki okumuş-okumamış-yarı okumuş ayrımını TSK'dan kaldırırsa ,bence çok çok büyük hata !!!
    Yoksa herkes birbiriyle yanyana savaşır, yemeğini paylaşır gerekirse canını verir bu memlekette ...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.