Şimdi Ara

Tekken'in en güçlü karakteri sizce kim ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
13.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paul phoneix

• 4.mesajda cevap verilmiş.Konu kilit + üye ban.
  • Paulla oynuyorum su anda ama asıl adamım lei

• Bence hwoarang özellikle tekken 4 de çok iyi ortalığı dağıtıyordum resmen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Christie bence
     Tekken'in en güçlü karakteri sizce kim ?
  • Kings, Law, Paul diyorum ben.
  • Law paul

• Devil Jin
     Tekken'in en güçlü karakteri sizce kim ?
  • Jin Kazamas J kullanıcısına yanıt
    Dat hort.
  • gon

• Devil Jin tartışmasız...

• Tekken serisi, güç dengesi en iyi dövüş oyunlarından biridir. Tekniğini ve oynamasını bilirsen, her karakter yeterince güçlü ve yeteneklidir. Tekken de mantık şudur, sen ne kadar yetenekliysen, yönettiğin karakter o kadar yeteneklidir.

Tekken de ki tek dengesizlik, işi bilen oyuncuyla acemi oyuncu arasında ki uçurumdur. Komboları seri yapan bir oyuncu karşısında, acemi oyuncunun hiç şansı yoktur.

Mesela Tekken TAG serisinde, karşında ki usta oyuncuysa, oyun başladığı an seni hiç yere düşürmeden öldürebiliyor. Yani, Tekken de karakterler arası güç dengesizliği yok ama usta oyuncuyla acemi oyuncu arasında ciddi dengesizlik var. Acemi oyuncunun hiç şansı yok, hatta dayak yemekten sıkılabilir. Düşünsenize, oyun başlıyor hiç yere düşmeden, bir kere bile sana vuruş hakkı gelmeden ölüyorsun.

Tekken ustaları sadece kombolarla yaşar, o yüzden resmi Tekken turnuvaları yapılır ve ciddiye alınır. Turnuvalarda yarışan insanların çoğunun elinde ve parmaklarında kombo tikleri oluşmuştur. Bu arada usta Tekkenciler genelde arcade stick ile oynar. Çünkü turnuvalar da genelde arcade stick kullanılır.

Tekken bir kültürdür ama seri kombo yapamayan adamı çabuk sıkar. Oyundan soğutur, bir karakterin yüzlerce hareketi var ve bunları öğrenmek, hızlı yapacak şekilde bilinç altına yerleştirmek, bir gamer ın yıllarını alır.

Mortal Kombot da buna yakın dövüş dinamiği sunar ama bir Tekken değildir, yani komboları Tekken kadar zor ve karmaşık değildir, kombo ve genel hareket sayısı da Tekken' in 1/5 i kadardır.

Mesela, Street Fighter ayrı bir kültürdür.

Injustice: Gods Among Us gibi beş para etmez dövüş oyunlarını hiç saymıyorum bile, bu oyunlar script' e dayalı oyunlar dır. Sen belli düğmelere basarsın, gerisini karakter otomatik yapar, genelde de sinematik bir şov yapar ve gözün o sinematik sahnelere doyunca (~2 hafta) oyundan aşırı derecede sıkılırsın. Senin, dövüş oyunlarında ki yeteneğini geliştirmene de hiç bir şey katmaz. Zaten kombo ve hareket listeleri de bir gecede öğrenilecek kadar kısadır.

Birde simülasyon dövüş oyunları vardır. Onlar da ayrı bir kulvardır. Ap ayrı uzmanlık alanı ve strateji gerektirir. Örneğin, Fight Night, UFC, vs.

Hızlı dövüş yerine simülasyon dövüşten hoşlanıyorsan, Fight Night' ı kesinlikle tavsiye ederim. Mesela ben yaşımdan dolayı, artık Tekken, MK, SF gibi hız isteyen oyunları takip etmekte zorlanıyorum. Gözlerim takip etse, parmaklarım takip edemiyor, parmaklarım takip etse, gözlerim takip edemiyor. O yüzden Fight Night gibi simülasyonlar daha çok hoşuma gidiyor. Ha, yine Tekken oynuyorum ama eskisi kadar iyi oynayamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 29 Mayıs 2014; 18:11:16 >

• En güçlüsünü bilmiyorum ama favorim her zaman Jin Kazama olmuştur.
  • Hworang, gerçi son oyunlarda biraz gay kılıklı olsa da halen en iyisidir.
  • Christie
  • Her kahraman esit bence sadece kimisiyle oynamasi daha kolay kimisiyle daha zor daha cok uzmanlik istiyor. Benim favorim Paul ve Lee en cok ikisinde uzmanlasmistim. Umarim yeni nesil bir tekken gelir
  • yoshimitsu tabii ki de kılıcı, diğerlerinden farklı stili , can toplama ve aynı zamanda canını da götürebilme özelliğine sahip yeri geliyo adam harakiri bile yapiyor
  • Eddy
  • Yenisi gelse.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.