Şimdi Ara

Teknik Kitapları Nasıl Daha Efektif Okumalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
69
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Deftere, bilgisayara not ala ala ilerliyorum uygulaya uygulaya ilerliyorum ancak bazı konuların aklıma çok kazındığı söylenemez defalarca aldığım notlara veya kaynak kitaba başvurmam gerekebiliyor hatırlayamadığım durumda. Bu biraz basketbol topuyla alıştırma yapmak gibi geliyor bana. Potadan deliksiz geçirene kadar devam ettirmek gibi.

Örneğin powershell kitabı 140 sayfalık bir kitap ama derya deniz bir sürü şey anlatıyor bitirmeye çok yakınım ara ara okuyorum, başka kitapları da okuyorum tabii ki. Okuduğum kitapları da tekrar okumak zorunda kalabiliyorum

Not alma tarzımda mı hata var yoksa başka bir şeyi mi yanlış yapıyorum? Öğrendiğim çoğu konu hakkında da arka planda not tutuyorum makale yazılacaklar listesi olarak.

Öğrendiğim şeyleri makale hale getirip CV'ye eklemeyi planlıyorum en son olarak projeler geliştirmek var kafamda bol bol. Yani önerebileceğiniz bir yaklaşım metodu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3ACCB94EC -- 19 Şubat 2025; 21:18:3 >

• Hocam bi bilgiyi öğrenirsin, kusursuz şekilde pratiğe de dökersin ama 6 ay sonra o bilgiyi ilk seferdeki gibi kullanamazsın bu gayet normal. Onu ancak 220 iq otizmliler filan yapıyor.

Sebebi de arada geçen sürede beynine bir sürü veri girişi oluyor. HDD gibi yani. Dolduğu zaman, gereken veriyi bulmak zorlaşıyor. Doğal bi süreç.

Çözüm çok fazla pratik yapmak. Öğrendiklerini hemen mini bi proje oluşturup deneyip bunu da düzenli aralıklarla tekrarlarsan daha akılda kalıcı oluyor.

Mesela A bilgisini öğrendin. Bunun hemen pratikte denemesini yaptın çalışıyor, güzel. Sonra B bilgisini öğrendin, bunu da deneyeceksin ama eğer A bilgisiyle beraber kullanabiliyosan deneme yaparken A bilgisini de projenin içine kat, B’nin pratiği o şekilde yap. Aynı konudaki bilgileri üstüste koyarak bir arada ilerle.

Deneme yapamayacağın teorik bilgiler için ise malesef yapacak fazla bir şey yok. En azından ben bulamadım. İnanılmaz sıkıcı olduğu için benim de hafızam bunları hatırlamayı adeta reddediyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.