Her 5V DC adaptöre güvenmeyin,firmanın bunu sağlaması gerekiyor.Yani kutuda yoksa bile size temin edebilmeli.5 lirayada adaptör bulunur 40 lirayada,aradaki fark bazılarına "sallayın ben denedim aynı" muhabbeti gibi gelir,ama eğer firma li-po pil üzerinde bir akım-ısı algılayıcı yapı kullanmışsa adaptöründe uygun olması lazım.Yoksa şarjı eşik değerlerde kesmez,kesti sanırsınız.Bir süre sonra pil ömrünüz gitmeye başlar,cihaz şarjda ısınır vs.vs.O nedenle bu tip şeyleri firmanın temin ediyor olması gerekiyor.Veya alacaksanız hangisi diye mutlaka elinizde bir mail olsun belge olarak,yoksa sıkıntı yaşamanız olası
quote:
Orijinalden alıntı: gps.navigation
Her 5V DC adaptöre güvenmeyin,firmanın bunu sağlaması gerekiyor.Yani kutuda yoksa bile size temin edebilmeli.5 lirayada adaptör bulunur 40 lirayada,aradaki fark bazılarına "sallayın ben denedim aynı" muhabbeti gibi gelir,ama eğer firma li-po pil üzerinde bir akım-ısı algılayıcı yapı kullanmışsa adaptöründe uygun olması lazım.Yoksa şarjı eşik değerlerde kesmez,kesti sanırsınız.Bir süre sonra pil ömrünüz gitmeye başlar,cihaz şarjda ısınır vs.vs.O nedenle bu tip şeyleri firmanın temin ediyor olması gerekiyor.Veya alacaksanız hangisi diye mutlaka elinizde bir mail olsun belge olarak,yoksa sıkıntı yaşamanız olası
mutlaka uygun olan kullanılmalı bizim bahse konu düşüncemiz 5v dc adaptör uygun jak ile bu li-ion pili şarz edermi etmezmi yönündeki soruya göre idi bunu detaylandıracak olursak kullanılan adaptörün çıkış dalgaları alternansı saykılı diye gider bizsadece eder dedik o kadar şarz ile ilgili detaylar bütün cihazlarda önemlidir pil ömrü açısından.cihaz üzerinde bulunan ısı algılayıcı da cihazın şarzı kesmesi şeklinde çalışır diye düşünüyorum adaptörün değil adaptör üzerinde bulunan geri akım voltaj algılayıcısı devre varsa zaten gerektiği daha önceden bilinen kendi değerinde kesecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: dammak
Cihazın şarjını araçta çakmak evde ise USB'den bilgisayarla yapabilirsiniz...
Pil değişir mi?
Diğer marka cihazların ki ne kadar değişebiliyorsa bununki de o kadar değişebilir diye düşünüyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: painkila
Peki pil değiştirlebilir mi? Ayrıca AC adaptoru var mı? Prize takmak için???
Navitech lerin yeni modellerinde pil cihazdan ayrı bir şekilde çıkarılabiliyor. Bunlarda da öyle olsa çok iyi olur.
Çıkabiliyor da yerine takılan pil ayrı satılıyor mu peki?
quote:
Orijinalden alıntı: gps.navigation
7 tl ye 5 v seyahat adaptörü aldım taktım sorunsuz çalışıyor.
350 yi aracında auxa bağlayan var mı?
Bu cihazda kesinlikle omur boyu guncelleme var mi?
quote:
evet ömür boyu
quote:
Orijinalden alıntı: drozia
quote:
evet ömür boyu
Tesekkurler. Cogu kisi garmin almaya gerek yok, Tam bir f/p urunu dediler.navigasyon almayi dusunuyom hala kafam karisik. kullanan arkadaslar teknik servisine kim bakiyo ve musteri iliskileri nasil?
quote:
quote:
quote:
evet ömür boyu
Tesekkurler. Cogu kisi garmin almaya gerek yok, Tam bir f/p urunu dediler.navigasyon almayi dusunuyom hala kafam karisik. kullanan arkadaslar teknik servisine kim bakiyo ve musteri iliskileri nasil?
simbonun servisi bakıyor ürün iyi tavsiye ederim.
Hiç düşünmeyin...
Hemen bir tane alın ve keyifle kullanın...
quote:
quote:
quote:
evet ömür boyu
arkadaşlar cihazın içine explorerdan baktığımda birsürü zipli dosya görüyorum. isimlerine bakılırsa sanki yeni bir takım özellikler getirecek dosyalar olabilir gibi geliyor. mesela yeni yönlendirici insan sesleri gibi... bu dosyaları unzip falan mı yapmak lazım. bende mesela tek bir kadın sesi var, başka ayarlayamıyorum.
Teknik servisle ilgili bilgilendirme yapabilirim... Ben 2 hafta önce tlf250 modelini aldım. Ancak benim hatam yüzünden (bilgisayarda çok sayıda virüs varken özellikle direk olarak usb ye takılan cihazlara bulaşan türden) bilgisayara bağladım. Önce virüsler yüzünden navigasyon çalışmadı. Sadece navigasyon özelliği. Uğraştım kurtuldum virüslerden ama sanırım hepsinden kurtulamamışım navigasyon çalışmaya başladı ama naviextras toolboxa bağlanmıyordu. Toolbox cihazı görmüyordu. Müşteri hizmetlerini aradım beni teknik servise yönlendirdiler. Teknik servis yollamamı istedi ( kargo ücreti servis tarafından karşılandı. ) geçen hafta perşembe günü kargo evimden teslim aldı. Bugün geri aldım. Sorun çözüldü. Bana yapılan işlemle ilgili not yazmışlar. ( Virüsler temizlendi, Yazılım yüklendi, Güncellemeler yapıldı.) Sözün özü tam 1 haftada (kargoda geçen süreler dahil) halletiler. Anlayacağınız servis bakımından hiç sıkıntı çekmeyecekmişiz gibi duruyor. Ben çok memnun kaldım. Servis yüzünden şüphesi olan arkadaşlar hiç düşünmeden alabilirler cihazı.
quote:
Orijinalden alıntı: yunixx
Teknik servisle ilgili bilgilendirme yapabilirim... Ben 2 hafta önce tlf250 modelini aldım. Ancak benim hatam yüzünden (bilgisayarda çok sayıda virüs varken özellikle direk olarak usb ye takılan cihazlara bulaşan türden) bilgisayara bağladım. Önce virüsler yüzünden navigasyon çalışmadı. Sadece navigasyon özelliği. Uğraştım kurtuldum virüslerden ama sanırım hepsinden kurtulamamışım navigasyon çalışmaya başladı ama naviextras toolboxa bağlanmıyordu. Toolbox cihazı görmüyordu. Müşteri hizmetlerini aradım beni teknik servise yönlendirdiler. Teknik servis yollamamı istedi ( kargo ücreti servis tarafından karşılandı. ) geçen hafta perşembe günü kargo evimden teslim aldı. Bugün geri aldım. Sorun çözüldü. Bana yapılan işlemle ilgili not yazmışlar. ( Virüsler temizlendi, Yazılım yüklendi, Güncellemeler yapıldı.) Sözün özü tam 1 haftada (kargoda geçen süreler dahil) halletiler. Anlayacağınız servis bakımından hiç sıkıntı çekmeyecekmişiz gibi duruyor. Ben çok memnun kaldım. Servis yüzünden şüphesi olan arkadaşlar hiç düşünmeden alabilirler cihazı.
paylaşım için teşekkürler servis konusunda mutlu oldum
quote:
ewet ben aux bağlantısı yapıp aracımda kullanıyorum sinbo servisi güvenilirdir bunu söyleyebilirim alacak arkadaşlar endişe etmesinler
Telefunkenin henüz navigasyonla ilgili bir sitesi olmadığındaan piranha nın navigasyon sitesine girdim. Oradan 4-5 çeşit ses dosyası indirebilirsiniz. ( Temel sesi de var ) Ancak temel sesi biraz cızırtılı. Nasıl yükleneceği anlatılıyor. Çok basit. Bir de eds ( Hız kameraları noktaları ile ilgili bir dosya var) Benim gibi Türkçe tek tip ses dosyası olmasından rahatsız olanların faydalanabileceğini düşünüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: yunixx
Telefunkenin henüz navigasyonla ilgili bir sitesi olmadığındaan piranha nın navigasyon sitesine girdim. Oradan 4-5 çeşit ses dosyası indirebilirsiniz. ( Temel sesi de var ) Ancak temel sesi biraz cızırtılı. Nasıl yükleneceği anlatılıyor. Çok basit. Bir de eds ( Hız kameraları noktaları ile ilgili bir dosya var) Benim gibi Türkçe tek tip ses dosyası olmasından rahatsız olanların faydalanabileceğini düşünüyorum
bu seslerin hepsini denedim ve beğenmedim normal yüklü sinem ses i kullanıyorum şu anda telefunken sitesi tamamlanmak üzere
quote:
Orijinalden alıntı: semih37
quote:
ewet ben aux bağlantısı yapıp aracımda kullanıyorum sinbo servisi güvenilirdir bunu söyleyebilirim alacak arkadaşlar endişe etmesinler
Semih, auxda müzik dinlerken tel geldiğinde bluetooth ile görüşme yapabiliyormusun? ben karşı tarafın sesini duyamıyorum ses gelmiyor ama benim sesim çok net gidiyormuş tabi
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: semih37
quote:
Semih, auxda müzik dinlerken tel geldiğinde bluetooth ile görüşme yapabiliyormusun? ben karşı tarafın sesini duyamıyorum ses gelmiyor ama benim sesim çok net gidiyormuş tabi
telefon görüşmesinde hiç kullanmadım deneyip yazayım
Denedim söylediğin gibi ses diğer tarafa gidiyor ama karşıdaki şahsın sesi aux bağlantısı yapılmış teyp hoporlörlerinden gelmiyor niye gelmiyor gelseydi iyi olurdu falan demiyeceğim çünkü kullanmıyorum buluetoot'u niyemi çünkü bağırarak konuşmak hoşuma gitmiyor