Çok net bir şekilde görülüyor.. Kazanın tek sebebi olan TIR herşey yolunda iken önce sola gitmeye başlıyor (uyuyor olabilir) ve solunda gitmekte olan kamyona çarpmamak için sağa kırıyor. Direksiyon hakimiyetini kaybediyor. Toprağa çıkınca da faciaya sebep olan hareketi yaparak tekrar sola kırıyor ve tüm bunlar oluyor...
Bu sürücüyü tebrik edenleri kınıyorum. Açık ve net tüm suç onda. Yol dışına çıktığında tekrar içeri kırmasa ve topraklara çarpıp kalsa sadece kendine zarar verecekti..
Olayı ilk başlatan sola gidişi için yorum yapamıyorum. bazıları hemen lastik yarılmıştır falan diye bahane bulmuş. 20 tonluk arabaya 45 ton yük atarsan, dişler sıfırlanana kadar o lastiği kullanırsan tabii ki lastik yarılır.
kimse isteyerek kaza yapmaz.kabul ederim hata sonucu kaza yapılır. o hatayı yapmamak gerekir. ancak burada herkes direk sürücüyü suçlamış bilmeden konuşmamak lazım.ben son hareketinden dolayı tebrik ettim.eğer orada karşı şeritte tırı kontrol etmeseydi daha çok kaza olurdu.
diğer şeritteki kamyon da sıkışan kişi mi ölmüş acaba.ölenlere Allah rahmet eylesin.
Tır söförü zannedersem o geri zekali salak öndeki kamyonu birden burnunun dibinde görünce reflekslerine kurban gitti aniden sag yapti carpmayayim diye ( maas ile calisan söfördü belki gariban ) sonra olan oldu kazaya sebebiyet veren herif basti gitti geride facia birakarak...
ayrica ikinci videodaki ters yola giren tırcılari odaya hapsedeceksin günde üc defa çöp dürteceksin...
Bu ne ya ! Yuh artık...
Videoların hepsine
dedektif gibi detaylı incelemişsin
ama altında ki aleti kontrol edemiyeceğin hızlarda sürmeyeceksin, en ufak bir hatada kontroldan aracın çıkacaksa risk alıyorsun demektir.,
bende gençken , silivriye giderken 160-180 basıyordum, artık 120 yi geçmiyorum, zaten süre olarakda kaybettiğim zaman 5-7dk yı geçmiyor, ama benzinden müthiş kazanıyorum,
birde aldığım risk misli misli azalıyor, 120 le giderken bile, yeterince takip mesafesi bırakıyorum, bir arabayı sollarken ne yapacağı belli olmaz deyip 40 düşünüp 1 hareket ediyorum,
o hızla giderken arkamdan dibime giren araçlar deli ediyor,
şimdi ben bu hassasiyette araba kullanırken
bu hassasiyette kullanmıyanlara kızmak hakkımdır bence
quote:
Orjinalden alıntı: bucakli
hemen bi kaç kişi katil damgasını vurmuş şöföre..
ne biliyorsunuz lastiğin yarılmadığını;ya da bu tarz bişey olmadığını. hiçbir şöför keyfinden gidip 150 milyarlık arabayla kaza yapıp;hem kendisine hem de karşıdakine zarar vermez.
videoda normal şeridinde ilerleyen silobas dorseli tır;bir anda önce toz çıkararak önce sağa yalpalıyor ardından da sol şeride geçiyor ve sonra karşı yola.
evet;kötü bir kaza olmasını ben de istemezdim,ama şoföre de hemen bilmeden;anlamadan katil demek yanlış.
bu arada milletmiz de gerçekten çok bencil;kaza yapılan yoldaki arabaların çoğu da durmuyor geçicem diye uğraşıyo;lan bi inin de bakın;yardım edin bakalım
sağ şeritte mercedes kamyonun arkasına vuran beyaz cargo'nun şoförü hâla çıkarılamamıştı videonun sonunda...
edit:şimdi 2 defa daha seyrettim;o silobaslı scania kendi şeridinde giderken onu geçen bi kırmızı AS KAMYON var;AS KAMYON sanki SCANIA'nın ŞERİDİNE HEMEN GİRECEKMİŞ GİBİ OLDU sonra;scania'nın kafa onun kasaya dokundu gibi sonra sağa ve en son karşı şeride geçti..
SANIRIM İLK BAŞTA O AS KAMYONUN SUÇU VAR.
not:bilmeyen birine bunları anlatsan da anlamaz o ayrı;hâla bildiğini okur. sorsan daha ömründe kamyonun direksiyonunu görmemiştir;gelir boş boş yorum yapar...
trafik pekte yavaş sayılmazmış ama gerçekten çok daha fazla kötü sonuçlar olabilirdi ama minibüsteki sürücüyü çıkaramadılar videonun sonuna kadar umarım bişey olmamıştır allah kormuştur
tır o minibüse çarpmasa bence dikine diğer yönüde geçerdi, o zamanda 10-15 araba daha kazaya karışırdı bence, minibüsdede tek şöför olması büyük sanş
bu arada bu kaza hakkında hiçbir haber yapılmadı, anlaşılan medya sadece görüntü aldığı kazaların haberini yapıyor, yani TV den gördüklerimizin dışında hergün pek çok ölümcül kaza oluyor..
quote:
Orjinalden alıntı: opr
trafik pekte yavaş sayılmazmış ama gerçekten çok daha fazla kötü sonuçlar olabilirdi ama minibüsteki sürücüyü çıkaramadılar videonun sonuna kadar umarım bişey olmamıştır allah kormuştur
Ölen varsa Allah rahmet eylesin. Masum bir şekilde, yok yere öldü.
Kazanın nerden çıkıp geleceği belli olmuyor. Ben de 2 hafta önce bir kaza gördüm, hem de 50 metre önümüzde oldu. Dayımın aracıyla 2.köprüyü geçtik, Anadolu yakasında gidiyoduk. Tam Çakmak Köprüsü'nün oralarda bir tane Allah cezasını versin Transit kapalı kasa kamyonet orta şeritte giden bizim aracımıza takdireşayan bir makas atarak hızla gidiyordu. Biraz ileriye gitti, orta şeritteki kamyona mı dokundurdu ne yaptı, kamyon gitti sol şeritte ilerleyen ya da tam anlamadım ne olduğunu, orta şeritte de olabilir; Toros sw'a vurdu. Bir anda birşeyler uçuştu etti. Dayım hemen yavaşladı çektik kenara ama durmadık yol kapanmasın diye. 112'yi aradım, telefondaki bayan 2 ambulans yolladım dedi ama çoluk çocuk var daha fazla yollayın dedim, şoka girmiş bir şekilde yolumuza devam ettik. Ertesi gün gazetede okudum; yerde yatan ve gözümün önünde araçtan fırlayan kundaktaki 3 aylık bebek ile 15 yaşındaki lise öğrencisi ablası vefat etmiş. Kanlar içinde gördüğüm anne ve annanesi de komadalarmış.
Mekanları cennet olsun..
Kazaya sebep olan Transit'in ise sadece ön tarafında çok ufak bir eziklik vardı. Gazetede okuduğum kadarıyla ölen çocukların babası sinir krizine girmiş, içinde doktor olmayan ambulansların şöförlerini tekmelemiş, fenalık geçirmiş. Gazetenin kazaya sebep oldu dediği kamyon şöförü ve kazanın gerçek sebebi Transit şöförü de gözaltına alınmış.
Bu arada, diğer videoları da inceledim. Yorum yapamıcam.
ölümün nereden nasıl geleceği belli değil...
trafikte en korktuğum şey bi kişinin hayatına mal olan bi hareket yapmak...önceden deli kullanırdım ben de itiraf ediyorum.ama ne ara takla attım kız arkadaşımla bundan 6 sene önce o zaman anladım...
hayvan dediğinin hepsi 4 bacaklı değil...
quote:
Orjinalden alıntı: joushkun
Ölen varsa Allah rahmet eylesin. Masum bir şekilde, yok yere öldü.
Kazanın nerden çıkıp geleceği belli olmuyor. Ben de 2 hafta önce bir kaza gördüm, hem de 50 metre önümüzde oldu. Dayımın aracıyla 2.köprüyü geçtik, Anadolu yakasında gidiyoduk. Tam Çakmak Köprüsü'nün oralarda bir tane Allah cezasını versin Transit kapalı kasa kamyonet orta şeritte giden bizim aracımıza takdireşayan bir makas atarak hızla gidiyordu. Biraz ileriye gitti, orta şeritteki kamyona mı dokundurdu ne yaptı, kamyon gitti sol şeritte ilerleyen ya da tam anlamadım ne olduğunu, orta şeritte de olabilir; Toros sw'a vurdu. Bir anda birşeyler uçuştu etti. Dayım hemen yavaşladı çektik kenara ama durmadık yol kapanmasın diye. 112'yi aradım, telefondaki bayan 2 ambulans yolladım dedi ama çoluk çocuk var daha fazla yollayın dedim, şoka girmiş bir şekilde yolumuza devam ettik. Ertesi gün gazetede okudum; yerde yatan ve gözümün önünde araçtan fırlayan kundaktaki 3 aylık bebek ile 15 yaşındaki lise öğrencisi ablası vefat etmiş. Kanlar içinde gördüğüm anne ve annanesi de komadalarmış.
Mekanları cennet olsun..
Kazaya sebep olan Transit'in ise sadece ön tarafında çok ufak bir eziklik vardı. Gazetede okuduğum kadarıyla ölen çocukların babası sinir krizine girmiş, içinde doktor olmayan ambulansların şöförlerini tekmelemiş, fenalık geçirmiş. Gazetenin kazaya sebep oldu dediği kamyon şöförü ve kazanın gerçek sebebi Transit şöförü de gözaltına alınmış.
kötü olan bişey var ise o transitin şoförü resmen katildir ölüme sebebiyet hatta resmen adam öldürmüştür ama gelin görünki kim bilir ne kadar ceza alıcak
Ben oradaki araç sahiplerinin yerinde olsaydım bu aracın içinde ki serserileri indirip bir güzer döverdim. Hepimiz genç olduk ama bunların içinde ki kan mı bozuk bilemiyorum böyle tipler var aramızda. Allah bunlarla aynı yolda seyahat edenleri korusun.
quote:
Orjinalden alıntı: kürsad
birde bakınız katil olabilecek trafik canavarları şu videoda
bunlara kesinlikle katil diyebilirsiniz.trafiği karıştıran bizim hayatımızı tehlikeye atan kafalarında beyin taşımayan yaratıklar