Şimdi Ara

Temel bilim okunur mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vay hocam ne yazmayı düşünüyorsun şimdi ODTÜ kimya mühendisliği olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 12 Temmuz 2024; 19:21:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlperenKRN A kullanıcısına yanıt
    Walter white

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fizisyen kullanıcısına yanıt
    Keçi sakalı bırakmıştım tam bugün

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt
    Valla emin olamıyorum hocam tıp yazmak içime sinmiyor ama maddi kaygılarım var diğer bölümler için.
    Kimya mühendisliği ile direkt kimyanın farkı ne oluyor? Fizik mühendisliği falan da vardı sanırım.

Kimya mühendisliğinin alanı daha geniş Türkiye’de.Savunma sanayii,finans,yönetimde vs çalışabiliyorlar Kimyadan farklı olarak

Hocam iş kolu imkanı çok daha yüksek özellikle yurtdışında kimya mühendisliğinin talebi yüksek şu anda zaten ODTÜ'de okumak sizi hayli öne atar.

• hocam eğer fizik yazmaktan çekinirseniz fizik-matematik ilginize istinaden EE tavsiye ederdim, tıp ölümden beter

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam bi bakayım

• daxpc kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz hocam bugün birkaç video baktım fizyoloji, biyokimya falan hayat bitirir gibi. EE'de belki hacettepe tutabilir ama top yerler gelmiyor.

• Ben de fizik yazıcam büyük ihtimalle bilkent gelir. Ben yurt dışında doktora yüksek lisans yaparak gitmeyi düşünüyorum hocam zaten başka bir ihtimal yok bence ama ben de korkuyorum eğer kabul alamama gibi bir durum olursa hayat biter.

• Yazını okumadım ama okunmaz

• Sonunu düşünen kahraman olamaz ilk 2205in yattığında iyi ki temel bilim yazmışım diyeceksin boun tanıtım günlerine git doğru kararı ver  

mesela kimyager küçük ölçekte bir sentez yapar kimya mühendisine iletir kimya mühendisi bunu kimyagerden alır büyük miktarda üretime göre en verimli olacak şekilde üretilmesini sağlar. Mühendis Kimyager kadar kimya bilmez ama kimyagerle anlaşacak kadar kimya bilmek zorundadır. Ama işin özünde yine mühendislik yapar. Akışkanlar Mekaniği, Termodinamik,Isı kütle aktarımı,kütle enerji denkliği gibi dersler alır. Kimya bölümünde ise zaten direkt yoğun teorik kimya dersleri analitik organik anorganik fizikokimya vb derslerini kimya mühendisliğine göre daha detaylı ve derinlere inerek alırlar ve bunların lab derslerini alırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiijii -- 12 Temmuz 2024; 22:27:14 >
  • jiijii kullanıcısına yanıt

Hangisi daha değerli

• Açıkçası birine birinden değerli demek yanlış olur. Bu iki meslek arasında kalan birininin iki bölümün de eğitimleri arasındaki farkı öğrenip hangisine daha uyumlu olduğunu düşünüyorsa ona göre seçim yapması lazım.Yeterli azim ve kararlılıkla iki disiplinde de çok başarılı olunabilir.Her ne kadar birbirinden farklı eğitim alan iki meslek olsa da sonuçta bir fabrikada beraber çalışabilirler.Tabi bazı merdiven altı firmalar kimyagerle kimya mühendisini aynı işleri yaptığını zannedip ilan veriyor o ayrı.

• ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt
    Valla hocam o senaryo beni de çok korkutuyor. Trden çıkamazsam özel hoca falan olurum herhalde diğer türlü sürünmece.

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt
    İlk 10kya 7000 veriliyormuş sanırım fena para değil yine
    Siz ne okuyordunuz hocam?

Oha çok iyi la.

bilkent mat yazıp ctis’te yandal yapıp cs’ten dersler alırsın.

7 bin burs + 13-14 bin (bu senenin kapsamlı burs miktarı belli olmadı) bilkent’ten alırsın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.