Şimdi Ara

Temel bilim okunur mu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Daha değerli gibi bir kıstastan ziyade hocam. Kimyager eğer lisans kimyada hakkını vermişse, en ileri düzey kimya bilir. Kimya mühendisi lisansta kimya mühendisliğinin hakkını vermişse kimyanın ''uygulamalı'' kısmını en iyi bilen kişi ya da mühendistir.

Edit: Kimya profesörleri sadece kimya bilmekle kalmayıp, kimyadaki keşiflere de genellikle bilimsel katkıda bulunuyorlar. Parmakla sayılan kimya profesörleri bu işin en iyileridir. Ama bilim tarihinde ''fizikçi'' olarak anılırlar, işin bu kısmı biraz tuhaf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10487635B -- 13 Temmuz 2024; 0:27:35 >
  • fizisyen kullanıcısına yanıt

Boun math 5kya da 10k veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi master doktora yapmış prof olmuş bilim adamı ile lisans mezunu kimya mühendisini niye kıyaslıyorsunuz. Profesör kimya mühendisi ile kıyaslamak lazım.

aksi takdirde uzman çavuş vs general gibi bir şey oluyor

• Haklısınız hocam. Master üstü durumlarda daha detaylı, ihtisaslaşma daha yoğun.

• Mantıklı geldi. Bilkent mat 6k ama tutmaz gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

ne okuduğunun önemi var tabi de, okul 5-6 sene süren ömrünün bir kısa bir parçası. asıl odaklanman gereken okul sonrası kendini nerede ve ne işle meşgul görmek istiyorsun.

mesela ben lise sonda aynı soruyu kendime sormuştum ve patronsuz, boyunduruk altında olmadan çalışacağım bir meslek istediğime karar vermiştim ve vet. seçtim. 7 sene kendimin patronu da oldum o işin tadına da baktım.

burda aslolan soru bu bence. ilerde kendini nerde ne işle meşgul görmek istersen tercihini o yönde yap.

Boğaziçi fizik okuyan bir tanıdık üniversitelere kapağı atmaya çalışıyor senelerdir. Türkiyede temel bilim okumak aptallıktır. Amerika’da falan sanıyorsun kendini heralde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

Hocam para yazılımda değil mi?

• temel bilim biraz cidden idealin oysa yazılacak bir bölüm bence. Bir dersi hayatının ekseni haline getireceksin ve sadece o ders özelinde ilerleyeceksin. Bir mühendis başka yerlere bir şekilde kayma fırsatı buluyorken senin bulman daha zor olacak. Bence gelecek yapay zeka yüzünden bu kadar belirsizken daha çok iş olanağı olan bir şey okuyabilirsin. Not : Herhangi bir üniversiteye gitmiyorum sadece kendi tatlı yorumum. Ciddiye alınacak kadar bilgim de olmadığını düşünüyorum fakat cevapsız geçmek istemedim.

• Bizim de bi tanıdık var boğaziçi bilgisayardan harvard law schoolda yükseğini yaptı şimdi opette pompacılık yapıyor. İşin özü temel bilim okunmaz bu ülkede

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

Doğru diyor, kadro bulmak torpile bakar.

• Tıp ve yazılım. Yazılımda herkes kazanamaz (doğru hamleleri yapman ve biraz da kısmetli olman önemli) ama tıp garantili.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Ben zaten 2 sene önce seçtim hocam. Backend’de disturbed systems üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı?

• Herif bir şey biliyormuş gibi sorduğun soruya bak  

25-30 yıllık yazılımcı forumun yazılım kısmında görüyorum kendisini

• 25 30 yıldır hala yazılımcı mı  

Linkedin hesabına bakmadım orasını bilemem ama veteran olduğu kesin

• Backend çok popüler. Ben x++ developerım. X++ ve abap’ta da iyi para var. Gençlere çok eğlenceli gelmiyor olabilir ama erp işinde de iyi para var. $-)

Java’yı da tavsiye ederim. Backend’den iyi kazandırır java da. Backend/frontend çok popüler ama kaynak da çok. Daha niş alanlar daha iyi kazandırabilir.

İngilizce çok çok önemli. Ben full yurtdışına çalışıyorum. Hem parası daha iyi. Hem de ödemeler gecikmiyor. Türkiye’ye freelance olursan ödemeler sıkıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 13 Temmuz 2024; 20:53:6 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.