Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (322. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TeNNiSeR Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6.487
Cevap
359
Favori
453.917
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler hocam, ilk siparişim değil ama ilk kez bu aşamada çok bekledim. 23 Şubatta Temu deposundan alındı yazdı hala da öyle bekliyor. Hiç bir gelişme yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dik Otur kullanıcısına yanıt
    Uçuş bekliyordur hocam. Bir de PTT nin kargo bildirimleri çok geç ekleniyor sisteme niyeyse. Dün teslim aldığım iki kargom TEMU'da dağıtımda görünüyor hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytra -- 26 Şubat 2025; 11:41:46 >

Rica ederim hocam. Sizin siparişiniz Cuma günü gümrüğe ulaşır gibi. Dediğim gibi güncellemeler ekrana geç düşüyor. Bazen 2-3 güncelleme birden geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mytra kullanıcısına yanıt
    MNG ile gelecekmiş acaba o yüzden mi problem oldu diye düşünüyordum

Yok ondan değildir muhtemelen. Aras ve MNG iyi calışıyor TEMU'da.

Uçak bekleniliyordur. Pazartesi gelmiş olur bence kargonuz. Arka arkaya alacaksınız güncelleme mesajlarını. Benim dün sabah uçakta dedikleri kargom akşam gece yarısından sonra gümrük tarafından teslim ediliyor olarak güncellendi. Ne ara geldi de gümrüğe girip çıktı, anlayın artık.

• Birden çok pakete bölünmüş sipariş gümrük açısından 1 sipariş diye mi geçer yoksa birden fazla mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sizin de bakış açınıza göre haklı olduğunuzu düşünüyorum ama bir noktaya dikkat çekmeliyim. Yüzün üzerinde siparişiniz olmuş, bir çok kampanyasını takip edip kullanmışsınız. Ben zaten sizin gibi bilinçli TEMU tüketicileri için önceki mesajımda "Bilinçli bir müşterisinizdir, gelecek krediyi kullanacağınız yer ve katlanacağınız maliyetlerin tümünü hesaplamışsınızdır, o zaman diyeceğim yok." şeklinde farklı bir cümle kullandım.

Benim mesajım, sadece ihtiyaç odaklı alışveriş yapmak isteyen, bu vb. sitelerde gezinme, kampanya takip etme vb. meşguliyetlere zamanı ve bu konularda deneyimi olmayan kullanıcılara yönelik bir öneri ve bilgilendirme niteliğinde. Emin olun çoğu kullanıcı hakettiği krediyi günü gününe istemeyi unuttuğu için kullanamıyordur. Bankalarında puan dağıtırken kullandığı bir yöntem bu. Dolayısıyla bu tür TEMU kullanıcısı arkadaşlara kampanya sayfalarındaki ürünleri kampanya sayfası dışında aramayı göz ardı etmemelerini öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsy77 -- 26 Şubat 2025; 12:11:50 >

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

Haklısınız, mesajı editledim.

• nsy77 kullanıcısına yanıt
    Bakın o konuda da siz çok haklısınız. Kampanyaları takip etmeyip bir de uydurma kampanyalara kapılıp gereksiz çek kupon vs. Şeylerin peşinde olanlar var ki. Bedava hediye alacağım diye buğday sulayan dostları görünce çiftlikbank geliyor aklıma. Bilinçli tüketici, bilinçli kampanya takibi önemli.

Kesinlikle...TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsy77 -- 26 Şubat 2025; 12:16:19 >
  • Efe R.A. E kullanıcısına yanıt
    dün akşam gümrüklemeye girmiş sanırım bugün geçerse arasa verebilirler

1 gün önceden gidiyorsunuz :)

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhaba havalar ısınınca bu hafta temudan aldığım iki ürünü iade edeceğim fakat şöyle bir durum var .

Aldığım ürünlerin vergisi iade alamıyoruz sanırım bende öyle bir durum oluştu rakamı hesaplayınca .

• ensar14 E kullanıcısına yanıt

Sizden 1 gün önce sipariş vermişim hocam normaldir :)

Alirxpressdeymiş o ürün pardon.

mesela ben şubatta 5 ürün sipariş ettim. 3 tane gümrükten geçti. Teslim edilecek. Kalan 2’si de martta teslim olur heralde. Ben şimdi başka sipariş versem 1 ürün, martta gelecek. 5 sipariş sınırına takılır mıyım?

• first9 kullanıcısına yanıt
    Sipariş verdiğiniz tarihi değil, gümrüğe girdiği tarihi baz alacaksınız. TC kimlik numarası başına Ocak 5, Şubat 5 gibi. Şubat'ta verdiğiniz sipariş Mart ayında gümrüğe girerse, Mart kotasından bir hakkınız gider.

Sizdeki örnekte 3 Şubat, 2 Mart ayı kotanızdan kullanmış olacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytra -- 26 Şubat 2025; 13:8:14 >
  • nsy77 kullanıcısına yanıt
    Temu da bazı ürünlerde vergi farklı işliyor..

https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160750369

Şu yazımda

Ve

https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160750439

Şu yazımda bu konuya dikkat çekmiştim

USB şarj edilebilir hoparlör niye ise farklı vergilendirilmş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı gün içinde 2-3 kez 30 euro'yu aşmayan sipariş verdiğinizde, bu ayrı siparişlerin toplamı 30 euro'yu aşmış sayılıyor mu? yoksa farklı farklı sipariş olduğundan gümrük vergisine takılmaz mı?

• PeterCrouch P kullanıcısına yanıt

Takılmaz. Temu zaten 27 euroyu aşan bişeyi almana izin vermiyo. Tek parça olan 27 euro üstü ürünleri göstermiyo bile.

• K4TL14M kullanıcısına yanıt

temu'nun sorun yaratmayacağından eminim de buradaki gümrükten emin değilim.

• PeterCrouch P kullanıcısına yanıt
    TEMU Ali express gibi değil hocam. Türkiye Cumhuriyeti gümrüğü ile entegre vaziyette calışıyor ve siparişleri tek elden kendi deposundan gönderiyor. Satıcıların göndermesine izin vermiyor.

• 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.