Şimdi Ara

Tesla otopilotunun Türkiye fiyatı belli oldu: Model Y’de talep büyük! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
7
Favori
9.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen katılıyorum ben new york dahil bir çok eyalette araba kullandım (eyaletler arası da kullandım) ama istanbulda araba kullanmak aşırı zor. Bende senin dediklerine bir ek yapıyım. Yaya geçitlerinde malesef çoğu sürücü artık durmuyor. Aynı şekilde yayalarda pek dikkatli değil. Yaya algılamasını geçtim ani şekilde fren yaparsa arkasından gelen araç dikkatsizlik üzerine vurabilir takip mesafesi aşırı az oluyor yoğun trafik zamanı

Birde tehlikeli yerden yüksek yollar oluyor bazen özellikle kaynarca köprüsü civarında araç sağa çekicem diye kaza yapabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

İstanbulda araba kullanabilen bir yapay zeka geliştirildiği gün işte o zaman korkabiliriz :D

• elninom1 kullanıcısına yanıt
    Sonradan FSD eklemek istediğinde ABD için $6000 yerine $15000 ödüyorsun. Burada da ?131000 yerine ?300000 + Vergilerini verirsin. Baştan FSD almak daha uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

çok iyi bir teknolojisi ve araç içi yazılımı, ortalama sürüş kalitesi, rezalet süspansiyon ve yalıtım kalitesi, ortalamanın altı iç mekan kalitesi ve yine ortalamanın altında bir işçilik kalitesi olan araçtır. insanlar türkiye'de tesla'yı mercedes kalitesinde falan sanıyor ama tesla dediğimiz araç ekonomik elektronik araç kategorisinde. yani bir hyundai, kia gibi düşünebilirsiniz. o nedenle de fiyatlar gayet normal. ayrıca nispeten düşük güçte 75kw bir motor kullandığından ötv oranı da çok düşük. bu da fiyatı artırmayan bir etken. güçlü versiyonlar gelse bu oran %60'a kadar çıkar ve fiyatlar uçar. burada tesla'nın yaptığı bir iyilik falan yok yani türkiye'ye. galericilerin her üründe olduğu gibi şişirmelerinden insanlar porsche gibi araç olduğunu falan düşündü tesla'nın. aracı almak isteyenler bu nedenle alıp bir mercedes, bmw kalitesi beklemesin, sonra çok üzülürler. beklentiniz hyundai ioniq5 seviyesindeyse ama memnun kalırsınız.
    Renault mu alalım?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Moueson kullanıcısına yanıt

reno tesladan daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mtv hakkında bilgisi olan var mı? Ben sırf bu yüzden en baz modelini seçtim. Eğer mtv fahiş bir şekilde artmıyacaksa uzun menzili seçerdim. Bilgisi olan varsa buraya yazabilir. Şimdiden teşekkürler.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    75 kw diye bir motor yok teslada. en düşük modelinin motor gücü 220 kw yani 300 beygir. 0-100'ü 6.9 saniye olan bir araçtan bahsediyoruz. en düşük vergi dilimine falan girmiyor. togg 160 kw motor gücünde olduğu için düşük vergiye giriyor. teslanın malzeme kalitesi, konforu, yalıtımı vasat doğru ama teknolojisi en yüksek araç dediğin gibi. daha da önemlisi bütün rakiplerinden daha verimli. enerji tüketimi en düşük araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_1903 -- 4 Nisan 2023; 19:58:37 >

• spawn8989 S kullanıcısına yanıt

Kime diyorsun evlat

• kayadelenium kullanıcısına yanıt
    Tesla otopilotunun Türkiye fiyatı belli oldu: Model Y’de talep büyük!

tesla.com USA’de sipariş verirken FSD $15000. Sanırım sonradan uygulama üzerinden satın almak da $15.000. Eğer ilk siparişte ödenirse boşuna %50 Ötv ödenecek gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elninom1 -- 4 Nisan 2023; 20:28:18 >
  • elninom1 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Haber sayfalarını ve Tesla'nın sayfasını kontrol ettim. Evet ABD'de aracı alırken FSD için $6000'den $15000'e yükseltmiş ama Avrupada bir fiyat değişikliğine gitmemiş. Bir avrupa ülkesinde sipariş vermek istediğinizde şu anda €6300 ($6800)ödemeniz gerekiyor. Bu fiyat Türkiye'deki fiyat ile aynı.

Bugün alınan FSD'nin net alım bedeli: $6800 + $3400 (%50 ÖTV) + $1836 (%18 KDV) = $12036

Tesla Amerika'da olduğu gibi Avrupa'da da fiyatları $15000 seviyesine yükseltirse o zaman kaybınız daha çok olmayacak mı? ÖTV olmadığını farz etsek bile $15000 + $2700 (%18 KDV) = $17700 oluyor.

Ayrıca ABD'de FSD için aylık kiralama (abonelik) modeli var. Aylık $100 veya $200 (aldığınız araca göre değişiyor) vermek isterseniz de alabiliyorsunuz. Belki buraya da gelir ve her ay 1900₺ veya 3800₺ vererek abone olursunuz. :)

Basic Autopilot to FSD capability$199.00 per month

Enhanced Autopilot to FSD capability$99.00 per month

Saygılarımla.

Tesla otopilotunun Türkiye fiyatı belli oldu: Model Y’de talep büyük!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayadelenium -- 4 Nisan 2023; 21:19:8 >

• Ciddi anlamda cortlar istanbulda. Hatta Türkiyenin tamamında. En öncelikle bizde takip mesafesi denen kavram yok. Arkadan sürekli geçirirler valla

• Bugün siparişi verdim.

Beyaz renk, beyaz iç döşeme, 19 jantlar, gelişmiş otopilot.

Long Range modeli. Toplam bedel şimdilik 1 milyon 788 bin lira.

Herkese şimdiden hayırlı olsun.

• Navigasyon olarak crack igo yada sygic kullansak yazılımda indirim olur mu? Yani navigasyonsuz almak istesek pazarlık yaparlar mı?
    Ona ayrı para buna ayrı para olunca Türk aklı da böyle çalışıyor 😁😏

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otopilota boşuna para vermeyin derim Türkiye’de normal navigasyon düzgün çalışmıyor

• SARIMSAKLI MAYONEZ kullanıcısına yanıt
    3-4 sene önce Samsun Ankara yolunda Tesla model S vardı önümde, daha doğrusu yol vermeyince farkettim. Araç kendini 80'e sabitlemiş sol şeritte gidiyor. Ben de solda kimi görsem onu sağa sokup öyle gidiyorum, o anda öyle bir ruh halindeyim. Buna sıra geldi, selektör yapıyorum, uzunları yakıyorum iyice değil de epey dibine girdim, yok. Aracın hiç umurunda değil, 80 ile sol şeritte devam ediyor. Lüks bir arabaya benziyor neymiş bu dedim sesli, eşim Tesla gibi birşey yazıyor deyince benim gözlerim yerinden fırladı. O zaman anladım oto sürüşte olduğunu.
    Kısaca selektörden falan anlamıyor araç, tabi ondan sonra 10 kere yeni yazılım geldi. Belki sağa geçip yol veriyordur artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşilmişik -- 5 Nisan 2023; 16:29:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Minibüs caddesine falan girerse anakart arızası verir

İstanbul DLC'si Tesla otopilotunun Türkiye fiyatı belli oldu: Model Y’de talep büyük! . Hocam eğer ki bu araç İstanbul'da %35 verimlilikle çalışırsa bile şükür edip dua etmek lazım. Lanet olası İstanbul trafiği. Bence her şeyden öte İstanbul'a gelişmiş bir trafik altyapısı çalışması yapılması gerek.

• MustafaVeysel21 M kullanıcısına yanıt
    Seçtiğiniz model 220 kW, yani 2023 MTV'si 25 Bin TL (6 aylık 12.500 TL).
    Long Range 258 kW, yani 2023 MTV'si 41 Bin TL (6 aylık 20.500 TL)

Yalnız tam bir bilgi yok, RWD versiyonunun 194 kW olduğunu söyleyenler de var. Eğer öyleyse aldığınız araçtaki MTV yıllık 16.000 TL'ya düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 5 Nisan 2023; 03:49:09 >
  • 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt

Trol müsün arkadaşım sen?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.