Şimdi Ara

tezsiz yüksek lisans mezunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tezsiz yüksek lisans mezunu olupda askere giden varmı ? merak ediyorum kısa dönemmi yoksa subay olarak mı yaptı ? bilgisi olan varsa yanıtlarsa güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal2015 -- 7 Şubat 2015; 18:44:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal2015

tezsiz yüksek lisans mezunu olupda askere giden varmı ? merak ediyorum kısa dönemmi yoksa subay olarak mı yaptı ? bilgisi olan varsa yanıtlarsa güzel olur

tezsizleri tam olarak ciddiye almazlar, ben tezsiz bitirdim kısa gittim. eğer kısa gitmek istiyorsanız boşuna tezsizden mezun olduğunuzu gizlemeye çalışmayın zaten etkilemeyecek. tezli olanlardan da aynı bölüm olanların yüksek çıkma ihtimali yüksek (makine lisans + makine yüksek mesela) ama tezli ve aynı bölüm diye illa uzun olacak diye kural yok.
  • aksine subay olarak gitmek istiyorum. yds puanı bıle goturebılırım :)
    2013 celblerınden sonra sınavlar kalktı not durum belgesı bıtırdıgınız bolum boy kılo v.s gıbı ve askerıyenın ıhtıyacına gore belırlendıgı biliniyor.

tezsizlerin subay olma ihtimalini neden düşük görüyorsunuz acaba ?
    siz hangı yılda hangı celb de gıtmıstınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal2015 -- 10 Şubat 2015; 23:25:23 >
  • tezsiz mba mezunuyum. 307. dönem yedek subay yapmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

tezsiz mba mezunuyum. 307. dönem yedek subay yapmıştım

cok zaman geçmiş hangi bölüm bitirmiştiniz ? Lisans Bölüm? Yüksek Lisans Bölüm ?
  • quote:

quote:

cok zaman geçmiş hangi bölüm bitirmiştiniz ? Lisans Bölüm? Yüksek Lisans Bölüm ?

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi (1999-2003)

İstanbul Teknik Üniversitesi Tezsiz İşletme Yüksek Lisans Programı (Mba) (2003-2005)
  • quote:

quote:

quote:

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi (1999-2003)

İstanbul Teknik Üniversitesi Tezsiz İşletme Yüksek Lisans Programı (Mba) (2003-2005)

anladım peki bu işletme lisans diyelim > yüksek lisans da başka bölüm olunca dikkate alınmıyor deniyor böyle bir söylenti varda senin zamanında lisans ve yuksek lisansı farklı bölümlerde yedek subay varmıydı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elektronik mezunu olup, yönetim ve bilişim sistemleri master'lı arkadaş vardı (şu an kendi navigasyon şirketi var).

Makine müh. mezunu olup işletme master'lı vardı (şu an thy'de pilot). bunlar şu an halen görüştüğüm arkadaşlarım o yüzden hatırlıyorum. aynı lisans seviyesini bitirip yine aynı alanda master'lı hatırladığım bir kişi vardı, o da biyoloji okuyup, yine tezsiz biyoloji yapmış çukurova'da.
  • quote:

elektronik mezunu olup, yönetim ve bilişim sistemleri master'lı arkadaş vardı (şu an kendi navigasyon şirketi var).

Makine müh. mezunu olup işletme master'lı vardı (şu an thy'de pilot). bunlar şu an halen görüştüğüm arkadaşlarım o yüzden hatırlıyorum. aynı lisans seviyesini bitirip yine aynı alanda master'lı hatırladığım bir kişi vardı, o da biyoloji okuyup, yine tezsiz biyoloji yapmış çukurova'da.

sağol cevaplar için ozaman lisans bitirdiğin bölümle master yaptıgın bolum farklı ise dikkate almazlar ifadesi çok doğru değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal2015 -- 15 Şubat 2015; 13:59:45 >
  • quote:

quote:

elektronik mezunu olup, yönetim ve bilişim sistemleri master'lı arkadaş vardı (şu an kendi navigasyon şirketi var).

sağol cevaplar için ozaman lisans bitirdiğin bölümle master yaptıgın bolum farklı ise dikkate almazlar ifadesi çok doğru değil.

"dikkate alınabilir" ifadesi de doğru olmaz. tamamen o dönemde ihtiyaç duyulan yedek subay sayısıyla alakalı şeyler bunlar. Atıyorum 377. dönemde 1000 tane yedek subay ihtiyacı vardı ama 379.dönemde 1500 olursa o zaman kriterler de değişiyordur büyük ihtimalle. Ben askere gitmeden birkaç ay önce üniversitemden bir hocamla bu konuları konuşmuştum. Onun zamanında yedek subay mülakatlarında "bir bayanla aynı ortamda çalışabilir misiniz?" gibi sorular soruyorlarmış. Bilemiyorum zaten yedek subay sınavı da çok kolay, bildiğiniz şekil mantık sorularıydı benim zamanımda. Aöf'lüyü bile koysan kolaylıkla yapabilir ama bazı eleme soruları oluyor bunların içinde. Cevabı kesinlikle verilemeyecek sorular var. Bunları boş bırakmanız gerekiyor yedek subay yapmak isterseniz. Bilimsel düşünce sistemine sahip misiniz, değil misiniz? onu ölçüyorlardı yani..

• quote:

quote:

quote:

"dikkate alınabilir" ifadesi de doğru olmaz. tamamen o dönemde ihtiyaç duyulan yedek subay sayısıyla alakalı şeyler bunlar. Atıyorum 377. dönemde 1000 tane yedek subay ihtiyacı vardı ama 379.dönemde 1500 olursa o zaman kriterler de değişiyordur büyük ihtimalle. Ben askere gitmeden birkaç ay önce üniversitemden bir hocamla bu konuları konuşmuştum. Onun zamanında yedek subay mülakatlarında "bir bayanla aynı ortamda çalışabilir misiniz?" gibi sorular soruyorlarmış. Bilemiyorum zaten yedek subay sınavı da çok kolay, bildiğiniz şekil mantık sorularıydı benim zamanımda. Aöf'lüyü bile koysan kolaylıkla yapabilir ama bazı eleme soruları oluyor bunların içinde. Cevabı kesinlikle verilemeyecek sorular var. Bunları boş bırakmanız gerekiyor yedek subay yapmak isterseniz. Bilimsel düşünce sistemine sahip misiniz, değil misiniz? onu ölçüyorlardı yani..

353.dönem 2013 agustos celbinden itibarende o sınavlar kalktı. Artık sevk öncesi hazırlık işlemleri olarak not durum belgesi varsa yds puanı filan istiyorlar. Diğer uzunca anlatıklarınız açıklayıcı olmuş ozaman gittiğimiz celb dönemi önemli birazda şans herhalde

• arkadaşlar yakın dönemlerde tezsiz yüksek lisans mezunu olarak askere katılmış olanlar varsa tecrübelerini bilgilerini anlatıp konuya iştirak edebilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal2015 -- 16 Şubat 2015; 1:01:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.