Selam arkadaşlar, THY den 3 Mayıs'ta İstanbul(Ataturk) dan Ankara'ya uçak bileti almak istiyorum. Denk getirebilirsem ucuza geliyor. Ancak bütün promosyon sınıflar hangi saate bakarsan bak hep dolu gözüküyor. 1 aydan fazla süre var. Hepsi satılmış olamaz. THY'ye sordum hepsi satıldı dedi yersen :) Ya bilet fiyatlarında bir ayarlama yapıyorlar yada belli bir tarihten sonra satılmaya başlayacak. Bu konuda tecrübe edinmiş yada fikri olan varmı?
Dostum 1 ay öncesinden dolu olma şansı var çünkü mayıs tam böyle erken tatilcilerin zamanıdır bizim şirket de o tarihte kapadokyaya gidicek mesela 20 kişi düşün. Daha çok telefonla hizmet alman emin olman konusunda seni daha çok ikna edecektir. Onun dışında Türk hava yollarının böyle bir politikası yok şöyle bir şeyi var yer azaldıkça veya uçuş günü yaklaştıkca boş kalan yerlerin fiyatları gittikçe artar. O güne kadar alanlarda hep koltuklarını seçtiği için sen en kötü yere en fazla parayı ödeyip uçarsın :D ikna olmak için thy nin uçak biletine bir kaç siteden bak fiyatlarına bazıları thy den bile ucuza verebiliyor müşteri kapmak için örnwww.prokonbiletim.com tabi bunun içinde sitelerin ssl koruması varmı k.kartın ödemesi için telefondan onay kodu istiyormu bunlara dikkat et. Onay kodu demek güvenlik demek.
quote:
Orijinalden alıntı: salihliler
Dostum 1 ay öncesinden dolu olma şansı var çünkü mayıs tam böyle erken tatilcilerin zamanıdır bizim şirket de o tarihte kapadokyaya gidicek mesela 20 kişi düşün. Daha çok telefonla hizmet alman emin olman konusunda seni daha çok ikna edecektir. Onun dışında Türk hava yollarının böyle bir politikası yok şöyle bir şeyi var yer azaldıkça veya uçuş günü yaklaştıkca boş kalan yerlerin fiyatları gittikçe artar. O güne kadar alanlarda hep koltuklarını seçtiği için sen en kötü yere en fazla parayı ödeyip uçarsın :D ikna olmak için thy nin uçak biletine bir kaç siteden bak fiyatlarına bazıları thy den bile ucuza verebiliyor müşteri kapmak için örnwww.prokonbiletim.com tabi bunun içinde sitelerin ssl koruması varmı k.kartın ödemesi için telefondan onay kodu istiyormu bunlara dikkat et. Onay kodu demek güvenlik demek.
cevabın için sağolasın anladım tabiki hepsi satılmış olabilir ama gün değiştiriyorum bütün saatler bütün tarifeler hepsi dolu gözüküyor. sanki özellikle satışa kapatılmış gibi. tüm mayıs ayı dolu ama ilk mesajımda da dediğim gibi sadece atatürkten ankaraya mesela sabihadan ankya olanlar hep açık
4 ay var uçuşa promosyon dolu gözüküyor.Thy nin işine akıl sır ermez..
Şimdiden ekim-ocak dönemi biletleri kampanyalı satışta ve insanlar alıyor 55 tl den yurtiçiydi sanırım. Onlar da yakında biter zaten.
blancoB
kullanıcısına yanıt
İyi forumlar Öncelikle şunu söyleyeyim bir çok havayolu şirketi promosypn biletlerini uçuşa belirli zaman kaldığında açar bu süre 15 gün 1 ay olabilir değişebilir ben 6 ay sonrası çin uçak bileti aldım promosyon kapalıydı.Bunun nedeni ucuz biletleri uçuşa az sürede açıp daha çok para kazanmaktır müşteriyi havayoluna ucuzluğundan dolayı bağlamaktır havacılıkta biletleri anlamak çok zordur örnek vereyim 1 nisan günü 511 TL ye Antalya(AYT)--İstanbul(İST) uçak bileti satın aldım (Tek gidiş : 214-240 civarı ) Ertesi gün 2 Nisan aynı uçak aynı zaman aynı bilet Tek gidiş 114 TL yani burada 250 Tl den fazla kaybım var hemen aldığım biletin iptalini gerçekleştirdim ve 234 TL ye biletimi aldım aradaki farkı cebime koydum :) bu fiyatlar o günkü bütün uçuşlar için geçerdiydi tek bir uçuş için değil bilet fiyatları uçakların doluluk oranları ile çok yakından bağlantılıdır iyi forumlar :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme