Beyler ticari taksi için aşağıdaki arabalardan hangisini almalıyım; 1-)Dacia Logan 1.5dCi-65bg 2-)Fiat Albea 1.3 Multijet-70bg 3-)Hyundai Admire 1.5 CRDi-85bg 4-)Renault Clio Symbol 1.5dCi-65bg
Takside 4 önemli şey vardır. 1-)Yedek parça bolluğu ve ucuzluğu (Hyundai ve Albea’da var) 2-)Düşük yakıt tüketimi (Hyundai hariç hepsinde var) 3-)Bagaj Hacmi (Clio,Logan ve Albea’da var) 4-)Yol ve Yolcu konforu (Açıkası hiçbirinde yok)
Ben yaptığım karşılaştırmalar sonucu Dacia Logan veya Fiat Albea almayı düşünüyorum. Ama burda siz müşterilerimizinde düşüncesi önemli. En nihayetinde taksilere siz bineceksiniz. Ben yukarda yazdığım araçlardan birini kullananların bana yardımcı olmasını isteyeceğim. Bana yaşadıkları sorunları ve düşüncelerini belirtirlerse çok iyi olur. Gerçi taksiyle hususi otoyu karşılaştırmak çok yanlış olur, zira taksi günde 300km yapıyor. Belki şirket arabaları kullananların söyledikleri şeyler taksi için geçerli olabilir. Ama herkesin düşüncesi benim için önemli.Şimdi;
Dacia logan alma sebeplerim;
Logan'ın servisini Renault sağladığı için servis sıkıntısı yaşamıyacağımı düşünüyorum. Biliyorsunuz ki taksilerde yedek parça çok önemli. Araba günde 300km yapıyor. Gerisini siz düşünün. Bu açıdan bakıldığında Albea'nın yedek parçası çoğu sanayi sitesinde satılıyor ve tamiride mümkün olabiliyor. Ama Renault markası altında olan Logan'ın Türkiye’ye yeni gelme hasebiyle çok yerde yapımı mümkün olmuyor. Fiat’a eskiden beri alışık olduğumuz için her usta Fiat’tan anlıyor. Kısaca Albeada yedek parça sıkıntısı yok, Hyundailerinde yedek parçası o kadar ucuzki, açılan bir forumda bir arkadaşımızın dediği gibi "Hyundai Türkiyenin Tofaşı haline gelmiş".En soğuk baktığımsa Clio Symbol.Logan varken daha fazla para verip neden markaya para veriyim ki.Öyle değil mi? Tabii bunu siz belirlersiniz.
Clio’nun ve dolayısıyla Logan’ın bagajı haddinden fazla geniş:510lt ve Logan'ın içinde rahatlıkla 3 kişi oturabiliyorsunuz. sütunlar çok dik ve sert çizgilere sahip olduğundan, Cliodadaki kadar eğim olmadığında arka taraf çok rahat. Albea'nın da motoru yılın motoru seçildi. 1.3 70bg. Taksilerde yedek parçanın önemi büyük olduğundan, ve Hyundai’nin yedek parçası çok ucuz olduğundan Hyundai’yi düşünmüyo değilim. Ama mübarek şehir içinde 7,2 yakıyor. Bu nasıl dizel? Şehir içinde Clio; 6.0 Albea:6.0 Hyundai:7.2 Logan:6.0 lt yakıyor en kötüsü Hyundai. Diğerleri zaten aynı. Bagaj hacminde de Clio ve Logan çok iyi.
Ben taksi olarak Dacia Logan 1.5 dCi veya Albea 1.3 Multijet almayı düşünüyorum.
Son olarak Albea,Clio,Admire ve Logan kullanıcılarını araçlarından memnun olup olmadıklarını sormak istiyorum.
Siz müşteri olsanız hangisine binersiniz?
Albea al 1,3 multijet
Beyler yanlışlıkla aynı konudan 2 tane açtım bunu silebilen varsa silsin. Sizleri Öbürküne davet ediyorum.
şu an bendede aynı sorun var.bende araba arıyorum...benım paramında azlıgından mecburen dacia logan benzınlı(lpg)alıcam..ama logan dci dıger arkadasımda war baya memnun..bagajıda arastırdıgın gıbı genıs ve araba zamanla kendını sevdırıyo..sadece ıc dızayn gosterıslı degıl..ee bınende 10 dk sora mecbur ınıyo zaten :) ticarı taksıde çok fazla para bağlamanada gerek yok..bende daha onceden era crdi vardı sehır ıcı 5.7 yazıyo ama ben ekranda hep 7.1 okuyodum walla 5.7 yalan oldu yanı..dedıgın gıbı nasıl dızelse..son kararım LOGAN dci
kendimde renault kullanmama rağmen internette okuduğum yorumlar ve çevremdeki kişilerle yaptığım görüşmelerde renault un özellikle dizel motorlarının çok verimli olduğu ancak bir o kadar da ömrünün kısa olduğu, parça fiyatlarının el yaktığını öğrendim. Benim tavsiyem renault un symbol veya dacia nın dizelini almayın. Albea dizel alın rahat edin. Symboller in turbo konusunda sıkıntlıarı var 40-50,000km de turbo bitiyor ve servsteki fiyatı 900TL sadece malzemesi + ixçilik+ ıvır zıvırı... varın siz hesap edin. Turbo neden bozulur onu da bilmiyorum kullanıcıya bağlı bir şey değil motor devriyle ilgili ve motorun devrine göre devreye girip çıkar
Taksici için Albea dizel en iyisi olur..515lt. bagajı var..Motoru dayanıklı sorunsuz az yakar servisi yedek parçası, anlayan ustası çok...Tam taksilik....Erada güzel araba ama bagajı küçük müşterilerin eşyası fazla oldumu problem olabilir....
Clio'nun arka koltugunda rahat oturmak mumkun degil, tavan alcak kaliyor. Iclerinden en uygunu Albea gibi.
4 Senelik konu
Fiat albea4 senelik konu işe bak
quote:
Orijinalden alıntı: Ali Dogukan
4 Senelik konu
albea
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme