Şimdi Ara

TIME CAPSULE ve MODEM BAĞLANTISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 gün önce macbook pro retina ve 2 tb time capsule aldım. modem olarak da asus dsl-n55u kullanmaktayım.şimdi sizlere sormak istediğim acaba modem wireless ını kapatıp direkt olarak time capsule aracılığı ile mi wifi kullanmalıyım yoksa time capsüle ile bilgisayar arasında kablosuz ağ kurup veri aktarımını öyle mi yapmalıyım?
    time capsule den wifi kullanırsam diğer wifi cihazlar bu ağa bağlanabilirmi?veya asus modemin bağlantı hızından ve bağlantı kapsamı alanından daha az mı olur time capsule kullanırsam?
    son olarak da time capsule ethernet ile bağlarsam yedeklemeden harici ne gibi avantajları olur bana?zaten istediğim zaman fişe takar yedekleme yapabilirim gibi geliyor?

bana yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim...

• 1907k 1 kullanıcısına yanıt
    İki çeşit kullanabiliyorsun;

Biri var olan wifi ağını genişletmek, bunu var olan modeminden daha uzak bir konumda yine wifi ağına girerek

İkincisi var olan modeminin kablosuz'unu kapatıp ethernet ile Time Capsule bağlamak ve bundan sonra AirPort ile yeni bir ağ oluştur yapıyorsunuz.

Ben ikinci şekli kullanıyorum artı olarak Konuk Ağı oluşturdum, bu şekilde eve gelen misafirlere internet şifresi verirken ağıma dahil etmiş olmuyorum.

Edit: ilave

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi step-team -- 10 Nisan 2014; 15:18:41 >
  • step-team kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabın için çok teşekkür ederim.malum mac sistemine yeni başlayınca bir takım sorular olabiliyor. sorularıma ilaveten sizinki gibi kullansam asus dsl-55n modemin wireless özelliğini kapatmam gerekecek yani? ama ben modemden aldığım çekme mesafesi gibi olumlu özellikleri kaybedemiyim yani performans kaybı yaşarmıyım? @step-team

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1907k -- 10 Nisan 2014; 15:31:48 >
  • uyduruk bi wifi olmayan (modem ile tp link dt80 mi ne)ile kablolu olarak bagladim evin merkezine tv ps4 atv3 hemen yaninda oradanda eve wifi dagitiyorum yukardaki arkadasin dedigi gibi konuk agi cok guzel kolayca hallediyorsun ayrica time machine olarakda kullan tadindan yenmez.2 tane tc var 3gb biri bir onceki nesil onunlada extra wifi dan yedekleme yapiyorum.
    saygilar.
  • 1907k 1 kullanıcısına yanıt
    Önce modemi kablosuzunu kapatıp TC'ün kapsama alanı ve çekim gücünü kıyaslayın akabinde karar verirsiniz. Kuvvetle muhtemel TC modeminizden daha güçlü olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle modemin wifi sini kapatın.TC nin kablosuzu daha sorunsuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem sorunsuz hem de airties ın bile 5650 modelinde hala ac ye geçmemiş... ben de o yüzden hem de güvenliğine daha çok güvendiğim için time machine in wifi ini kullanıyorum. ama router olarak (zaten bir süre kullanınca uyarı verir) yani ip atayan olarak (çeşitli makinelere) modemi kullanıyorum... ac ve n arasında özellikle tv ye film aktarırken baya bir fark oluyor...
  • merhabalar eski bir konuyu canlandırıyorum.

bende time capsuse 3 tb var daha öncede kullandığım bir üründü tekrar kullanmaya başladım.

mevcut modemime ethernet çoğaltıcı port bağladım port üzerinde mevcut ağ kablolarımı bağladmı ve capsulü bağladım

capsüle ulaşabiliyorum bütün ayarlarımı yaptım sorunsuz kullanıyorum ama masaüstünde görünen hdd simgesi yarım saat sürmeden kopuyor tekrar açıyorum sorun yok ama kopmalar yaşıyorum veri kopyalaması yaparkin bazen yarıda kesiyor bakıyorum kopmuş

bunla ilgili önerileriniz varmıdır.

• Kaç yıllık konuyu hortlattım :)

Arkadaşlar ben de arka odaya TP Link’in şu ürünü ile elektrik prizinden interneti taşıyorum

TP-Link TL-WPA4226KIT, AV600 N300 Mbps Wi-Fi Powerline Adaptör Kiti https://www.amazon.com.tr/dp/B00HHREN1Q?ref_=cm_sw_r_apin_dp_A4N5Z5WCAY918VP4BPM6

Burdan Time Capsule ile ethernetten bağlanıp evin arka odasına internet dağıtıyorum..Genelde sorun yaşamıyorum ama bazen kopmalar yapıyor! Acaba bir ayar mı düzeltmem lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.