Şimdi Ara

Tıp'a girmek istiyorum ama gerçekten istiyor muyum bilmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
4
Favori
7.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aklımda bir tıp var gidiyor.Ama gerçekten istiyor muyum ? Bu bana göre mi bu sorulara cevap veremiyorum.Baktığımda seçilecek başka bir şey de yok.En mantıklı seçim bu.İş olanakları da çok yüksek.Çok yüksek puan alırsamda oradan başka gidicek bir yer de yok.gitmek istediği mi bilmiyorum.Bizi hep bu eleştirdiginiz eğitim sistemi mi bu hale getirdi?gerçekten düşündüğümde yüksek bir puan alırdam oradan başka benim istediğim bir yer yok.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tıp Okuyabilir misin Testi: Tıp Sana Uygun mu?

Tıp okumayı düşünüyorsan, bu alanın sana uygun olup olmadığını belirlemene yardımcı olabilecek bir dizi faktörü göz önünde bulundurmak önemlidir.

Aklından Çıkarmaman Gerekenler:

• Tıp Okuyabilir misin Testi: Becerilerini ve yeteneklerini değerlendirmek için tasarlanmış bir dizi test mevcuttur. Bu testler, akademik yetenek, problem çözme becerileri ve kişilerarası beceriler gibi faktörleri ölçer. Tıp fakültesinde başarılı olmak için güçlü akademik, analitik ve iletişim becerilerine ihtiyacın olacaktır.
    • Tıp Sana Uygun mu: Tıbbın zorlu bir alan olduğunu ve kendini yardım etmeye adamış, kendini işine vermiş bireyler için uygun olduğunu unutmamalısın. Hastalarla empati kurabilme, uzun saatler çalışabilme ve sürekli öğrenmeye hazır olma gibi niteliklere sahip olmalısın.
    • Kişisel Değerlendirme: Tıp okuma kararın kişisel değerlerinle ve hedeflerinle uyumlu olmalıdır. İnsanlara yardım etme konusunda tutkulu musun? Bilim ve araştırmaya ilgi duyuyor musun? Tıbbın gerektirdiği sıkı çalışmaya ve özveriye hazırlıklı mısın? Bu soruları dikkatlice düşünmek, seçiminde bilinçli karar vermene yardımcı olacaktır.

Değerlendirilmesi Gereken Faktörler:

Tıp okuyup okumayacağını düşünürken göz önünde bulundurman gereken birkaç önemli faktör şunlardır:

• Akademik sicil
    • Bilim ve matematik konusundaki yetenek
    • İletişim becerileri
    • Kişilerarası beceriler
    • Empati ve şefkat
    • Uzun saatler çalışma isteği
    • Sürekli öğrenmeye bağlılık

Tıp fakültesine kabul süreci son derece rekabetçidir. Başarılı olmak için güçlü bir akademik geçmişe, yüksek sınav puanlarına ve başvurunu destekleyen kapsamlı bir özgeçmişe ihtiyacın vardır. Ancak, akademik başarı tek başına yeterli değildir. Tıbbın gerektirdiği kişisel niteliklere de sahip olman gerekir.

Sonuç olarak, tıp okumak mı yoksa değil mi diye karar vermeden önce, tıp okumanın gerektirdiklerini dikkatlice değerlendirmek çok önemlidir. Yeteneklerini, ilgi alanlarını ve değerlerini göz önünde bulundurarak bilinçli bir karar verebilirsin. Tıp okumayı düşünüyorsan, "Tıp Okuyabilir misin Testi"ni yaparak ve kişisel bir değerlendirme yaparak başlamanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 6 yıl deli gibi okuyacaksın yaz tatilin bir ay olucak üniversitede dersaneye gidiceksin mezun olunca 4 yıl daha uzmanlık için uğraşıcaksın valla kolay değil
  • Tıpception ?
  • Ben hayatımı okumaya adamak istiyorum.Zamanımı bos şeylere değilde insanlara harcamayı istiyorum o yüzden benim için sorun degil.Ahirette sorulacak o yüzdende hayatımı iyi işlerle geçirmek istiyorum
  • KaldırmaKuvveti K kullanıcısına yanıt
    Düşünme git
  • quote:

Orijinalden alıntı: chief53

Düşünme git
    Seçilecek başka bir şey yoksa değil, gerçekten istiyorsan seviyorsan bu işi seç derim okumak kolay değil daha 1.sınıf olmama rağmen yığınla ezber var ancak bunlar biyolojiyle alakalı ve biyolojiye de ilgim olduğundan severek çalışıyorum, mesela sadece ezber işinden bir kısım bunları çalışırken elbet daralacaksındır ama nefret ede ede çalışacaksan bir daha düşün derim :

• Eğer gerçekten gitmek istiyor muyum diye soruyorsan gerçekten gitmek istemiyorsundur.

Hadi kolay gele...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gianuzzi Yarımayı

Seçilecek başka bir şey yoksa değil, gerçekten istiyorsan seviyorsan bu işi seç derim okumak kolay değil daha 1.sınıf olmama rağmen yığınla ezber var ancak bunlar biyolojiyle alakalı ve biyolojiye de ilgim olduğundan severek çalışıyorum, mesela sadece ezber işinden bir kısım bunları çalışırken elbet daralacaksındır ama nefret ede ede çalışacaksan bir daha düşün derim :

eline avcuna sağlık kitaplarda bile böyle güzel şema yok
    mümkünse taratıp paylaş da düz çizgi çizemeyenlere hayır olsun

• gercekten istiyorsan git. gozunu korkutmak istemem ama benin bu donem klinikler hocanin notlari uygulamalar v.s haric okumam gereken 1500 sayfa sadece textbook okumam lazim final icin.

capada 2. sinifim merak ettiklerini sorabilirsin.
  • quote:

Hocam kağıdın fotoğrafını net çıkacak şekilde çekebilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inventive -- 28 Ocak 2015; 1:16:57 >

• Gianuzzi Yarımayı kullanıcısına yanıt
    Bunlar ne ya ama ben de biyolojiyi seviyorum şu açıdanda düşünüyorum bi Ayağım tıpta olsa rahatım issiz kalmaz şansım olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: inventive

quote:

Hocam kağıdın fotoğrafını net çıkacak şekilde çekebilir misin?

Alıntıları Göster
    maalesef kağıdı kaybettim whatsapp grubuna atmıştım ordan düz çekilmiş buldum pek net çıkmamış + yazım kötü ama bir daha yazıcam beta oksidasyon sığmadı kağıda

• Suicide Machine kullanıcısına yanıt
    Ben de çapa tıpa gitmek istiyorum oraya kaç puanla girdin ve günlük kaç saat calıstın?
  • Ben dorduncu sinifa geldim yaslandim gibi hissediyorum. 15 tatilde ders calisiyorum anasini satim.
  • quote:

maalesef kağıdı kaybettim whatsapp grubuna atmıştım ordan düz çekilmiş buldum pek net çıkmamış + yazım kötü ama bir daha yazıcam beta oksidasyon sığmadı kağıda

Eyvallah.Beta oksidasyonu sınavda kesin çıkmaz s

• quote:

Sen bu yazıya kötü mü diyorsun ? Öpte başına koy

benim ki çin alfabesinden fırlama gibi

• quote:

Abovvv o2li solunum degil mi bu

• quote:

Mesajim dursun bilgisayara gecince kopyalayayim. Elinize saglik.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaldırmaKuvveti

Bunlar ne ya ama ben de biyolojiyi seviyorum şu açıdanda düşünüyorum bi Ayağım tıpta olsa rahatım issiz kalmaz şansım olmaz

iş garantisi var ama sevilmeden yapılacak iş değil sevmek lazım fotoda bu perşembe finalde çıkacak 8 kilo not var tarttım tam 8 kilo kaç sayfa olduğunu bilmiyorum bunun bir de 2. dönem sene başından beri olacak olan finali var bir bu kadar daha gelecek üstüne
    zımbalı uzun kısım yaklaşık 2 kalem boyunda kısa kısım 1,5 kalem
    @Gianuzzi Yarımayı eyvallah o bile çok işime yarar bir ara yine solunum çalışmak gerekecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Suicide Machine

gercekten istiyorsan git. gozunu korkutmak istemem ama benin bu donem klinikler hocanin notlari uygulamalar v.s haric okumam gereken 1500 sayfa sadece textbook okumam lazim final icin.

capada 2. sinifim merak ettiklerini sorabilirsin.

Finale textbook okunarak girilmez. Okuyamazsin zaten.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.