Şimdi Ara

Tıp'a girmek istiyorum ama gerçekten istiyor muyum bilmiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
4
Favori
7.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayaller tıp hayatlar makine müh. 2. öğretim
  • Sende bir mühendis altyapısı var bence. Tıpa gitme gel bize
  • Baktığın yer çok farklı ama şimdi bunu sana biz anlatamayız,zaten anlatabilen olsa da sen yine kendi bakış açınla yorumlayacaksın olayı he bu arada tıp okumuyorum.Ama şunu söyleyebilirim şu ana kadar doktorlukla,insan sağlıyla hiçbir ilgin olmamışsa sadece bu ülkede sinx in dönüşüm formülünü biliyosun diye verilen puanla seçilebilecek en iyi bölüm ve annenin,babamın doktor oğlum var demesi veya arkadaşın sorduğunda tıp kazandım demek için yazacaksan bence hiç yazma.Bi bak bi düşün ne yapmaktan hoşlanıyorsun kimin biyografisini okurken farklı duygular hissediyorsun bi doktorun mu bi mühendisin mi veya bi başka meslekten birinin.

Hayatta ne yapmak istiyorsun kime ne vermek istiyorsun yani bir Ultrason cihazının varolabileceğini fiziksel,bilimsel olarak açıklayan bilim adamın da,o makinaların üretimini yapan fabrikayı kuran adamın da,o cihazın yazılımını yazan mühendisin de,işlemi yapan hemşire teknisyen neyse onunda ve bunu yorumlayıp hastaya tedavi uygulayan doktorun da tıpta yeri vardır.Sen bu alanların hangisinde olmak istediğine karar ver.

• GrandTiger kullanıcısına yanıt
    Zaten mühendis çok hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba istiyor muyum, emin değilim'lerle tıp kazanılmaz zaten boşver sen tıp'ı falan. Çevremde ne kadar tıp okuyan arkadaşlarım varsa lise 1'den beri hırsla ve gayretle çalıştılar ve tek hedefleri tereddütsüz tıptı. Kolay iş değil Allah sabır versin tıp okuyanlara.
  • O diğilde kardeş 3 aydır hastanelerde sürünüyorum, o testini yaptır bu testini yaptır diye beynimi yediler. Onca testi yaptır ben de bilirim nolduğunu lan önemli olan yaptırmadan bilmekte. Yaptırmadan bilceksen tıp oku. Sende yaptırcaksan git memur ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

O diğilde kardeş 3 aydır hastanelerde sürünüyorum, o testini yaptır bu testini yaptır diye beynimi yediler. Onca testi yaptır ben de bilirim nolduğunu lan önemli olan yaptırmadan bilmekte. Yaptırmadan bilceksen tıp oku. Sende yaptırcaksan git memur ol.

Bunun için paralel evrendeki örümceğin arkadaşı ısırması lazım

Daha açık dersek kör birine bakmadan alma diyorsun
  • KaldırmaKuvveti K kullanıcısına yanıt
    509 puan almistim ben. mf3 siralamam 1947 idi. son sinifta gunde 2bucuk 3 saat filan calisiyordum.

• rasheedwallacerasheed R kullanıcısına yanıt
    gayet de girilir. finale 3 hafta var ve benim okumam gereken az bi kisim kaldi. macayi sikmak lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DHOLU

6 yıl deli gibi okuyacaksın yaz tatilin bir ay olucak üniversitede dersaneye gidiceksin mezun olunca 4 yıl daha uzmanlık için uğraşıcaksın valla kolay değil

Arkadaşımın abisi Erzurum'da 3 yıldır tıp okuyor ve nerdeyse hiç çalışmadan 3 yılı rahat bir şekilde bitirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milk with Oreo -- 28 Ocak 2015; 9:07:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaldırmaKuvveti

Ben hayatımı okumaya adamak istiyorum.Zamanımı bos şeylere değilde insanlara harcamayı istiyorum o yüzden benim için sorun degil.Ahirette sorulacak o yüzdende hayatımı iyi işlerle geçirmek istiyorum

İnsanlara yardim etmek istiyorsan, dertlerine care vesilesi olmak istiyorsan, ahiretini dusunuyorsan belki yapilabilecek en iyi meslektir tip. Ama sunu unutma tipa geldigin zaman yata yata gecerim mantiginnda olma. Calismadan da bir sekilde gecersin. Ama ogrenmeden gecersin. Ne olur? Bir hasta gelir ogrenmedigin bir bilgiden dolayi eksik tedavi etsen ya da hasta olse cinayet islemis olursun. Bunu goze alabiliyorsan, derslerime ciddi calisir ogrenirim diyorsan(yani kisacasi benim sulalem rahat pampa demiyorsan) ders calismaya biseyler ogrenmeye asiksan tip gelebilecegin en guzel yer olabilir.

Not: maas cektogin cileye gordugun muameleye degmiyor. Parasi icin gelme. Para istiyorsan sana birsuru yer soylerim parasi doktorluktan daha fazla olupta daha az ugrasacagin yerler. Bu is sevda isi bu is gonul isi. Duzgun karar ver

• quote:

Orijinalden alıntı: Milk with Oreo

quote:

6 yıl deli gibi okuyacaksın yaz tatilin bir ay olucak üniversitede dersaneye gidiceksin mezun olunca 4 yıl daha uzmanlık için uğraşıcaksın valla kolay değil

Arkadaşımın abisi Erzurum'da 3 yıldır tıp okuyor ve nerdeyse hiç çalışmadan 3 yılı rahat bir şekilde bitirdi.

Oyle doktor olunmaz iste. O adam ilerde devlet hastanesinde bubadam bana bakmiyir dddigin hastaya saygisi olmayan bir doktor olur cikar karsina gorursun sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: TroponinT

quote:

quote:

Oyle doktor olunmaz iste. O adam ilerde devlet hastanesinde bubadam bana bakmiyir dddigin hastaya saygisi olmayan bir doktor olur cikar karsina gorursun sonra

O adamlar genelde 300 puanlarla özel tıplara giden veya tek bir dersi dinlemeden mezun olan kişiler oluyor genelde. Bahsettiğim kişi çok zeki ve dersleri dinleyen biri. Tek bir dersi dinlemeyip hiç çalışmadan tıptan mezun olacak olan çok kişi tanıyorum. Ülkemize bakınca zaten nitelikli meslek sahibi kişilerin az ve bilimsel deneylerle mesleğinde ilerleyip ülkemizi kalkındıracak başarılara imza atan kişilerin sayıyla olmasının sebebi, üniversiteyi kazanıp gezip dolaşma yeri olarak gören kişiler sadece.

• quote:

yaz tatili haricinde dogrudur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milk with Oreo kullanıcısına yanıt
    Zaten butun hersey universiteyi gezecek eglenecek yer gormekten. Sen derse girmezsen bisey ogrenmezsen mezun olunca kim seni alsin ise. Diyelim ise aldi neden yuksek maas versin. İs bilmez yol bilmezsin. Sonra da bizim muhendisler baslar aglamaya issizim is yok. Aslinda is var ama adamlar tenezzul bile etmiyor ki 1000 liraya 1500 liraya. Adama sorarlar sen ne kadar derse gittin ne kadar mesleginle alakali sey ogrendin ki ise baslangicta 10 bin istiyon. Okulda derecen olsa tamam iste ama zar zor gecmissin bana is yok diye agla. Sana mustehak icinde bulundugun durum ey MUHENDİS

• quote:

quote:

quote:

quote:

O adamlar genelde 300 puanlarla özel tıplara giden veya tek bir dersi dinlemeden mezun olan kişiler oluyor genelde. Bahsettiğim kişi çok zeki ve dersleri dinleyen biri. Tek bir dersi dinlemeyip hiç çalışmadan tıptan mezun olacak olan çok kişi tanıyorum. Ülkemize bakınca zaten nitelikli meslek sahibi kişilerin az ve bilimsel deneylerle mesleğinde ilerleyip ülkemizi kalkındıracak başarılara imza atan kişilerin sayıyla olmasının sebebi, üniversiteyi kazanıp gezip dolaşma yeri olarak gören kişiler sadece.

300 puanla tipa girilir mi bilmem. Ama ben tr 450. Si olarak ozel bir tipa geldim. Benkm gibi bircok kisi oldugu gibi parasiyla gelen de var. Parasiyla gelenlerin dereceleri eger 20 bin altiysa o adamlar da tipta yapabilir. Cidden cok yuksek notlar alabilirler tipta. Ama 30-40 bin bantlarindaysa ve daha asagidalarsa sistem cokuyor knlarda ne dersi anlarlar ne de adam akilli bisey ogrenebilirler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

300 puanla tipa girilir mi bilmem. Ama ben tr 450. Si olarak ozel bir tipa geldim. Benkm gibi bircok kisi oldugu gibi parasiyla gelen de var. Parasiyla gelenlerin dereceleri eger 20 bin altiysa o adamlar da tipta yapabilir. Cidden cok yuksek notlar alabilirler tipta. Ama 30-40 bin bantlarindaysa ve daha asagidalarsa sistem cokuyor knlarda ne dersi anlarlar ne de adam akilli bisey ogrenebilirler

Bence bu mantık yakında çöker.30-100 bin bandındaki çoğu insan senden zekidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inventive -- 28 Ocak 2015; 11:10:00 >

• 40ından önce prof olmak zor

• Bırakın gelsin gel hele gel

• TUS'unuz da yazılı oldu. artık hükumetin adamı olmayana uzmanlık yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.