Tıpta artan kontenjanların ve yeni açılan tıp fakültesinin olup olmadığına bakabileceğimiz bir yer var mı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TIP ARTAN KONTENJAN
-
-
Hocam ösym tarafından tercih kılavuzu açıklanınca oradan tüm güncel kontenjanlara bakabilirsiniz. Ondan önce belki gayriresmi olarak derleyip hazırlayan olmuşsa bakarsınız ama hazırlayan olur mu olmazsa da nereden bilgi ediniliyordur ben de bilmiyorum pek
-
kontenjanlar zaten açıklandıquote:
Orijinalden alıntı: egehan_45Hocam ösym tarafından tercih kılavuzu açıklanınca oradan tüm güncel kontenjanlara bakabilirsiniz. Ondan önce belki gayriresmi olarak derleyip hazırlayan olmuşsa bakarsınız ama hazırlayan olur mu olmazsa da nereden bilgi ediniliyordur ben de bilmiyorum pek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet hocam ben de bunu yazdıktan sonra diğer konularda insanların kılavuzdan bahsettiğini görünce halihazırda açıklanmış olduğunu geç de olsa fark ettim :D Teşekkür ederim söylediğiniz için
-
Hocam şimdi benim anlamadığım şu kontenjanlar açıklandı evet ama artıp artmadığını nasıl anlayacağız kafam karıştı sanırım
-
Önceki senelerin kılavuzuna bakıp karşılaştırın hocam
-
benim de aklıma gelmişti aslında hocam ama dedim ki daha kısa bir yolu vardır bu işin sanırım yokmuş o zaman ben mesaiye başlayım. OBP 4k kişi geri atmasaydı şuan bu salaklıklara uğraşmıyordum. Cevabınız için çok teşekkür ederim
-
Rica ederim hocam ne demek. Evet bir nebze uğraştırıcı olabilir diye düşündüm ben de ama başka birisi artan kontenjanları karşılaştırıp bunları açıklayan bir yazı veya video hazırlamazsa mecburen iş başa düşecek Ama belki birkaç gün sonra bu tarz içerikler karşımıza çıkabilir ister bekleyin ister kendiniz göz gezdirin hangisi içinize sinerse. Eğer özel değilse hamda kaç bin yapmıştınız obp 4k geriye attı hocam? Sınırda gibi misiniz tıp için
-
hocam habur sınır kapısı kadar yakınım tıpa 25000 ham 29100 yerleştirme sizce gelir mi ne düşünüyorsunuz
-
Hocam ben 2022'de girmiştim o sene yanlış bilmiyorsam 30.002 ile kapatmıştı devlet tıpları. 2023 nasıldı bilmiyorum ama kontenjanlar da artmışsa muhtemelen yerleşirsiniz diye düşünüyorum. Bir de dosyayı kendiniz taramak yerine yapay zeka yardımıyla tarayıp karşılaştırmak mümkün olur mu az önce aklıma geldi ama nasıl olur bilmiyorum çok analog kaldım ben
-
hocam size şöyle söyliyim 29950 adıyaman tıp en son ama geçen sene 1000 kişi ileri çekmiş tıp tabi o sene kont. artışı vs oldu mu bilmiyorum ama bu sene sanırım 600e yakın var artış benim içinden istediğim maraş tıp 29142 ile kapamış ben 29192. oldum. Sanırım biraz hayal gibi sizce
Yapay zekaya ben onu yaptırana kadar kendim daha hızlı yaparım ben sizden de analoğumdıur hocam
-
Bu tarz işleri elle yapınca heyecanı kaçmıyor ben de seviyorum bazen teker teker bakmayı Olsun hocam gün doğmadan neler doğar siz yine bakın araştırın dilerim devlette bir tıbba yerleşirsiniz. İlker ayrık'ın da dediği gibi çok yapan değil iddiasını tutturan kazanıyor :D
-
evet cidden bizim kafalar sizle aynı :D Hocam doğru söylüyorsunuz da obp yüzünden bunları yaşamak da üzüyor ama hayal pilavı da yemek istemiyorum bilmiyorum ne olur 600 kont nasıl etkiler mühendislikler nasıl etkiler
-
İşte bu hocam Evet obp bazen insanın canını sıkıyor ama madem eldeki sonuç bu buna göre hareket etmek lazım. Güncel trend hangi yöndedir veya insanların eğilimi hangi bölümlere olur bilemiyorum ben de. Dileğim tabii devlet tıbbı gelmesi ama olur da özel gelirse yatay geçiş de düşünebilirsiniz hocam ortalama ile. Gerçi 2023 ocak ayında gelen düzenlemeden ötürü yatay geçişte yks puanı %40 oranında etkilemek mecburiyetinde asgari olarak ama yine de bu segmentteki devlet tıplarına iyi bir ortalamayla yatay geçiş yapmanız da mümkün olabilir. Bakalım zaman ne gösterecek belki direkt devlet tıbbına yerleşirsiniz
-
kesinlikle öyle hocam malesef eldeki imkan bu umarım trend yapay zeka bilişim sektöründedir. Ancak o zaman yüzümüz güler gerçi geçen sene zaten 1000 kişi ilerlemiş tıp sıralamaları daha nereye kadar ilerleyecek o da bir soru işareti
-
Bakalım hocam ama ana akım medyasında trend nolursa olsun belirleyici olan şey insanların tercih listesine ne yazacağı. Belki biraz alakasız olacak ama aklıma şu geldi internetten de baktım yaşanmış bir olaymış ve bizim istatistikleri nasıl olanın aksine yorumlayabileceğimizi gösteriyor. (Aşağısı uzun oldu niye yazdım ben de bilmiyorum ama olsun ilginç bulmuştum ilk öğrendiğimde :D)
Abraham wald isminde birisi 2. dünya savaşında istatistikçi olarak çalışıyor ve görevlerinden birisi de sahadan geri dönen müttefik uçaklarının üzerindeki kurşun deliklerine bakarak uçakların neresine zırh konulması gerektiğini bulmaya çalışmak. Gelen uçaklara bakıyorlar ve kurşun delikleri çoğunlukla belirli yerlerde yani mesela kanatların ya da kuyruğun üzerinde gözüküyor. Bunun üzerine buraların vurulmaya daha müsait olduğuna karar verip zırhı buralara takmayı düşünürlerken wald da diyor ki bizim incelediğimiz uçaklar düşman ateşine maruz kalıp geri dönebilen uçaklar. Yani biz sadece düşmekten kurtulan uçaklara bakıyoruz ve bunların kokpiti, motorları gibi daha önemli kısımları sağlam. Eğer buralar sağlam olmasaydı uçak geri dönemeyecekti o yüzden geri dönenler bu kısımları sağlam olup da daha az hayati kısımları hasarlı uçaklar olmalı. Yani bir zırh takacaksak kurşun deliğini en az gördüğümüz yerlere takmalıyız ki bu uçaklar yere çakılmasın.
Yani sözün özü hocam devlette tıp fakültesini tercih eden kişilerin sayısı sıra size gelmeden kontenjanlardan az olduğu sürece rahatsınız ama sizden daha ileride olan 29 bin kişi neyi tercih eder bunu kestirmek zor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egehan_45 -- 17 Temmuz 2024; 11:0:56 >
-
hocam sizin muhabbetini çok sevdim gerçekten elinize ağzınıza sağlık . 29000 kişiden 18 bin kişinin tıp yazmasını beklemekten başka çaremiz yok ortalama olarak çıkmadık candan umut kesilmez ne diyelim :))
-
Sağ olun hocam teveccühünüz diyelim :D Evet dediğiniz gibi bakalım neler olacak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X