Şimdi Ara

tıp vs bilgisayar müh. :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
6.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Meslek konusunda kararsızım.
    1-Çapa
    2-Cerrahpaşa
    3-Hacettepe
    4-Koç Tıp (Gelirse)
    5-Bilkent Bilgisayar
    6-Boğaziçi Bilgisayar

Bi de Cerrahpaşa ing .var ama mucize gibi gelmez aslında.

İki meslek açısından ayrı ayrı değerlendirirsek ne dersiniz ? Yalnız bir meslek hakkında da yorum atabilirsiniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yogurtcanavari -- 20 Temmuz 2012; 18:47:50 >

• up..
  • 18-19 yasına gelmişsin. 2 tane apayrı meslek arasında kalabiliyorsun.

Nasıl oluyor da TIP ile BİLGİSAYAR MÜH. arasında kalabiliyorsun?

EE Müh ile Bilg.Müh arasında kalsan anlarım da TIP neresi , bilg müh neresi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock3699

18-19 yasına gelmişsin. 2 tane apayrı meslek arasında kalabiliyorsun.

Nasıl oluyor da TIP ile BİLGİSAYAR MÜH. arasında kalabiliyorsun?

EE Müh ile Bilg.Müh arasında kalsan anlarım da TIP neresi , bilg müh neresi?

varan 1 :)
  • hiçbiryer gelmez bu puana açıkta kalacaksın
  • Tıpla Bilgisayarı kıyaslayanların kafasını anlamış değilim ben kafanız mı güzel abi. Çook alakasız yerler, paraları ortak yea falan diyeceksin o da alakasız Tıpta bilgisayar mühde kazanıcağının 2 katı kazanıyorsun. Heryer bilgisayar mühendisi kaynıyor.

ben yine cevap vereyim soruna: Hangisine ilgin varsa ona git, tıp okumuş olmak için, aile baskısı için tıp okumayın Tıp istiyorsan tıp oku bilgisayara merakın varsa bilgisayar oku.

bu puanı yapan birisinin böyle bir soru sorması düşündürdü beni
  • bu kadar paragöz olmayın
  • bu sıralamaya zor kardeş
  • Seni en iyi ben anlarım :D Ben de 2 sene önce benzer bir durum yaşamıştım. Bence bu bölümlerde okumadan yorum yapanları da dikkate alma-Dikkate alacaksan, Zaten bu bölümlerde okumayan 10 kişiye sorsan 9 u tıp der- hatta tıp okuyan-bilgisayar mühendisliği okuyandan ziyade bu bölümleri bitirip iş yaşamına atılmış, doktor mühendis kişilerle konuşmaya çalış. Ancak bunu yaparken bahsettiğin üniversiteler ve benzeri kalitedeki üniversite mezunu insanlar bulmaya çalış. Onların anlattıkları karar vermeni çok kolaylaştıracak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgural -- 20 Temmuz 2012; 23:09:26 >
  • yaptığın karşılaştırma direk

at vs. eşek olmuş.

hani tıp vs. elektrik elektronik desen neyse.

hani para olarak düşünmesen bile tıp okursan en azından 3 kat fazla para kazanacaksın. o da en az yani
  • Yav arkadaslar amma da abartiyorsunuz bu "hangisini seviyorsan onu yap " isini. Belki adam ikisini de seviyor. Yok illa ki klasik tepkiyi vereceksiniz. Bir insan hem voleybol oynayip hem muhendis olabiliyorsa iki ayri meslege de ilgi duyabilir. Ve bu mesleklerin illa ki birbirine benzemesi gerekmez. Annelerimiz hem camasir yikayip hem hali silkeleyebiliyor. Ve ikisi birbirinden cok farkli. Disci oluyorsun mimarliga yakin el yetenegi isteyen bir bolum tercih ediyorsun. Dis ile tip arasinda kaldim deyince kimse yadirgamiyor ama tip ile muhendislik deyince herkes soyle bir dusunuyor. Olabilir, kimi insan tek bir seye ilgi duyar, kimisi farkli seylere orta duzeyde ilgi duyar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: poüyk

Yav arkadaslar amma da abartiyorsunuz bu "hangisini seviyorsan onu yap " isini. Belki adam ikisini de seviyor. Yok illa ki klasik tepkiyi vereceksiniz. Bir insan hem voleybol oynayip hem muhendis olabiliyorsa iki ayri meslege de ilgi duyabilir. Ve bu mesleklerin illa ki birbirine benzemesi gerekmez. Annelerimiz hem camasir yikayip hem hali silkeleyebiliyor. Ve ikisi birbirinden cok farkli. Disci oluyorsun mimarliga yakin el yetenegi isteyen bir bolum tercih ediyorsun. Dis ile tip arasinda kaldim deyince kimse yadirgamiyor ama tip ile muhendislik deyince herkes soyle bir dusunuyor. Olabilir, kimi insan tek bir seye ilgi duyar, kimisi farkli seylere orta duzeyde ilgi duyar

işte beni iyi anlatan biri :) bariz bi yeteneğim ön plana çıksa okey diyip yazacam.Elektrik elektronik-makina kadar fizik kafası olmadığı için mühendislik konusunda tek tercihim Bilgisayar Müh.olacak ama bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

quote:

Orijinalden alıntı: poüyk

Yav arkadaslar amma da abartiyorsunuz bu "hangisini seviyorsan onu yap " isini. Belki adam ikisini de seviyor. Yok illa ki klasik tepkiyi vereceksiniz. Bir insan hem voleybol oynayip hem muhendis olabiliyorsa iki ayri meslege de ilgi duyabilir. Ve bu mesleklerin illa ki birbirine benzemesi gerekmez. Annelerimiz hem camasir yikayip hem hali silkeleyebiliyor. Ve ikisi birbirinden cok farkli. Disci oluyorsun mimarliga yakin el yetenegi isteyen bir bolum tercih ediyorsun. Dis ile tip arasinda kaldim deyince kimse yadirgamiyor ama tip ile muhendislik deyince herkes soyle bir dusunuyor. Olabilir, kimi insan tek bir seye ilgi duyar, kimisi farkli seylere orta duzeyde ilgi duyar

işte beni iyi anlatan biri :) bariz bi yeteneğim ön plana çıksa okey diyip yazacam.Elektrik elektronik-makina kadar fizik kafası olmadığı için mühendislik konusunda tek tercihim Bilgisayar Müh.olacak ama bakalım

bilgisayar ile ilgili hemen her şeyi sanal alemde ögrenebiliyorsan,sanal alemde ögrenemedigin şeyler için okumanı tavsiye ederim.

• at vs eşek kıyaslaması kesinlikle olamaz @DeathWarrior

Bilgisayar mühendisliği bir sürü var da ne oluyor? Mühendislikle Tıp bölümünü karşılaştırdığımız da nasıl mühendislik alt seviye görülüyor anlayamıyorum.. Mühendislik ülkemizde tecrübeniz arttığında maaşınız yükseliyor,yurt dışında ise imkanı büyük olan bir meslek tamamı ile kendinizi geliştirmenize bağlı.. Ne kadar çok dil ve tecrübe sahibi iseniz gayet iyi ücret alabiliyorsunuz sadece mühendislikte sürekli kendini güncel tutma ve yeni şeyler öğrenmeye açık olursanız bu kıyaslamanın ne kadar yanlış olduğunu zaten göreceksin..

Tıp bölümünde de çalışıyorsun tus için gece gündüz çabalıyorsun aynı şekilde mühendislikte de gece gündüz çalışıyorsun hemen hemen aynı ücreti alıyorsun bizim ülkemizdeki çoğu mühendisler sabit kaldıkları ve kendilerini güncel tutamadıkları için belli ücretlerde yıllarca kalıyorlar :) Onun harici çalışanlar da gayet iyi yerlerde yeterli ücretleri aldıkları açık..

Bunları ben hedeflediğim bölümün bu halde görülmesinden dolayı yazdım :)

• Abartmayın. Tıpta değerini yitiriyor. Görüyoruz doktorların halini
  • Çalışan kişi sayısı gün geçtikçe artsa da sağlık sektörünün hiçbir zaman değerinin düşeceğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: y_z_THE_END

Abartmayın. Tıpta değerini yitiriyor. Görüyoruz doktorların halini

Aynen daha şuan çok iyi haldeler. Bir 10 sene sonra şuanki imkanlarını, kazançlarını çok arayacaklar. Son 4 senedir, inanılmaz bir tıp kont. artrımı oldu ve hala fakülte inşaatları devam ediyor. Önceden kontlar çok düşük olduğundan, şuan piyasada az sayıda doktora çok talep var. Dolayısıyla devlette çalışıyorsa döner sermayeden, kendi muayenesinden ve ya özel hastanelerden iyi para kazanıyorlar. Ama düşünün ki taleple-doktor sayısı eşitlendiğinde ne olacak? Tabipler Birliği bas bas bağırıyor yeter artık kont. yükseltmeyin, tıp fakültesi açın ama mevcut üniversitelerin kont'larını oraya kaydırın diye. Mühendisliği içine ettikleri gibi merak etmeyin doktorluğunda içine edecekler. Aslında bu içine etmek değil bilinçli bir şekilde çalışan masrafını düşürüp, ülkeyi yatırım yapılabilecek cazip bir konuma getirebilme isteği. Sonuç olarak; şimdi boğaziçi-bilkent-itü-odtü-koç-tobb-sabancı dışındaki üniversitelerden mezun olunca iyi para kazanmak çok zor deniyorsa, bundan 10 yıl sonra diyecekler ki doktorlar devlette bir şey kazanamıyor. Özeller de hacette****rrahpaşa-çapa-koç (atıyorum bu konu hakkında fazla bilgim yok hangi üniversiteler iyidir bilmiyorum) dışında ki mezunlara pek fazla dikkat etmiyorlar, diyecekler.

Sanmayın ki doktorluk her yerde süper gelir sağlar. İtalya'da ve Rusya'da binlerce işsiz doktor bile vardır.

Ha belki bu artışı devam ettirirlerse, 20 yıl sonra devlete KPSS gibi bir sınavla doktor alacaklarını bile görebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

yaptığın karşılaştırma direk

at vs. eşek olmuş.

hani tıp vs. elektrik elektronik desen neyse.

hani para olarak düşünmesen bile tıp okursan en azından 3 kat fazla para kazanacaksın. o da en az yani

doktorların 10 bin lira aldığını düşünenlerden misin?
  • neresi en çok bursu veriyorsa oraya git panpa bence tobb a git 4 sene boyunca tıpta sıradan olucagına 2000 tl bursla tobb ta allah olursun
  • sen şu güne kadar kafanda sevdiğin mesleği kararlaştıramamışsan yazık sana da, bu mesleği isteyip sayende giremeyen adama da. tıp ve mühendislik nedir ya. lan şu para için meslek seçenleri anlamıyorum, anlayamıyorum. hayatınız boyunca nasıl mutlu olacanız yapması işkence gelecek mesleklerle ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.