Şimdi Ara

tıp vs bilgisayar müh. :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
6.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

Sıralamalar görüldüğü gibi.
    Meslek konusunda kararsızım.
    1-Çapa
    2-Cerrahpaşa
    3-Hacettepe
    4-Koç Tıp (Gelirse)
    5-Bilkent Bilgisayar
    6-Boğaziçi Bilgisayar

Bi de Cerrahpaşa ing .var ama mucize gibi gelmez aslında.

İki meslek açısından ayrı ayrı değerlendirirsek ne dersiniz ? Yalnız bir meslek hakkında da yorum atabilirsiniz .

tıp vs bilgisayar müh. :)

tıp vs bilgisayar müh. :)

ee ne oldu durum

• Bilgisayar muhendisliginin bilgisayara ilginin olmasiyla bir alakasi yok kod yazacaksin geceliceksin patronun gozune girmeye calisacaksin az bir maasla bunlara katlanabileceksen bilgisayar muhendisi ol hic bir kimse itu,odtu bilgisayari bitirdi diye 5000 tl maasla baslamaz tiptan daha zor teknolojiye ayak uydurmak icin hayatin boyunca cok calisacaksin proje yapar yatarim demek de cok yanlis projeyi bulmak cok zordur bu kadar bilgisayar muhendisi varken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Bilkent bilgisayar bile olsa, van tıbbın tırnağı etmez. burası türkiye, teknoloji üretimi yok, sanayi gelişmemiş. Mühendise amele gözüyle bakılır.

bilkent'e girdikten sonra TR'yi takanmı var? adam direk ms google veya applede garanti

Oha adam google,apple demiş

Yavaş gel

'' bilkent dedim''
    bilkent'in yurtdışıyla bağlantıları olan tek CS mühendisliği olduğunu bilmiyorsun sanırım
    microsoft'a giren bir sürü kişi var adam ilk 1000'e girmiş kendini geliştirirse hiç bir sebep göremiyorum girmemesi için forumdan bile giren vard ms'ye

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Bilkent bilgisayar bile olsa, van tıbbın tırnağı etmez. burası türkiye, teknoloji üretimi yok, sanayi gelişmemiş. Mühendise amele gözüyle bakılır.

bilkent'e girdikten sonra TR'yi takanmı var? adam direk ms google veya applede garanti

Oha adam google,apple demiş

Yavaş gel

'' bilkent dedim''
    bilkent'in yurtdışıyla bağlantıları olan tek CS mühendisliği olduğunu bilmiyorsun sanırım
    microsoft'a giren bir sürü kişi var adam ilk 1000'e girmiş kendini geliştirirse hiç bir sebep göremiyorum girmemesi için forumdan bile giren vard ms'ye

Arkadaş doğru diyor hatta bildiğim ODTÜ den giden 2 tanıdıgım var bide forumdan giden vardı böyle okuldan mezun olunca yolun açıktır.ODTÜ bilkent falan size kucuk gelebilir ama aslında çok iyi universiteler bide ustune master yaptın mı ms apple google girersin yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• alakasız ve sakat meslekler aman. tıp konusunda türkiyenin batısı genelde doymuş gibi gözüküyor en azından ben doktor açığı göremedim bi istanbul antalyada. gider doğuda çalışırsınız ama orda olduktan sonra 500 milyar verselerde değmez. adamı bıçaklıyorlar,nöbeti var falan çekilmez çok çok sevmen lazım mesleği öyleysen yaz.çok para kazanmak istiyorsan al diplomanı çık televizyona bitkisel bilmemne ürettim benim formülüm diye kazıkla yaşlıları ayda 40 milyar alan doktor olursun işte. genelde olanlar öyle,en baba kalp cerrahları bile 10000-20000 arası alır gerisi yalan. ya dolandırıcan,ya çok feci reklam yapıcaksın ama bunlar bile bu doktor bolluğunda(batı için konuşuyorum) zor. hele yeni sağlık sistemiyle doktorların işi git gide zorlaştırılıyor performans dışarıda çalışamama vb. 5-6 yıl sonra mezun olucaksın,nasıl bir piyasa olur bilmem ama daha iyi olacağını zannetmiyorum.

bilg. müh tede ingilizcen mükemmel olucak,iyi kod yazıcaksın ama en önemlisi matematiğin süper olucak. genelde fark yaratan olay matematik,algoritma bilgisi gibi şeyler. yoksa "kod maymunu" dedikleri hintliler ve çinliler de kod yazıyor. türkiyede işin zor bilgisayar mühendisiysen direk yurtdışı yapman lazım.
    ama bilgisayar mühendisliği çok saçma bence computer science / bilgisayar bilimi bölümünün açılması lazım. mühendis ünvanıyla bi türkiyede hava atarsınız dışarıda gülebilir computer science cılar. tabi bilg mühendisliğinde bu kadar ilgili değilsen iyi ünilerden (itü boğaziçi bilkent) mezun olup üzerine MBA çakıp iyi paralar alabilirsin ama dediğim gibi bu meslektede çok birşey bekleme çünkü mezun sayısı fazla ve türkiyede çoğu mühendis laf olsun imza atsın diye mühendislik yapıyor ve onlar için 200 puanlık üniversite mezunuyla 500 puanlık üniversite mezunu arasında bi fark yok.yurtdışı gitmen lazım yani. yada işte nadiren büyük şirkete girenler onlardan olucaksın ama yinede dediğim gibi en baba şirketlerde bile yıllarca çalışsan alıcağın 5-6 k olur en fazla 7-8 alırsın ki zaten doktorların başlangıç maaşları o kadar.
    ikisi arasında ben kalsam bilg yazardım,şartları çok daha rahat. o çekilen çile ayda 2-3 milyara değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spurdo -- 22 Nisan 2013; 12:46:37 >

• en adi tıpı en kral mühendisliğe değişmem. İş garantisi, prestij, para vs vs.
  • Güncel olarak tıp vs mühendislik ile ilgili tecrübeli kişilerin cevaplamasını rica ediyorum .
  • smartAhmet kullanıcısına yanıt
    Lan 7 yillik konu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hort

• Benim kayınbirader boğaziçi bilgisayar bitirdi 40tl aylık maaşa işe başladı . Tıp yazın derim

• LeonardoFibonacci L kullanıcısına yanıt
    italyada almanyada rusyada genç nüfus hiç artmıyor hatta rusyada aksine nüfus azalıyor ve yaşlı nüfus baya artıyor ve şu an doktor eksikliğinde en fazla sıkıntı çeken ülkelerin başında geliyor taaa 7-8 yıl öncesinde kaynak belirtmeden yalan atıp insanları kandırmak ne kadar çok kolaymış
  • spurdo S kullanıcısına yanıt
    6-7 yıl öncesinden yazılmış yine çok saçma bir yorum ile karşı karşıyayım batının-marmaranın doktora doyduğundan bahsetmiş ama dhy nin %40 oraya atanıo ne güzel kaynak falan göstermeden sallamak

200 ile 500 paunla alan bilgisayar mühendisin arasında hiç fark olmadığını söylemiş ama yıl 2019 hem bilgisayar mühendislikleri uçtu ve iyi okullardan mezun olanlar çok iyi yerlere geldi aselsan roketsan gibi çok iyi ve başarılı şirketler açıldı maddi açıdan da baya tatmin edici
  • Fuow kullanıcısına yanıt
    bilgili arkadaşlar demiştim
  • smartAhmet kullanıcısına yanıt
    ben cevap yazmadim zaten 7 yillik konuyu hortlatmana sasirdim sadece

• Tıp diş olmazsa eczacılığın alternatifi olarak düşünülebilir bilgisayar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.