Bildirim
TM TERCİH LİSTESİ-------- 20K
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Up -
Up -
Normal şartlarda gelmesi gerektiğini sen de biliyorsun hiç kimse forumda müneccim değil hiç birşeyin de garantisi yok sen tercihini yap bekle artık inşallah gönlünce olur -
kontenjana bağlı -
Gelir diye düşünüyorum. -
hocam peki siz olsanız kocaeli mi yazarsınız yoksa uludağ mı? -
Hukuk hakkında bilgim yok hocamquote:
Orijinalden alıntı: ökkeş forumda
hocam peki siz olsanız kocaeli mi yazarsınız yoksa uludağ mı? -
Sıralamamız aynı hocam ben araştırdım baya uludağ hocam net. -
Hocam bende baya araştırdım. ulaşımından iklimine barınmasından ilçesine kadar :):) -
İstanbul Hukuk mezunuyum . Uzun yıllar avukatlık yaptım. Şu an da Cumhuriyet savcısıyım. İdealiniz avukatlık da olsa hakim savcılık da olsa köklü hukuk fakültelerini tercih etmenizi öneririm. Kocaeli hukuk fakültesi eski ve köklü bir hukuk fakültesi bu nedenle yeni fakültelere göre daha iyi bir eğitim kadrosu var. Oturmuş ve güzel bir kampüsü var .İstanbula 50 dk mesafede hergün gidip gelmek için servisleri de var bildiğim kadarıyla.Eski bir fakülte olduğu için tanınmış ve bilinirliği olan bir fakülte Kocaeli hukuk fakültesi.Mezuniyet sonrasında da bu anlamda avantajlı, mezunları genel olarak avukatlık ve hakim-savcılıkta başarılı konumdalar.
Sakarya Hukuk - Uludağ(Gemlik) Hukuk- Afyon Hukuk- Samsun ( Çarşamba) Hukuk..... vs. Gibi hukuk fakülteleri son 9-10 sene içinde kurulmuş henüz çok yeni hukuk fakülteleri. Henüz çok yeni hukuk fakülteleri olmaları nedeniyle köklü fakültelere göre oturmuş ve çok sayıda eğitim kadroları yok. Ayrıca yeni fakülte olmaları nedeniyle yeni yeni mezun verdiklerinden tanınmışlık ve bilinirlik anlamında da köklü hukuk fakültelerine göre daha az bilinirlikleri var. Bu anlamda da Kocaeli hukuktan mezun olmak avantajınıza olacaktır.
Uludağ ( Gemlik ) Hukuk fakültesi henüz yeni bir fakülte olduğundan , merkez kampüste değil , merkez kampüse 60 km uzakta olan Gemlik ilçesinde , Bursa merkeze de 40 km uzaklıkta , uzak oluşu eğitim ,öğretim akademik kadro ve hukuk öğrencisinin kendini geliştirebileceği sosyal ve kültürel imkanlar anlamında da sıkıntı yaratıyor. Ayrıca bir kampüsü yok aynı bahçede iki tane meslek lisesi , bir tane meslek yüksekokulu ve hukuk var , yani meslek liseleri ve meslek yüksekokulu ile aynı bahçeyi paylaşıyor. Bu nedenle Uludağ ( Gemlik ) hukuk fakültesi yeni olmasının da etkisiyle eğitim- öğretim akademik kadro , fiziki imkanlar , sosyal imkanlar , mezuniyet sonrası gibi kriterler anlamında da ne yazık ki henüz tam oturmamış bir fakülte.
Tercih yaparken tüm bu kriterleri göz önünde bulundurmanı öneririm. Kocaeli Hukuk mu - uludağ (Gemlik) hukuk mu dersen tereddütsüz şekilde Kocaeli hukuku tercih etmeni öneririm. Zaten kıdemli avukat , hakim- savcı meslek büyüklerinle yani bilenlerle konuşsan onlar da aynı öneride bulunacaklardır. Şimdiden hakkında hayırlı olsun, tebrik ederim.
-
Çok açık ve faydalı bir cevap olmuş -
Yıllar önce aynı heyecanları yaşayan ve şimdi de yeğeninin tercihlerine yardımcı olan ve uzun yıllardır hukukçuluk mesleğinin her konumunda bulunan , hukuk fakültelerini bilen biri olarak siz genç meslektaş adaylarıma objektif şekilde nacizane doğru önerilerde bulunmak isterim , İnşallah hepiniz emeklerinizin karşılığını alırsınız. -
hocam teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş -
Şimdiden hakkınızda hayırlı olsun tebrik ederim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X